Virtuelle eller åbne arrangementer på højskoler

BEMÆRK: UNDER OMBYGNING

Kære bruger

Vores kalender er under ombygning. Vi arbejder på, at få den op igen hurtigst muligt. Vi beklager ulejligheden. 

Vh Højskolerne

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 129 events mellem 9. feb. og 10. mar. 2023

Lær at lave din egen Kimchi
9 Mar Undervisning

Lær at lave din egen Kimchi

Torsdag den 9. marts 2023, kl. 17.30-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dalgasskolen, Elme Allé 2B, Brande
Synes du også, at det koreanske køkken er spændende og interessant? Og vil du med på bølgen af K-culture, så er dette kursus med koreansk madlavning lige noget for dig. På kurset vil du lære at lave din egen fermenterede kimchi samt kimchijiggae (suppe)..

Medbring gerne en god kniv og en plastikboks - ca. 2,5 l. samt et forklæde.

Udgifter til råvarer (kr. 120-140,-) bliver afregnet med underviseren på kursusdagen.

Ved afbud senere end kl. 9.00 på kursusdagen skal du betale for råvarer på trods af afbud

Underviser: Mia Quade Kristensen
Hold: 4223119000
Vis kort
Fransk og tapas
10 Mar Undervisning

Fransk og tapas

Fredag den 10. marts 2023, kl. 17.30-21.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF Kursuscenter, Torvet 12-14, Herning
Synes du også at fransk er et ufatteligt smukt sprog og kunne du tænke dig at mødes med andre som deler den samme passion?.

Så tilmeld dig denne aften i hyggeligt selskab, hvor vi laver den lækreste tapas sammen, samtidig med at vi forsøger at føre en samtale på fransk. Der er plads til forskellige niveauer, så vær ikke bange for at melde dig til uanset dine franskkundskaber

Det kan være en god idé at medbringe et forklæde, egne knive og en lille opbevaringsboks med låg, hvis der skulle være gode rester i overskud .

OBS - Dette kursus er incl. råvarer.

Underviser: Mia Quade
Hold: 41813
Vis kort
Sølvsmykker for øvede
10 Mar Undervisning

Sølvsmykker for øvede

Fredag den 10. til søndag den 12. marts 2023, 3 mødegange kl. 18-16.10.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Limfjordsskolen, Drøwten 1, Struer
På dette weekendkursus lægger vi vægt på kasseindfatninger og indfatninger med "klør". Vi laver ringe, vedhæng, armbånd og hvad vi ellers finder på. Tag dit gamle sølv og guld med, ellers kan det købes på kursus..

Fællesudgifter 100 kr. der betales ved kursus start

Underviser: Jan Rysgaard
Hold: 995101
Vis kort
Kom i gang med sang I
9 Feb Undervisning

Kom i gang med sang I

Mandag den 23. januar til mandag den 13. marts 2023, 7 mødegange kl. 19.30-20.45.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Rolf Krake Skolen, Hjaltesvej 1, Holstebro
Alle kan lære at synge! Og alle har ret til at gøre det. Opfører du dig som om kun professionelle og trænede sangere har lov til at blive hørt, og skjuler din sang?.

Når du i badet prøver at efterligne din yndlingssanger - og helt tier stille, når andre lytter? Sang handler om at finde sit naturlige udtryk; sin naturlige stemme og accepten af, at vi lyder forskelligt. Din krop er stemmens klangbund, der bestemmer, hvordan du lyder. Ofte skyldes problemer med stemmen kropslige blokeringer, og på dette kursus arbejder vi med jordforbindelse, holdning, støtte, afspænding og klang. Vi arbejder med at finde din stemmes egenart og lære dig at turde holde af den og slippe den fri. Og vi kommer til at lave enkle koropgaver, så det at lytte og tilpasse sig helheden trænes. Vi arbejder også individuelt og målrettet dit behov, så du oplever at kunne og at turde

Man bliver glad af at synge, og sang har en positiv indvirkning på indlæring, adfærd og stressniveau. Kor- og fællessang er desuden en sjov og vidunderlig måde at lære at samarbejde på. Tidligere elever har efter kurset bl.a. deltaget i revy og er begyndt i kor. Det er også muligt at gå videre med egentlig sangundervisning hos en sanglærer. Da stemmen er et kompliceret instrument af muskulatur, der skal styrkes, får du de bedste resultater, hvis du har mulighed for at øve lidt derhjemme, meget regelmæssigt.

Der kræves ingen forudsætninger

Underviser: Maryanna Morthensen
Hold: 999000
Vis kort
Slægtsforskning for begyndere
21 Feb Undervisning

Slægtsforskning for begyndere

Tirsdag den 21. februar til tirsdag den 14. marts 2023, 4 mødegange kl. 19-21.35.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: FOF Kursuscenter
Hjertet, Vestergade 65, Ikast
Har du lyst til at lære mere om din families historie?. Har du lyst til at lære mere om din families historie? Så vil dette kursus være lige noget for dig..

Vi vil arbejde med kirkebøger, folketællinger og andre lette kilder, og undervejs vil du få masser af gode ideer til at finde dine forfædre. Du vil også lære noget om at læse gotisk håndskrift, og vi vil sammen træne os i at læse lette gotiske tekster. Vil vil se på forskellige programmer til at holde styr på slægtshistorien, sådan at du kan komme godt i gang med din slægtsforskning. Vi har trådløst internet i lokalet, og du kan derfor medbringe egen computer eller tablet

Underviser: Svend-Erik Christiansen
Hold: 81300
Vis kort
Kom i gang med sang II
9 Feb Undervisning

Kom i gang med sang II

Tirsdag den 24. januar til tirsdag den 14. marts 2023, 7 mødegange kl. 19.30-20.45.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Rolf Krake Skolen, Hjaltesvej 1, Holstebro
Har du allerede et basalt kendskab til stemmens placering, holdning, støtte og det at turde synge for andre? Eller har du sunget i kor før, uden at kende til teknik? Føler du dig en smule usikker på dit fundament som sanger?.

Sang handler om at finde dit naturlige udtryk; din naturlige stemme. Din krop er din stemmens klangbund, der bestemmer, hvordan du lyder. På dette kursus arbejder vi videre med jordforbindelse, holdning, støtte, afspænding og klang. Vi arbejder med at finde din stemmes egenart og lære dig at turde holde af den og slippe den fri. Og vi fortsætter med at lave små koropgaver, så det at lytte og tilpasse sig helheden trænes. Vi arbejder også individuelt og målrettet dit behov, så din selvtillid udvikles.

Desuden introduceres grundlæggende udtalefif og fortolkning. Målet er at skabe et sikkert fundament og langsomt bygge din stemmes udholdenhed op. Da stemmen er et kompliceret instrument af muskulatur, der skal styrkes, får du de bedste resultater, hvis du har mulighed for at øve lidt derhjemme, meget regelmæssigt.

Kurset er for dig, der allerede har været på kursus I eller har tilegnet dig nogen basal teknik ved at synge

Underviser: Maryanna Morthensen
Hold: 999001
Vis kort
Keramik for alle - nybegyndere og øvede
22 Feb Undervisning

Keramik for alle - nybegyndere og øvede

Onsdag den 22. februar til onsdag den 15. marts 2023, 3 mødegange kl. 09.30-13.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vesterhavskunst, Allegade 34, Skive
* Der vil blive undervist i alle former for håndbygget keramik - kvætsning, pladeteknik og skulpturering. Vi vil skabe brugsgenstande til hjemmet eller haven..

* Der vil komme forskellige oplæg som du kan vælge at arbejde med, eller hvis det nu bare er det fuglebad du altid har drømt om at skabe - så er der også plads til det.

Kurset er for alle - uanset kendskab til den keramiske verden.

I prisen er inkluderet fri kaffe, the og kakao

Efterfølgende vil der være mulighed for at tilmelde dig Åbent Keramikværkted (Åbent værksted Arkiv - Vesterhavskunst), hvor du kan færdiggøre ikke færdige keramikemner eller træne dine lerkundskaber yderligere.

Materialer er ikke inkluderet i prisen og afregnes efter forbrug med underviseren

Underviser: Lone Holm
Hold: 995270
Vis kort
Spis dig slank uden at sulte
9 Feb Undervisning

Spis dig slank uden at sulte

Onsdag den 18. januar til onsdag den 15. marts 2023, 5 mødegange kl. 16.30-20.
Hjemmeside: Se hjemmeside
FOF Kursuscenter, Torvet 12-14, Herning
Kom og vær med i fællesskabet,. hvor vi hygger os med at lave mad og spiser sammen. Mad og undervisning tager udgangspunkt i Ketolysekuren, en kostændring hvor man absolut ikke behøver at sulte eller lide afsavn for at tabe sig..

Tidligere kursister har bl. a. fremhævet "støtte og viden til stort vægttab, sjove og lærerige timer i køkkenet, skønne måltider, masser af gode opskrifter, hygge med de sødeste medkursister, vægttab helt uden at sulte, blodtryksfald, forsvinden af senfølger fra Coronaen.

Kurset er for alle, som kunne tænke sig at blive trimmet"

Råvareudgifter: 95,- kroner pr. deltager pr. gang, som afregnes direkte med underviseren

Underviser: Inga Ager
Hold: 41821
Vis kort
Velvære i vand for gravide
1 Mar Undervisning

Velvære i vand for gravide

Onsdag den 1. til onsdag den 22. marts 2023, 4 mødegange kl. 09-11.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Holstebro Badeland, Jeppe Schous Gade 14, Holstebro
Bevægelse i vand er den foretrukne motionsform blandt gravide og det med god grund. Bevægelse i vand giver fri bevægelighed og en vidunderlig oplevelse af vægtløshed og velvære. Under graviditeten bliver kroppen belastet mere end normalt..

Det unikke ved øvelser i vand er, at musklerne styrkes og leddene aflastes; gravide med gener i lænd og bækken oplever ofte en bedring. Under kurset træner vi også evnen til at slappe af og give efter. Kurset er specielt tilrettelagt af jordemødre og er et tilbud til alle gravide, uanset tidligere træningsniveau. Motion og fødselsforberedelse i vand er en oplagt måde at gøre noget godt for dig selv og dit kommende barn; det øger velværet i graviditeten og forbereder dig til fødslen.

Kurset består af:

* 4 mødegange i graviditeten - først 60 minutters fødselsforberedelse inkl. information om amning, så 15 min til omklædning og derefter 45 minutter i vandet.

* Babytræf, når den sidste i gruppen har født.

Et godt starttidspunkt er ca. 8 uger før termin. For at sikre korrekt niveau, bedes du venligst oplyse terminsdato i kommentarfeltet ved tilmelding.

Du er velkommen til at kontakte underviseren på nadjakofoedchristensen@gmail.com, hvis du har spørgsmål.

Undervisningen foregår i Holstebro Svømmecenter; teori i mødelokale 2 og selve træningen i vand i bane 1-3 i 25 m bassinet

Underviser: Nadja Kofoed Christensen
Hold: 994801
Vis kort
Syning for alle
9 Feb Undervisning

Syning for alle

Onsdag den 11. januar til onsdag den 22. marts 2023, 10 mødegange kl. 19-21.35.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: LOF Struer
Parkskolen, Park Allé 2, Struer
Kan du lide at være kreativ, og vil du gerne lære at blive bedre til at sy? Dette hold er for både begyndere og øvede. Undervisningen er baseret på individuel vejledning, hjælp og støtte til at nå dit mål..

Selv som nybegynder er det muligt at sy bl.a. de smarte jersey-kjoler, bluser, leggins, hoodie eller jumpsuit som er oppe i tiden. På kurset findes inspirerende modeblade med forskellige mønstre på tøj til dig selv, dine børn/børnebørn eller tasker og boligtekstiler mv. Så det er kun fantasien, der sætter grænserne. Der vil også blive lagt vægt på, at der undervejs er tid til at få tilrettet tøjet. Underviseren er meget erfaren og kreativ samt god til at se nye muligheder. Kom og vær sammen med andre kursister, som også brænder for at sy

Underviser: Charlotte Andersen
Hold: 8352
Vis kort