Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 134 events mellem 29. mar. og 27. apr. 2024

Mød forfatterne Krøjgaard og Jensby på Ikast Bibliotek
23 Apr Foredrag

Mød forfatterne Krøjgaard og Jensby på Ikast Bibliotek

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 19.
Ikast-Brande Bibliotek, Grønnegade 25, Ikast
Anne Krøjgaard og Louise Jensbys bog "Jagten på Judaskoden" udkommer den 10. april. Senere kan duoen mødes på Ikast Bibliotek, hvor de holder foredrag og laver bogsignering..

Inden da markeres udgivelsen med en bogreception på Klosterlund Museum 12. apr. Der er fart og spænding fra første side, når Anne Krøjgaard og Louise Jensby fra Ikast inviterer med ind i mysteriets verden i spændingsromanen "Jagten på Judaskoden"

Bogen er makkerparrets første fælles bog og tager udgangspunkt i et fund fra 1993 i Hammerum. Derfra flyder fantasien frit i en hæsblæsende jagt, der bringer romanens hovedperson, arkæologen Helena Holm til blandt andet Qumran, Kairo, Petra og Masada.

Vi syntes, det var interessant at tage udgangspunkt i et lokalt, eksisterende fund og give det liv gennem en spændingshistorie. Vi fik en idé til et godt mysterie, hvor fundet kunne indgå som element i en international opdigtet sammensværgelse, fortæller Louise Jensby, der til daglig arbejder sammen med Anne Krøjgaard i virksomheden, NewsRoom, og desuden er uddannet historiker.

Netop en fælles passion for historie og det skrevne ord, fik de to til at gå i gang med projektet, der har været undervejs i et års tid.

At skrive bøger sammen er blevet en del af vores arbejde, fordi vi har fælles interesser og fordi vi ikke kan lade være. Vi fandt ret hurtigt ud af, at kombinationen af at være en journalist og en historiker, fungerer fremragende, både når vi idégenererer og når vi skriver, siger Anne Krøjgaard, der er journalist og indehaver af NewsRoom.

Flere mysterier på vej

Udgivelsen markeres med en reception den 12. april på Klosterlund Museum, en del af Museum Midtjylland, som gjorde det fund, handlingen i bogen tager sit udspring i.

Det går for op i en højere enhed for os, når vi kan holde reception på det museum, som gjorde fundet. Det giver arrangementet en stemningsfuld ramme, så vi håber, at rigtig mange har lyst til at kigge forbi, siger Louise Jensby, der tidligere har udgivet to spændingsromaner med historisk afsæt, som blev sammenlignet med de populære romaner fra Dan Brown.

Den nye bog læner sig op ad de populære bøger, hvor heltene kæmper for at afsløre en verdensomvæltende hemmelighed, som mystiske modstandere ønsker at holde skjult.

Håbet er at skabe en spændingsserie med uafhængige historier, men med de samme hovedpersoner. Duoen har sat sidste punktum i bog nummer to, og skal snart i gang med at redigere. Hvornår den rammer boghylderne, vides endnu ikke - men de er begge fyldt med idéer, og Anne Krøjgaard fortæller, at der er mange flere mysterier med Helena Holm på vej..

Alle interesserede er velkomne til bogreceptionen på Klosterlund Museum den 12. april, desuden kan man de toforfattere til forårsmesse i Strøgcentret den 7. april eller på Ikast Bibliotek den 23. april, hvor de holder foredrag og signerer bøger.

Men der ventes på makkerparrets bog, så er det værd at bruge tiden på Louise Jensby's to foregående bøger
Vis kort
Caféaften med oplæg: En efterladt fortæller - Holstebro
23 Apr Foredrag

Caféaften med oplæg: En efterladt fortæller - Holstebro

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 19-21.
Kultur & Frivillighuset, Nygade 22, Holstebro
Efterladte efter selvmord, Cafégruppen i Holstebro, inviterer til caféaften med oplæg: En efterladt fortæller. Sted: Kultur- og Frivillighuset, Nygade 22, 7500 Holstebro..

Aftenens program: En efterladt fortæller v. Johanne Knigge

Johanne Knigge mistede sin mand Lars i 2001. Deres børn var 8, 10 og 12 år.

"Jeg troede, at jeg havde opskriften på at hjælpe mine børn igennem en sådan krise. Jeg har været nødt til at revidere min opfattelse flere gange."

Vi lægger op til et par timers samvær og samtale med andre efterladte efter selvmord.

Her er det OK at tale om sorgen, savnet og de svære følelser.
Det der tales om, er i fortrolighed mellem deltagerne.

Der serveres kaffe/the med kage og frugt.

Alle er velkomne!

Link til:

Opslaget
Vis kort
Vildere naturnationalparker, dansk naturkrise og de store dyrs genkomst
23 Apr Foredrag

Vildere naturnationalparker, dansk naturkrise og de store dyrs genkomst

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 00 kr
Brande Bibliotek, Ole Bendix Vej 7, Brande
I ord og naturbilleder gør Rune Engelbreth Larsen os klogere på den danske naturkrise, og hvorfor vildere naturnationalparker kan være en del af løsningen på problemet. Fri entré, men husk billet..

På globalt plan er ca. 200.000 arter uddøde inden for de seneste 500 år som følge af menneskets udbredelse, naturødelæggelse og ressourceforbrug - I Europa har dansk natur det særlig slemt og ligger i bund i EU. Derfor er der brug for at gentænke en naturforvaltning, der i højere grad tager udgangspunkt i naturens præmisser.

Herhjemme har dansk naturpolitik og naturforvaltning haltet og hvad skal der til for at fremme biodiversiteten i Danmark?

Ordet og konceptet "naturnationalpark" er opfundet af forfatteren og er i dag under etablering 15 steder i Danmark. Foredraget redegør bl.a. for, hvorfor naturnationalparker indebærer udsætningen af store dyr som f.eks. vildheste, elge og bisoner - og kommer ind på de udfordringer, der følger med i form af dyrevelfærd, hegn og sikkerhed.

Rune Engelbreth Larsen er idéhistoriker, forfatter og naturfotograf. Medlem af Repræsentantskabet og Naturfagligt Udvalg i Danmarks Naturfredningsforening. Tidligere medlem af Det Etiske Råd (2017-22), klummeskribent på dagbladet Politiken (2004-2016) og naturkommentator for Altinget (2015-2021). Rune Engelbreth Larsen har skrevet 20 bøger, senest: 'Naturnationalparker og de store dyrs genkomst' (2023)
Vis kort
Mit livs fyrtårn med Jens Kaasgaard på Bovbjerg Fyr
23 Apr Foredrag

Mit livs fyrtårn med Jens Kaasgaard på Bovbjerg Fyr

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 19.30.
Pris: Entré: 65 kr Køb/bestil billet
Bovbjerg Fyr, Fyrvej 27, Ferring, Lemvig
Kom og hør Jens Kaasgaard fortælle om sit livs fyrtårn..

Jens Kaasgaard stammer fra Ferring og er uddannet jurist fra Århus universitet. Startede som politifuldmægtig i Hjørring og kom senere til Rigspolitiet og Københavns politi. I 1998 "vendte han hjem" til Vestjylland som politimester og senere politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi.

Vi serverer kaffe i pausen og starter naturligvis med en sang.

Kontakt: Bovbjergfyr@ferringby.dk / 26 13 56 17
Vis kort
Temaaften med Marianne Dalsgaard
23 Apr Foredrag

Temaaften med Marianne Dalsgaard

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 19.30-21.30.
Bording Kirkehus, Klochsvej 41, Bording
Marianne Dalsgaard har i marts 2024 været på besøg i Liberia med organisationen Promissio. Her har hun bl.a. besøgt det, de kalder Liberiaprojektet. Læs mere om denne aften på bordingsogn.dk/temaaftner. Det er gratis at deltage, kaffen koster kr. 25,-..
Vis kort
Ledelse af en bæredygtig udvikling
24 Apr Foredrag

Ledelse af en bæredygtig udvikling

Onsdag den 24. april 2024, kl. 13-15.
Pris: Entré: 0-50 kr
Holstebro Bibliotek, Kirkestræde 13, Holstebro
Foredrag med Erhvervspsykolog Anna Kirstine Spanggaard Jespersen..

En af vor tids største udfordringer er at lykkes med en bæredygtig udvikling. Og som leder af en organisation eller virksomhed har du et ansvar for at skubbe på, der hvor du kan. Men hvad vil det faktisk sige at lede en bæredygtig udvikling, og hvad kræver det ledelsesmæssigt? Denne eftermiddag vil du blive klogere på, hvad ledelse af en bæredygtig udvikling er, og hvad der er nyt og anderledes i dette. Du vil blive præsenteret for et sæt af kompetencer, man som leder kan arbejde med både i forhold til sig selv, men også i forhold til sine medarbejdere, så I sammen kan lykkes bedre. Helt konkret vil vi tage fat i evnen til at håndtere kompleksitet ved at kigge nærmere på paradokstænkningen. Denne tænkning kan hjælpe ledere med at håndtere de mange modsatrettede krav, som er en uundgåelig del af arbejdet med en bæredygtig udvikling. Oplægget vil have fokus på en blanding af viden, teori og praksis.

Pris: 50 kr. / Gratis for Folkeuniversitetets storkunder og studerende
Vis kort
Jeppe Aakjær og Rugens sange
24 Apr Foredrag

Jeppe Aakjær og Rugens sange

Onsdag den 24. april 2024, kl. 18.30-20.30.
Pris: Entré: 0-50 kr
Holstebro Bibliotek, Kirkestræde 13, Holstebro
Den litterære klassiker..

Jeppe Aakjærs (1866-1930) forfatterskab er meget betydeligt i dansk litteratur og hans digte centrale i den folkelige sang. Tænk blot på "Jens Vejmand", "Jeg bærer med Smil min Byrde" og "Jeg er Havren". Aakjær spillede en stor rolle i sin samtid, hvor industrialisering prægede land og by. Han forsvarede naturen, livsudfoldelsen og de svages ret. Han kæmpede for historiens og traditionens ret mod den åndløse og grådige økonomiske udnyttelse, han så i sin samtid. Aakjær virkede som forfatter, debattør og kulturperson, men størst var han i sin lyrik med fx samlingen Rugens Sange og andre Digte (1906), der er et centralt hovedværk i dansk litteratur. Foredragsholder er Professor emeritus Johs. Nørgaard Frandsen.

Pris: 50 kr.
Gratis for storkunder og studerende
Vis kort
Karen Klarbæks bæredygtige garntips
24 Apr Foredrag

Karen Klarbæks bæredygtige garntips

Onsdag den 24. april 2024, kl. 19-20.45.
Pris: Entré: 75 inkl. kaffe m/småkager
Herning Bibliotekerne, Østergade 8, Herning
Kom og strik, mens du bliver klogere på bæredygtigt garnindkøb og brug af garnrester..

Du kommer ikke nødvendigvis til at lide afsavn ved at tænke dig lidt om, når du køber garn. Eller for den sags skyld finder garnrester frem, som har været gemt væk i årevis. For denne aften vil Karen Klarbæk gøre dig klogere på ressourcebesparende metoder og tankegangen bag bedre hverdagsbæredygtighed, når du strikker og hækler.
Måske tror du, at du ikke kan bidrage til at mindske det klimaaftryk, du videregiver til kommende generationer, når det handler om garn. Men det kan du som forbruger. Sammen med Karen ser vi på garn og får en masse tips til, hvad du kan gøre, når du køber garn og inspiration til, hvordan du får brugt dine rester.

Karen Klarbæk har selv produceret garn, som er lavet af genanvendte plastikflasker. Jo du læste rigtigt. Garnet er lavet på baggrund af en skoleopgave, Karens dengang 17-årige datter, Karoline, lavede. Dette garn får du mulighed for at prøve.

Udover at være en passioneret hækler, har Karen i mange år holdt foredrag og workshop samt arbejdet for, at garn skal produceres bæredygtigt.
Læs mere om Karen og hendes tanker her >>

Køb billet a 75 kr. inkl. kaffe m/småkager her >>

Tag gerne dit strikke- eller hækletøj med.

Arrangementet er i forbindelse med UGE17 - Bibliotekernes verdensmålsuge.

UGE17
Landet over har de danske folkebiblioteker fokus på FN's verdensmål i uge 17. I kampagneugen har Herning Bibliotekerne en række arrangementer, hvor du kan blive inspireret til, hvordan du kan bidrage til at opfylde verdensmålene
Vis kort
Den glemte Hær
24 Apr Foredrag

Den glemte Hær

Onsdag den 24. april 2024, kl. 19-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: LOF Holstebro
NuPark, Struervej 51, Holstebro
Ca. 2.500 unge danskere meldte sig til frivillig engelsk krigstjeneste i sommeren 1945, og drog afsted for næsten 80 år siden til efterkrigstidens globale brændpunkter: Tyskland, Østrig, Italien, Grækenland i Europa, Syrien, Palæstina og Egypten i..

Mellemøsten, Malaysia, Indonesien, Singapore, Ceylon, Indien, Burma og Hong Kong i Asien, Kenya og Sudan i Afrika samt Bermuda i det vestlige Atlanterhav.

De danske frivillige kom til at gøre tjeneste i 42 britiske regimenter på i alt 72 forskellige destinationer rundt om i verden. Fordi de ikke fik nogen offentlig anerkendelse efgter deres hjemkomst til Danmark i 1948-49, men derimod var i miskredit for at have været i fremmed krigstjeneste, har jeg kaldt dem for "Den glemte Hær"

Underviser: Frank Weber
Hold: 1230
Vis kort
En aften i Nørrelandskirkens Menighedsfællesskab
24 Apr Foredrag

En aften i Nørrelandskirkens Menighedsfællesskab "Running dinner"

Onsdag den 24. april 2024, kl. 19.30-21.30.
Nørrelandskirken, Døesvej 1, Holstebro
Vis kort
Åbne arrangementer på højskoler - Højskolerne

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.