Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil
KulturArkaden

KulturArkaden

Sydhavnsvej 6
4760 Vordingborg
Tlf: 55 36 38 00
Hjemmeside
Åbent: Ma., ti. & to. kl. 10-19, on. kl. 13-19, fr. kl. 10-17, lø. kl. 10-14 (Sø. 1/11-31/3 kl. 12-16)

Vordingborgs kulturhus som bla. huser bibliotek, musikskole og lokalhistorisk arkiv



Viser 14 events fra/efter 26. apr. 2024

Mia-Nelle Drøschler udstiller i Kulturarkaden
26 Apr Billedkunst

Mia-Nelle Drøschler udstiller i Kulturarkaden

Fredag den 12. april til fredag den 17. maj 2024, 11:00 - 18:00.
Pris: Fri entré
KulturArkaden,
Sydhavnsvej 6, Vordingborg
Som samtidskunstner er Mia-Nelle uddannet i London på Goldsmiths Fine Art 2010. I perioden 2007-13 boede og udstillede hun i London og i Edinburgh. Senere har hun boet og udstillet i såvel Rom som i København. Fernisering fredag d. 12. april kl. 16.00..

Mia-Nelle Drøschler er en dansk kunstner og forfatter med en rig og mangfoldig kunstnerisk baggrund. Hun begav sig ud på sin kunstneriske rejse ved at forfølge sin drømmeuddannelse på Goldsmiths Fine Art i London, hvor hun blev færdiguddannet i 2010. Denne afgørende oplevelse markerede begyndelsen på en lovende karriere, der har ført hende til forskellige byer og landskaber og formet hendes kunstneriske vision undervejs.

Fra 2010 til 2021 boede Mia-Nelle Drøschler i dynamiske og kulturelt livlige byer som London, Glasgow og København. Hendes tid i disse kosmopolitiske centre har utvivlsomt sat et dybt præg på hendes arbejde, og det har påvirket hendes kunstneriske udforskning og eksperimenter.

I de senere år har Mia-Nelle Drøschler søgt kontemplation og inspiration i det rolige danske landskab. Indlejret inden for de rustikke mure af et gammelt bondehus fungerer denne idyl ikke kun som hendes bolig, men også som en integreret del af hendes atelier. Det er her, at det danske landskab og dets iboende skønhed har fundet udtryk i hendes kunst.

Mia-Nelle Drøschlers kunstneriske bestræbelser har opnået anerkendelse både nationalt og internationalt. Hendes arbejde har prydet væggene i anerkendte gallerier og museer over hele Europa og har sat sit uforglemmelige præg på kunstverdenen. Hun er modtager af prestigefyldte priser fra både Statens Kunstfond og British Art Council, og har for nylig modtaget hæderspris fra professor Gottfred Eickhoff og Gerda Eickhoffs, hvilket understreger betydningen af hendes bidrag til kunstscenen.

I perioden fra 2015 til 2021 påbegyndte Mia-Nelle Drøschler et dybtgående og fortsat projekt i og omkring Rom. Dette projekt dykkede ned i det komplekse forhold mellem maleri og sfærerne af spiritualitet og mytologi gennem kunsthistoriens årtusinder. Hendes udforskning og indsigter har kastet nyt lys over de vedvarende og tidløse temaer, der gennemsyrer kunstverdenen. Denne udstilling breder sig over værker skabt fra denne periode.

Mia-Nelle Drøschlers arbejde er et vidnesbyrd om hendes uophørlige stræben efter kunstnerisk excellence, hendes ubøjelige engagement i at udforske dybderne af den menneskelige oplevelse og hendes dedikation til at afsløre mysterierne i den kunstneriske proces. Med hver penselstrøg og skrevet ord fortsætter hun med at fange publikum og deltage i en dyb dialog med kunstverdenen, og hun efterlader et uforglemmeligt indtryk på dem, der har privilegiet at opleve hendes arbejde.

Fernisering fredag d. 12. april kl. 16 i Kulturarkaden

Arrangeres af Kunstforeningen Vordingborg
Vis kort
LEGO® Byg en forandring - workshop for familier
26 Apr For børn

LEGO® Byg en forandring - workshop for familier

Fredag den 26. april 2024, kl. 12.
KulturArkaden,
Sydhavnsvej 6, Vordingborg
Som regel er det de voksne, der bestemmer, hvad der skal ske i verden. Men hvad nu hvis det var børnene, der bestemte?.

Vi kan alle sammen gøre verden lidt bedre - hver dag! Den oplevelse skal børnene også have. Derfor inviterer Vordingborg Bibliotek børn og deres voksne til at komme og bygge deres løsning på de udfordringer, som verdens dyr og mennesker oplever i LEGO Build the Change.

I kan f.eks. bygge en maskine, der kan skaffe rent drikkevand, et sted med plads til alle eller noget helt tredje. Kun fantasien sætter grænser!

Hvordan er det gode sted for en isbjørn?

Hvor kan havskildpadder bedst lide at leve?

Hvad har bierne brug for?

"Byg en forandring" er en del af Bibliotekernes Verdensmålsuge i Uge17. En uge hvor vi over hele landet sætter fokus på FNs 17 Verdensmål.

Det er en gratis at deltage og workshoppen henvender sig primært til børn fra 6 år og deres voksne, men alle er velkomne. Workshoppen er åben tirsdag d. 23. april - fredag d. 26. april i tidsrummet 12-17.

Vi glæder os til at se jer og lege løsninger frem
Vis kort
Insekthoteller -Naturværksted for hele familien
27 Apr Natur

Insekthoteller -Naturværksted for hele familien

Lørdag den 27. april 2024, kl. 10.
KulturArkaden,
Sydhavnsvej 6, Vordingborg
Vil du lave et hjem til insekterne og få det med hjem?.

Insekterne mangler mad, levesteder og steder at overvintre. Vær med til nogle hyggelige timer, hvor du kan lave et inskethotel til at tage med hjem. Du kan også få gode ideer til "Slip haven løs", frø at så og en god bog til højtlæsning.

Du må meget gerne tage en skruemaskine med og materialer som fx: kortere brædder (uden imprægnering), siv, kogler, småkviste, kyllingenet eller mursten med huller. Så får du hjælp til at lave netop dit eget hotel.

Vi arbejder udenfor, hvis vejret tillader og alle er velkomne.

Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding.

Familieværkstedet arrangeres i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening.

Vi ses til en hyggelig formiddag.
Vis kort
Morgensang

Morgensang

Onsdag den 8. maj 2024, kl. 09.
KulturArkaden,
Sydhavnsvej 6, Vordingborg
Biblioteket indbyder alle borgere til morgensang i Kulturarkaden..

Der er kaffe på kanden og sangbøger til alle, når vi mødes omkring klaveret og synger sange fra Højskolesangbogen, den danske sangskat og kendte evergreens.

Der kræves ingen særlige forudsætninger for at være med og tilmelding er ikke nødvendig. Sangglæde, godt humør og lysten til at synge sammen er vigtigere end noder og de rette toner.

Onsdagsmorgensang er et fast arrangement i KulturArkaden den 2. onsdag i måneden kl. 9
Vis kort
Fotoudstilling af Kresten Fjord
21 Maj Foto

Fotoudstilling af Kresten Fjord

Tirsdag den 21. maj til mandag den 1. juli 2024, kl. 00.
KulturArkaden,
Sydhavnsvej 6, Vordingborg
Vandets skønhed og betydning udfoldes gennem kameraet hos Kresten Fjord..

I denne udstilling præsenterer Kresten Fjord en serie af portrætter, hvor vand er den centrale fortællingstråd. Gennem sit kamera har Kresten formået at indfange øjeblikke af bevægelse, ro, refleksion og overraskelse, alt sammen i samspil med vandets dynamiske natur.

Kresten Fjord er ved siden af sit job som leder af Idrætsefterskolen Grønsund en aktiv fotograf i fritiden; hans passion for billedhistorien har bragt ham i adskillige fotokonkurrencer og magasiner. Hans tidligere deltagelse i udstillinger på Det Nationalhistoriske Museum Frederiksborg Slot, herunder "Portræt NU," vidner om hans kunstneriske dygtighed og hans evne til at fange øjeblikke, der berører os alle.

Fordyb dig i denne billedrejse gennem vandets verden. Lad dig inspirere af de portrætter, der ikke kun skildrer mennesker i vand, men også fortæller historier, som får dig til at stoppe op bare et øjeblik, og tænke HVAD
Vis kort
Samtalecafé: verdensmål i hverdagen
28 Maj Andet

Samtalecafé: verdensmål i hverdagen

Tirsdag den 28. maj 2024, kl. 16.30.
KulturArkaden,
Sydhavnsvej 6, Vordingborg
Vi stiller spørgsmålet: Har du husket at smide plastik i havet i dag?.

Verdensmålene består af 17 overordnende mål, som FNs medlemslande vedtog i 2015. Målene sætter retningen for at løse klodens største problemer inden år 2030. I Danmark skal vi især tænke bæredygtighed og klimaaftryk ind i hverdagen, hvilket de månedlige samtalecaféer sætter fokus på. En samtalecafé er et samlingspunkt for folk, der gerne vil snakke med hinanden på en ny måde.

På verdensplan smider vi 80 millioner tons plastikaffald i havet hvert år. Mon ikke noget af dit affald ender i havet? Inden 2025 skal vi reducere væsentligt i vores landbaserede forurening af havet. I Danmark gælder det ikke mindst landbrugets gødning/ næringsstoffer, som slår vores fjorde ihjel. De er blevet til ørkener. Kan vi vende denne udvikling? iI verden er havenes tilstand ikke stort bedre. Mikroplast som fisk spiser og bringer videre til vores maver; døde koralrev og ikke mindst ekstreme varme have. Henrik Dahl Abildgaard spørger om, hvad vi kan og skal gøre?

Hver samtalecafé har fokus på ét emne med "verdensmål i hverdagen" som overskrift. Idéen er, at ansvaret for samtalecaféerne er brugerstyret, så emnet bliver udvalgt af borgerne. Hver gang bestræber vi os på at invitere en fagperson ind, som har viden inden for området og bidrager til at holde samtalen i gang mellem deltagerne. Hver gang vil dog slutte med spørgsmålet: Kan vi gøre noget ved det? Der er plads omkring bordet til alle, der er nysgerrige på andres holdninger og som gerne vil udfordres på egne.

Line Dahl Abildgaard er frivillig og er tovholder på samtalecaféerne, hvor alle kan byde ind med indhold. Kontakt gerne Line på tlf. 22928492 eller på mail line@privat.dk

Samtalecafeerne foregår sidste tirsdag i hver måned med et nyt tema hver gang. Alle er velkomne. Biblioteket serverer kaffe og te
Vis kort
Morgensang

Morgensang

Onsdag den 12. juni 2024, kl. 09.
KulturArkaden,
Sydhavnsvej 6, Vordingborg
Biblioteket indbyder alle borgere til morgensang i Kulturarkaden..

Der er kaffe på kanden og sangbøger til alle, når vi mødes omkring klaveret og synger sange fra Højskolesangbogen, den danske sangskat og kendte evergreens.

Der kræves ingen særlige forudsætninger for at være med og tilmelding er ikke nødvendig. Sangglæde, godt humør og lysten til at synge sammen er vigtigere end noder og de rette toner.

Onsdagsmorgensang er et fast arrangement i KulturArkaden den 2. onsdag i måneden kl. 9
Vis kort
Når et menneske dør går et bibliotek til grunde
26 Sep Foredrag

Når et menneske dør går et bibliotek til grunde

Torsdag den 26. september 2024, kl. 09.30-12.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Sydøst
KulturArkaden,
Sydhavnsvej 6, Vordingborg
En god historie udspringer altid af noget, du har i dig. Hvad enten du skaber den, eller du vælger den. "Når et menneske dør går et bibliotek til grunde," siger de i Ghana. For ethvert menneske har uanede mængder af historier i sig..

Og ud fra alle disse historier forstår vi andres historier og elsker dem, der kaster lys på vore egne og gør, at vi forstår dem bedre. Også selvom det er i form af underholdning som Robin Hood eller Harry Potter. Den kendte skuespiller og historiefortæller Vigga Bro bruger fortællingerne i sit eget arbejde, og vil i foredraget fortælle om, hvordan de historier, vi alle går og bærer på, binder os sammen med andre mennesker

Hold: 0251
Vis kort
Kulturhøjskolen Vordingborg
26 Sep Foredrag

Kulturhøjskolen Vordingborg

Torsdag den 26. september til torsdag den 21. november 2024, 5 mødegange kl. 09.30-12.
Arrangør: FOF Sydøst
KulturArkaden,
Sydhavnsvej 6, Vordingborg
For dig, der er interesseret i kultur og samfundsforhold. I et hyggeligt fællesskab møder du foredragsholdere, der fører dig rundt om mange facetter af tilværelsen: Historie, etik, personlige skæbner, sang, musik, dannelse og aktuelle samfundsspørgsmål..

Vi mødes 5 gange i løbet af efteråret, hvor der uddybes og belyses emner, som er meningsfulde for vores liv.

Foredrag

Vigga Bro - Når et menneske dør går et bibliotek til grunde

En god historie udspringer altid af noget, du har i dig. Hvad enten du skaber den, eller du vælger den. "Når et menneske dør går et bibliotek til grunde," siger de i Ghana. For ethvert menneske har uanede mængder af historier i sig. Og ud fra alle disse historier forstår vi andres historier og elsker dem, der kaster lys på vore egne og gør, at vi forstår dem bedre. Også selvom det er i form af underholdning som Robin Hood eller Harry Potter. Den kendte skuespiller og historiefortæller Vigga Bro bruger fortællingerne i sit eget arbejde, og vil i foredraget fortælle om, hvordan de historier, vi alle går og bærer på, binder os sammen med andre mennesker

Simon Rom Gierø - Made in China

Om ægteskab og blandede børn i Riget i Midten. Simon fortæller sit første møde med Kina som en ung eventyrlysten studerende i Sichuan-provinsen dybt i Kinas indre, hvor han mødte sin fremtidige kone, til den kinesiske ægteskabsverden, spisning af hundepenis, graviditet, faderskab og etbarnspolitik samt altid at forsøge at slå bro mellem "tigermor" og "kattefar".

Mariette Tiedmann - Da keramik blev til kunst

Kähler, Axel Salto, Thorvald Bindesbøll, Hjort, Niels Hansen Jacobsen og alle de andre keramikere, der revolutionerede dansk keramik med nye former og spændende glasurer. Og om eneren, Bjørn Wiinblad, der brød med sin tids stramme moderne formgivning

Morten Ravn - Danmarks første specialstyrker

Vikingetidens og højmiddelalderens eliteenheder under lup. I små både foretog disse specialstyrker rekognoscering og udpegede egnede steder til landgang for hovedstyrken. Eliteenhederne foretog også natlige nålestiksangreb på fjenden, der gennem kidnapninger, beskydning og sabotageaktioner søgte at svække fjendens kampmoral og slagkraft.

Kristina Junge Jørgensen - H.C. Andersen og julen

H.C. Andersens har gennem livet holdt jul i mange forskellige kredse. I erindringerne beretter han om julen i barndomshjemmet i Munkemøllestræde, julen hos de københavnske familier, som gæst på Basnæs herregård og juleaften sammen med danskerne i Rom. Igennem Andersens juleeventyr skal vi se på, hvordan julen og de nye traditioner repræsenteres.


Se hele programmet for Haslev her

Se hele programmet for Nykøbing her

Se hele programmet for Vordingborg her

Underviser: Jette Heinemann Nielsen
Hold: 0257
Vis kort
Made i China
10 Okt Foredrag

Made i China

Torsdag den 10. oktober 2024, kl. 09.30-12.
Arrangør: FOF Sydøst
KulturArkaden,
Sydhavnsvej 6, Vordingborg
Om ægteskab og blandede børn i Riget i Midten..

Simon fortæller sit første møde med Kina som en ung eventyrlysten studerende i Sichuan-provinsen dybt i Kinas indre, hvor han mødte sin fremtidige kone, til den kinesiske ægteskabsverden, spisning af hundepenis, graviditet, faderskab og etbarnspolitik samt altid at forsøge at slå bro mellem "tigermor" og "kattefar"

Underviser: Simon Rom Gierø
Hold: 0274
Vis kort
Åbne arrangementer på højskoler - Højskolerne

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.