Virtuelle eller åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 82 events mellem 23. okt. og 21. nov. 2021

Carl Emil Petersen - 10 år i Rock
23 Okt Andet/Ukendt

Carl Emil Petersen - 10 år i Rock

Lørdag den 23. oktober 2021, kl. 20.
Pris: Entré: 260 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter, Remisevej 1, Brande
Carl Emil Petersen brød igennem i 2011, da Ulige Numre lagde en måbende musikbranche ned og genstartede den dansksprogede rockbølge med nyklassikeren 'København'..

Sangen beskrev ungdommen i og kærligheden til hovedstaden, i et personligt og poetisk tekstunivers. Forventningerne til Carl Emil og bandet blev enorme, sammenligningerne med de store sangskrivere herhjemme stod i kø. Carl Emil modtog som den yngste sangskriver nogensinde statens 3 årige arbejdslegat med blot 5 sange på CV'et. Bandet toppede på det guld-sælgende album 'Grand Prix' fra 2015, som blev kåret til årets 'Rock album' ved DMA samme år. Carl Emil slog også sit talent fast med den tidsløse sang om frihed og solidaritet, 'Frit Land' som høstede Carl Emil DMA statuetten som årets sangskriver. I år blev sangen optaget i den 19. udgave af Højskolesangbogen. Det vakte forbløffelse da Carl Emil opløste Ulige Numre på toppen i 2016, for at fortsætte karrieren i eget navn. Den blåøjede unge romantiker fik sin ilddåb som solo artist på Roskilde Festivals enorme Arena scene, inden det kritikerroste debutalbum 'Natradio' udkom. Først med sit 2. solo album, fik Carl Emil sit folkelige gennembrud. På titelsangen 'Amager Forbrænding' folder han på 7 minutter overgangen fra ungdom til voksenliv ud, med linjer som; Du kan vente på den dumper ned, eller acceptere at kærligheden ikke er et spil du kan vinde mere og beskriver både sin egen og sin generations store spørgsmål. I 2021 er det 10 år siden Carl Emil først brød igennem med Ulige Numre. I et helt årti har han haft sin plads på den danske scene, som rocksanger, storbypoet og sangskriver for sin generation af unge. Det markeres med en eksklusiv bandturné under overskriften '10 år i Rock og rul'
Vis kort
Koncert fra det høje
24 Okt Andet/Ukendt

Koncert fra det høje

Søndag den 24. oktober 2021, kl. 15.
Pris: Fri entré
Holstebro Museum, Museumsvej 2B, Holstebro
Du kan slutte efterårsferien af med en anderledes og spændende musisk oplevelse, når Ikarus Stage Arts opfører teaterkoncerten Ekkoer af Fejring på museerne..

Koncerten er led i en række af koncerter, som Ikarus Stage Arts opfører, kaldet Rytmisk koncert fra Danmarks tage. Koncerten er gratis og varer 30 min.

Ekkoer af Fejring er en teaterkoncert, der fejrer livet, udtrykker taknemmelighed gennem sang og skaber et rum for at huske dem, der ikke længere er iblandt os. I alle kulturer er dåben, brylluppet og begravelsen nogle af de vigtigste fejringer i samfundet. Iblandt disse fælles ritualer og manifestationer er sangstemmen et effektivt instrument og en vigtig udtryksform. Ekkoer af Fejring vil prøve at genskabe gamle og nye traditioner ved brug af musik fra hele verden.

Ikarus Stage Arts er en international, multidisciplinær teatergrupper og en kulturel platform for teaterforskning. Ikarus er ledet af Carolina Pizarro og Luis Alanso, som begge er skuespillere i Odin Teatret. Ikarus er også en del af Nordisk Teaterlaboratorium i Holstebro.

Forestillingen spilles udendørs, så tag tøj på efter vejret og brug den sidste dag i efterårsferien på en skøn måde. I tilfælde af regn finder koncerten sted i Folkesalen
Vis kort
26 Okt Andet/Ukendt

"Cash i kirken" - koncert

Tirsdag den 26. oktober 2021, kl. 19.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nørre Snede Kirke, Skovbakken 2, Nørre Snede
"CASH i kirken" ved Karsten Holm & Cash - trioen "Cash i kirken" handler om Johnny Cash og de indre kampe, han hele sit liv udkæmpede, og som udmøntede sig i de formidable sange og fortolkninger, han efterlod til denne verden..

Karsten Holm fortæller om Cash' tro, hans dæmoner, stofferne og alkoholen, hans kamp for at holde misbruget nede - den evige kamp mellem det gode og det onde. Det er fortællingen om, hvordan Gud redder ham, da han beslutter at begå selvmord i en grotte. Det er fortællingen om hans forhold til kærligheden, sin elskede og familien - og til de udstødte og de fattige
Vis kort
Musikalsk Tankerum, Søndbjerg Kirke
26 Okt Andet/Ukendt

Musikalsk Tankerum, Søndbjerg Kirke

Tirsdag den 26. oktober 2021, kl. 19.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Søndbjerg kirke, Ballevej 3, Thyholm
Velkommen til 'Musikalsk Tankerum' i Søndbjerg Kirke. 'Musikalsk Tankerum' i Søndbjerg Kirke er orgelspil nonstop i to timer - fra kl. 19:00 - 21:00 - hvor enhver frit kan komme og gå undervejs..

Her er plads til at finde ro i sjælen, tænde et lys, være uforpligtende til stede, fordybe sig i det flygtige nu - ja, tiden er din egen. Vær velkommen. Arr.: Søndbjerg-Odby Menighedsråd
Vis kort
Rytmisk voksenkor
26 Okt Andet/Ukendt

Rytmisk voksenkor

Tirsdag den 26. oktober 2021, kl. 19.15-21.
Snejbjerg Kirke, Bjergkvarteret 4, Snejbjerg, Herning
Vis kort
Spirekor
27 Okt Andet/Ukendt

Spirekor

Onsdag den 27. oktober 2021, kl. 13-14.
Mejrup Kirkehus, Mejrup Kirkevej 2, Mejrup, Holstebro
Kor for sangglade børn i 1. 3. klasse Mere information fås ved at kontakte organist Helle Majlund tlf. 24423513 eller organist@mejrupkirke.dk..
Vis kort
Harrevig Korlight øver i sognehuset i Durup
27 Okt Andet/Ukendt

Harrevig Korlight øver i sognehuset i Durup

Onsdag den 27. oktober 2021, kl. 19-21.30.
Sognehhuset i Durup, Åstedvej 20, Durup, Roslev
Harrevig Korlight er et tre-stemmigt kor for voksne, hvor alle med lyst til sang i fællesskab kan være med. Vi øver skiftevis i menighedshusene i Balling og i Durup, første gang i Balling den 1/9 kl. 19:00..
Vis kort
Koncert
27 Okt Andet/Ukendt

Koncert

Onsdag den 27. oktober 2021, kl. 19.30.
Fjaltring Kirke, Rubyvej 1, Fjaltring, Lemvig
Anne Kruse - Edith Södergran. Trio. Anne Kruse har sat musik til Eva Södergrans digte. Et jazzet univers med fantastisk nærværende stemme. akkompagneret af to alsidige musikere..
Vis kort
Ester Brohus m. band
27 Okt Andet/Ukendt

Ester Brohus m. band

Onsdag den 27. oktober 2021, kl. 19.30.
Pris: Entré: 150 kr
Gullestrup Kirke og sognegård, Løvbakkevej 9, Gullestrup, Herning
Vis kort
Nr. felding børnekor
28 Okt Andet/Ukendt

Nr. felding børnekor

Torsdag den 28. oktober 2021, kl. 14.35-15.20.
Nr. Felding skole, Skolevej 7, Holstebro
Vis kort