Nørre Vosborg Herregård

7570 Vemb
Tlf: 9748 4897 Fax: 9748 4896
Entré: o.18 år: 75 kr

Nørre Vosborg ligger i Vestjylland - 20 km vest for Holstebro. Herregården er en levende og dynamisk kulturcenter af internationalt tilsnit, der fremviser den ypperste kultur og kunst og placerer dette i en helhed med den omgivende natur og landskab.
Nørre Vosborg er også et samlingssted med hotel, restaurant og kursusfaciliteter, der drives af Familien Bühlmann.
Oplev, spis og sov her - alt i èn pakke med respekt for tiden, der svandt.

Nørre Vosborg er en unik herregård med 700 års historie bag sig. Hans Edward Nørregaard-Nielsen har med følgende citat ramt den særegne stemning Nørre Vosborg emmer af: "Nørre Vosborg er stedet hvor man kan strække sit indre menneske ud i fuld størrelse".
I 2004 gik man i gang med en omfattende restaurering og ombygning af herregården. I april 2008 åbnedes dørene så til den flotte nyrenoverede herregård.
Den unikke herregård Nørre Vosborg består af et firlænget borganlæg med bygninger fra fire forskellige århundreder, som rummer en række herregårdsstuer, riddersal, konferencelokaler og restaurant, samt ladegårdsanlægget med café, multisal med plads til 400 siddende gæster, store udstillingslokaler og 56 hotelværelser. Ved restaureringen er der blevet lagt stor vægt på at bevare det ydre udtryk, og alt er blevet gået til med nænsom hånd. Målet har været at gøre Nørre Vosborg til et kulturelt kraftcenter med eget hotel og restaurant. Et mødested hvor kulturlivet og erhvervslivet kan få gensidig inspiration.

Området omkring herregården Nørre Vosborg byder på aktiviteter som vandreture, fiskeri og golf. Den nærliggende Nissum Fjord og nogle af de omkringliggende områder er et beskyttet vildtreservat med mange unikke planter og dyr. Vemb Station er kun 2 km væk. Se www.nrvosborg.dk for åbningstid, da disse varierer efter sæson. Der kan aftales særskilt rundvisning på andre dage end de annoncerede. Ring og hør nærmere på 97 48 48 97

Viser 2 events fra/efter 28. jan. 2023

Mysteriet på Herregården
28 Jan Historisk

Mysteriet på Herregården

Søndag den 1. januar 2023 til tirsdag den 31. december 2024, kl. 10:00.
Pris: Fri entré
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Vær med til at opklare mysteriet..

Museums Mysteriet er en app, der indeholder et sjovt og lærerigt spil, hvor børn og legesyge voksne skal løse mestertyven Heidenreichs gåder. Skurken Heidenreich, en grisk og udspekuleret excentriker med forkærlighed for uvurderlige kulturskatte, har planlagt at stjæle en værdifuld genstand fra herregården.

Professor Blom er på sporet af ham, men han har brug for hjælp. Børnene kan kun stoppe Heidenreich, hvis de kan løse hans drilske gåder, som fører dem på en spændende tur rundt på herregården. Børnene går samtidig på opdagelse i Nørre Vosborgs spændende historie og naturen i området omkring herregården.

Appen er udviklet i samarbejde med Vemb skole, frivillige m.fl. i regi af projektet 'Det moderne Fællesskab i historiens vingesus'. Projektet ønsker at gentænke det moderne fællesskab for børn, unge, familier og seniorer i og omkring Vemb med Nørre Vosborg som løftestang. Projektet ønsker at indgå, bidrage og samarbejde om de gode ting, der sker lokalt. Projektet er støttet af LAG og Erhvervsstyrelsens Landistriktspulje
Julemiddag med mening
13 Dec Gastronomi

Julemiddag med mening

Onsdag den 13. december 2023, 17:00 - 21:00.
Pris: Entré: 595 kr plus gebyr
Nørre Vosborg Herregård,
Vembvej 35, Vemb
Nørre Vosborg og Kirkens Korshær inviterer til julevelgørenhedsmiddag 2023..

Hjælp os med at samle midler ind til de mange trængte familier, der måske særligt i år får brug for julehjælp. Det kan du gøre ved at deltage i en middag med mening på Nørre Vosborg.

Julehjælpen handler om andet og mere end det rent materielle. Det handler om omsorg. Du kan være med til at skabe lettelse og glæde for de familier der med din hjælp kan give deres børn noget, som de ellers ikke har råd til i form af et lækkert julemåltid, en chokoladejulekalender eller en lidt større gave.

Vi tilbyder en velkomst drink; 3 retters menu med vin samt kaffe og Petitfour. Du betaler 595 dkr. for middagen og vi sender 450 dkr. videre til julehjælpen via Kirkens Korshær i Holstebro. Vi har plads til 55 gæster, først til mølle. Der er åbent fra kl 17.00 på Herregården og I kan se de pyntede stuer. Entre og guidet tur er indeholdt i prisen.

Undervejs vil Karen Doktor fortælle om julehjælpen og Fonden vil fortælle lidt om næste års arrangementer - og så er det jo luciadag