Virtuelle eller åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil
RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter

RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter

Remisevej 1
7330 Brande
Tlf: +45 97 18 09 09
Hjemmeside

I efteråret 2006 blev Brandes nyrestaurerede og storslåede Kultur- & Konferencecenter, RemisenBrande, indviet. Den rustikke og bevaringsværdige erhvervbygning med en fortid som lokomotiv værksted er efter restaureringen blevet et spændende og utraditionelt tilbud til arrangører af kurser, konferencer, møder, selskaber, modeshows, udstillinger og messer. RemisenBrande er velegnet til såvel store som små arrangementer, og centrets fleksible og moderne faciliteter er ideelle, hvis man ønsker at forene konferencer med udstillings- og messe aktiviteter. Der er gode muligheder for udstillinger og messer, da RemisenBrande har et udstillingsareal på ca. 1400 m2. RemisenBrande er også et storslået musikhus med kulturelle oplevelser og tilbud til mennesker i alle aldre. Postadresse: Remisevej 1, 7330 Brande. Email: mail@remisenbrande.dkViser 24 events fra/efter 25. okt. 2021

Syng Dansk - Fællessangaften
28 Okt Andet/Ukendt

Syng Dansk - Fællessangaften

Torsdag den 28. oktober 2021, kl. 19.30.
Pris: Entré: 60 + billetgebyr Køb/bestil billet
RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter,
Remisevej 1, Brande
Den 28. oktober kl. 19.30 Dørene åbner kl. 19.00 Unummereret siddepladser Folkekoret medvirker som sædvanlig til denne muntre og landsdækkende fejring af den fælles danske sangskat. Irma Andersen akkompagnerer til fællessangene og Arne Holst-Larsen intro..
Vis kort
Dorte Gerlach - Akustisk Tour 2021

Dorte Gerlach - Akustisk Tour 2021

Lørdag den 30. oktober 2021, kl. 20.
Pris: Entré: 270 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter,
Remisevej 1, Brande
Det er tid til fordybelse, nærvær og smukke toner på dansk fra en af kongerigets mest velkendte og elskede stemmer, når Dorthe Gerlach tager på akustisk Danmarksturné i efteråret 2021..

Vi lever i en tid fuld af opbrud og uforudsigelig forandring. En tid, hvor en epidemi sætter dagsordenen og spænder ben - særligt for det kulturelle og kreative Danmark.

Men i stedet for bare at følge med, har sangerinden Dorthe Gerlach skabt sit eget opbrud og sin egen forandring med nye sange på dansk, titlen som mor og eks-københavner - og nu med stort anlagt akustisk turné forud for endnu flere koncerter i 2022.

"Jeg har brugt den sidste tid på at skrive nye sange. Sange om at forlade København, sange om at blive mor, om at slå sig ned et helt nyt og ukendt sted. Sange om, på mange måder, at sige farvel til sit "gamle liv" og velkommen til det næste kapitel," fortæller Dorthe Gerlach der bl.a. tager sit nye kapitel - sangene fra EP'en 'Krigerhjerte' - med rundt i hele landet.

Dorthe Gerlach skiftede spor, da hun efter mere end 15 år, som den ene halvdel af den anmelderroste countrypop-duo, HUSH, i 2015 udgav sit første soloalbum, 'Natlys'.

Udover sine egne sange, lover Gerlach, der bl.a. har indtaget vores stuer i bedste sendetid som en del af musikprogrammet, Toppen Af Poppen, at vi også får særligt udvalgte fortolkninger med på sætlisten.

"På denne tour kommer vi i et helt intimt setup. Og jeg lover der bliver tid til historierne bag. Jeg har savnet musikken, nærværet med jer og at kunne gøre det, jeg føler er så stor en del af mit liv, nemlig at spille live."

De akustiske koncerter bliver altså Dorthe Gerlachs tilbagevenden til scenen, mens hun selvfølgelig også stadig vil kunne opleves på den allerede annoncerede forårsturné med fuldt band i 2022
Vis kort
Bound by Law

Bound by Law

Onsdag den 3. november 2021, kl. 20.
Pris: Entré: 150 (+ billetgebyr 10,-) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter,
Remisevej 1, Brande
Livefænomenet Bound by Law er tilbage på landevejen og er klar til at ryste corona-kiloene af publikum..

NY DATO // For de fleste er Bound by Law stadig en velbevaret hemmelighed, men for de af os, som har været til koncert med bandet, er der ingen tvivl. Live er "bandet ikke bare gode - men er blandt de bedste herhjemme" som musikanmelderen fra Side 33 skriver.

Inspirationerne fra legender som Johnny Cash, Nick Cave og Ennio Morricone er tydeligt tilstede hos Bound by Law, men de har udviklet deres helt eget musikalske neo-western univers, hvor der er langt mellem de retskafne helte, og hvor de lovløse banditter udgøres af de internationale banker, olieindustrien og magtsyge politikere.

Med deres unikke cocktail af country, blues og boogie tordner Bound by Law afsted som et løbsk lokomotiv så fadøllene danser hen ad bordene. Den akustiske guitar får prygl og mundharmonikaen hyler længselsfuldt mod månen.

I sommeren 2020 udgav Bound by Law deres nye album XXX Doom & Gloom til stor ros fra anmelderne. Da mange af deres koncerter blev aflyst pga. Corona genoptager Bound by Law nu release-touren, så publikum får mulighed for at opleve de nye sange live.

Unummererede siddepladser
Vis kort
Skerryvore
9 Nov Andet/Ukendt

Skerryvore

Tirsdag den 9. november 2021, kl. 20.
Pris: Entré: 275 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter,
Remisevej 1, Brande
Tirsdag d. 9. nov. kl. 20:00. Dørene åbner kl. 19:00. Ståkoncert v/café borde. Entré alm. 275,-. Medlem af Branderocker 225,-. Skerryvore (SC) 9. nov. 2021..

Musikforeningen sikrer Brande et kærkommen gensyn, med det hastigt fremadstormende Skotske Folkrock Band - Skerryvore. Først sprudler sækkepiben. Så hopper guitaren med på melodien. Og til sidst sættes der ind med forstærkede trommer og hele folkrocken - og så kører det.!!! Sådan oplevede vi dem i 2016, da de sidst gæstede BrandeRocker. Og det bliver endnu vildere i 2021, lover bandet, som netop er deres 15-års jubilæums tour. Skerryvore magter evnen at holde ilden ved lige med dynamisk og kogende folkrock. Selv om det skotske band ind imellem er tættere på rock end folk, så bliver forbindelsen til det Skotske moderland aldrig kappet
Vis kort
Vores cellers saltbalance (via livestream fra Aarhus Universitet)
23 Nov Foredrag

Vores cellers saltbalance (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 23. november 2021, kl. 19-21.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter,
Remisevej 1, Brande
Vores celler er helt afhængige af salt. I cellernes membraner sidder en lillebitte nanomaskine - kaldet natrium-kaliumpumpen - som omhyggeligt sorterer forskellige saltioner. De seneste års forskning har vist at fejl i pumpen medfører sjældne sygdomme..

Langt de fleste danskere spiser rigeligt salt hver dag. Det er let at skaffe, og det får vores mad til at smage meget bedre.

Når mennesker og andre dyr er så glade for salt, skyldes det at vores kroppe og celler er helt afhængige af det. Det almindelige køkkenbordssalt består af natrium- og klorid-ioner, og når vi spiser salt, sorterer vores celler meget omhyggeligt ionerne. Vores celler kan nemlig udnytte ubalancen i de elektrisk ladede ioner til mange forskellige opgaver - ligesom den elektriske strøm i din stikkontakt kan bruges til at drive både køleskabet og computeren.

Ioner danner grundlaget for at vores nerveceller kan sende de signaler der bliver til vores sansninger og tanker, for at hjertet kan slå og for at sædcellen kan svømme hen til ægget.

Fordi ionbalancen i vores celler er så vigtig, kan det føre til sygdom hvis balancen påvirkes af en arvelig gen-defekt. Og når fx skorpionen og fingerbølplanten er så farlige for os, er det netop fordi de begge har udviklet giftstoffer der ændrer ionbalancen.

Den primære ion-sorteringsmaskine i kroppen er natrium-kalium-pumpen i cellernes membraner. Natrium-kalium-pumpen blev første gang beskrevet af den aarhusianske forsker Jens Christian Skou i 1957. Den opdagelse fik han Nobelprisen for i 1997, og der forskes stadig meget i at forstå den komplicerede pumpe. Og den bliver ved med at overraske os. De seneste ti år er vi både begyndt at få en detaljeret forståelse af hvordan pumpen virker som en lillebitte nanomaskine, og vi har opdaget at fejl i den kan give forskellige sjældne sygdomme.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
Brande Amatør orkester
25 Nov Andet/Ukendt

Brande Amatør orkester

Torsdag den 25. november 2021, kl. 19.30.
Pris: Entré: 140 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter,
Remisevej 1, Brande
40 års jubilæumskoncert med Brande Amatørorkester. Dato: 25.11.2021 kl. 19.30 Brande Amatør Orkester kunne i 2020 fejre 40 års Jubilæum med et brag af en koncert. Koncerten er grundet covid-19 flyttet til 2021..

Orkesteret blev dannet i 1980 af dets nuværende dirigent Jan Glud Østergård, og har gennem årerne haft et tæt samarbejde med bl.a. Ikast-Brande Musikskole. Brande Swing Singers, masser af solister, og Jan Østergaard som dirigent, er garanti for en festlig aften. Brande Amatør Orkester med solister Brande Swing-Singers Dirigent: Jan Østergaard
Vis kort
Remisens julemiddag og julekoncert

Remisens julemiddag og julekoncert

Torsdag den 2. december 2021, kl. 17.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter,
Remisevej 1, Brande
2. december 2021 kl. 17.30. Remisens julemiddag starter kl. 17.30 med en UDSØGT tre retters menu. Koncerten starter kl. 20.00: SOULMISSION - A CHRISTMAS EXPERIENCE..

Det er en stor fornøjelse at kunne præsentere denne enestående julekoncert med SOULMISSION - Linda Andrews, Jasmin Gabay, Marcel Gbekle & Jakob Sveistrup.

Med et himmelsk touch, en duft af gran og fire stemmer af højeste klasse, bliver nogle af julens største danske og amerikanske hits fortolket, så gospel pop og soul smelter sammen i et stort julehjerte med spiritualitet, kærlighed og varme. Udover at være velsignede med fire guddommelige sangstemmer og en musikalitet ud over det sædvanlige, har de det til fælles, at de alle er kendte navne og ansigter fra TV.

I SOULMISSION viser de fire sangere, hvorfor de er kommet så meget videre end den flygtige berømmelse skærmen ofte tilbyder. Soul og gospelmusikkens spirituelle sange har været omdrejningspunktet hos alle fire solister i deres musikalske karrierer, og sidste år dannede de SOULMISSION, for at kunne dele deres musikalske passion med hinanden, og for at kunne dele de helt unikke øjeblikke med et publikum - de magiske øjeblikke, der opstår imellem stemmer på så højt et niveau som deres. Kontakt: mail@remisenbrande.dk / +45 97 18 09 09
Vis kort
SoulMission - A Christmas Experience

SoulMission - A Christmas Experience

Torsdag den 2. december 2021, kl. 20.
Pris: Entré: 250 (+ billetgebyr 10,-) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter,
Remisevej 1, Brande
Det er en stor fornøjelse at kunne præsentere denne enestående julekoncert med SOULMISSION - Linda Andrews, Jasmin Gabay, Marcel Gbekle & Jakob Sveistrup..

Med et himmelsk touch, en duft af gran og fire stemmer af højeste klasse, bliver nogle af julens største danske og amerikanske hits fortolket, så gospel pop og soul smelter sammen i et stort julehjerte med spiritualitet, kærlighed og varme.

Udover at være velsignede med fire guddommelige sangstemmer og en musikalitet ud over det sædvanlige, har de det til fælles, at de alle er kendte navne og ansigter fra TV.

I SOULMISSION viser de fire sangere, hvorfor de er kommet så meget videre end den flygtige berømmelse skærmen ofte tilbyder.
Soul og gospelmusikkens spirituelle sange har været omdrejningspunktet hos alle fire solister i deres musikalske karrierer, og sidste år dannede de SOULMISSION, for at kunne dele deres musikalske passion med hinanden, og for at kunne dele de helt unikke øjeblikke med et publikum - de magiske øjeblikke, der opstår imellem stemmer på så højt et niveau som deres.

Der vil være sange af kendte kunstnere som Maria Carey, Michael Bublé, Wham, Destiny's Child, Aretha Franklin, Leonard Cohen og Shu-bi-dua. Der vil selvfølgelig også være et par gospel klassikere og der vil med garanti være mulighed for at synge med.

Glæd dig til en enestående koncertoplevelse med SOULMISSION.

Skal vi så ikke lige slutte af med at nævne at de 4 i SOULMISSION alle har deltaget i Dansk Melodi Grand Prix - og Jakob har endda vundet. 3 har deltaget i 'Stjerne for en aften' og 'X-Factor' - som Linda vandt og Marcel deltog i med Alien Beat Club. Jasmin ved desuden, hvordan julens kager skal smage, for udover være med i MGP som de 3 andre, har hun deltaget i 'Den Store Bagedyst'.

Medvirkende:
Linda Andrews: vokal
Jasmin Gabay: vokal
Marcel Gbekle: vokal
Jakob Sveistrup: vokal
Mark Chemnitz: piano

Dørene åbner kl. 19.30
Nummererede siddepladser
Vis kort
Per Chr. Frost & Band
21 Jan Andet/Ukendt

Per Chr. Frost & Band

Fredag den 21. januar 2022, kl. 20.
Pris: Entré: 260 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter,
Remisevej 1, Brande
Efter nogle yderst succesfulde festivalsæsoner med Per Chr..

Frost tilbage som hhv. kapelmester og guitarist for GNAGS og derudover også indspilningen af et spritnyt GNAGS album - er det igen blevet tid til en turné i eget navn for én af Danmarks mest kendte og anerkendte musikere og hans forrygende band. Med 7 soloalbums i bagagen sætter Frost og hans musikere spilleglæden i højsædet. De er garanter for sublimt samspil og fængende musikalsk mangfoldighed i krydsfeltet mellem R&B, rock, funk, singer/songwriter, reggae, blues, jazz og en lejlighedsvis afstikker til GNAGS' repertoiret. "De sidste par år har meget stået i GNAGS tegn, hvor jeg har fungeret som guitarist, kapelmester og producer, men et par mindre turnéer med mit eget repertoire og band er der også blevet tid til. Senest i 2018 hvor jeg fik bekræftet at de 9-10 år jeg har været i gang med min solo-ting har bragt mig selv og bandet på et niveau hvor sangene, instrumentalnumrene og samspillet hver aften når nye højder. Det er til stor glæde og fornøjelse - ikke mindst fordi vi mærker en meget positiv respons og stigende interesse fra publikum og arrangører alle de steder vi har besøgt". Per Christian Frost har medvirket på over 180 danske albumudgivelser - en enestående bedrift der samtidig betyder, at de fleste større solister i Danmark fra hans egen generation i et eller andet omfang har haft gavn af hans udtryksfulde spil som guitarist, bassist eller producer. Udover 25 år i GNAGS er han mest kendt for længerevarende engagementer med Lis Sørensen, Sanne Salomonsen, Anne Dorte Michelsen, Poul Krebs og Allan Olsen. I 1997 optrådte han med B.B. King ved blues-kongens besøg i Aarhus. I 2005 modtog Per Chr. Frost den prestigefyldte Ken Gudman mindepris og har qua sit medlemskab af GNAGS modtaget flere Grammyer. Derudover har han været kapelmester ved adskillige store arrangementer ? bl.a. Skanderborg Festivalens 25 og 30-års jubilæum samt flere andre TV transmitterede koncerter. Bandet: Per Chr. Frost: guitar/vokal. Lars Daugaard: trommer (Savage Rose, Poul Krebs, GNAGS m.fl.). Peter Dencker: keys (TV2, Bruce Guthro m.fl). Henrik Møller Pedersen: bas (Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen, Ida Corr m.fl.)
Vis kort
Foredrag af Emil Erichsen
3 Feb Foredrag

Foredrag af Emil Erichsen

Torsdag den 3. februar 2022, kl. 19.30.
Pris: Entré: 225 + gebyr Køb/bestil billet
RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter,
Remisevej 1, Brande
Kapret af somaliske pirater - en sand historie fra de syv verdenshave fortalt af Emil Midé Erichsen i samtale med Rane og Marie Mohr Hjorhöy Den danske sejlbåd ING sejlede i slutningen af februar 2011 i Adenbugten mellem Somalia og Oman. Ombord var famil..
Vis kort