Virtuelle eller åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 11 events mellem 22. maj og 20. jun. 2022

KURSUS: Brug sociale medier strategisk og effektivt
24 Maj Workshop

KURSUS: Brug sociale medier strategisk og effektivt

Tirsdag den 24. maj 2022, kl. 16-21.30.
Pris: Entré: 200 kr Køb/bestil billet
De Frivilliges Hus, Vasen 14, Lemvig
Sociale medier som fx Facebook og LinkedIn er effektive kommunikationskanaler også for frivillige sociale foreninger. Dette rundkursus sætter fokus på, hvordan I kan arbejde med SoMe - både på et strategisk og praktisk niveau i foreningen..

Sociale medier som fx Facebook og LinkedIn er effektive kommunikationskanaler også for frivillige sociale foreninger. Dette rundkursus sætter fokus på, hvordan I kan arbejde med SoMe - både på et strategisk og praktisk niveau i foreningen.
Kurset giver jer et solidt overblik og indblik i de sociale mediers forunderlige verden og de mest relevante platforme, som I kan bruge strategisk og til gavn for foreningens sag. Med fra kurset får I et første udkast til en social-medie-strategi.
Sociale medier er nemme og effektive kommunikationskanaler, men kunsten er at vælge dem, der passer bedst til foreningens målgrupper og ressourcer.
Dette grundkursus giver jer viden om, hvordan I kan arbejde strategisk med sociale medier. I får et solidt overblik over de sociale mediers forunderlige verden, hvordan de kan bruges i jeres kommunikationsarbejde og et dybere indblik i de mest relevante.
På kurset arbejder I med et første udkast til en strategi for de sociale medier,
der er relevante i jeres forening eller organisation.

Hvem henvender kurset sig til?
Kurset er for bestyrelsesmedlemmer, frivillige og ansatte i mindre og mellemstore foreninger, organisationer og initiativer, der udfører frivilligt socialt arbejde. Grundkurset er især for deltagere uden den store erfaring med sociale medier og strategiarbejde.
Det vigtige er, at deltagerne vil være klogere på, hvordan de kan bruge
sociale medier strategisk og til gavn for foreningens sag.
Bemærk! Der kan være max 20 deltagere på dette lokale kursus efter først-til-mølle princippet.

Underviser
Jeannette Refstrup er direktør i kommunikationsbureauet Strup & Strup, der arbejder med kommunikation og markedsføring for en række offentlige og private kunder i Danmark og Norden. Hendes ansvarsområder er corporate branding, krisekommunikation og forandringskommunikation samt undervisning blandt andet i sociale medier. Jeannette er uddannet journalist og executive master i corporate communication. Læs mere om hende på
www.strupstrup.dk
Vis kort
Forstå bindingsværkets opbygning - workshop
26 Maj Workshop

Forstå bindingsværkets opbygning - workshop

Torsdag den 26. maj 2022, kl. 13.
Pris: Entré: 1 Voksen Bindingsværk workshop 285 kr Køb/bestil billet
Frilandsmuseet Hjerl Hede, Hjerlhedevej 14, Vinderup
I denne workshop vil du få en forståelse for en gennemarbejdede konstruktion, ved en af museets bygninger, og hvordan den stadig er relevant. Karsten vil tage jer igennem opbygningen, og lære jer at lave en tapsamling, der binder hele værket sammen..
Vis kort
Byg til din have, af lokale materialer - workshop
27 Maj Workshop

Byg til din have, af lokale materialer - workshop

Fredag den 27. maj 2022, kl. 13.
Pris: Entré: 1 Voksen bønne workshop 285 kr Køb/bestil billet
Frilandsmuseet Hjerl Hede, Hjerlhedevej 14, Vinderup
På denne workshop fremstiller vi simple stativer til sommerens bønner og ærter som er lige til at lave til køkkenhaven derhjemme. Gartner Belinda guider Jer igennem forskellige sorter og dyrkning samt beskaffenhed af dem, og bønner som god proteinkilde..
Vis kort
Lær at lave din egen linolie maling - workshop
28 Maj Workshop

Lær at lave din egen linolie maling - workshop

Lørdag den 28. maj 2022, kl. 13.
Pris: Entré: 1 Voksen Linolie workshop 285 kr Køb/bestil billet
Frilandsmuseet Hjerl Hede, Hjerlhedevej 14, Vinderup
De fleste kender hørfrø som en gammel klassiker i det danske køkken. Linolien udvindes af hørfrø, og kan derfra bruges til maling. Maler Christian, vil lære jer om linolie og at rive jeres egen maling, om det er til huset inde eller ude, eller et maleri..
Vis kort
Prøv en Polestar
23 Maj Workshop

Prøv en Polestar

Mandag den 23. til lørdag den 28. maj 2022
Pris: Fri entré
Herning Centret, Merkurvej, Herning
Nu har du muligheden for at opleve, og ikke mindst prøvekøre en Polestar 2. Polestar besøger nemlig herningCentret i uge 21, og viser deres nye bil frem i en speciallavet udstilling hele ugen. Følger normale åbningstider..

Der er også mulighed for at prøvekøre bilen i weekenden. Book prøvekørslen ved at scanne QR-koden på udstillingscontaineren, via Polestars hjemmeside eller ved blot at møde op. Prøveturen starter med en kort introduktion til bilen og når du er klar, kan du på egen hånd køre en tur i lokalområdet
Vis kort
Opmuring af tavl med ler - workshop
29 Maj Workshop

Opmuring af tavl med ler - workshop

Søndag den 29. maj 2022, kl. 13.
Pris: Entré: 1 Voksen Lerklining workshop 285 kr Køb/bestil billet
Frilandsmuseet Hjerl Hede, Hjerlhedevej 14, Vinderup
Ler er et fantastisk byggemateriale, der bruges til at lave mure, gulve mv. Ler har i sin ubrændte form gode egenskaber. Vores murer Preben, der selv har udviklet på lerkliningen, vil tage jer igennem det at skulle lerkline et tavl, og teknikken bag..
Vis kort
KURSUS: Rekruttering og fastholdelse
1 Jun Workshop

KURSUS: Rekruttering og fastholdelse

Onsdag den 1. juni 2022, kl. 18.30-22.
Pris: Entré: 150 kr Køb/bestil billet
De Frivilliges Hus, Vasen 14, Lemvig
Er rekruttering en udfordring for jeres forening og søger I nye frivillige, så er dette kursus noget for jer. Rekruttering af frivillige bliver aldrig en nem opgave, men med de rigtige værktøjer og indsigt, så er der masser af muligheder..

Er rekruttering en udfordring for jeres forening og søger I nye frivillige, så er dette kursus noget for jer. Rekruttering af frivillige bliver aldrig en nem opgave, men med de rigtige værktøjer og indsigt, så er der masser af muligheder.
På dette kursus får du indsigt i hvad der motiverer mennesker både i forhold til at sige ja til at blive frivillig og i forhold til fastholdelse. Du lærer at lægge en klar strategi for jeres rekruttering, så at i hele tiden har nye frivillige på vej ind i jeres forening.
På kurset vil du lære at formulere et godt opslag, som du efterfølgende kan søge frivillig på. I den forbindelse vil det være en fordel, hvis deltagerne kommer med en konkret opgave, som de mangler frivillige til.
Der vil være erfaringsudveksling mellem de deltagende foreninger.

Hvem henvender kurset sig til?
Kurset er målrettet frivillige og ansatte i små og mellemstore foreninger, frivillige organisationer og initiativer.
Kurset byder på oplæg fra underviser, fælles drøftelser, erfaringsudveksling samt øvelser i grupper og individuel refleksion.
Bemærk! Der kan være max 25 deltagere på dette lokale kursus efter først-til-mølle princippet.

Underviser
Jane Brokholm Mortensen, der er kulturkonsulent i Lemvig Kommune, har arbejdet med frivillighed i over 10 år i regi af Frivilligcenter Aarhus. Jane har i den forbindelse assisteret en lang række foreninger i rekruttering.

Jørgen Krogh, der er daglig leder af Frivilligcenter Lemvig. Jørgen har omfattende erfaring med frivillighed og herunder rekruttering. Derudover har Jørgen stor undervisningserfaring, der gør ham i stand til at formidle selv kompliceret stof på en enkel og letforståelig måde
Vis kort
Farsdag og mal på keramik
5 Jun Workshop

Farsdag og mal på keramik

Søndag den 5. juni 2022, kl. 10-15.
Pris: Entré: 100 til 700
KREA-U, Østergade 12 A, Herning
Mal på keramik til farsdag i dit kreative værksted KREA-U sammen med din far. Book bord og få et par kreative og hyggelige timer sammen. Der er ca. 200 forskellige slags keramik at male på og maling, glasering og brænding er inkl. i prisen på keramikken..
Vis kort
Akvarelkursus med Marianne Dall
14 Jun Workshop

Akvarelkursus med Marianne Dall

Tirsdag den 14. til fredag den 17. juni 2022, kl. 12:30.
Pris: Entré: 3.900 kr inkl. aftensmad, kaffe og forfriskninger
Hjemmeside: Se hjemmeside
TUSKÆR, Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter, Tuskærvej 9, Fjaltring, Lemvig


Tirsdag 14. - fredag 17. juni

Akvarelkursus med Marianne Dall

Akvarel for begyndere og øvede. Naturen omkring os er inspirationskilde til vores skitsering og leg med akvarel både i Tuskærs dejlige atelier og udenfor. Med papir, farve, pensler og vand i tasken går vi ud og iagttager klitternes høje strå og lader blikket vandre mod lyset og gårdene i horisonten. Kom med på rejsen på det skønne Tuskær!

Kurset starter tirsdag kl. 12:30 med introduktion i atelieret. Fredag efter frokost holder vi en lille fernis af dagenes arbejder. Herefter afslutter vi med kaffe og kage kl.15.

Tilmedling via hjemmesiden tuskær.dk
Vis kort
Lev Ayurveda
18 Jun Workshop

Lev Ayurveda

Lørdag den 18. juni 2022, 10.00 - 15.30.
Pris: Entré: 775 kr inkl. let ayurvedisk frokost
Hjemmeside: Se hjemmeside
TUSKÆR, Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter, Tuskærvej 9, Fjaltring, Lemvig


Lørdag 18. juni kl. 10 - 15.30

Workshop om Indiens tidløse gave til os
et unikt samarbejde med den ayurvediske læge Dr. Rohit Borkar fra Indien, Iyengar-yogalærer Ilse Gaardahl og forfatter til bogen Ayurveda for Begyndere Lise Faurschou Hastrup

Vi serverer en på én gang seriøs og humoristisk workshop om ayurveda med et forfriskende twist, der gør emnet let forståeligt og underholdende. Det foregår på dansk og letforståeligt engelsk med mulighed for oversættelse.

Ayurveda er Indiens over 5000 år gamle sundhedssystem, hvis formål er at opnå harmoni i krop og sjæl. Ayurveda beskriver alting ud fra fem elementer: æter, luft, ild, vand og jord, der i kombinationer udgør dosha'erne (grundtyperne) Vata,Pitta og Kapha. Alle mennesker har en konstitution, som domineres af en eller flere doshaer. Vi sætter her doshaerne ind i en sammenhæng, så du vil kunne nikke genkendende til hvilken dosha du selv, din ægtefælle og din nabo er ... og du vil få en ny fornemmelse af, hvorfor vi reagerer så forskelligt.

Vi fortæller om de ayurvediske anbefalinger for livsstil, mad og måltider. Vi instruerer i enkle yogaøvelser til hver type, og du vil få en forståelse af, hvordan du med enkle tiltag kan optimere dit velbefindende fysisk og psykisk.

Dr. Rohit Borkar er ayurvedisk læge. Han er uddannet i ayurveda- medicin og kirurgi (B.A.M.S.). Vi har arbejdet sammen med Dr. Rohit Borkar i flere år. Dr. Rohit har praktiseret Ayurveda i mere end 20 år. Han har i dag to klinikker i Goa. Se www. ayurvedagoa.org

Ilse Gaardahl har undervist i yoga i mere end 25 år. Certificeret Iyengar Yoga lærer i 1996, med en 3 årig yogaterapeutisk IyengarYoga uddannelse afsluttet i 2015. Samt Individuel og Gruppe- krop-gestaltuddannelse fra Institut for Gestalt analyse afsluttet i 2000. Ilse er indehaver af CITY-YOGA. Se www.city-yoga.dk

Lise Faurschou Hastrup har 25 års erfaring som selvstændig madvejleder. Lise holder foredrag om ayurveda og giver individuelle mad- og måltidsvejledninger ud fra de ayurvediske principper. Lise er forfatter til bogen "Ayurveda for Begyndere" som udkom i 2016. Lise er daglig leder på Tuskær. Se www.lisef.dk

Tilmelding workshop: via hjemmeside www.tuskaer.dk
Vis kort