Virtuelle eller åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil
Nørre Vosborg Herregård

Nørre Vosborg Herregård

Vembvej 35
7570 Vemb
Tlf: 9748 4897 Fax: 9748 4896
Hjemmeside
Entré: o.18 år: 75 kr

Nørre Vosborg ligger i Vestjylland - 20 km vest for Holstebro. Herregården er en levende og dynamisk kulturcenter af internationalt tilsnit, der fremviser den ypperste kultur og kunst og placerer dette i en helhed med den omgivende natur og landskab.
Nørre Vosborg er også et samlingssted med hotel, restaurant og kursusfaciliteter, der drives af Familien Bühlmann.
Oplev, spis og sov her - alt i èn pakke med respekt for tiden, der svandt.

Nørre Vosborg er en unik herregård med 700 års historie bag sig. Hans Edward Nørregaard-Nielsen har med følgende citat ramt den særegne stemning Nørre Vosborg emmer af: "Nørre Vosborg er stedet hvor man kan strække sit indre menneske ud i fuld størrelse".
I 2004 gik man i gang med en omfattende restaurering og ombygning af herregården. I april 2008 åbnedes dørene så til den flotte nyrenoverede herregård.
Den unikke herregård Nørre Vosborg består af et firlænget borganlæg med bygninger fra fire forskellige århundreder, som rummer en række herregårdsstuer, riddersal, konferencelokaler og restaurant, samt ladegårdsanlægget med café, multisal med plads til 400 siddende gæster, store udstillingslokaler og 56 hotelværelser. Ved restaureringen er der blevet lagt stor vægt på at bevare det ydre udtryk, og alt er blevet gået til med nænsom hånd. Målet har været at gøre Nørre Vosborg til et kulturelt kraftcenter med eget hotel og restaurant. Et mødested hvor kulturlivet og erhvervslivet kan få gensidig inspiration.

Området omkring herregården Nørre Vosborg byder på aktiviteter som vandreture, fiskeri og golf. Den nærliggende Nissum Fjord og nogle af de omkringliggende områder er et beskyttet vildtreservat med mange unikke planter og dyr. Vemb Station er kun 2 km væk. Se www.nrvosborg.dk for åbningstid, da disse varierer efter sæson. Der kan aftales særskilt rundvisning på andre dage end de annoncerede. Ring og hør nærmere på 97 48 48 97Viser 23 events fra/efter 25. okt. 2021

Besøg herregården Nr. Vosborg
25 Okt Omvisning

Besøg herregården Nr. Vosborg

Fredag den 1. januar til fredag den 31. december 2021, Se under beskrivelse.
Pris: Entré: Voksne 75 kr børn under 18 gratis
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Kom og oplev de smukke stuer, bliv klogere på herregårdens historie på en af vores guidede rundvisninger..

*ÅBNINGSTIDER
Mandag: Lukket
tirsdag, onsdag, torsdag: 10 - 15
Fredag: 10 - 13
Lørdag: 10 - 12
Søndag: 10 - 15

UGE 42:
Mandag til fredag: 10 - 15
Lørdag: 10 - 12
Søndag: 10 - 15

Jul på Herregården 2021
Fra d. 6. november
Tirsdag til fredag kl. 10 - 16
Lørdag kl. 10 - 12
Søndag kl. 10 - 16

* Åbningstider og rundvisninger kan ændres i forbindelse med private arrangementer i stuerne eller særudstilling.

GUIDET RUNDVISNINGER PÅ DANSK
Hver søndag kl. 11.00 og 13.30 (gratis ved éntrebillet)

Se 18 af de bedste oplevelser og seværdigheder i Holstebro lige her
Danmarks sommerhussøgemaskine finder du her

Vi glæder os til at se dig!
Information
Entré: 75 kr. for voksne -
GRATIS for børn til og med 17 år.
(Bemærk, at billetpriserne kan differentiere i forbindelse med særudstilling)
Vis kort
Mysteriet på Herregården
25 Okt Andet

Mysteriet på Herregården

Søndag den 3. januar til fredag den 31. december 2021, kl. 10-16.
Pris: Entré: Gratis under 18 år
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Hjælp med at opklare mysteriet på Nørre Vosborg når de lancerer deres helt nye app - museumsmysteriet..

Appen er et sjovt og lærerigt spil, hvor børn og legesyge voksne via appen skal løse mestertyven Heidenreichs gåder. Skurken Heidenreich, en grisk og udspekuleret excentriker med forkærlighed for uvurderlige kulturskatte, har planlagt at stjæle en værdifuld genstand fra herregården. Professor Blom er på sporet af ham, men han har brug for hjælp. Børnene kan kun stoppe Heidenreich, hvis de kan løse hans drilske gåder, som fører dem på en spændende tur rundt på herregården. Børnene går samtidig på opdagelse i Nørre Vosborgs spændende historie og naturen i området omkring herregården. Appen er gratis for alle. Entré på herregården er 75 kr. for voksne - gratis for børn til og med 17 år.

Leg og læring
MuseumsMysteriet Nørre Vosborg implementeres via Useeum-appen og er et læringsspil for børn og barnlige sjæle, der skal imødekomme et ønske om mere historisk formidling, tilpasset Nørre Vosborg og den moderne besøgende. Mysteriet kan bruges af skoler og familien og spillet tager ca. en time.

Den tekniske platform for løsningen er Useeum: En fælles app, som museer, slotte, herregårde mm. kan bruge til at formidle viden og fortællinger via smartphone til besøgende. Appen anvendes fx allerede på Christiansborg, Kronborg og Hammershus.

MuseumsMysteriet kombinerer således det digitale og fysiske rum gennem spil, der tvinger spilleren til at løfte blikket fra telefonen 95% af tiden, undersøge omgivelserne og finde frem til udvalgte steder for at gennemføre spillet.

Det Moderne Fællesskab - i historiens vingesus
Appen er udviklet i samarbejde med Vemb skole, frivillige m.fl. i regi af projektet 'Det moderne Fællesskab i historiens vingesus'. Projektet ønsker at gentænke det moderne fællesskab for børn, unge, familier og seniorer i og omkring Vemb med Nørre Vosborg som løftestang. Projektet ønsker at indgå, bidrage og samarbejde om de gode ting, der sker lokalt. Projektet er støttet af LAG og erhvervsstyrelsens landistriktspulje.

Information
Appen er gratis for alle.
Entré på herregården er 75 kr. for voksne - gratis for børn til og med 17 år.

SÅDAN GØR DU:

1. Hent appen Useeum i App Store eller Google Play (hent gerne app'en hjemmefra)
2. Vælg Nørre Vosborg
3. Start MuseumsMysteriet
Vis kort
Brahms trio
25 Okt Klassisk

Brahms trio

Mandag den 25. oktober 2021, kl. 20.
Pris: Entré: 150 kr plus gebyr 7,75 Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Fra Moskva til Nørre Vosborg: Russisk mestertrio giver koncert Brahms Trio gæster Nørre Vosborg i anledning af Nordvestjysk Musikkreds' 50-års jubilæum..

Mandag den 25. oktober kl. 20.00 får koncertpublikum på Nørre Vosborg mulighed for igen at opleve kammermusik på topniveau, når Brahms-klavertrioen spiller på den 700 år gamle herregård. Musikerne i ensemblet, Nikolaj Satjenko (violin), Kirill Rodin (cello) og Natalia Rubinstein (klaver) tæller iblandt de førende i Rusland: Mens Nikolaj Satjenko og Kirill Rodin har vundet førstepriser i den verdensberømte Tjajkovskij-konkurrence i Moskva, har Natalia Rubinstein, som desuden er kammermusikprofessor på det verdensberømte Tjajkovskij-konservatorium i Moskva, siden 2002 været "Æreskunstner af den Russiske Føderation".

Koncerten arrangeres Nordvestjysk Musikkreds i anledning af foreningens 50-års jubilæum.

Brahms Trio har optrådt i nogle af verdens mest betydningsfulde koncertsale såsom Den Store Sal på Musikkonservatoriet i Moskva, Den Store Sal af Filharmonien i Warszawa, Lisinsky-Koncertsalen i Zagreb, Seoul Art Centre samt andre koncertsteder i Moskva, Skt. Petersburg, Bruxelles, Wien, Rom, Paris, Melbourne, Hong Kong m.fl. og kommer altså til Holstebro nu, oven i købet med et værk fra ensemblets russiske hjemland i bagagen, Rimskij-Korsakovs efterladte Klavertrio i c-mol og Sjostakovitj' Klavertrio i e-mol, op. 67.

Ydermere er der et værk af den komponist på programmet, som trioen er opkaldt efter: Johannes Brahms. Det er hans sene Klavertrio i c-mol, der spilles side om side med de to russiske værker.

Allerede i 1999 og med Den Russiske Føderations Kulturministerium, Moskvas Statslige Akademiske Filharmoniske Selskab samt Goethe-instituttet som protektorer, gik musikerne i Brahms Trio i gang med deres store indspilningsprojekt, antologien af russiske klavertrioer. En opgave, der vil genoplive glemte sider af den russiske musikhistorie ved en nyfortolkning af den nationale kulturarv, som tager udgangspunkt i en nutidig opførelsesæstetik. Musikerne er således besluttet at optage og udgive samtlige klavertrioer, der blev komponeret i Rusland i det 19. og 20. århundrede.

Koncerten på Knudsens og Nordvestjysk Musikkreds' jubilæum støttes specifikt af Holstebro Kommune og Færchfonden. Turnéen gennemføres med venlig støtte fra Det Obelske Familiefond og Knud Højgaards Fond.

Program:
Nikolaj Rimskij-Korsakov (1844-1908)
Klavertrio i c-mol

Pause

Anton Arenskij (1861-1906)
Klavertrio nr 1 i d-mol, opus 32

Nikolaj Lopatnikoff (1903-1976)
Klavertrio i a-mol, opus 23
Vis kort
Pandemier i de sidste 200 år (via livestream fra Aarhus Universitet)
26 Okt Foredrag

Pandemier i de sidste 200 år (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 26. oktober 2021, kl. 19-21.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Hvad kan vi lære af at kigge tilbage i historien på de store epidemier og pandemier - fx pesten, spansk syge, kopper, kolera og mæslinger? Nye matematiske modeller giver os indsigt i hvordan fremtidige epidemier udvikler sig - herunder covid-19-pandemien..

Historisk set har menneskeheden gennemlevet voldsomme epidemier og pandemier som holdt populationen nede. Fx pest, kopper, kolera, mæslinger og influenza-pandemier som spansk syge der hærgede verden over i 1918-20. Sidstnævnte dræbte omkring 1-2 % af verdens befolkning, svarende til at over 50 millioner mennesker ville dø hvis en lignende pandemi skete i dag.

Verden over arbejder forskere på at afdække nutidige trusler og komme på forkant med fremtidens store pandemier. Kommer der igen en stor og dødelig pandemi? Hvilken virus kan det ske at være? Kan vi risikere at den bliver så dødelig som fortidens forfærdeligheder? Kan vi stoppe den?

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
Mit livs eventyr - stjerner jeg har mødt
27 Okt Foredrag

Mit livs eventyr - stjerner jeg har mødt

Onsdag den 27. oktober 2021, kl. 20.
Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Foredrag med kulturkøbmanden Ernst Trillingsgaard..

Spændende foredrag med kulturkøbmanden og tidligere direktør for Aalborg Kongres & Kultur Center, Ernst Trillingsgaard, som fortæller om sin mangeårige karriere i dansk showbiz.

Foredraget krydres med fotos og sjove anekdoter fra barndommen på Jegindø til den glorværdige karriere i dansk showbiz, der blandt andet tæller næsten 4.000 teater-og musikforestillinger samt 80 revyer og møder med internationale kunstnere, hvoraf mere end 90 har plantet et "syngende træ" i Kildeparken.

Bestil billet på:
Mail jsm@nrvosborg.dk eller tlf. 97484897 (tast 2)
Vis kort
Grundtvig og kvinderne
28 Okt Foredrag

Grundtvig og kvinderne

Torsdag den 28. oktober 2021, kl. 20.
Pris: Entré: Oplyses senere Køb/bestil billet
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Liv er af dobbelt natur, helt kun i mand og i kvinde: Skiller dem grusomt en mur, livet fra begge må svinde..

I fortællingen 'Grundtvig og kvinderne' fokuserer fortæller/performer/foredragsholder Else Mathiassen, og trompetist Torben Lassen samt pianist Karen Sørensen på nogle af de kvinder, der pustede liv i Grundtvigs tanker, ideer og digtning. Det sker gennem et performanceforedrag med fortælling, fællessange, dans og musik. "Grundtvig og kvinderne" er en nem og underholdende måde at opnå ny viden om Grundtvigs liv og tanker.

"Vi ønskede at afslutte Ollerupkurset med en livsbekræftende og poetisk fortælling med musikalitet, krop, ånd - og fællessang. Sådan blev det. En intens, oplysende og anderledes fortælling som Grundtvig set igennem de kvinder, der prægede hans tanker om bl.a. menneske- og skolelivet". Laust Riis-Søndergaard, seminarielærer, kursusleder, Den frie lærerskole.

"Det er en forestilling der på betagende vis, og med både vid og humor, hvirvler dig ind i de turbulente grundtvigske bølgegange. I Else Mathiassens skiftende fremstillinger af kvinderne omkring Grundtvig, træder nuancerne og dybden i såvel Grundtvigs liv og personlighed som hans tænkning, frem i lyset." Dina Vester Feilberg. Leder på Rønnebæksholm. Sept.2017

Medvirkende
Else Mathiassen er fortæller, danser og forstander på Vestjyllands Højskole. Hun har bl.a. turneret i ind-og udland med teater- og danseforestillinger som "Agnete og havmanden", "Liden Kirsten" og "Højsangen". På foredragssiden er der titler som: "På kanten. Rapport fra det lykkeligste folk", "Damaskus" og "Danskerne findes i mange modeller". Læs mere på www.elsemathiassen.dk

Karen Sørensen musiker (piano).
Medvirker i bl.a. Jazz og poesi "Soft Winds" med forfatter Inge Pedersen og musiker Torben Lassen. Pianist i jazzorkestret "River jazz and blues Band" og bluesbandet "Blue4two All stars". Medvirket i en række andre forskellige musikalske sammenhænge.

Torben Lassen musiker (trompet)
Komponist, arrangør, tekstforfatter og orkesterleder af jazzgruppen "River jazz og blues Band". Teatermusiker. Medlem af cabaretgruppen "Babylon Trio". Medvirker i utallige musikalske sammenhænge indenfor jazz, folkemusik, verdensmusik m.m.
Information
Billetpris:

Varighed: halvanden time.

Bestil billet på:
Mail jms@nrvosborg.dk eller tlf. 97484897 (tast 2)
Vis kort
Rocazino
30 Okt Andet/Ukendt

Rocazino

Lørdag den 30. oktober 2021, kl. 20.
Pris: Entré: 295 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Ridder lykke, Elsk mig i nat, Unge hjerter, All my Love. Næste år er det 40 år siden hitmagerne fra Rocazino startede deres eventyr..

Nu kan du danse dig gennem soundtracket fra 80'erne, spækket med legendariske numre fra et af tidens mest produktive orkestre. Med Ulla Colds klare vokal i front og Jesper Winge Leisners talent for at skrive ørehængere, leverede bandet det ene hit efter det andet og tog hele Danmark med storm.

Listen med hits er lang og der er nostalgi og fest for alle pengene. Ullas helt specielle og formidable vokal danner ramme om de fantastiske sange som en hel generation har sunget med på, danset og forelsket sig til
Vis kort
Den inderste kerne (via livestream fra Aarhus Universitet)
9 Nov Foredrag

Den inderste kerne (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 9. november 2021, kl. 19-21.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Hør om den danske seismolog Inge Lehmanns liv og forskningskarriere. Herunder hvordan hun vha. seismiske trykbølgers hastighedsfordeling blev verdensberømt ved at opdage at Jorden har en indre kerne og at Jordens indre dermed er tredelt og ikke todelt..

Hør om den danske seismolog, matematiker og jordskælvsekspert Inge Lehmanns liv og forskningskarriere. Inge Lehmann (1888-1993) studerede bl.a. seismiske trykbølgers hastighedsfordeling i Jordens indre på grundlag af jordskælvssignaler fra fjerne jordskælv optegnet på danske, grønlandske, europæiske og amerikanske seismografer.

Inge Lehmann blev verdensberømt ved at opdage Jordens indre kerne. Tidligere troede man at hele kernen var flydende, men ved at analysere seismogrammer kunne hun i 1936 fremsætte den skelsættende teori at der inderst i den flydende kerne er en indre kerne der har andre fysiske egenskaber end materialet i Jordens andre dele - altså skallerne udenom.

Inge Lehmann blev internationalt kendt for sin forskning før hun blev kendt i Danmark. Da hun i 1950'erne blev inviteret til USA for at forske, kom hendes arbejde ydermere til at spille en rolle under Den Kolde Krigs atomvåbenkapløb. Desuden studerede hun også Jordens ydre, stive stenskal - kaldet lithosfæren - i Europa og Nordamerika og har fået opkaldt en skilleflade efter sig, Lehmann-diskontinuiteten.

Som verdens første kvindelige seismolog mødte Inge Lehmann meget modstand i det danske naturvidenskabelige miljø, der i høj grad var en lukket herreklub, domineret af hendes chef, astronomen Niels Erik Nørlund, og fysikeren Niels Bohr. Hendes karriere og den videnskabelige hæder og anerkendelse tog først fart da hun blev pensioneret. Som 99-årig udgav Inge Lehmann sin sidste videnskabelige artikel. Hun blev 104 år og døde i 1993.

I foredraget vil forfatter Lotte Kaa Andersen give os udpluk af Inge Lehmanns liv og forskningskarriere med afsæt i sin biografiske roman om Inge Lehmann, 'Den inderste kerne', som hun udkom med i maj 2021. I sin research til bogen har Lotte bl.a. talt med Inge Lehmanns familie og fået adgang til private breve, personlige papirer og en dagbog som ingen kendte til.

Undervejs vil geofysiker David Lundbek Egholm redegøre for relevante geovidenskabelige aspekter for at forklare Inge Lehmanns forskningsresultater og deres betydning.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
Juleudstilling for hele familien

Juleudstilling for hele familien

Tirsdag den 9. november til søndag den 12. december 2021, kl. 10-16 onsdag-søn.
Pris: Entré: Voksne 125 børn under 18 50 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Herregården er forvandlet til et sandt juleeventyr fyldt med oplevelser og aktiviteter for hele familien. I det gamle Tang-hus buldrer den gamle ovn hele dagen og duften af julekager spreder sig liftligt overalt..

I herregårdsstuerne kan du gå på opdagelse i årets juleudstilling udarbejdet af natur- og blomsterkunstneren, der har arbejdet for kongehuset, Mogens Grønbech.
Børn og barnlige sjæle kan gå på nissejagt på og omkring herregården for at hjælpe Nørre Vosborg.
Mens børnene er på nissejagt, kan bedstemor besøge Nørre Vosborgs butik, måske imens bedstefar nyde julestemning i borggården og varme sig med lækkerier.
Herregårdens overdækkede hestevogn står klar til at tage jer med på eventyr. Det går rask ud gennem porten, hen over voldgraven og ud i skoven på eventyr. Men vær varsom, det siges, at der er trolde og nisser i skoven?

GRØNBECHS GRØNNE JULEEVENTYR
Natur- og blomsterkunstner, Mogens Grønbech, har pyntet op til jul på hele herregården, inde og ude. Det er et rigtigt eventyr!

Mogens Grønbech er fascineret af, at H. C. Andersen har besøgt og boet på Nørre Vosborg, og har ladet sig inspirere af eventyrerne i sin kunst.

Der er i sig selv noget eventyrligt over, at Mogens har pyntet for konger og dronninger, og i år skal han pynte for bønder på Nørre Vosborg og alle vores gæster.

NOGET FOR ENHVER SMAG
På Nørre Vosborg åbner traditionen tro en julebutik. En stemningsfuld og autentisk butik med et udvalg af kunst, brugskunst og husflid fra lokale kunstnere, en overdådig vifte af lækre vestjyske delikatesser og meget mere. Her blærer Vestjylland sig for alvor!

I Nørre Vosborgs gamle køkken vil man møde en duft af nybagte brunkager og det gamle komfur vil buldre når der varmes glögg. Det kan nydes i de herskabeligt pyntede stuer.

I vores restaurant kan hvor det her er muligt at nyde forskellige lækre juleretter.
Bestil bord til frokost på mail: reception@hotelvosborg.dk eller på tlf. 97484897 (tast 1)

INFORMATION

Åbningstider:
6. november - 12. december
Onsdag-søndag fra Kl. 10.00-16-00

Entré:
Voksne: 125 kr.
Børn til og med 17 år: 50 kr.

Billetter kan også købes i døren.

Grupperabat på dkk 75,- pr. billet ved grupper på over 10 personer.
Bestil gruppebilletter på mail: jms@nrvosborg.dk eller på tlf. 97484897 (tast 2)
Vis kort
Stig Rossen
19 Nov Rock/Pop

Stig Rossen

Fredag den 19. november 2021, kl. 20.
Pris: Entré: 295 kr + gebyr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Oplev alle facetter af Stig Rossens store stemme, når han gæster Nørre Vosborg til en aften med glædelige genhør og garanti for gåsehud!.

Man kender Stig Rossen fra store musicalopsætninger både her i Danmark og i udlandet, ikke mindst Les Misérables, som han har spillet over 1500 gange i 10 forskellige lande.
Mange kan også huske, da han i 1988 sprang ind i danskernes bevidsthed med Grand Prix hittet 'Vi danser rock og rul', måske har man også hørt ham i en af de utallige Disney tegnefilm, han har lagt stemme til, og mange har oplevet ham fortrylle os ved juletid med sine magiske julekoncerter.
Her til aften skal vi høre et bredt udsnit af hans enorme repertoire og hans fortolkninger af både danske og udenlandske sange. Et overflødighedshorn af Stigs yndlingssange fra musicals til evergreens.

Med sig på scenen har han et hold af superkompetente, håndplukkede musikere:
Pojken Flensborg: Piano
Jacob Trautner: Keyboard
Jens Kokholm: Guitar
Michael Bladt: Fløjte/Saxofon
Kim Mikkelsen: Bas
Per Kolling: Trommer
Vis kort