Virtuelle eller åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 80 events mellem 27. jan. og 25. feb. 2023

Kunstsalon VISION: Når vi ser (med) træerne - kan mennesker have rødder?
27 Jan Foredrag

Kunstsalon VISION: Når vi ser (med) træerne - kan mennesker have rødder?

Fredag den 27. januar 2023, kl. 10-11.30.
Pris: Entré: 10 kr Køb/bestil billet
HEART Herning Museum of Contemporary Art, Bitten og Aage Damgaards Plads 2, Herning
Med udgangspunkt i udstillingen Træfald vil billedkunstner Rune Bosse i samarbejde med scenekunstner Christine Fentz fra Secret Hotel tilbyde en kunstnerisk vandring gennem udstillingen og invitere til nye måder at sanse udstillingens værker på..

Rune Bosse har på HEART - Herning Museum of Contemporary Art skabt en udstilling som med afsæt i træerne og skoven åbner for nye måder at relatere til og sanse vores omverden på. Skovens beboere er forbundet og afhængige af hinanden. Her er alting altid under forandring. Træerne vokser og dør, men i et uendeligt langsomt tempo som vores menneskelige øjne ikke kan opfange. Kan vi lære noget nyt ved at betragte verden fra en anden vinkel? Hvad sker der, hvis vi leger med at prøve andre perceptioner og synsvinkler end menneskenes?

Rune Bosse har inviteret Christine Fentz til at skabe en begivenhed i sine udstillingsrum - og hun inviterer til en fælles vandring gennem oplevelser i rummene og med værkerne. I kombinationen af viden fra videnskabens verden og forskellige typer sansninger er det muligt at få forbindelse til vores indbyrdes forbundenhed og afhængighed - med fx jordmikrober, træer, dyr, vand, planter, og mange flere.

Afslutningsvis inviterer Rune og Christine til samtale med deltagerne.
Hele begivenheden varer max. 90 min.

Kunstsalonen 'Når vi ser (med) træerne' finder sted på HEART, Bitten og Aage, Damgaards Plads 2, 7400 Herning.
Efter salonen serverer Heart en sandwich og en vand til deltagerne.

Kunstsalon VISION er Bikubenfondens debatformat på kunstområdet.

Om Rune Bosse
Rune Bosse undersøger naturen og dens processer gennem en relationel, poetisk og videnskabelig tilgang. Han studerer naturens strukturer, mønstre og egenskaber i en omhyggelig stræben efter at begribe, hvordan alting fungerer og vokser, og hvordan hvert enkelt element påvirker de andre.

Hans værker er gennemsyret af tanken om, at alt er forbundet gennem en logik, der løber gennem både natur, krop og sind. I hans værk er denne indbyrdes forbindelse selve forudsætningen for, at alting kan eksistere - og gøre det på den måde, det nu en gang gør. Det handler om naturens indvirkning på naturen og om menneskets indvirkning på naturen og omvendt. Intet eksisterer udelukkende i og for sig selv; alt er en del af en relationel kæde af årsager og virkninger, der påvirker hinanden.

Bosses undersøgelse af naturen er en afsøgning af selve livets mekanismer og af os selv og af vores egen forståelse af, hvem og hvad vi er i forhold til den natur, vi er uløseligt forbundet med og dybt afhængige af.

Rune Bosse (f.1987) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2016, kombineret med studier på Olafur Eliassons eksperimentelle kunstskole, Institut für Raumexperimente, Berlin. Bosses udstillingsvirksomhed omfatter gruppeudstillingen Festival of Future Nows på Hamburger Bahnhof, Berlin, i 2014, EXTRACT på udstillingsstedet Kunstforeningen GL. Strand, København, i 2017, ARoS Triennalen The Garden, også i 2017, og udstillingen Jordforbindelser på Fuglsang Kunstmuseum i 2018.

Om Christine Fentz
Performanceteatret Secret Hotel og Christine Fentz skaber publikumsinddragende og interdisciplinær scenekunst - oplevelser, der er umiddelbart sanselige og på samme tid stimulerende for intellektet. Vores interesse er at højne folks opmærksomhed på den levende verden og vores forhold til det mere-end-menneskelige; de mange væsner, som vi deler planeten Jorden med. Omsorg, omtanke, nysgerrighed er centralt i vores arbejde.

Secret Hotel turnerer jævnligt med en vandringsforestilling om - og med - myrer, og vor nyeste værk er "Banket for bier". Pt. forbereder vi næste værk "Under Skov". Vi organiserer hvert andet år det internationale, interdisciplinære symposium EARTHBOUND.

Christines kunstneriske og spirituelle praksis er forankret i den førkristne, nordiske tradition og inspireret af bl.a. mange rejser til Tuva i Sibirien. Midt i Mols Bjerge er hun værtinde på Earthwise Residency, som arbejder med samme emner, som Secret Hotel.

Her kommer kunstnere og forskere for at fordybe deres forhold til land, jord og animistiske verdenssyn, samt dykke ned Earthwises rige bibliotek med relevante titler om antropologi, biologi, multispecies, omstilling, klimakrise, etc.
Læs mere her:

www.secrethotel.dk
www.earthwise.dk

Kunstsalon Vision 'Når vi ser (med) træerne' er et samarbejde mellem Bikubenfonden, HEART, Rune Bosse og Christine Fentz/Secret Hotel
Vis kort
Undskyld, jeg blander mig
27 Jan Foredrag

Undskyld, jeg blander mig

Fredag den 27. januar 2023, kl. 15-17.
Pris: Entré: 200 kr
Hovedbiblioteket, Østergade 25, Skive
Foredrag med den folkekære skuespiller Lisbet Dahl..

Lisbet Dahl har livet igennem stolet på sin intuition. På scenen, hvor hun har stået gennem mere end 50 år. Og i privatlivet, der har budt på dramatiske op- og nedture. I denne bog fortæller hun bramfrit og humoristisk om sit utraditionelle liv og deler ud af alt det, tilværelsen har lært hende på godt og ondt. Om at vokse op med en alenemor - og selv blive en. Om de skiftende mænd, hun har elsket og mistet. Om sin karriere som skuespiller og instruktør. Og om at finde sig til rette som 76-årig, omgivet af sine fem børn, syv børnebørn, en godmodig broholmer og den store revyfamilie på Bakken.
"Undskyld jeg blander mig" er et levende, livsklogt foredrag om at lytte til sin indre stemme og klare sig igennem tilværelsen uden at lade sig tynge af fortrydelse, eller af hvad andre mener.

Lisbet har i et halvt århundrede forvandlet linjer på scenen fra banalitet til øjeblikke af stor kunst. Hun er til stede med hele det format, den pirrende tiltrækningskraft, der bygger på modsætningerne i hendes natur: selvforbrændende og robust, underfundig og bidende, sød og syrlig, umiddelbar og forbeholden.

Hun er en af dansk teaters mest erfarne iscenesættere. Sommer efter sommer har hun fået folk til at le, siden hun som instruktør og kvindelig førstekraft var med til at redde en lukningstruet Cirkusrevy i 1984. Efter få år satte hendes særlige revyopskrift - sjov, satire, show, sex og stjerner - nye standarder. Og gør det stadig.

Selvbiografi "Undskyld, jeg blander mig" er fortalt til Jakob Steen Olsen og Rikke Rottensten, teaterkritikere på Berlingske og forfattere til bl.a. den anmelderroste biografi om Preben Kaas.

Foredraget koster 200 kr. inkl. en forfriskning.
Køb billet her på siden eller ved fremmøde på Skive Bibliotek

Foregår på 2. sal i glasgangen.

Arrangør: Ældresagen i Skive-Spøttrup-Sundsøre og Skive Bibliotek

Foto: Les Kaner
Vis kort
Højskoledag
28 Jan Foredrag

Højskoledag

Lørdag den 28. januar 2023, kl. 09.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vildbjerg KirkeCenter, Burgårdsvej 6, Vildbjerg
Fra 9.30-15.00m. Ivar Brændgaard og Ole JørgensenTilmelding sker til kirkekontoret inden 23. januarPris for hele dagen m. forplejning: 200 kr..
Vis kort
Menneskelivet. For de andre - om Julius Bomholt
30 Jan Foredrag

Menneskelivet. For de andre - om Julius Bomholt

Mandag den 30. januar 2023, kl. 10-12.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Gimsing Menighedshus, Hjermvej 49, Struer
For de andre -. om Julius Bomholt. Cand.oceon. Jørn Henrik Petersen, Syddansk Universitet. "Jeg. tror personligt ikke, det store skred kommer, før vi gør godheden, kærligheden. om man vil, til..

Udgangspunkt. Den godhed for medmennesket, der fører fra
ide til
handling"
Sådan skrev en af 1900-tallets mest spændende politikere, Julius Bomholt, hvis mantra
var: "For de andre. Jo dybere vi kan vokse ind i et vi, jo rigere er vi"
Bomholt byggede på
den grundkristne tanke om det relationelle menneske.

Det kigger vi nærmere på og kaster samtidig et blik på, hvordan det
forholder sig til
den

lutherske tankeverden - hvorfor "godheden" kræver politiske handlinger?

Underviser: Jørn Henrik Petersen
Hold: 22027
Vis kort
Tirsdagsklub
31 Jan Foredrag

Tirsdagsklub

Tirsdag den 31. januar 2023, kl. 10-11.
Krejbjerg Kulturhus, Ginnerupvej 4, Krejbjerg, Spøttrup
Vis kort
Højskoleeftermiddag
31 Jan Foredrag

Højskoleeftermiddag

Tirsdag den 31. januar 2023, kl. 14.30.
Rødding præstegård, Nymøllevej 9, Spøttrup
KK-medarbejder Martin Rohr Gregersen vil fortælle om Højsangen og dens aftryk i litteraturen. Der er kaffe undervejs. Arrangementet er gratis, men der samles ind til menighedsplejen..
Vis kort
Camino - for os der gik og os der vil - UDSOLGT
31 Jan Foredrag

Camino - for os der gik og os der vil - UDSOLGT

Tirsdag den 31. januar 2023, kl. 18.30-20.30.
Pris: Fri entré
Herning Bibliotekerne, Østergade 8, Herning
Har du en drøm om at gå Caminoen - eller vil du gerne genopleve den, så er dette en aften for dig..

DER ER DESVÆRRE IKKE FLERE BILLETTER, MEN DET ER MULIGT AT KOMME PÅ VENTELISTE

Mange drømmer om at tage en tur på Caminoen. Opleve roen og udfordre sig selv. Men er måske i tvivl om, hvad man egentlig GÅR ind til.
Andre vil gerne genopleve sin tur - og dele af sine erfaringer. Dette er aftenen for begge.

For en Camino forandrer dit liv! Carsten Maegaard, formand for Foreningen af Danske Santiagopilgrimme, fortæller med billeder om sine erfaringer fra over 10 caminoer i Spanien.

Efter oplægget er der tid til samtale, erfaringsudveksling og gode råd mellem nye og erfarne pilgrimme.

Klik her for at komme på venteliste >>

BEMÆRK: Alle på venteliste får tilbudt ledige pladser samtidig, så det er først-til-mølle
Vis kort
Foredrag
31 Jan Foredrag

Foredrag

Tirsdag den 31. januar 2023, kl. 19.30.
Skade Præstegård, Præstegården, Skadevej 18, Klovborg
Sogneaften Ved Henrik Oest: Sort humor - så englene synger. Henrik Oest vil bringe et både eftertænksomt og humoristisk foredrag. Menighedsrådet er vært ved en kop kaffe. Gratis adgang..
Vis kort
Michèles meet'n'greet - peter ingemann
31 Jan Foredrag

Michèles meet'n'greet - peter ingemann

Tirsdag den 31. januar 2023, kl. 20.
Pris: Entré: 330 kr Køb/bestil billet
KulturCenter Skive, Skyttevej 12, Skive
Arr. er flyttet til d. 15. september 2022 kl. 20:00. 14. februar 2022. Mød Peter Ingemann i det forrygende talkshow Michèles Meet'n'Greet med journalist TV vært. Michèle Bellaiche som vært..

Det er nu muligt at sikre sig billetter til en sjældent udbudt aften i selskab med en af landets største mest folkekære TV-personligheder; Peter Ingemann!

I en åbenhjertig, direkte hudløst ærlig scenesamtale tilrettelagt af den erfarne TV-kollega
Michèle Bellaiche vil publikum komme helt tæt på mennesket bag navnet Peter Ingemann.
Hans barske opvækst, hans karriere, der begyndte på en lille lokal radiostation i Silkeborg, hans
foragt for snobbede selvhøjtidelige mennesker hans store fascination af verdenshistorien
ikke mindst "de dumme svin"!

Peter Ingemann behøver næppe nærmere præsentation! Han er gentagne gange blevet kåret
som landets bedste mandlige underholdningsvært - med flere succesfulde programserier på
samvittigheden - heriblandt "Størst", "Ingemann besættelsen" selvfølgelig de populære
efterhånden legendariske knallert-programmer rundt i landet.

Udover en allerede omfattende TV-karriere har Peter Ingemann udgivet to meget personlige,
selvbiografiske bøger - "Ingemanns land - Et familiedrama" "Elsk afgrunden", der begge
tager et nødvendigt opgør med familie fortid.

Der er både sjov alvor på en aften, der bliver krydret med hylende morsomme anekdoter
historier. Det bliver en stor aften - måske endda DEN STØRSTE...

Peter Ingemann glæder sig til at komme i dialog med publikum besvare spørgsmål, som
en fast tradition hos Michèles Meet'n'Greet udloddes der præmier til aftenens bedste
spørgsmål...!

Hashtag: #michelesmg
#peteringemann

læs mere her
Vis kort
Kirkecafé
1 Feb Foredrag

Kirkecafé

Onsdag den 1. februar 2023, kl. 10-12.
Herning Kirkehus, Østre Kirkevej 1, Herning
Vis kort