Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 85 events fra/efter 6. dec. 2023

Højskolesange for BigBand, Aalborg Youth Jazz Orchestra
20 Jan Jazz

Højskolesange for BigBand, Aalborg Youth Jazz Orchestra

Lørdag den 20. januar 2024, 15:30 - 17.00.
Pris: Fri entré
Vestjyllands Højskole, Velling, Skraldhedevej 8-12, Ringkøbing
I et nyt projekt udforsker Aalborg Youth Jazz Orchestra højskolesangbogen. Projektet giver en moderne og jazz-inspireret fortolkning og skabe et spændende og unikt lydbillede af nogle af de velkendte og folkelige sange fra højskolesangbogen..
Vis kort
Ugekursus: Åndens liv - Arendt og Løgstrup
14 Jan Undervisning

Ugekursus: Åndens liv - Arendt og Løgstrup

Søndag den 14. til lørdag den 20. januar 2024, kl. 15:00.
Pris: Entré: Afhænger af værelsestype
Testrup Højskole, Testrupvej 110, Testrup, Mårslet
Glæd dig til en uges foredrag og samtaler på Testrup Højskole med en række toneangivende Arendt- og Løgstrupkendere..

Glæd dig til en uges foredrag og samtaler på Testrup Højskole med en række toneangivende Arendt- og Løgstrupkendere.

Hannah Arendt og K. E. Løgstrup har blik for betydningen af den livsfornyelse, der sker gennem tillid, løfter og tilgivelse.

Samtidig forholder de sig til menneskets ødelæggende adfærd med afsæt i begreber som ondskab og tilintetgørelse. Sammenstødet mellem det opbyggelige og nedbrydende i tilværelsen kendetegner deres filosofiske undersøgelser og stiller spørgsmålet: hvorfor færdes vi hjemmevant i verden, og hvad holder tilværelsen kørende?

Arendt og Løgstrup forholder sig som samtidige til det 20. århundredes nybrud og kriser. Men deres tænkning rækker ud over det 20. århundredes diskussioner og tilbage til eksempelvis Sokrates, Aristoteles, Augustin og Kant.

Ateisten Arendt trækker på det jødisk-kristne idegods, mens teologen Løgstrup inddrager samtidens gudløse poesi. De bevæger sig mellem tradition og modernitet og mellem filosofi og teologi i udforskningen af de menneskelige vilkår, der giver vores liv betydning og retning.

Glæd dig desuden til fællessamlinger med højskolesang, udsøgte måltider, morgenyoga, ekskursion, studiekreds og hyggelig bar.

KURSUSLEDERE

Peter Aaboe Sørensen og Simon Axø

Læs mere og tilmeld dig på testrup.dk
Vis kort
Åbent Hus på Krogerup Højskole (virtuel)
22 Jan Online event

Åbent Hus på Krogerup Højskole (virtuel)

Mandag den 22. januar 2024, kl. 19:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Online event,
, Humlebæk
Overvejer du et ophold på Krogerup, viser vi meget gerne rundt. På en rundvisning bliver du klogere på højskolelivet og fagene. Vores Åbent Hus-arrangementer er gratis, men tilmelding er nødvendig via www.krogerup.dk/lange-ophold/bestil-en-rundvisning..

Til Krogerups Åbent Hus-arrangementer kommer du til at møde både lærere og elever, som kan fortælle om, hvordan livet på vores højskole folder sig ud. Rundvisningen tager en time til halvanden.

Nogle af vores rundvisninger foregår på skolen, andre afvikles på Zoom, så du kan sidde hjemme og blive klogere på Krogerup. En rundvisning er en god - og hyggelig - måde at få afklaret, om Krogerup er noget for dig
Vis kort
Hyper Switch Ultra Faggot
24 Jan Musical

Hyper Switch Ultra Faggot

Onsdag den 24. januar 2024, kl. 20.
Pris: Entré: Børn/Unge: 100 kr, Gruppe, Børn/Unge: 50-70 kr, Gruppe, Voksen: 125 kr, Løssalg: 150 kr, Seniorer: 100 kr, Særrabat til voksne: 100 kr Køb/bestil billet
Vestjyllands Højskole, Velling, Skraldhedevej 8-12, Ringkøbing
Musikteater for unge og voksne. Aldersgruppe: Fra 15 år. Varighed: 75 min uden pause..

HYPER SWITCH ULTRA FAGGOT er et portræt af den homoseksuelle maskulinitet. En invitation ind i det skamfulde rum af uudtalt begær, hvor sproget stopper og murbrokkerne tager over. En undersøgelse af, hvilke mekanismer det starter i et menneske, når man forelsker sig i det, der gør allermest ondt. Når det homoseksuelle traume bliver smitsom, og skam forvandler sig til hovmod. Et møde mellem en hovedkarakter og miljøet omkring ham personificeret i et gennemkomponeret korværk; alt det, han ikke føler sig som en del af

Medvirkende: Ludvig Brostrup

Instruktør: Johan Klint Sandberg
Kostumedesigner: Ditte Marie Tygesen
Idé: Ludvig Brostrup
Vis kort
Besøg Silkeborg Højskole (Tilmelding nødvendig)
27 Jan Andet

Besøg Silkeborg Højskole (Tilmelding nødvendig)

Lørdag den 27. januar 2024, 14.30-16.00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Silkeborg Højskole, Platanvej 12, Silkeborg
Oplev Silkeborg Højskole indefra og bliv klogere på alt, vi har at byde på..

Vi glæder os til at vise dig Silkeborg Højskole.

Flere gange hvert semester byder vi kommende elever indenfor til rundvisning. Et besøg tager en times tid, så vi kommer godt rundt om det hele. En lærer viser dig rundt på højskolen, og du får mulighed for at møde nuværende elever, der kan svare på alle de spørgsmål, du måtte have om livet som højskoleelev.

Udfyld formularen på hjemmesiden, og vælg en dato, hvor du vil komme på besøg.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os på info@silkeborghojskole.dk eller ringe til os på 86 82 29 33
Vis kort
Rundvisning | Idrætshøjskolen Bosei
8 Jan Andet

Rundvisning | Idrætshøjskolen Bosei

Mandag den 8. til onsdag den 31. januar 2024, kl. 11:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Idrætshøjskolen Bosei, Evensølundvej 5, Præstø
Vi afholder løbende personlige rundvisninger. Vælg den dato der passer dig bedst..

Overvejer du et højskoleophold? Bosei opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Det er vores PR-ninja Carsten Petersen, som viser rundt og svarer på spørgsmål. Carsten har været på Bosei i ca. 10 år og kender højskolen ud og ind.

Du altid velkommen til at kontakte Carsten direkte på 25403187 for at høre mere om et muligt højskoleophold
Vis kort
Idrætshøjskolen Sønderborg | Fællesskab & oplevelser for livet
1 Jan Ekskursion

Idrætshøjskolen Sønderborg | Fællesskab & oplevelser for livet

Mandag den 1. til onsdag den 31. januar 2024, kl. 10:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Idrætshøjskolen i Sønderborg, Friheds Allé 42, Sønderborg
Mærk stemningen, mød eleverne og oplev de mange faciliteter. Få fornemmelsen af det højskoleliv, der måske venter - det får du ved en rundvisning! Få en rundvisning, når det passer dig. Book allerede i dag. Vi glæder os til at vise dig livet på IHS..
Vis kort
Folkekøkken & Foredrag: Pusle Helmuth
12 Feb Foredrag

Folkekøkken & Foredrag: Pusle Helmuth

Mandag den 12. februar 2024, kl. 18:00.
Pris: Entré: 150 / 300
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Hør Pusle Helmuth fortælle om at være barnestjerne og at vokse op i skyggen af filmkulisserne - uden en far og med en ambitiøs mor..

Som datter af skuespillerægteparret Frits Helmuth og Jeanne Darville (og med Osvald Helmuth som bedstefar), stod det nærmest skrevet i stjernerne, at Pusle skulle optræde. Således blev hun barnestjerne og charmerede biografgængerne med sit kække smil og sine godnatbajere, da hun som blot treårig blev landskendt for de første Min søsters børn-film. Herefter fulgte en barndom som Danmarks måske største barnestjerne gennem tiderne frem til hun blev 10 år, hvor skuespilbranchen ikke længere havde brug for hende.

Kompliceret barndom og ungdom

I sit foredrag Det at være barnestjerne er en voksenrolle! fortæller Pusle ærligt om en absolut ikke ukompliceret barndom og ungdom, hvor hun ofte drømte om at være en pige, der hellere ville noget andet end være kendt og feteret. Være som de andre i en almindelig familie, have en mor med lidt mindre ambitioner på datterens vegne, samt ikke mindst en far.

I dag er Pusle voksen og har rundet de 60 år. Livet har budt på "ups and downs", og det har givet Pusle en ordentlig portion livserfaring, som hun bruger til refleksion i foredraget. Pusle fortæller med stort nærvær og humor om sit liv og krydrer fortællingen med billeder. Undervejs kommer hun også med en advarsel og opfordring til de forældre/bedsteforældre, der måske går rundt med en lille ny talentspire i familien: Lad børnene være børn og pas godt på dem for, at være barnestjerne er en voksenrolle!

Foredraget er arrangeret i samarbejde med LOF Lolland Falster.

Billetter

Spisningen til Folkekøkken & Foredrag foregår på Højskolen Marielyst kl. 18.00 og foredraget kl. 19.30. Deadline for billetkøb med spisning er kl. 12.00 på dagen. Vær opmærksom på, at spisningen foregår i bedste folkekøkkenstil, hvor man sidder til bords med andre
Vis kort
Our Shift
14 Feb Foredrag

Our Shift

Onsdag den 14. februar 2024, 19:30 - 21.00.
Pris: Fri entré
Roskilde Festival Højskole, Basgangen 20, Roskilde
Talk med det københavnbaserede aktivistist- og modebrand, der har dedikeret sig til at ændre modebranchen. En af deres større projekter har været i samarbejde med Roskilde Festival om genbrug af forladte telte..
Vis kort
Studiekreds litteratur
6 Dec Møder

Studiekreds litteratur

Mandag den 9. oktober 2023 til mandag den 19. februar 2024, 8 mødegange kl. 09.30-11.45.
Arrangør: FOF Sydjylland
Rødding Højskole, Flors Allé 1, Rødding


Underviser: Georg Bendix
Hold: 2327250
Vis kort
Åbne arrangementer på højskoler - Højskolerne

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.