Virtuelle eller åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil
JIVE - jazz i Vejle

JIVE - jazz i Vejle

Kohavevej 54
8721 Daugård
Tlf: 30934098
Hjemmeside
Entré: Entrépriser 100 - 180 kr. Unge medlemmer 60 - 100kr. Rabat til grupper

JIVE arrangerer koncerter med danske navne samt internationale stjerner. Booking: booker@jive-jazz.dk. Billetbestilling billetkontor@jive-jazz.dk. Billetter kan desuden købes hos det aktuelle spillestedViser 4 events fra/efter 25. okt. 2021

Jacob Danielsen Quartet
28 Okt Jazz

Jacob Danielsen Quartet

Torsdag den 28. oktober 2021, kl. 19.30.
Pris: Entré: 140 kr, medl. 100 kr, unge 60 kr Køb/bestil billet
Arrangør: JIVE - jazz i Vejle. Bygningen, Ved Anlæget 14B, Vejle
Det en vidtfavnende kunstner, der besøger JIVE denne aften med sin kvartet. Der bliver tale om musikalske drømmerejser, om KAPOW-jazz, alternerende med mere melodiøs jazz. I aften kan du berige dig selv og andre med en spændende musikalsk oplevelse..

Du har måske ikke hørt navnet Jacob Danielsen før, men du har nok hørt musikken fra Jacob Danielsen, hvis du er interesseret i big band musik eller i lyd+kunst+installationer.

Saxofonisten og lydkunstneren har nemlig spillet i de to danske big bands: "Aarhus Jazz Orchestra" og "Blood, Sweat, Drum and Bass".

En anden del af Jacob D's liv foregår i en anden del af kunstens verden. Her anvender han sin frodige kreativitet til at indgå i sammenhænge med malere, museer og tegnere.

Jacob har spillet livekoncerter med sin kvintet/kvartet, hvor der er blevet tegnet eller malet på computer/storskærm til musikken. Det er der kommet særdeles spændende hybrider ud af.

Det er således en vidtfavnende kunstner, der besøger JIVE denne aften med sin kvartet. Der er ingen tvivl om, at der bliver tale om musikalske drømmerejser, om KAPOW-jazz, alternerende med mere melodiøs jazz.

Jazz er jo netop ny og forfriskende i sin natur, og i aften kan du berige dig selv og andre med en spændende musikalsk oplevelse.

John Riddel - trommer, Dan Hjort Jensen - bas, Frederik Sakham Lomborg - piano,

Jacob Rønne Danielsen - saxofoner + basklarinet
Vis kort
Kalaha
10 Nov Jazz

Kalaha

Onsdag den 10. november 2021, kl. 19.30.
Pris: Entré: 140 kr /medl. 100 kr / unge 60 kr Køb/bestil billet
Arrangør: JIVE - jazz i Vejle. Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, Nørup, Bredsten
Dette er et af de klareste danske bud på et orkester med internationalt potentiale. De er nyskabende, originale, enormt dygtige og har noget på hjerte. Jazz-Danmark har belønnet det, idet KALAHA har fået flere priser og nomineringer, senest i 2020..

Lad det være sagt med det samme: KALAHA er et fantastisk nutidigt bud på, hvor jazzen er lige nu, og hvor den kunne bevæge sig hen. Her er elementer af DANCE, af TECHNO, af ETHNO, af ROCK og selvfølgelig af JAZZ.
Dette er et af de klareste danske bud på et orkester med internationalt potentiale. De er nyskabende, originale, enormt dygtige og har noget på hjerte. Jazz-Danmark har belønnet det, idet KALAHA har fået flere priser og nomineringer, senest i 2020.
De fire musikere i KALAHA er: Niclas Knudsen på guitar, en voldsom, musikalsk naturkraft, vel nærmest en vulkan af originalitet og ideer. Emil de Waal på trommer var med i det banebrydende fusionsorkester Bagdad Dagblad. "Rumpistol" på synth og keys samt "Spejderrobot" på anden elektronik, en stor elektronisk oplevelse med kreative rødder i computerspil og tv-lyd.
Kom til musikalsk fest på Engelsholm Højskole. Hvis corona forholdene tillader det, bliver der godt nok gang i den. Hvis ikke bliver der fest i og mellem ørerne alligevel.

Emil de Waal - trommer, Niclas Knudsen - guitar, Jens B. "RUMPISTOL" Christiansen - keyboards, Mikael "SPEJDERROBOT" Elkjær - elektronik
Vis kort
Gaardmand/Gunde/Fog/Rifbjerg
15 Nov Jazz

Gaardmand/Gunde/Fog/Rifbjerg

Mandag den 15. november 2021, kl. 19:30.
Pris: Entré: 140 kr, medl. 100 kr, unge 60 kr Køb/bestil billet
Arrangør: JIVE - jazz i Vejle. Bygningen, Ved Anlæget 14B, Vejle
Kvartetten består af de garvede musikere Anders Gaardmand på saxofoner, Frands Rifbjerg på trommer og Henrik Gunde på piano samt den unge basstjerne Rune Fog-Nielsen. Der vil blive spillet underholdende lyttejazz af højeste klasse..

GENERATIONER PÅ SPIL

Trods bandnavnet er Anders Gaardmand hoveddrivkraften i dette orkester, som parrer to DRBB-musikere (Gaardmand og Gunde) og en stjerne-trommeslager med en helt ung musiker, den 23-årige bassist, Rune Fog-Nielsen.

Anders Gaardmand spiller hele arsenalet af saxofoner, fløjter og klarinetter. Måske vi er heldige, at han har sin dejlige baryton-saxofon med.

I 70'erne var han fast inventar på jazz-natklubben La Fontaine, hvor han har haft sit andet hjem. I 80'erne emigrerede Anders Gaardmand til USA. I løbet af tiåret der spillede han meget blues og rhythm'n'blues. Hjemvendt blev han først i 90'erne medlem af DRBB. Her har han de seneste år spillet med aftenens pianist Henrik Gunde. JIVE's favorit pianist i disse år. Frands Rifbjerg er den stilsikre og elegante trommeslager med swing i blodet og vildskab om nødvendigt.

Der vil blive spillet underholdende lyttejazz af højeste klasse. Du kan roligt invitere familie og venner med, når jazz-generationerne er på spil LIVE AT JIVE
Vis kort
Hess / AC / Hess - Julekoncert
20 Dec Jazz

Hess / AC / Hess - Julekoncert

Mandag den 20. december 2021, kl. 19.30.
Pris: Entré: 140 kr / medl. 100 kr / unge 60 kr Køb/bestil billet
Arrangør: JIVE - jazz i Vejle. Bygningen, Ved Anlæget 14B, Vejle
En lang tradition i JIVE er den årlige julekoncert med Nikolaj Hess, Anders Christensen og Mikkel Hess, til daglig kendt som Spacelab. Vi bliver ajourført med orkestrets nyeste numre og genhører de store "hits" samt de jazzede julemelodier..

Indrømmet - vi elsker det, og vi ved, at publikum også elsker det. Den årlige julekoncert har vi traditionen tro lagt i hænderne på de vejlensiske brødre, Nikolaj og Mikkel og deres næsten-bror, Anders AC Christensen.

Denne trio har gennem en årrække leveret et program, som både indeholder nyt og traditioner. Aftenen vil bestå af to sæt, hvoraf det første vil fokusere på den sammentømrede trios nuværende repertoire med små overraskelser. Andet sæt vil fokusere på årstidens sange og inkludere fællessang med publikum. Ofte har trioen fået gæster på besøg, bl.a. har sangerinden Mette Lindberg og trompetisten Jesper Riis deltaget til stor glæde for publikum. Den hyggespredende jazzmusik følges på vej af pebernødder, dejligt juleøl, en JIVE-bestyrelse i højt humør, lys på bordene og julelys i øjnene.

Trioen kalder sig til daglig Hess/AC/Hess Spacelab, og de er gået hele vejen fra lysende talenter i Vejle til etablerede kunstnere på den danske scene og til efterspurgte, internationale stjerner.

Nikolaj Hess - piano, Mikkel Hess - trommer, Anders Christensen - bas
Vis kort