Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 7 events mellem 6. dec. 2023 og 4. jan. 2024

Julejazz i Bøllingsø Bryghuse den 7. december
7 Dec Jazz

Julejazz i Bøllingsø Bryghuse den 7. december

Torsdag den 7. december 2023, 19:30 - 22:00.
Pris: Fri entré
Bøllingsø Bryghus, Gl. Kongevej 24, Engesvang
Det er Hot & Sweet Jazz Band der spiller kendte julenumre i passende jazzede udgaver. Desuden vil Hot & Sweet Jazz Band naturligvis også spille god gammeldages traditionel jazz og en masse dejlige numre fra swingperioden..
Vis kort
Torsdagstræf i Sunds
7 Dec Jazz

Torsdagstræf i Sunds

Torsdag den 7. december 2023, kl. 14-16.
Pris: Fri entré
Biblioteket i Sunds, Sunds Hovedgade 50, Sunds
Uldahls Julecafé..

Vel mødt til god gammeldags julehygge - denne gang med musikalsk tema.

Der er ikke noget som gode gamle julesange til at sprede julehyggen og få julefreden til at sænke sig. Så tag med musiker Peter Uldahl på en stemningsfuld rejse verden rundt i julemusikken før og nu.

Præcis som bag hver låge i en julekalender gemmer der sig bag hvert musikstykke en spændende historie - og muligvis også en musikalsk julegave. Få julesmilet frem på rejsen gennem danske julesange, musikalsk julemagi, julesange fra hele verden samt lidt amerikansk julenostalgi.

Der bliver også plads til en julequiz med fine præmier - denne gang med lidt musikalsk hjælp fra Peter Uldahl, som også akkompagnerer os til et par fælles julesange.

Peter Uldahl er musiker og foredragsholder. Han er uddannet cand.mag. i musikvidenskab, filosofi, idéhistorie og spansk og har studeret guitar og flamenco i Granada, Spanien. Hans repertoire spænder over vidt forskellige genrer som jazz, klassisk, flamenco, tango, franske chansons, danske højskolesange og julemusik. Peter brænder for at formidle musik, uanset om det er et som et foredrag om klassisk musik eller stemningsmusik til fester og arrangementer. Peter er også en del af kvartetten Just Like Django, som i dag er et af Danmarks førende bands inden for gypsyjazzen.

Du kan læse mere om Peter her >>

Tilmelding fra torsdag den 16. november.

Skriv dig på listen, der ligger fremme på Biblioteket i Sunds, eller henvend dig til personalet på Biblioteket i Sunds tirsdag 12.00-18.00 og torsdag 9.00-15.00, tlf. 96 28 88 66.

Torsdagstræf arrangeres i samarbejde med borgere fra Sunds.
Alle er velkomne. Det er gratis og altid første torsdag i hver måned
Vis kort
Julekoncert med Night Train Bigband
13 Dec Jazz

Julekoncert med Night Train Bigband

Onsdag den 13. december 2023, kl. 19-19.45.
Pris: Fri entré
Herning Bibliotekerne, Østergade 8, Herning
Kom i julestemning med dejlige bigbandtoner..

Tag en pause fra juleforberedelserne og kom i stemning på biblioteket, når Night Train Bigband giver julekoncert. Bigbandet spiller en perlerække af - primært amerikanske - julesange og de bliver tilsat en god gang swing.

Orkestret består af ca. 20 musikere, der aldersmæssigt spænder fra gymnasie- til pensionsalderen, og udover musikken bliver der også sunget til flere af numrene.
Orkesteret dirigeres af Jesper Blæsbjerg og er tilknyttet Herning Musikskole.

Night Train er et yderst velspillende orkester, som har optrådt med bl.a. Jette Torp, Sigurd Barrett og Mariann Mikkelsen.

Det er gratis at deltage og ingen tilmelding, men først-til-mølle, hvis du vil have en stol at sidde på
Vis kort
Musikalsk eftermiddag
14 Dec Jazz

Musikalsk eftermiddag

Torsdag den 14. december 2023, kl. 15-16.
Pris: Fri entré
Hovedbiblioteket, Østergade 25, Skive
I café-området 2. sal på Skive Bibliotek..

"Pianisten Kai Jørgensen", -JazzKai - er tilbage på Skive Bibliotek og denne gang har han taget bassisten Jørgen Degn med.

Det er snart jul og det vil afspejle sig i eftermiddagens musikalske program.

Kom og nyd en hyggelig stund med dejlig musik. Vi har kaffe og te på kanden.

Arrangementet er gratis. Tilmelding ikke nødvendig, bare mød op.

Arrangør: Ældresagen i Skive-Spøttrup-Sundsøre og Skive Bibliotek
Vis kort
Amazing Christmas - julekoncert m. Sinne Eeg
15 Dec Jazz

Amazing Christmas - julekoncert m. Sinne Eeg

Fredag den 15. december 2023, kl. 19:30.
Pris: Entré: 295 kr
Hotel Lidenlund, Vasen 11, Lemvig
Oplev Sinne Eeg ledsaget af Christina Boelskifte fortolke en række velkendte juleklassikere, ikke bare fra den danske jul, men også af Whitney Houston, Ella Fitzgerald & Disney. Hotellet sætter den perfekte ramme, med vores julepyntede storsal..
Vis kort
Christina Dahl Trio
18 Dec Jazz

Christina Dahl Trio

Mandag den 18. december 2023, kl. 19.30.
Pris: Entré: 50-150 kr Køb/bestil billet
Skive Theater, Theaterpladsen 10, Skive
Musik jul hører uløseligt sammen. Kombinationen er som et tvillingepar, der understøtter hinanden til fælles fornøjelse. Linjen tankegangen fortsættes med denne koncert, hvor trioen fortolker traditionelle elskede julesange i en nutidig udtryksform..

På aftenens valgte repertoire giver trioen endvidere prøver på uopslidelige velkendte jazzstandards. Som en krølle på halen fremfører Christina Dahl så egne kompositioner.

Som saxofonist spænder Christina Dahl bredt på sit instrument. En evne som har begejstret publikum i Skive Jazzklub ved flere tidligere koncerter. Følgende beskrivende ord kan sættes på hendes spil: lyrisk - klangfuld - swingende - elegant - ubesværet let - eksplosiv ikke mindst stilsikker.

Dan Hemmer er en meget eftertragtet tangentspiller med forkærlighed for orgelspil, hvor han formår at bringe musikken i kog - såvel som at dæmpe afstemme sit udtryk med resten af trioen. Han bidrager til, at orglets position inden for jazzen styrkes i disse år. Det konstaterede vi til fulde i Skive Jazzklub under hans spil i januar i år.

Espen Laub von Lillienskjold har helt styr på sine trommestikker. Det så vi i vores klub i marts i år. Vi har så ved tidligere koncerter kunnet nyde hans besnærende inciterende spil, som rækker lige fra afdæmpede til kraftfulde udfoldelser.

En aften med jule- jazzstemning
Vis kort
Basement Groove julejazz
22 Dec Jazz

Basement Groove julejazz

Fredag den 22. december 2023, kl. 20.
Pris: Entré: Standard 100 kr, Standard 100 kr, Standard 100 kr, Standard 100 kr Køb/bestil billet
Restaurant Sprød, Enghaven 35, Holstebro
Kom og hør Basement Grooves traditionsrige Julejazz koncert. Basement Groove inviterer et par MGK-elever til at gæste optræde, og tilsammen vil de sørge for at publikum kommer i den rette julestemning..
Vis kort
Åbne arrangementer på højskoler - Højskolerne

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.