Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil
Bygningen

Bygningen

Ved Anlæget 14B
7100 Vejle
Tlf: (+45) 75 83 86 77
Hjemmeside

BYGNINGEN - ET LEVENDE KULTURHUS MIDT I VEJLE. Bygningen i Vejle danner ramme om et væld af aktiviteter. Her er både plads til møder, konferencer, foredrag, dans og fester m.m. I Spillestedet og Store Sal lægges der op til masser af timer i super godt musikalsk selskab, når Bygningen hvert forår og efterår præsenterer et sprudlende koncertprogram med musik i topklasse. Bygningen stiller også kreative værksteder og øvelokaler til rådighed. Caféen på 1. sal sørger for alt godt til ganen! Bygningen drives af fonden Vejle Kulturservice, med Jelling Musikfestival som hovedaktør



Viser 52 events fra/efter 20. apr. 2024

Jakob Dinesen / Anders AC Christensen / Laust Sonne
22 Apr Jazz

Jakob Dinesen / Anders AC Christensen / Laust Sonne

Mandag den 22. april 2024, kl. 19.30-21.30.
Pris: Entré: 160 kr / medl. 120 kr / unge medl. 70 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Jive Jazzklub
Bygningen,
Ved Anlæget 14B, Vejle
Dette er intens musik fra en stor, dansk trio. Trioen består af danske top-musikere med erfaring fra både jazz, rock og pop. Her er jazzen dog udgangspunktet..

Trioen spiller både originalt materiale og numre af deres inspirationskilder, fx bassisten Charlie Haden og saxofonisten Eddie Harris. Der vil være hurtige intense numre, og der vil være ballader, der virkelig udfolder gruppens potentiale. Publikum vil opleve et nærvær og intensitet fra scenen.
Det unge publikum kender måske disse musikere fra deres rock-baggrund. Her viser de vej ind i jazzen, hvor mulighederne for musikalsk udvikling kan være større, og hvorfor ikke bare fungere i begge verdener? Der er ingen modsætninger i musik. Genre-betegnelser er i virkeligheden kunstige grænser, som ikke gælder for en musiker af hjertet.
Oplev nuets kraft i denne trio, når den skaber samhørighed, sanselighed mellem sig og mellem musikere og publikum.

Jakob Dinesen - sax
Anders AC Christensen - bas
Laust Sonne - trommer
Vis kort
Foredrag med Steffen Jensen - Livet som korrespondent i Mellemøsten
24 Apr Foredrag

Foredrag med Steffen Jensen - Livet som korrespondent i Mellemøsten

Onsdag den 24. april 2024, kl. 19.
Pris: Entré: 299 kr Køb/bestil billet
Bygningen,
Ved Anlæget 14B, Vejle
Vis kort
Love Shop
25 Apr Rock/Pop

Love Shop

Torsdag den 25. april 2024, kl. 20.
Pris: Entré: 240 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Bygningen,
Ved Anlæget 14B, Vejle
Med seks udsolgte shows på Hotel Cecil og et Store VEGA i salg annoncerer Love Shop nu flere koncerter. I foråret tager bandet på en tour, der bringer dem rundt i hele landet..

Koncerten følger op på det kommende album BLUES EUROPA, der udkommer den 13. oktober. Bandet har allerede udsendt singlerne "Studentervognen Kører" og "Synd Og Skam" - begge sange, der er at finde på den kommende udgivelse. Da Love Shop tidligere på året annoncerede, at de ville spille seks koncerter på Hotel Cecil i efteråret 2023 gik der kun et par timer før der kunne meldes udsolgt til de første to koncerter. Kort tid efter kunne der meldes udsolgt til alle seks koncerter. Touren er som følger: 11.04 FERMATEN. Herning 12.04 POSTEN. Odense 13.04 MANTZIUSLIVE. Birkerød 18.04 GIMLE. Roskilde 19.04 GODSET. Kolding 20.04 SKRÅEN I NORDKRAFT. Aalborg 25.04 BYGNINGEN. Vejle 26.04 TRAIN. Aarhus 27.04 PALETTEN. Viborg 02.05 BORGERFORENINGEN. Svendborg 03.05 STORE VEGA. København 04.05 TAPPERIET. Køge. Billetsalget er i fuld gang via: https://pdh.dk/tour/. love-shop/: https://pdh.dk/tour/love-shop/
Vis kort
Rose' - Ad Libitum - Banko Show
26 Apr Banko

Rose' - Ad Libitum - Banko Show

Fredag den 26. april 2024, kl. 19.30-23.
Pris: Entré: 279 kr Køb/bestil billet
Bygningen,
Ved Anlæget 14B, Vejle
Rosé - AD LIBITUM - Banko Show. Fredag d. 26 april 2024 afholder Banko Direktøren årets forfest i Bygningen Vejle. Iskoldt importeret rosévin fra Albrechtsens vinkælder kommer til at flyde AD LIBITUM under bankoshowet..

Banko Direktøren er vært for en KÆMPE fest med tidens hits, lysshow, underholdende overraskelser og selvfølgelig... gevinster til de dygtige banko-talenter.
Uanset om du er en erfaren bankospiller eller bare leder efter årets bedste forfest, er Rosé Banko Showet - AD LIBITUM den perfekte begivenhed for dig og dine ven(inder)! Sæt kryds i kalenderen og saml dine bedste relationer, kollegaer eller hvem ved...? Måske naboerne er klar til en uforglemmelig aften i Bygningen Vejle.

Program:
Kl. 20:00 - 22:00 - Rosé Banko Show - Ad libitum (dørene åbner kl. 19.30).
Kl. 22:00 - 23:00 - Party after dark (baren er åben).

Det praktiske:
Eventet er for 18+ deltager
Ved køb af billet, købes der adgang til Rosé ad libitum under bankospillet (der udskænkes ikke rosé i pausen (15 min.)
Baren er åben for køb under hele eventet (kl. 19.30 - 23.00).
Billetter bliver ikke refunderet, med mindre arrangementet aflyses. Arrangementet gennemføres ved min. 175 deltagere.
Der spilles 4 bankospil med 3 gevinster pr. spil (selvfølgelig er der sidepræmier).
Banko plader er inkl. i billetten.
Det er IKKE klassisk banko, det er IKKE en normal fest... DET BLIR'BANKO-FEST!!!
Vis kort
Ameli Dot

Ameli Dot

Fredag den 26. april 2024, kl. 20.
Pris: Entré: 170 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Bygningen,
Ved Anlæget 14B, Vejle
"Et stort soulpoptalent. Punktum". Sådan skrev Gaffa om det nye stjerneskud Ameli Dot efter hun havde imponeret foran en fyldt VoxHall på dette års SPOT Festival..

Siden da har hun spillet en lang række af landets store festivaler og nu er hun klar til sin største danmarksturne nogensinde. "Mine sange skal spilles live - med et band - da musikken bevæger sig flydende gennem et soul-, indie- og pop-lydunivers. Jeg glæder mig til at spille i flere byer - vi skal have det ærligt og energisk sammen!" Sådan fortæller Ameli Dot om sin kommende tour. Da Ameli Dot udgav debutsinglen "Hanging With Myself" havde hun ikke i sin vildeste fantasi troet, at sangen ville få den succes, som den har opnået. Den gik nr. 1 på den danske airplaychart og var derfor - i en lang periode - den mest spillede sang på dansk radio. I juni udkom hendes debut EP 'Monday Of My Life', med radiohits som "Drunk" og "Machete". Nu annoncerer hun sin hidtil største headliner tour i foråret 2024, hvor hun besøger 13 forskellige byer rundt omkring i landet. Formålet med Ameli Dot's musik er at give folk noget at samles om, men samtidigt at kunne stikke til folk med en tilpas mængde seriøsitet og humor, der giver lytteren stof til eftertanke. Netop denne balance er utrolig vigtig for Ameli Dots musikalske univers - både live fra scenen, såvel som i indspilningerne. Det er dyrkelsen af skævheden og et opgør med opfattelsen af det perfekte og det uperfekte, som driver Ameli Dots lydunivers, hvor der er plads til alt. "Jeg lover, at mine koncerter bliver med plads til både det energiske, inderlige, uperfekte, rowdy og sjove. Musik skal føles og mærkes, så publikum skal glæde sig til en eksplosion af følelser og stemning!". Koncerter. To. 4. april - Helsingør, Toldkammeret. Fr. 5. april - Rødovre, Viften. Lø. 6. april - Rønne, Musikhuzet Bornholm. Fr. 12. april - Frederiksværk, Gjethuset. Lø. 13. april - København, Lille Vega. To. 18. april - Abenraa, Nygadehuset. Fr. 19. april - Odense, Posten. To. 25. april - Aarhus, Train. Fr. 26. april - Vejle, Bygningen. Lø. 27. april - Silkeborg, Rampelys. To. 2. maj - Kolding, Godset. Fr. 3. maj - Grenå, Pavillonen. Lø. 11. maj - Roskilde, Gimle
Vis kort
Ki
27 Apr Andet/Ukendt

Ki

Lørdag den 27. april 2024, kl. 20.
Pris: Entré: 150 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Bygningen,
Ved Anlæget 14B, Vejle
Ki's debutalbum blev født, da melodierne blev skrevet og indspillet, nummer for nummer, i løbet af et par år, Mange som hyldest til nogle af hans yndlingskunstnere såsom Fela Kuti, Sharon Jones, George Harrison, J Dilla, Link Wray, Elizabeth Cotten osv..

De mange forskellige genrer, stilarter og lyde på albummet er overalt på kortet og henter inspiration fra forskellige perioder og fra hele verden. Ki! producerer musik, der virkelig føles enestående og autentisk, men som har en gennemgående linje, der først rigtig kommunikerer sig selv, når man ser på det store billede. Der er et holistisk aspekt ved Ki!'s eklekticisme, der giver The Boy From Haeundae Beach den bredde og dybde, der i sidste ende er den virkelige attraktion. 20 meget forskellige numre, nogle instrumentale, nogle med gæstevokalister, spænder over denne debut-dobbelt-LP, modtager 6 stjerner i GAFFA og 5 hjerter i Politiken
Vis kort
Monster mike welch (USA)

Monster mike welch (USA)

Søndag den 28. april 2024, kl. 16-18.30.
Pris: Entré: 100-200 kr Køb/bestil billet
Bygningen,
Ved Anlæget 14B, Vejle
Arr. Bluesforeningen CROSSROADS, https://crossroads-vejle.dk. MONSTER MIKE WELCH (USA). Blues Guitar Player Of The Year 2019..

I forbindelse med fejring af bluesforeningens 25-års jubilæum afholder CROSSROADS blueskoncert med amerikanske "Monster" Mike Welch & Band.
Showtime er søndag den 28. april 2024 fra kl. 16.00

Prisen på billetter i forsalg er KUN kr. 100,- for medlemmer og kr. 200,- for ikke-medlemmer. Unge under 26 år kan købe billet til samme pris som medlemmer.
Ved indgangen er prisen forhøjet med kr. 30,-

"MONSTER" MIKE WELCH
Med en næsten tre årtier lang karriere er den Boston-baserede bluesguitarist Monster Mike Welch en erfaren veteran på den internationale bluesscene. Han fik tilnavnet "Monster" Mike af skuespilleren og Dan Aykroyd - Elwood J. Blues, Blues Brothers - i en alder af kun 13 år, og siden da er det kun gået fremad.

Welch har modtaget tre på hinanden følgende Blues Music Award-nomineringer fra Blues Foundation for Instrumentalist-Guitar siden 2016, en Boston Music Award for Bedste Blues Optræden og er blevet optaget i Rhode Island Music Hall Of Fame.

"Monster" Mike Welch har sit fast backing band med sig. Bandet består af Fabrice Bessouat, Damien Cornelis og Erkan Özdemir.

Line-up:
"Monster" Mike Welch - guitar, vokal
Fabrice Bessouat - trommer
Damien Cornelis - orgel, keyboards
Erkan Özdemir - basguitar

SPOTIFY
Lyt til Monster Mike Welch' seneste album "Nothing But Time" på Spotify

MERE INFO på CROSSROADS' hjemmeside!

PRISER I FORSALG
Entré: kr. 200,- / Medlemspris: kr. 100,-

PRIS VED INDGANGEN: +30 kr.

PRAKTISK INFORMATION

Max. 100 billetter til salg

Siddepladser ved cafeborde. Handicapvenlig adgang

PARKERING

P-Hus Albert
På pladsen lige foran Bygningen står parkeringshuset "Albert" klar med over 300 parkeringspladser.
Der er parkeringsafgift i perioden mandag-fredag kl. 9-17 og lørdag kl. 9-14. Dog er de første to timers parkering gratis.
LÆS SKILTNINGEN VED P-HUSET!

P-hus Tróndur
Parkeringshuset Tróndur ligger på Volmers Plads, med adgang fra Dæmningen og kun få minutters gang til Bygningen.
Her er også parkeringsafgift.
LÆS SKILTNINGEN VED P-HUSET!

Med forbehold for ændringer / Subject to change / Änderungen vorbehalten

Bluesforeningen CROSSROADS modtager støtte til musikernes honorar støttes fra hhv. VEJLE KOMMUNE https://www.vejle.dk/ og STATENS KUNSTFOND - Projektstøtteudvalget for Musik https://www.kunst.dk/
Vis kort
Spændende foredrag med Raz Skincare
30 Apr Foredrag

Spændende foredrag med Raz Skincare

Tirsdag den 30. april 2024, kl. 19:00.
Pris: Entré: 80 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Matas
Bygningen,
Ved Anlæget 14B, Vejle
Vi inviterer netop DIG til kundeaften, hvor du vil blive beriget med viden om Raz Skincare. Vi får besøg af manden bag, som vil tage dig igennem hans univers og produkter. Indeholder konkurrencer, let anretning og spændende viden..

Aftenen er i forbindelse med eleven Christinas fagprøve. Bestil billet via link, QR kode eller matas.dk under booking af event i matas søndergade 20, 7100 Vejle
Vis kort
Klarsyn Vejle i selskab med ånderne og Christian Viborg
2 Maj Foredrag

Klarsyn Vejle i selskab med ånderne og Christian Viborg

Torsdag den 2. maj 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 200 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Bygningen,
Ved Anlæget 14B, Vejle
Klarsyn i Vejle - i selskab med ånderne og Christian Viborg. Christian Viborg fortsætter succesrækken af klarsynsdemonstrationer..

Han vil bringe os tættere på den åndelige verden og på denne måde viderebringe tydelige, præcise beskrivelser og beskeder til publikum fra "afdøde" familiemedlemmer og venner fra den åndelige verden. En aften i trygge og kærlige rammer med fokus på nærvær og kærlighed.
I løbet af aftenen vil deltagerne også få mulighed for at stille spørgsmål omkring eget liv og få clairvoyante beskeder. Der er også mulighed for at stille spørgsmål om egne oplevelser eller hvordan et medium arbejder.
Christian forstår at formidle med højt humør og stor energi, empati og stor præcision. En aften med livsenergi, healing, glæde, kærlighed, alvor og humor. En aften med kærlige beskeder fra dem, vi kender som har forladt denne verden.

Christian vil gerne ændre vores holdning til dem på den anden side, så vi tager imod den kærlighed, healing og vejledning, de har til os. Åndelig sjælskontakt er en naturlighed og har altid været en del af menneskeheden siden tidernes morgen. Christians holdning er, at kommunikation med ånderne er for alle - det er en naturlig evne, vi alle har.
Christian Viborg arbejder som clairvoyant medium med base i Århus. Han afholder klarsyn over hele Danmark, og tidligere i Norge og England. Han arbejder med rådgivning, foredrag, workshops, retreats og medieskabsudvikling. Læs mere om Christians arbejde
Dato: 2. maj 2024 19:00 - 21:00
Bygningen - Vejle Kulturservice Ved Anlæget 14B, 7100, Vejle
Entre: 200 plus gebyr
Dørene åbner 45 min før start. Fyld gerne pladserne op ved siden af hinanden, da det er unummererede pladser og det bliver lettere for alle at sidde sammen. Tak
Vis kort
Henning Munk og Plumperne
2 Maj Jazz

Henning Munk og Plumperne

Torsdag den 2. maj 2024, kl. 20.
Pris: Entré: Medlemsbillet 80 kr, Gæstebillet 130 kr, Gæster, anden jazzklub 80 kr, Studerende 80 kr Køb/bestil billet
Arrangør: Vejle Jazzklub
Bygningen,
Ved Anlæget 14B, Vejle
Orkesterleder Henning Munk Plum bliver i Dresden kaldt for den danske Sidney Bechet. Kun få behersker sopransaxofonen som han..

Orkesterleder Henning Munk Plum bliver i Dresden kaldt for den danske Sidney Bechet. Kun få behersker sopransaxofonen som han. Henning inspirerer med sin drivende sopransax og lejlighedsvis mesterlig håndterede klarinet enhver forsamling og leder uden GPS sit publikum igennem jazzens vidstrakte gadenet.

Han gør det med hjælp fra den banjospillende professor fra Lund i Sverige, Björn Ekman, som tilmed synger så fuglene dratter ned fra træernes grene af misundelse. Naturverket I Sverige har af denne grund udstedt spilleforbud :-) i nærheden af høje træer. Og på trombone har vi så Verdensmusikeren Morten Hertz fra Sorø - en kendt figur fra det danske jazzmiljø - som bandets yngste mand leverer trombone til tiden. Bas spilles af Mister Kontrabas, Bjarne Christensen, og trommerne betjenes virtuøst af Bjørn Otto Hansen.

Skal man have festen til at lykkes, gæsterne til at danse, publikum til at gispe eller deltagerne til at juble er det Henning Munk og Plumperne man har brug for!
Vis kort
Åbne arrangementer på højskoler - Højskolerne

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.