Virtuelle eller åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 106 events fra/efter 14. aug. 2022

Datalogien i din lomme (via livestream fra Aarhus Universitet)
22 Nov Foredrag

Datalogien i din lomme (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 22. november 2022, kl. 19-21.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Livsstilshøjskolen, Højbjergvej 2, Lemvig
I din smartphone i lommen og din bærbare computer ligger resultaterne af mange års datalogisk forskning. Men hvordan forsker man i datalogi? Hør om teknologiens udvikling og forskningen i bl.a. data, algoritmer og brugergrænseflader der gavner os alle..

Smarte algoritmer, kunstig intelligens og nyskabende brugergrænseflader - også kaldet user interfaces - baseret på stadig hurtigere og mindre computerchips har skabt de digitale innovationer, der har revolutioneret vores hverdag. I dette foredrag dykker vi ned i din lomme og hører om vejen fra computere så store som gymnastiksale til små håndholdte smartphones, som har millioner gange mere regnekraft end rumfærgen der bragte de første mennesker til månen.

Du vil blive klogere på, hvordan ideerne og teknologierne er udviklet, og hvordan de har givet os alle de digitale redskaber, som vi bruger mange gange om dagen: webbrowsere, søgemaskiner, smartphones og snart Augmented Reality briller.

I foredragets første halvdel fokuserer vi på historien om digitale innovationer, helt fra de første computere til designet af de brugergrænseflader, såsom mus, desktop, webbrowser, smartphone mv. som vi kender i dag. Disse brugergrænseflader er helt centrale, da de har gjort det muligt at udbrede de digitale teknologier til milliarder af almindelige brugere uden datalogisk indsigt. Vi vil også komme omkring nogle af teknikkerne bag interaktionsdesign; altså det at designe brugervenlige IT-systemer.

I den anden halvdel kigger vi dybere ned i datalogien for at forstå, hvordan forskning i data, algoritmer, programmer og kunstig intelligens spiller en central rolle i den teknologiske udvikling. Hvad er det for eksempel der muliggør at Google kan håndtere mere end 8 milliarder søgninger om dagen? Undervejs vil vi forklare hvad algoritmer er, hvordan forskellige algoritmer kan være mere eller mindre effektive og hvorfor det er vigtigt.

Til sidst kigger vi nærmere på kunstig intelligens, også kaldet maskinlæring, for at forstå hvordan computere kan "lære" at forstå talesprog, genkende billeder, lave forudsigelser og endda skrive tekst som er meget vanskeligt at skelne fra noget skrevet af mennesker.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
Koncertforedrag med Øberg, la Cour og Balslev:
23 Nov Foredrag

Koncertforedrag med Øberg, la Cour og Balslev: "Vor Folkesangs Fire store - og hvad der kom efter."

Onsdag den 23. november 2022, kl. 15:00.
Pris: Entré: 100 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Askov Højskole, Maltvej 1, Vejen
.eller Højskolesangbogen - Danmarks svar på Real book..

Trioen bestående af Morten Øberg, Mads la Cour og Povl Chr. Balslev fandt sammen i Carl Nielsen jubilæumsåret 2015, hvor sidstnævnte havde samlet en håndfuld fynske musikere til at indspille nye fortolkninger af Carl Nielsens sange - projektet endte med cd'en "Derfor kan vort øje glædes".

Morten Øberg blev i 1991 "Årets jazznavn" og har siden da været kendt fra flere musikalske konstellationer bl.a. "Blues Brothers souvenir band" og som teatermusiker - herudover underviser Øberg på konservatoriet i Århus.

Mads la Cour flyttede for et par år siden tilbage til Fyn, men er stadig en del af DR´s Big-Band, og herudover er han en meget aktiv musiker i forskellige konstellationer ikke mindst i kvartetten "Almugi" - Mads la Cour blev årets P2 jazzmusiker i 2007.

Povl Chr. Balslev fungerer udover sit hverv som organist ved Vor Frue kirke i Svendborg også som musiker, komponist og arrangør i mange andre forskellige musikalske sammenhænge inden for mange genrer. Herudover er PCB også en aktiv foredragsholder og han udkom i november 2021 med en bog om sangkomponisterne Thorvald Aagaard og Oluf Ring i serien "Danske komponister".

Særligt den folkelige sangs opblomstring i starten af 1900 tallet har interesseret PCB og ved dette koncert-foredrag er det især melodierne fra de fire store: Laub, Nielsen, Aagaard og Ring, der er i fokus. Netop i år fejres 100 året for den banebrydende melodibog til højskolesangbogen, der kom i 1922 stærkt foranlediget af de 4 store sangkomponister - det skal fejres.

Men udover dette vil koncertforedraget også fortælle om, hvad der kom efter og hvilken inspiration de førnævnte komponisters melodier har givet til nutidige komponister. Der vil blive fortalt og sunget og så vil trioen ellers fortolke flere kendte og mindre kendte melodier fra højskolesangbogens univers.

Trioen går i foråret 2022 i studiet for at indspille en række af deres fortolkninger.

Sted: Foredragssalen

Køb dine billetter lige her eller via linket til vores hjemmeside, hvor du også kan læse mere om vores arrangementer
Vis kort
Koncert med Marianna Shirinyan
23 Nov Andet/Ukendt

Koncert med Marianna Shirinyan

Onsdag den 23. november 2022, kl. 20:00.
Pris: Entré: 150 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Askov Højskole, Maltvej 1, Vejen
Kom og oplev Marianna Shirinyan, når hun giver en helt unik koncertoplevelse på Askov Højskole..

Marianna er født i Armenien og er en af de mest eftertragtede pianister i Europa i dag. Hendes levende og virtuose spil gør hende efterspurgt, både som solist og som kammermusiker.

Hun spiller med stor følsomhed, forståelse, teknisk brillans og toneskønhed. Hendes kærlighed til musikken og hendes glæde ved at dele den med et større publikum er tydelig i hendes optrædener.

Marianna har modtaget DR P2-Prisen for hendes bidrag til dansk musikliv, samt musikkritikernes pris. Hun optræder ofte på de store internationale musikfestivaler, blandt dem Schleswig-Holstein Music Festival, Bodensee Festival, Festpillene i Bergen m.fl.

Marianna regnes for en af sin generations største pianister. Hun har været solist med bl.a. DR-Symfoniorkestret, Oslo Filharmoniske Orkester, Helsinki Symfoniorkester og Copenhagen Phil.

Derudover er Marianne klaverprofessor på konservatoriet i Oslo og direktør for Oremandgsård kammermusikfestival.

Programmet for koncerten på Askov Højskole er endnu ikke fastlagt.

Sted: Foredragssalen

Køb dine billetter lige her eller via linket til vores hjemmeside, hvor du også kan læse mere om vores andre arrangementer
Vis kort
Koncert med Anna Carina Sundstedt og Julia Tabakova
25 Nov Andet/Ukendt

Koncert med Anna Carina Sundstedt og Julia Tabakova

Fredag den 25. november 2022, kl. 15:00.
Pris: Entré: 100 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Askov Højskole, Maltvej 1, Vejen
Læn dig tilbage og nyd tonerne, når Anna Carina Sundstedt og Julia Tabakova slår sig sammen og skaber en koncertoplevelse ud over det sædvanlige på Askov Højskole..

Anna Carina Sundstedt, dansk-svensk sopran er privatuddannet ved John Guttmann, Lars Waage og Tonny Landy i København. Hun har deltaget i mesterkurser i USA, Østrig, Norge, Tyskland og Italien ved bl.a. Patricia McCaffrey, Alessandra Althoff, Helmut Deutsch, Virginia Zeani Rossi Lemeni, Rudolf Jansen og Richard Miller.

Anna Carina Sundstedts lyrisk-dramatiske sopran har bragt hende til koncert- og teaterscener i Norge, Tyskland, Schweiz og Østrig og i Danmark har hun optrådt i det ganske land i kirker, koncerthuse og på teatre som både lied-, romance-, oratorie- og operasanger.

I 2021 sang Anna Carina rollen som Elle i La Voix Humaine på Den Fynske Opera med pianist James Sherlock. Blandt øvrige operaroller tæller Nattens Dronning i Mozarts Tryllefløjten, Konstanze i Mozarts Bortførelsen fra Seraillet, Violetta i Verdis La Traviata, Rosina i Rossinis Barberen i Sevilla, Marzellina i Beethovens Fidelio, Micaëla i Bizets Carmen, Nedda i Leoncavallos Bajadser, Euridice i Monteverdis Orfeus & Euridice samt mindre roller som Najade i Strauss Ariadne, Oasis i Charpentiers L'Etoile, Clorinda i Rossinis Askepot og Nymfe i Krauss Proserpin.

Julia Tabakova er født og opvokset i Ukraine, uddannet som solopianist, akkompagnatør og operarepetitør i 2004 fra Det Nationale Tjajkovski Musikakademi i Kiev. Derfra er hun uddannet som solopianist, akkompagnatør og operarepetitør i 2004. I 2008 debuterede Julia fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium. Julia har været repetitør på Den Jyske Opera, sprogcoach på Det Kongelige Teater, og akkompagneret utallige operasangere (og instrumentalister) til koncerter, konkurrencer, optagelsesprøver og festivaler. - Program for koncerten er endnu ikke fastlagt, men vil bl.a. bestå af danske sange, lieder, operaarier og operettetoner.

Sted: Foredragssalen

Køb dine billetter lige her eller via linket til vores hjemmeside, hvor du også kan læse mere om vores andre arrangementer
Vis kort
Chris Grey & The BlueSpand
25 Nov Andet/Ukendt

Chris Grey & The BlueSpand

Fredag den 25. november 2022, kl. 20.
Pris: Entré: 210 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Brenderup Højskole, Stationsvej 54, Brenderup St, Brenderup Fyn
Man tager en stor Spand, fylder den med lige dele funk, soul og rock. Rører inderligt rundt i den med et tight og fast hånd, drysser med lidt blues og topper af med et glimt i øjet..
Vis kort
Højskolekursus: Musik på tværs
20 Nov Workshop

Højskolekursus: Musik på tværs

Søndag den 20. til lørdag den 26. november 2022, kl. 15.
Pris: Entré: 5050 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Askov Højskole, Maltvej 1, Vejen
På kurset "Musik på tværs" kommer du tæt på musik- og kulturlivet. Du oplever unikke værker inden for mange genrer - og sammen udforsker vi deres betydning i en kulturhistorisk sammenhæng..

Det bliver en uge fyldt med musik, musikalske oplevelser, fællessang og spændende og relevante foredrag.

Du kommer til at bo på en af Danmarks ældste højskoler, som rummer både sjæl, charme og lækker mad.

Her er plads til alle uanset forhåndskendskab til musik. Glæde for musik er dog et must.

Kursusprogrammet finder du her.
Vis kort
Fortællinger fra en verden i forandring
8 Dec Foredrag

Fortællinger fra en verden i forandring

Torsdag den 8. december 2022, kl. 19-21.
Pris: Entré: 299 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Svendborgvej 3, Ollerup, Vester Skerninge
Foredrag med Mikkel Beha..

Tag med Mikkel Beha på en spændende, underholdende og ikke mindst tankevækkende rejse ud i den ekstreme og smukke nordiske natur!

Mikkel Beha har med sine mange foredrag vakt rejseglæde og eventyrlyst hos tusindvis af danskere. I 2019 og 2020 kan du helt eksklusivt opleve Mikkel med et helt nyt foredrag om familiens nye køligere eventyr mod nord
Vis kort
Syng i Den Blå med Kristian la Cour - med julesange og -salmer

Syng i Den Blå med Kristian la Cour - med julesange og -salmer

Torsdag den 8. december 2022, kl. 19:30.
Pris: Entré: 60 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Askov Højskole, Maltvej 1, Vejen
Findes der noget bedre end fællessang? Vi tror det ikke. Så skulle det da lige være fællessang med Kristian la Cour - og så endda med julesange..

Derfor inviterer vi torsdag d. 8. december til fællessang på julemanér i Foredragssalen på Askov Højskole. Kristian la Cour blev ansat på højskolen tilbage i 1986, og har siden stået for utallige morgensamlingers musikalske indslag.

Kristian er visesanger og komponist, og dertil kan vi tilføje, at Kristian har en fantastisk positiv karakter, og vi får alle lyst til at synge med, når han sætter sig ved klaveret. Kristian er derfor den helt perfekte vært til en omgang fællessang på Askov Højskole.

I pausen sørger vi for forkælelse med kaffe og kage.

Sted: Foredragssalen.

Køb dine billetter lige her eller via linket til vores hjemmeside, hvor du også kan læse mere om vores andre arrangementer
Vis kort
Marie Carmen Koppel
18 Dec Andet/Ukendt

Marie Carmen Koppel

Søndag den 18. december 2022, kl. 16.
Pris: Entré: 220 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Brenderup Højskole, Stationsvej 54, Brenderup St, Brenderup Fyn
Marie Carmen holder meget af kirkekoncerterne da, som hun selv udtrykker det: ?Kirkerummet passer perfekt til min stemme og mine sange. Der er plads og rum til min stemme og en smuk stemning, der giver sjælen ro?. Varighed: 2 timer..
Vis kort
Den Fynske Fløjtekvartet
22 Jan Klassisk

Den Fynske Fløjtekvartet

Søndag den 22. januar 2023, kl. 15.
Pris: Entré: 210 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Musik og Teaterhøjskolen, Herrestedgade 6-8, Toftlund
Den Fynske Fløjtekvartets koncerter indledes og afsluttes med Mozarts fløjtekvartetter i C - dur og D ? durog består derudover af dejlig iørefaldende og spændende musik fra forskellige tidsaldre. Ved tidligere koncerter har Den Fynske Fløjtekvartet ?.

Udover Mozart - spillet bl.a. Fløjtekvartet af den tjekkiske komponist J.B. Wanhal (1739 ? 1813), Kvartet af den danske pianist, organist og komponist, Henrik Sørensen, Abendkonzert af den tyske komponist Paul Hindemith (1895-1963) fra samlingen PlönerMusiktag og Menuetto af Carl Nielsen (1865 ? 1931). Den Fynske Fløjtekvartet blev dannet i 2015 og består af: Rikke Barsøe Florens, fløjtenist, uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1992. Spillerfreelance og underviser i Assens Musikskole. Esther Mielewczyk, violinist, uddannet fra FolkwangHochschule i Essen,Tyskland. Ansat i Odense Symfoniorkester siden 1994. Benjamin Christensen, bratschist, uddannet fra Det Fynske Musikkonservatorium i 1996. Spiller freelance som assistent i danske og tyske orkestre. Maria Rosenkilde Qvist, cellist og barokcellist.Uddannet fra Det Fynske Musikkonservatorium i 2007 og fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2016, videre studier hos Mime Brinkmann, Stockholm. Står bag Odense Barokfestival og er medlem af Ensemble Barocca og Odense Barokensemble. Underviser på Slagelse Musikskole. Varighed: 90 min
Vis kort