Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil
KulturCenter Skive

KulturCenter Skive

Skyttevej 12
7800 Skive
Tlf: 70 70 14 64
Hjemmeside

KulturCenter Skive og Skive Theater byder på flere end 100 årlige koncerter og kulturarrangementer med et stort og varieret udbud indenfor rock, pop, blues, jazz, stand-up, foredrag og teater. Cinema4 viser alle de nye premierefilm og vores nye Art Cinema, der indvies til efteråret, viser de lidt smallere film. KCS Badeland & Motion råder over Midtjyllands største badeland og 1.400 m2 motionscenter med alt det nyeste udstyr. Vores moderne møde og konferencefaciliteter danner de perfekte rammer for alt fra små morgenmøder til store konferencer med 1.000 deltagere. Flere end 500.000 gæster årligt tager ikke fejl - vi glæder os til også at byde dig velkommen til store oplevelser!



Viser 30 events fra/efter 16. apr. 2024

Menneskedyret Homo sapiens (via livestream fra Aarhus Universitet)
16 Apr Foredrag

Menneskedyret Homo sapiens (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 16. april 2024, kl. 19-21.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: KulturCenter Skive. Cinema4, Skyttevej 12, Skive
Vi mennesker er et tilfældigt resultat af en broget evolutionsproces, og vi er en anatomisk rodebunke med lån af organer fra vores tidlige forfædre. Vores adfærd er i høj grad styret af menneskedyrets biologi og forhistorie og ikke vores frie vilje alene..

Mennesket bliver af stort set alle kulturer set som et enestående toppunkt i en guddommelig skabelsesproces. Videnskabeligt set er Homo sapiens som en chimpanseart dog blot et mellemstort pattedyr med en lang og dramatisk udviklingshistorie. Kun gennem de sidste 30.000 år har det moderne menneske spillet en betydelig rolle på jorden.

Alle dyr har det samme evolutionære ophav. Vi skylder en stor tak til en ubrudt række af succesfulde mødre og fædre, der over millioner af generationer har fundet mad og partnere, overlevet katastrofer, tilpasset sig klimaændringer, undgået rovdyr og bekæmpet parasitter.

Menneskets anatomi, fysiologi og adfærd er alle produkter af mere end én milliard års evolution fra de første flercellede organismer. Vi er i høj grad et tilfældigt udkomme af en broget evolutionsproces, hvor dagens vindere kan blive morgendagens tabere. Og vores udviklingshistorie og biologiske baggrund bør derfor være en vigtig del af vores selvforståelse.

Foredraget giver et indblik i vores fjerne evolutionshistorie og afdækker, hvilken anatomisk rodebunke menneskekroppen rent faktisk er. Vi har lånt en lang række af vores forfædres organer, som havde helt andre funktioner end vores nuværende. Du vil også høre eksempler på, hvordan vores adfærd i høj grad styres af menneskedyrets biologi og forhistorie - og altså ikke, som vi normalt foretrækker at tro, vores frie vilje alene.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
Hancock Festival
23 Aug Rock/Pop

Hancock Festival

Fredag den 23. august 2024, kl. 17.
Pris: Entré: 350 kr Køb/bestil billet
KulturCenter Skive,
Skyttevej 12, Skive
Med gratis fadøl. KulturCenter Skive har tænkt ud af boksen lancerer nu et helt nyt festivalkoncept hvor fadøl sodavand fra Hancock ad libitum er inklusive i billetprisen..

Den nye festival, der har fået navnet "Hancock Festival" finder sted i KCS hyggelige gårdhave, fredag 23. august hvor indgangen åbner kl. 17 det hele slutter først 8 timer efter kl. 01. Igen lover KCS tørvejrs garanti hvilket betyder, at i tilfælde af ekstremt dårligt vejr, så flyttes hele festivalen indendørs.

Hancock Festival præsenterer et godt syng med program hvor festen, samværet de kolde fadøl er i højsædet. Johnny Madsen Jam starter dagen, her vil der helt sikkert blive spurgt om hvad der er bedre end kvinder rock, med gratis fadøl sodavand fra Hancock hele dagen, så bliver det nok det største fællesbrøl.

Herefter er det Grand Prix De Luxe, der spiller danske europæiske grand prix sange, der overtager scenen, inden Shubberne spiller op til endnu mere fællessang. Der sluttes med et rockbrag når Keen on Queen går på scenen spiller indtil festivalen lukker kl. 01.

Den 2. oktober stiger prisen til 450 kr., den 2. august stiger prisen til 550 kr.

Ståplads

http://kcskive.dk
Vis kort
Krebsfalch med band + SUPPORT
24 Aug Andet/Ukendt

Krebsfalch med band + SUPPORT

Lørdag den 24. august 2024, kl. 18.
Pris: Entré: 495 kr Køb/bestil billet
KulturCenter Skive,
Skyttevej 12, Skive
Det bliver en sommeraften udover det sædvanlige hvor du kan opleve to af dansk musiks største kunstnere i KulturCenter Skive - på scenen sammen..

For Poul Krebs Michael Falch sætter atter hinanden stævne til en fantastisk koncert lørdag 24. august 2024, hvor de i selskab med et forrygende band lader deres musikalske slægtskab den særlige ånd, der altid opstår imellem dem, flyde frit gavmildt ud over scenekanten.

TO MUSIKALSKE MASTODONTER, DER KALDER HINANDEN BRØDRE

Poul Krebs Michael Falch har igennem årtier været to af Danmarks mest afholdte respekterede sangskrivere, deres koncerter tiltrækker altid talrige gamle nye fans. For deres intense varme nærvær gør deres optrædener helt unikke.
For otte år siden udgav de to venner i et unik samarbejde albummet 'Tomandshånd', det blev formentlig den sidste storsælgende fysiske cd i Danmark.
De populære sangere, som med et glimt i øjet kalder hinanden 'brødre', blev i medierne døbt 'drømmeduoen' drog på en lang turné sammen, først med deres fælles band derefter som akustisk duo. Efter det fælles eventyr vendte de tilbage til deres respektive solokarrierer, hvor de begge har haft stor succes med nye projekter. Michael Falch har nydt triumfturen med bandet MALURT har høstet stor anerkendelse for bestseller-erindringsbogen 'Under månen', Poul Krebs har udgivet det vellykkede album 'Sange til natten' begejstret publikum med den udsolgte stærkt anmelderroste turné '25 album/25 byer'.
Nu drager de på turné sammen igen, de erfarne elskede kunstnere glæder sig til at stå på scenen sammen i godt selskab med deres fantastiske band et supportnavn der offentliggøres senere.
er er god grund til at være hurtigt ude, du sparer nemlig mange penge ved at købe billet allerede nu!

Dato: 24. august 2024
Tidspunkt: kl. 18.00

læs mere

www.kcskive.dk
Vis kort
All You Can Eat inden Comedy Ballroom 2024
14 Sep Andet

All You Can Eat inden Comedy Ballroom 2024

Lørdag den 14. september 2024, kl. 18.
Pris: Entré Køb/bestil billet
KulturCenter Skive,
Skyttevej 12, Skive
"All You Can Eat Buffet". Helstegt oksefilet. Marineret kyllingebryst. BBQ nakkefilet. 2 salgs kartofler. Bearnaise rødvins sauce. 3 lækre årstidens salater med tørt syltet tilbehør samt dressinger..

Oste gratineret hvidløgs-tomat toasts
Groft brød med tapenader smør

læs mere

www.kcskive.dk
Vis kort
Comedy ballroom 2024
14 Sep Show/stand up

Comedy ballroom 2024

Lørdag den 14. september 2024, kl. 20.
Pris: Entré: 0-415 kr Køb/bestil billet
KulturCenter Skive,
Skyttevej 12, Skive
Gå ikke glip af seks af landets bedste komikere når Nikolaj Stokholm, Mark le Fêvre, r8Dio (Brian Lykke Kasper Nielsen), Victor Lander Ane Høgsberg til september 2024 kigger forbi med Comedy BALLROOM 4 i store sal. Comedy er fedt..

Comedy BALLROOM er seksdobbelt op på fedt. Seks komikere i topform indtager scenen, konceptet er som altid: Hver komiker har en lille halv time. Som en eksamen man gerne vil op til fordi man kan sit kram gerne vil blære sig. Den ansporer komikerne til at levere deres ypperste. Og som med de foregående års udsolgte shows kan vi godt garantere, at det bliver ypperligt. Du går med garanti hjem fra showet med krampe i lattermusklerne efter at have været udsat for underholdning fra øverste hylde af den danske comedyscene.

Kort om komikerne: Nikolaj Stokholm er en af Danmarks allerstørste komikere. Han har altid været kendt for at have en finurligt krøllet hjerne hans verdenssyn gennem brillen er bare liiiidt sjovere end alle vores andres. Når dette bliver formet til jokes leveret i hæsblæsende tempo - som han så har for vane - har publikum ikke en chance, men ligger helt aldeles flade af grin. Nikolaj Stokholm stiller drillende spørgsmålstegn ved livets normaliteter jokesne bliver leveret med en sådan sikkerhed tempo, at publikum aldrig får tid til at kede sig. Hans energi nærvær har altid nået langt ud over scenekanten. Også selvom han ikke siger noget. Fordi han stadig - uden ord - er komiker.

Mark le Fêvre. Du kender ham fra TV-succesen Stormester, hvor han gennem flere sæsoner har givet den som underspillet quizshow-assistent. Mark le Fêvre har haft sin fortjente plads i dansk komiks superliga siden hans nominering som 'Årets Komiker' i 2019 ved ZULU Comedy Galla. Efterfølgende har du set ham optræde for udsolgt sale med hans to anmelderroste one-man shows 'Bøvl' 'Heldig' med standup, der tager udgangspunkt i mødet med voksenlivet. Det er humor nord for bæltestedet med komisk fortvivlelse over dagligdagsscener.

r8Dio - er det ikke dem fra... Jo, det er det. Du kender Brian Lykke Kasper Nielsen fra Krysters Kartel, Live fra
Bremen Guru. Siden coronanedlukningerne i 2020, har de haft stor succes med r8Dio - Danmarks nye high level snakke-sludre-taleradio i gulvhøjde med lytterne, hvor især den prisvindende podcastserie "Undskyld vi roder" om en fiktiv lokalradiostation i Skuldborg, hvor alting sejler, har fået stor succes. Impro-fænomenet r8Dio vil gerne ses som den nye dreng/pige/person i klassen, der bringer ny transformationsmæssighed ind i dansk radio podcastkultur.

Victor Lander. Allerede som 13-årig fik Victor en opvarmningstjans for Anders Matthesen ved frygtløst aldeles uimponeret at snige sig ind backstage byde sig til. Og som det ofte sker, når man tør stikke snotten frem bevæge sig ud af sin comfort zone, så endte det i stor succes. Risskov-drengen har siden haft en kometkarriere på både TV som standupper. Hans drengede charme har landet ham værtsroller i børneprogrammer på bl.a. DR Ultra, Ramasjang LEGO Masters. Han har deltaget i, vundet, Stormester, så har han fået danskernes til at dø
af grin i utallige panel- comedy-programmer i fjernsynet. Victor har med sit one-man show 'Weekend' turneret landet rundt for fulde huse.

Ane Høgsberg har nok ikke en tilværelse, der er sjovere end så mange andres, men hendes selvironi, skarpe jokes komiske timing, gør det umuligt ikke at grine både af med Ane. Anes jokes tager udgangspunkt i det hverdagsliv vi alle kender som godt kan trænge til at blive rusket lidt op i engang imellem. Hun er ikke bange for at udlevere sig selv eller sin egen utilstrækkelighed alt sammen for at publikum kan læne sig tilbage grinende glæde sig over, at det ikke er deres liv hun beskriver. Som spirende komiker vandt hun i 2016 Zulu Comedy Gallas Talentpris lige siden har hun bevist, hvorfor titlen blev hendes. Når hun ikke har travlt på de danske standup-scener, arbejder hun som konferencier, tv-vært, forfatter podcaster - alt sammen med humoren som motor. Gå ikke glip af en sjælden mulighed for at opleve cremen af dansk comedy
Vis kort
Midtjyllands største oktoberfest
20 Sep Andet/Ukendt

Midtjyllands største oktoberfest

Fredag den 20. september 2024, kl. 19.
Pris: Entré Køb/bestil billet
KulturCenter Skive,
Skyttevej 12, Skive
Skummende fadøl i gigantiske krus. Wienerschnitzel mit der ganzen molevitten. Det 8 mand store Tirolerband Aalburg - de skønneste Tyrolpiger iført dirndl sørger for det gode humør, danske slagere "skålesange" under spisningen..

Du kan roligt finde dine lederhosen tørsten frem, for hele deltagelsen i festen fås til en samlet, skarp pris, der dækker middag fri bar med øl, vand vin i seks timer.
Det er i store træk opskriften på Midtjyllands største oktoberfest som KulturCenter Skive afholder den 20. september.
Så der er ikke meget andet at sige end: Prooooooost!

Unummererede siddepladser

læs mere

www.kcskive.dk
Vis kort
Koncert med Akademiet
21 Sep Rock/Pop

Koncert med Akademiet

Lørdag den 21. september 2024, kl. 20.
Pris: Entré: 355 kr Køb/bestil billet
KulturCenter Skive,
Skyttevej 12, Skive
"Et Akademi er en //: institution eller sammenslutning der består af videnskabsfolk, kunstnere eller forfattere, hvor der undervises i bestemte videnskabelige eller kunstneriske discipliner" // Den Danske Ordbog..

Som et andet fakultet af professorer elever ud i musikalitet performance, drager AKADEMIET i efteråret 2024 på sin første indendørs tour på de store danske spillesteder. På holdet ses prominente artister som Knud Møller, Alex Nyborg Madsen, Ester Brohus, Ivan Pedersen, Nikolaj Christensen & Rie Rasmussen, som bakkes solidt op af et velspillende band. Det ligger ligesom i bandnavnet "AKADEMIET", at der skal undervises lidt. Ikke på den gammeldags måde med kæft, trit retning, men mere på den kærlige omfavnende måde. Der undervises i fagene musikhistorie, musikudførelse omvendt smagsdommeri. Fælles for alle Akademiets medlemmer er, at de har en mere eller mindre åbenlys forkærlighed for americana, roots country musik. Derfor bliver det i efteråret 2024 muligt at opleve nogle af disse artisters store hits, glemte sange nye klassikere tilført både mandolin, "rooty" feeling kæmpekor. Sidst men ikke mindst vil hele koncerten blive afviklet med alle mand på scenen samtidigt. Alt denne dag vil være håndspillet mundsunget.

Akademiets mere end 300 års sammenlagte erfaring på livescenen, deres enorme mængde priser statuetter, afkræver en vis form for respekt, men vigtigst af alt skal vi huske på, at det hele bare er for sjov.

Læs mere

her
Vis kort
Chippendales
27 Sep Show/stand up

Chippendales

Fredag den 27. september 2024, kl. 20.
Pris: Entré: 450 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
KulturCenter Skive,
Skyttevej 12, Skive
Læs mere her..
Vis kort
Mick Øgendahl - Badboy
28 Sep Show/stand up

Mick Øgendahl - Badboy

Lørdag den 28. september 2024, kl. 17 & 20:30.
Pris: Entré: 425 kr Køb/bestil billet
KulturCenter Skive,
Skyttevej 12, Skive
Mick øgendahl klar med. nyt one man-show. til efteråret 2024 drager én af danmarks absolut. sjoveste komikere på omfattende danmarksturné. med sit nye one man-show: bad boy..

Til september 2024 stævner den folkekære komiker igen ud pa? en maraton-distance
med sit nye one man-show: BAD BOY. Gennem sine 'I DON'T GIVE A FUCK'-briller ser
Mick Øgendahl pa? sig selv den omverden, der svøber sig til ham.
"Mit kommende show skal først fremmest være sjovt. Det er drevet af nysgerrighed skepsis. Et mentalt frikvarter, hvor den evige sociale kontrol ma? vige pladsen for den
frie tanke. Noget kan nemlig godt være rigtigt, selvom det er HELT forkert."
Mick Øgendahl har været en del af toppen i dansk komik i snart 30 a?r. Han tager
publikum med pa? en rejse, hvor både de store små spørgsmål bliver vendt. For han
forbeholder sig retten til at være forvirret.
Så hæng de fine fornemmelser i foyeren gør dig klar til at vælte rundt i
porcelænsbutikken med nationens evige elefant: Mick Øgendahl. Det bliver klumpet
uelegant - men frem for alt SJOVT!
"Jeg glæder mig til at slippe tøjlerne bare galopere frit. Bare strække ud. Sa? kan det
godt være, at jeg river en bom ned eller to, men sa?dan ma? det være. Sa? er det jo bare
op pa? hesten igen. Det er jo foran publikum, du lever. Sejre nederlag... Man ved
aldrig, hvor det ender. Men hvor er det fedt! Det er jo hele essensen af at optræde."

læs mere her
Vis kort
Tina - the Queen of Rock n' Roll Show
4 Okt Rock/Pop

Tina - the Queen of Rock n' Roll Show

Fredag den 4. oktober 2024, 17.30 & 20.
Pris: Entré Køb/bestil billet
KulturCenter Skive,
Skyttevej 12, Skive
Nu kan du få den elektrificerende Tina Turner koncertoplevelse med alle de største hits fra 60'erne, 70'erne, 80'erne 90'erne..

Caroline Boroles kraftfulde, rå vokal, energiske dans intense tilstedeværelse på scenen - kombineret med et exceptionelt liveband, en fuld blæsersektion, backingvokalister dansere - gør dette show til den ultimative hyldest mest fantastiske aften i byen!
Glæd dig til de vilde rocknumre sjælfulde R&B hits, der gjorde Tina Turner til et af det 20. århundredes største musiknavne - Simply the Best, What's Love Got to Do With It, River Deep Mountain High, Proud Mary, Nutbush City Limits, We Don't Need Another Hero, What You Get is What You See, Private Dancer mange flere.
Showets stjerne: Caroline Borole
Efter den sydafrikanske sangerinde Caroline Borole havde gennemført sin universitetsuddannelse i Johannesburg, blev hun hurtigt opdaget af produktionsselskabet Showtime Australia. Hun startede som backing vokalist i nogle af selskabets største produktioner.
Da Showtime påbegyndte casting til TINA - The Queen of Rock 'n' Roll Show i 2017, var sangerinden ikke til at komme udenom til hovedrollen som den karismatiske sanger. Hun har en naturligt kraftfuld stemme atletiske scene performance, noget showets instruktør Johnny Van Grinsven ikke kunne finde andre steder. Showets store blanding af musikalske genrer, det følsomme indhold, den indviklede vokal de intense fysiske krav, som koreografien stiller, har resultereret i dette roste ekstremt eftertragtede show.
TINA - The Queen of Rock n' Roll turnerer i 2023 2024 I USA, Canada, Australien Europa med et fantastisk show en sceneproduktion uden lige.

læs mere

her
Vis kort
Åbne arrangementer på højskoler - Højskolerne

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.