Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil
Magion

Magion

Tinghusgade 15
7200 Grindsted
Hjemmeside

Magion - et multicenter i Billund Kommune

Magion danner de fysiske rammer for et idræts- og kulturcenter, Grindsted Bibliotek og Borgerservice, den kommunale genoptræning og den kommunale svømmehal.



Viser 12 events fra/efter 19. apr. 2024

Fællesskab for mænd
19 Apr Andet

Fællesskab for mænd

Mandag den 19. februar til mandag den 22. april 2024, kl. 14.
Pris: Entré: Gratis billetter
Magion,
Tinghusgade 15, Grindsted
Vi inviterer dig til et hyggeligt litterært fællesskab kun for mænd. Vi mødes otte gange på Magion Biblioteket hen over foråret..

Til hvert møde har bibliotekar Kim nøje udvalgt tekster, som vi skal snakke om. Kim starter med at læse dagens tekst højt, og undervejs i historien holder vi pauser, hvor vi snakker om det læste. Hvilke minder sætter det i gang, har I oplevet noget lignende osv. Det er altså vores umiddelbare oplevelse af det læste og slet ikke tekstanalyse, som vi kender det fra skolen. Derfor er det heller ikke vigtigt, om du er en læsehest eller ikke har åbnet en bog siden skoletiden. Det er nemlig fællesskabet, der er i fokus. Vi garanterer gode grin og overraskende oplevelser. Og måske en ny måde at opleve litteraturen på.

Og det bedste er, at du ikke har lektier for. Du skal bare komme, som du er, så sørger vi for resten. Og vi giver selvfølgelig også en kop kaffe undervejs. Det er naturligvis gratis at være med.

Tilmelding og alt det praktiske

Det litterære fællesskab for mænd samles på Magion Biblioteket. Vi starter mandag den 19. februar kl. 14.00-15.30. Herefter mødes vi de efterfølgende mandage og sidste mødegang er den 22. april 2024 (vi holder fri i påsken uge 13+14).

Du tilmelder dig hele herligheden via Billundbib.dk/mand eller på 7972 7017. Med din tilmelding er du meldt til otte mødegange
Vis kort
Hvordan opstår de mentale udfordringer og adfærdsmønstre hos os selv og vores børn!
23 Apr Foredrag

Hvordan opstår de mentale udfordringer og adfærdsmønstre hos os selv og vores børn!

Tirsdag den 23. april 2024, 19:00 - 21:00.
Pris: Entré: 200 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Magion,
Tinghusgade 15, Grindsted
Er du forælder, står over for at blive forældre, eller blot nysgerrig på, hvad der former vores egen og vores børns adfærdsmønstre? Så er dette foredrag noget for dig!.

Forstå hvor udfordringerne kommer fra, for at kan ændre på det. Jeg vil med energi og indlevelse dele min viden og indsigt i dette tankevækkende foredrag!

Er du forælder, står over for at blive forældre, eller blot nysgerrig på, hvad der former vores egen og vores børns adfærdsmønstre? Så er dette foredrag noget for dig!

Vi vil udforske de mentale udfordringer, der påvirker vores adfærd på en dybdegående måde og få indblik i, hvordan vores tidlige oplevelser og miljø kan forme os som mennesker. Fra barndommens påvirkninger til de komplekse dynamikker, der former de handlinger og udfordringer vi og vores børn vokser op med, vil vi undersøge de dybere lag af vores adfærd.

Grib denne unikke mulighed for at forstå dig selv, dine børn og dine medmennesker på en dybere niveau og opdag, hvordan indsigt i vores mentale udfordringer kan lede til større forståelse, empati og muligheder for personlig vækst og forandring.

Det jeg fortæller om i mit foredrag, ville jeg selv elske at have vidst, da jeg blev forælder. Vi er som regel forberedt til fingerspidserne, når vi skal være forældre, med bleskift, undvære søvnen, ændre rutiner, mm. men vi er bare ikke særlige forberedte på det livsvigtige der ligger i opdragelsen, nemlig at de små børn skal vokse op og bliver selvstændige teenager og senere voksne, der har en overlevelses instinkt.

Kom og lad dig inspirere til at se verden, dig selv og dine relationer med nye øjne!

Det koster 200.- pr. person
Vis kort
Bliv klogere på Skifter
24 Apr Foredrag

Bliv klogere på Skifter

Onsdag den 24. april 2024, kl. 19.
Pris: Entré: 60 kr Køb/bestil billet
Magion,
Tinghusgade 15, Grindsted
Foredrag ved slægtsforsker Kathrine Tobiasen..

Vi inviterer til en spændende aften i slægtsforskningens tegn. Denne gang med fokus på Skifter .

Skifter er en fantastisk kilde; et skifte indeholder en guldgrube af oplysninger, der tillader os at komme helt tæt på vore aner. Vi bliver ofte inviteret på en regulær rundvisning i afdødes bolig, hører om vedkommende har gæld eller tilgodehavender og får selvfølgelig linet alle arvingerne op.

I foredraget vil Katrine Tobiasen gøre os klogere på hvodan skiftet foregik, og hvordan og hvor man kan finde de relevante kilder om et skifte.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Heden Slægtsforskere, Folkeuniversitet Billund og Billund Bibliotekerne
Vis kort
Babyrytmik på Magion biblioteket
25 Apr Baby/barsel

Babyrytmik på Magion biblioteket

Torsdag den 25. april 2024, kl. 10.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Magion,
Tinghusgade 15, Grindsted
Anne-Kathrine Højgaard laver rytmik og sang med de 0-1-årige og deres forældre. Kom og oplev glæden og nærværet ved sang og rytmik sammen med din baby, og mød andre fædre og mødre på barsel..

Styrk det tætte bånd til dit barn med babyrytmik, hvor I begge bevæger jer til god musik sammen. Ikke kun giver det jer masser af kvalitetstid sammen - rytmik, sang og bevægelse stimulerer børnene og har en positiv indflydelse på dit barns motoriske evner

Arrangementet er gratis, men husk at bestille billet - Kun børn skal have billet.

Barselscafé for far og mor - Kom og mød andre forældre

Kom forbi biblioteket i MAGION til leg og hygge med dit barn

Hver torsdag mellem kl. 10:15 og 12:30 finder vi legetøjet frem og inviterer til Barselscafe.

Tilbuddet er helt uforpligtende og åbent for alle med børn i alderen 0-3 år

Vi sørger for, at der er kaffe på kanden og legetøj til alle. Du kommer, når du har tid. Der er intet fastlagt program - kun fri leg og hygge med andre forældre
Vis kort
Uge 17 på biblioteket - legetøjsbyttedag
27 Apr Andet

Uge 17 på biblioteket - legetøjsbyttedag

Lørdag den 27. april 2024, kl. 10.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Magion,
Tinghusgade 15, Grindsted
Sammen giver vi brugt legetøj nyt liv! Tag dit brugte legetøj med på biblioteket og byt til noget andet og mere spændende, som andre har medbragt..

I anledning af den landsdækkende uge 17 omkring FN's verdensmål, der repræsenterer de 17 verdensmål stk. 12 med fokus på ansvarligt forbrug og produktion laver vi legetøjsbyttedag på biblioteket. Så kom og gør en god handel og gør andre glade med dit brugte legetøj.
For at der er plads til alle, må du medbringe, hvad der svarer til en flyttekasse fyldt med legetøj.

Arrangementet er for alle. Børn under 10 år bedes medbringe en voksen.

Husk tilmelding - kun børn skal have billet
Vis kort
Bog&Bio - Pigen der fortalte film
7 Maj Foredrag

Bog&Bio - Pigen der fortalte film

Tirsdag den 7. maj 2024, kl. 16.30.
Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Magion,
Tinghusgade 15, Grindsted
Vi læser bogen, snakker om den og ser filmatiseringen sammen..

Vil du også gerne snakke med andre om bogen, inden du skal se den filmatiserede udgave, så er konceptet Bog&Bio lige noget for dig! Vi opretter en mini læsekreds, hvor vi først mødes for at snakke om bogen; hvad synes vi om den, og hvad er vores forventninger til filmen. Et par dage senere mødes vi i Kulturhuset Grindsted Kino, hvor vi skal se filmen. Efter filmen sluttet vi af med en kop kaffe og snakker om filmen; lever den op til forventningerne, og er den lige så god som bogen?

Pigen der fortalte film af Hernán Rivera Letelier

I denne omgang skal vi læse "Pigen der fortalte film", og se filmen der er instrueret af danske Lone Scherfig

Vi skaffer et eksemplar af bogen til alle deltagere, så du kan få læst eller genlæst bogen, inden vi mødes og diskuterer den.

'Pigen der fortalte film' foregår i en afsides minelandsby midt i Chiles ubarmhjertige Atacama-ørken bor den unge Maria med sine forældre og sine tre søskende. Da den 10-årige Maria viser sig at have et stort talent for at genfortælle biograffilm, øjner hendes familie en chance for at tjene lidt ekstra penge.

Tidsplan
  • Sidste tilmeldingsfrist mandag d. 29. april
    • Bogen kan dog afhentes fra d. 16. april
  • Vi snakker om bogen tirsdag d. 7. maj kl. 16.30-18.00
  • Vi ser filmen i biografen tirsdag d. 14. maj kl. 19.00
Pris og tilmelding

Almindelig billet: Prisen for biografbillet og kaffe er 100 kr, mødet på biblioteket er gratis.

Arrangementet finder sted i samarbejde med Kulturhuset Grindsted Kino
Vis kort
Ondskabens Psykologi - Profiler af Seriemordere ved Florence McLean
23 Maj Foredrag

Ondskabens Psykologi - Profiler af Seriemordere ved Florence McLean

Torsdag den 23. maj 2024, kl. 19.
Pris: Entré: 75 kr Køb/bestil billet
Magion,
Tinghusgade 15, Grindsted
Kom til det spændende foredrag "Ondskabens Psykologi - Profiler af Seriemordere" ved Florence McLean..

Hvad skaber en serieforbryder og er der et menneske bag monstret Kan man forebygge kriminalitet med baggrund af kendskabet serieforbryderne? Og hvordan kan man selv psykisk klare at nærstudere de meningsløse forbrydelser?

Mød Florence Mclean, som er uddannet cand.psych. med speciale i børneneuropsykologi og derudover har en uddannelse som Criminal Profiler og gerningsstedsanalytiker. Hun har siden 1994 beskæftiget sig med serie-morderernes psykologi og vil denne aften fortælle om sine studier,der bl.a involverer brevvekslinger med dømte amerikanske seriemordere

Kom med på en rejse ind i seriemordernes opvækst, tanker og selvforståelse og hør hvordan denne viden kan sættes i spil som værktøj til forebyggelse.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål under og efter foredraget.

Kaffe/the kan købes i pausen
Vis kort
Babyrytmik på Magion biblioteket
30 Maj Baby/barsel

Babyrytmik på Magion biblioteket

Torsdag den 30. maj 2024, kl. 10.
Pris: Entré: Gratis billetter Køb/bestil billet
Magion,
Tinghusgade 15, Grindsted
Anne-Kathrine Højgaard laver rytmik og sang med de 0-1-årige og deres forældre. Kom og oplev glæden og nærværet ved sang og rytmik sammen med din baby, og mød andre fædre og mødre på barsel..

Styrk det tætte bånd til dit barn med babyrytmik, hvor I begge bevæger jer til god musik sammen. Ikke kun giver det jer masser af kvalitetstid sammen - rytmik, sang og bevægelse stimulerer børnene og har en positiv indflydelse på dit barns motoriske evner

Arrangementet er gratis, men husk at bestille billet - Kun børn skal have billet.

Barselscafé for far og mor - Kom og mød andre forældre

Kom forbi biblioteket i MAGION til leg og hygge med dit barn

Hver torsdag mellem kl. 10:15 og 12:30 finder vi legetøjet frem og inviterer til Barselscafe.

Tilbuddet er helt uforpligtende og åbent for alle med børn i alderen 0-3 år

Vi sørger for, at der er kaffe på kanden og legetøj til alle. Du kommer, når du har tid. Der er intet fastlagt program - kun fri leg og hygge med andre forældre
Vis kort
Fra Austen til Bridgerton
4 Jun Foredrag

Fra Austen til Bridgerton

Tirsdag den 4. juni 2024, kl. 19.
Pris: Entré: Billet 35 kr Køb/bestil billet
Magion,
Tinghusgade 15, Grindsted
Og igennem intriger og kærlighed..

Flotte kjoler, hede forelskelser og gode grin tiltrækker os til de historiske romancer vi finder i både Austen klassiske værker og nutidens Bridgeton-serier. Mange af os har en længsel efter skønheden, romantikken og de stærke kvindelige figurer og romanerne giver os en mulighed for at glemme den grå hverdag.

Men hvad siger vores betagelse af regency-perioden egentlig om vores samtid og kvinderollen i dag? Hvad er det der tiltrækker os til netop denne periodes litteratur? Hvorfor er nutidens historiske romaner mindre kritiske omkring kvinders manglende muligheder end Jane Austen var?

Det og meget mere vender vi i løbet af en aften i Jane Austen og Bridgertons-tegn med litteraturhistoriker og bibliotekar Gitte Højmark Pedersen ved roret
Vis kort
Foredrag med Daniel Rye - Gidsel i 398 dage
3 Sep Foredrag

Foredrag med Daniel Rye - Gidsel i 398 dage

Tirsdag den 3. september 2024, kl. 19.
Pris: Entré Køb/bestil billet
Magion,
Tinghusgade 15, Grindsted
Syrien tur/retur. Foredraget starter den 17. maj 2013, hvor Daniel bliver kidnappet af Islamisk stat. Og slutter først 9 år senere, på vej ud af et gråt lokale hos FBI, hvor Daniel lige har sidder overfor sit værste mareridt i fire timer..

D. 17 maj 2013 ændrede livet sig fuldstændig for den danske fotograf, Daniel Rye. Han bliver kidnappet af Islamisk stat holdt som gidsel i 398 dage. I starten sidder Daniel selv, mens han bliver udsat for voldsom tortur, der får ham til at forsøge først at hænge sig selv derefter at flygte. Daniel når sit fysiske mentale lavpunkt efter en måned derfra ændre tingene sig langsomt. Daniel bruger sin fortid som elitegymnast til at bygge sig selv op fysisk. Efter en måneds tid bliver han sat sammen med andre vesterlændinge bland andet Pierre Torres James Foley. Dette bliver starten på et tæt venskab en genopbygning af Daniels psyke. Daniel Pierre bliver forhandlet ud, mens James må sidde tilbage i cellen. Daniel når kun at være fri i to måneder før han, ligesom resten af verden, ser James blive symbolet på Islamisk stats brutalitet.

D. 20 juni 2014 træder Daniel ud i friheden efter 13 måneder som gidsel. Dagen som skulle være den bedste i Daniels nye liv, bliver starten på en lang kamp om at finde tilbage til noget normalt. For kan man overhovedet forvente at få et lykkeligt liv, efter sådan en traumatisk oplevelse? Heldigvis får Daniel hjælp af en dygtig psykolog, som giver Daniel konkrete værktøjer. En af dem handler om; ikke at flygte fra det, der er svært. Hvilket ender med at sende Daniel over Atlanten - til Washington besøge sit værste mareridt, som sidder i et lille gråt lokale, hos FBI, i en grøn fangedragt drikker Starbucks kaffe.
Mosul i Irak.

Ses vi?

MOD TIL arrangerer foredrag med ildsjæle

Følg os på FB: www.facebook.com/MODTIL/ eller www.modtil.dk
Vis kort
Åbne arrangementer på højskoler - Højskolerne

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.