Virtuelle eller åbne arrangementer på højskoler

BEMÆRK: UNDER OMBYGNING

Kære bruger

Vores kalender er under ombygning. Vi arbejder på, at få den op igen hurtigst muligt. Vi beklager ulejligheden. 

Vh Højskolerne

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil
MCH Herning Kongrescenter

MCH Herning Kongrescenter

Østergade 37
7400 Herning
Tlf: Billetsalg: 9926 9708, Info: 9926 9926
Hjemmeside

MCH Herning Kongrescenter er et af Danmarks mest fleksible kulturhuse. Hvert år gæster op mod 250.000 besøgende Kongrescentret i forbindelse med flere end 200 arrangementer. Her er plads til fester, møder, messer, kongresser, politiske landsmøder, kultur, koncerter og teater

MCH Herning Kongrescenter er beliggende i centrum af Herning. Tæt på banegård med taxaforbindelse til lufthavnene i Karup og Billund, tæt på hoteller og P-pladserViser 60 events fra/efter 9. feb. 2023

Andrew Lloyd Webber Gala

Andrew Lloyd Webber Gala

Torsdag den 9. februar 2023, kl. 20.
Pris: Entré Køb/bestil billet
MCH Herning Kongrescenter,
Østergade 37, Herning
OBS! NY DATO. Det bliver en musikalsk rejse ud over det sædvanlige, når en af de største musicalkomponister nogensinde,..

Hyldestshowet, Andrew Lloyd Webber Gala, kommer til MCH Herning Kongrescenter for at hylde den britiske musicalkomponist gennem et forrygende uddrag af hans store mesterværker såsom 'Jesus Christ Superstar', 'Phantom of the Opera', 'Cats', 'Evita' 'Sunset Boulevard'
I det storslåede show bliver Andrew Lloyd Webbers musik fortolket på smukkeste vis af en gruppe talentfulde kunstnere - heriblandt fire internationalt anerkendte sangere, otte dansere samt et 14 mand stort orkester, der er sammensat af den tyske kapelmester Matthias Suschke. Sammen med en fortæller bliver publikum taget med på en rejse gennem Andrew Lloyd Webbers musicalunivers, der både rummer kærlighed, forførelse, romantik, humor, vrede, grådighed, mod, håb inspiration
Udover den musikalske underholdning er showet krydret med farverige kostumer, store projektioner et forrygende lysshow

Læs mere på mch.dk
Vis kort
Steen Jørgensen
10 Feb Rock/Pop

Steen Jørgensen

Fredag den 10. februar 2023, kl. 20.
Hjemmeside: Se hjemmeside
MCH Herning Kongrescenter,
Østergade 37, Herning
Fredag 10. februar 2023 kl. 20.00. Hans kendetegn er den rå, dystre stemme og den stærke indlevelse..

Vi kender især Steen Jørgensen fra hans tid som frontmanden i Sort Sol, og lige nu er han aktuel i TV2-successen 'Toppen Af Poppen', hvor vi søndag efter søndag kan nyde hans stærke og rørende fortolkninger af andre danske kunstneres sange.

Nu præsenterer rockikonet Steen Jørgensen sit nyeste musikalske projekt 'Jørgensen/Botes', som du kan glæde dig til at opleve i MCH Herning Kongrescenter 10. februar 2023.

ET UNIKT MØDE MELLEM TO VERDENER

Duoen Jørgensen/Botes er lyden af et excentrisk møde omkring klaveret, hvor nye, dansksprogede sange er opstået

Anden halvdel af duoen udgøres af pianisten Marina Botes. I mødet mellem hendes baggrund i klassisk musik og kirkemusik i Sydafrika og Steen Jørgensens lange rockkarriere opstår et unikt univers, som både er personligt, melodisk og gådefuldt
Duoens originale lyd har rødder i adskillige genrer, der trækker tråde til både fortiden og fremtiden, men mødes i et nutidigt lydbillede centreret omkring Steen Jørgensens umiskendelige rå vokal. Duoen beskriver selv deres nye sange som "stikprøver af hverdagens hvileløse koncentration"

Ud over at opleve helt ny musik kan du også se frem til et genhør med sange fra Steen Jørgensens imponerende karriere som forsanger i Sort Sol og senere som solist.

Gå ikke glip af en enestående koncertoplevelse i MCH Herning Kongrescenter i selskab med unikke musikere. Kontakt: mch@mch.dk / + 45 99 26 99 26
Vis kort
Robin Hood
17 Feb Børneteater

Robin Hood

Fredag den 17. februar 2023, kl. 18.
Hjemmeside: Se hjemmeside
MCH Herning Kongrescenter,
Østergade 37, Herning
Fredag 17. februar 2023 kl. 18.00. Han stjæler fra de rige og giver til de fattige. Sådan kender vi Robin Hood..

Men nu kan vi også oplever hans udvikling fra ubekymret drengerøv til bevidst, ung mand, der tager ansvar for at ændre samfundets uretfærdigheder.

Tag med på eventyr i Sherwoodskoven. Familieforestillingen 'Robin Hood' er en livlig og humoristisk version af den kendte fortælling om Robin Hood og hans bande, som huserer i Sherwoodskoven.

Forestillingen byder på både eventyr, romantik, slåskampe og en ærlig harme over social ulighed. Talrige af de kendte og elskede figurer og scener, som mange husker, er også med. Det gælder både den ikke helt fromme broder Tuck, den stærke lille John, som er mester i stokkekamp, sheriffen af Nottingham, som aldrig har held med at fange Robin, den grådige prins John, som misbruger sit job som vikar for sin bror, kong Richard og ikke mindst lady Marian, hvis hjerte Robin Hood vinder i en bueskydningskonkurrence.

Ikke alt er dog ved det gamle, for kvinderne omkring denne kække bande slår mindst lige så godt fra sig som mændene, som de er overlegne i både kløgt, mod og bueskydning

Gå ikke glip af en herlig familie-oplevelse i MCH Herning Kongrescenter 17. februar 2023

Manuskript: Ken Ludwig
Oversættelse: Henrik Lykkegaard
Instruktion: Frede Gulbrandsen
Scenografi: Julie Forchhammer
Koreografi: Sofie Akerø
Stuntkoreograf: Søren Poppel
Komponister og musikere: Jullie Hjetland, Kirstine Lindemann, Hans Find Møller
Medvirkende: Christopher Læssø, Emilie Rasmussen, Jesper Riefensthal, Josefine Tvermoes, Mathias Sprogøe Fletting, Jon Lange, Morten Christensen, Magnus Bruun
Producent: Folketeatret


Arrangør:
Herning Teater
www.herningteater.dk
herningteater@mail.dk. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26
Vis kort
Absolute Bass
18 Feb Club/DJ

Absolute Bass

Lørdag den 18. februar 2023, kl. 21-00.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
MCH Herning Kongrescenter,
Østergade 37, Herning
Lørdag 18. februar 2023 kl. 21.00. Baselskende publikummer kan atter se frem til en rytmetung festaften med 'Absolute Bass', når konceptet vender tilbage til MCH Herning Kongrescenter 18. februar..

Ace of Base-forsangeren Jenny Berggren, DJ Alligator og Yepha & Hampenberg står for aftenens rytmer.

Der blev skruet godt op under festen i sensommeren 2021, da 'Absolute Bass' debuterede med en stuvende fuld koncertsal med 2.400 feststemte publikummer i MCH Herning Kongrescenter. Nu vender formatet tilbage med nye basbegejstrede artister. Konceptet er det samme - nostalgiske genhør med elektroniske hits og dans.

FESTLIGT LINE-UP
Der venter publikum et basstungt vanvidscirkus, når DJ Aligator igen tordner frem på scenen til Absolute Bass. For mere end 20 år siden udsendte den nu verdenskendte DJ den originale 'The Whistle Song'. Sangen blev en enorm succes og solgte mere end en million enheder. Senest har sangen fået nyt liv med titlen 'The Whistle', der er kommet til i samarbejde med de internationale super DJ's Steve Aoki og Timmy Trumpet.

Herefter optræder den verdenskendte popsanger Jenny Berggren, der udgjorde den kvindelige vokal i det storhittende svenske 90'er-band ACE OF BASE, som står bag megahits som 'All That She Wants' og 'The Sign'. Til 'Absolute Bass' optræder Jenny Berggren solo med succesbandets numre.

Duoen Yepha & Hampenberg runder aftenen af med festhits som 'Skub Til Taget' og 'Det Stikker Helt Af', der siden 10'erne har sat gang i dansegulvene landet over. Mellem artisternes optrædener sørger en house-DJ for rytmerne i salen.

Absolute Bass ft. Jenny fra Ace of Base, DJ Alligator og Yepha & Hampenberg kan opleves i MCH Herning Kongrescenter lørdag 18. februar 2022.

UDVIDET BARKAPACITET
På baggrund af erfaringerne fra sidste gang, vil vi i år naturligvis også udvide kapaciteten i barerne på aftenen, så ingen gæster kommer til at mangle noget.

VIL DU VÆRE VIP GÆST?
I 2023-udgaven er det desuden muligt at købe en VIP-oplevelse i et særskilt loungeområde udenfor koncertsalen med ad libitum-drikkevarer, snacks og natmad sidst på aftenen. Der serveres fadøl, husets vin, sodavand og udvalgte drinks hele aftenen i loungeområdet fra en time før koncertstart til slut. Det er muligt at medbringe en drikkevare ad gangen fra området ind i koncertsalen. Billetten kan tilkøbes, når du køber billet til koncerten. OBS: Billetten til VIP-lounge gælder ikke til koncerten. Koncertbilletten skal købes separat. Kontakt: mch@mch.dk / + 45 99 26 99 26
Vis kort
Arne Alligator
19 Feb Børneteater

Arne Alligator

Søndag den 19. februar 2023, kl. 15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
MCH Herning Kongrescenter,
Østergade 37, Herning
Alle de mindste børn har nu mulighed for at møde en kendt og elsket skikkelse, som de hygger sig med på skærmen, nemlig den søde og sjove Arne Alligator..

Han besøger MCH Herning Kongrescenter 19. februar 2023, og Arne vil rigtigt gerne møde alle sine små venner fra Herning og omegn. Og de må meget gerne tage deres forældre, søskende og bedsteforældre med.

I dette herlige show tager publikum på eventyr med Arne og alle hans venner, og der skal selvfølgelig synges og danses til de kendte sange fra det populære børneshow

En alligator, der er blevet et youtube-fænomen

En alligator er normalt et ret skræmmende og farligt dyr, men ikke Arne. Han er sød, kærlig og sjov - og sælges endda som krammebamse.

Figuren Arne Alligator et blevet et sandt YouTube-fænomen, for med over 220 millioner afspilninger på YouTube er han et at de hurtigste voksende børnebrands i mange år, og Arne Alligator & Jungletrommen er Nordens mest streamede børnebands med deres musik, som er inspireret af pop, rock, reggae og verdensmusik, og hvis varme lyde skabes af akustisk guitar, bas og trommer.

Glæd dine børn eller børnebørn med denne underholdende og musikalske vinterferieoplevelse, der er fyldt af sjov, glad og smittende musik og herlig humor fra den inderste jungle

Anbefalet aldersgruppe: 0 - 6 år. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26
Vis kort
Rikke Østergaard - Vi havde en fest, men så kom Preben
22 Feb Foredrag

Rikke Østergaard - Vi havde en fest, men så kom Preben

Onsdag den 22. februar 2023, kl. 19.
Pris: Entré: 294-344 kr Køb/bestil billet
MCH Herning Kongrescenter,
Østergade 37, Herning
Kongressalen. Glæd dig til at møde forfatteren bag bogen Vi havde en fest på arbejdet, men så kom Preben. Sådan undgår du, at blive følelsesforurenet på jobbet..

Rikke Østergaard introducerer dig til den nyeste forskning omkring social intelligens, hvordan vi mennesker smitter hinanden med vores følelser humør.

Forlæng oplevelsen; tilkøb spisnig i Restaurant Teaterkælderen.

Arrangør: Tikko

Læs mere på mch.dk
Vis kort
TV-2 med Danmarks Underholdningsorkester - UDSOLGT
23 Feb Andet/Ukendt

TV-2 med Danmarks Underholdningsorkester - UDSOLGT

Torsdag den 23. februar 2023, kl. 20.
Pris: Entré: 490 kr Køb/bestil billet
MCH Herning Kongrescenter,
Østergade 37, Herning
TV-2 indtager MCH Herning Kongrescenter sammen med landets ypperste musikere fra Danmarks Underholdningsorkester. Læs mere: mch.dk..
Vis kort
Tyvstart på Formel 1-sæsonen

Tyvstart på Formel 1-sæsonen

Onsdag den 1. marts 2023, kl. 19.
Hjemmeside: Se hjemmeside
MCH Herning Kongrescenter,
Østergade 37, Herning
Onsdag 1. marts 2023 kl. 19.00. Hvordan går det Kevin Magnussen og Haas i 2023-sæsonen? Vinder Vestrappen og Red Bull igen? Er det Ferrari eller Mercedes, der bliver den største udfordrer i den nye sæson..

Alt det kommer Formel 1-kommentatorerne John Nielsen og Jens Hansen med et bud på, når de besøger Herning med deres foredrag "Tyvstart på Formel 1-sæsonen 2023" onsdag den 1. marts 2023.

Kevin Magnussens comeback hos Haas og Netflix-serien "Drive to survive" har fået interessen for Formel 1 til at eksplodere i Danmark. Fighten mellem kørerne på banen, mudderkastningen mellem teamcheferne i medierne og ikke mindst de uendeligt mange fascinerende detaljer om racerne har fanget mange danskeres interesse. Derfor vil Formel 1-kommentatorerne John Nielsen og Jens Hansen gerne gøre seerne endnu mere vidende.

Vi dykker ned i de dramaer og detaljer, som vi selv mener er de allermest fascinerende. Der er næsten altid forklaringer og historier bag dramaerne, som de færreste kender og dem vil vi rigtigt gerne dele med alle de danske Formel 1-fans. Samtidig går vi i dybden med de ændringer, der er sket i de forskellige teams hen over vinteren, så publikum er godt klædt på når de sætter sig for at se sæsonen første grand prix fra Bahrain, siger den tidligere Le Mans-vinder John Nielsen, der i 2023 sidder bag mikrofonen til sin 13. Formel 1-sæson.

Inden 2022-sæsonen kom der et nyt reglement i Formel 1. Det bliver justeret en smule til 2023-sæsonen, så alle teams får travlt med at designe en ny racer. På afstand ligner de forskellige racere hinanden, men når man kommer tæt på dem, er der forskellige tanker bag konstruktionen af hver enkelt racer. Netop det har John Nielsen og Jens Hansen har fokus på, når de besøger MCH Herning Kongrescenter bare to døgn før 2023-sæsonen skydes i gang med den første træning i Bahrain.

Jeg er sikker på, at Red Bull bliver udfordret meget mere i 2023, end det var tilfældet i den forgangne sæson. Derfor glæder vi os til at fortælle om alle de små ting, som vi forventer bliver afgørende hen over de 24 løb i 2023. Samtidig har vi fundet nogle historiske øjeblikke, som i vores øjne allerede peger frem mod den nye sæson. Kort sagt bliver det en aften i krydsfelten mellem anekdoter, holdninger og nørderi, siger Jens Hansen, der siden 2009 har kommenteret over 250 Formel 1-løb på TV3+.

De to Formel 1-kommentatorer lægger vægt på at berøre de emner, der optager publikum i salen. Derfor bliver der også lejlighed til at stille spørgsmål undervejs. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26
Vis kort
Daniel Rye
2 Mar Foredrag

Daniel Rye

Torsdag den 2. marts 2023, kl. 19.
Hjemmeside: Se hjemmeside
MCH Herning Kongrescenter,
Østergade 37, Herning
TORSDAG 2. MARTS 2023 KL. 19:00. I april i år stod Daniel Rye igen ansigt til ansigt med en af de fangevogtere, som gjorde hans tid som gidsel til et helvede..

To medlemmer af den gruppe brutale terrorister, der blev kendt som The Beatles, sad for retten i USA. Anklaget for blandt andet kidnapning, tortur og henrettelsen af flere gidsler. Og her var Daniel et af kronvidnerne.
Der er gået godt otte år, siden Daniel kom hjem fra sin skæbnesvangre rejse til Syrien, og den just overstående retssag markerede et slags punktum. Derfor er Daniel nu klar til at åbne yderligere op og ærligt fortælle om sin svære kamp for at bevare sig selv - både lige efter sin frigivelse, men også i årene efter.

VEJEN TILBAGE TIL LIVET

Hudløst ærligt fortæller Daniel Rye i sit helt nye foredrag om sine otte år i frihed, og hvad de har bragt med sig af både glæder og bekymringer: Udfordringerne ved at tæmme en så voldsom historie, samtidig med at skulle se videoer, hvor ens venner blive slået ihjel og omtalt på forsiden af verdens aviser. Og udfordringen ved igen at skulle finde vejen tilbage til et almindeligt liv som fotograf og far.

PÅ KANTEN AF MØRKET

For hvordan er det muligt at vende tilbage til livet efter så ekstrem en oplevelse og ikke mindst bevare sig selv? Er det mørke, vi forsøger at fortrænge, nøglen til at genfinde meningen med livet? Et spørgsmål han også har bearbejdet i sine møder med mennesker med andre traumatiske oplevelser i rygsækken - skildret i de populære DR- programmer Ud af mørket.

OM DANIEL RYE

Daniels Ryes oplevelser under sin 398 dage lange tilfangetagelse blev skildret i Puk Damsgaards bog "Ser du månen Daniel", som senere også med stor succes blev filmatiseret. Senest har du også kunne følge retsopgøret i Puk Damsgaards podcast - og i DRs serie Gidsel. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26
Vis kort
Niels Hausgaard
2 Mar Jazz

Niels Hausgaard

Torsdag den 2. marts 2023, kl. 19.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
MCH Herning Kongrescenter,
Østergade 37, Herning
Torsdag 2. marts 2023 kl. 19.30. Niels Hausgaard bringer humor og højt humør til Herning. The Danish Dane..

Det bliver både hyggeligt og humørfyldt, når den populære entertainer Niels Hausgaard endnu engang gæster MCH Herning Kongrescenter med sine sange og sin underspillede komik.

Det er ikke nemt at putte en enkelt etiket på den folkekære Niels Hausgaard, der har underholdt danskerne siden 1971, og det er måske netop en af grundene til, at han har optrådt for fulde huse igennem så mange år.

Ofte har Niels Hausgaard mødt spørgsmålet: "Hvor længe vil du fortsætte?" Hertil lyder svaret: "Til publikum ikke gider mere" eller "til jeg bli'r så gammel, så jeg er ufrivilligt morsom." Materiale er der dog nok af, mener den gæve nordjyde.

Jazzede toner i 'The Danish Dane.'

Dybt alvorlige og foruroligende sager i vores samfund blander sig med det morsomme og direkte latterlige. Niels Hausgaard viger ikke udenom nogle af delene, når han gæster MCH Herning Kongrescenter. Han arbejder med det, han kalder "vores fælles skæbne," som vi både har grædt og grinet af gennem årene. Med på scenen har han Martin Schack, som kan det hele på sine keyboards, men hans hang til jazz fornægter sig ikke. Mange kalder det "smukt" at høre Martin Schacks elegante håndtering af den musikalsk set ret udisciplinerede Niels Hausgaard. Kontakt: mch@mch.dk / + 45 99 26 99 26
Vis kort