Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 175 events fra/efter 20. apr. 2024

Anders Agger Indefra - Foredrag på Vrå Højskole UDSOLGT
24 Apr Foredrag

Anders Agger Indefra - Foredrag på Vrå Højskole UDSOLGT

Onsdag den 24. april 2024, kl. 19:00.
Pris: Entré: 295 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vrå Højskole, Højskolevej 1, Vrå
Kom tættere på den prisbelønnede tv-journalist fra DR, Anders Agger, i et skarpt og åbenhjertigt medie-foredrag på Vrå Højskole. UDSOLGT..

Kom tættere på den prisbelønnede tv-journalist fra DR, Anders Agger, i et skarpt og åbenhjertigt medie-foredrag.

Anders Agger har med årene markeret sig stærkt på både på DR1 og DR2, når han i sine dokumentarprogrammer udfordrer og udforsker den måde vi lever med hinanden på.

Han har lavet længerevarende programmer om både døden, Heavy Agger, Herlufsholm Kostskole og Kongehuset.

Og i de senere år har særligt serien INDEFRA trukket stor opmærksomhed, når Anders Agger har fået adgang til endnu et særligt miljø: Fra kontroversielle dyreforsøg til sårbare patienter på den psykiatriske afdeling.

I foredraget vil han - på sin underspillede facon - vise tilhørerne ind i kulissen af de mange overvejelser og hensyn, der er, når man eksponerer mennesker i bedste sendetid. Og der vil være både stærke og underholdende klip undervejs i Anders Aggers optræden.

Anders Agger har modtaget en stribe priser:

Som tilrettelægger, som vært - og senest Modersmålprisen i 2021
Vis kort
Johannes Larsen
24 Apr Rock/Pop

Johannes Larsen

Onsdag den 24. april 2024, kl. 19:30.
Pris: Fri entré
Roskilde Festival Højskole, Basgangen 20, Roskilde
Koncert med den konservatoriestuderende elektroniske musiker Johannes Larsen, der er tidl. elev på Roskilde Festival Højskole (RoFH). Kom med til en særlig aften, som står i musikken og højskolens tegn..
Vis kort
Koncert med Danny Wickmann i Koncertsalen Højskolen Marielyst
25 Apr Andet/Ukendt

Koncert med Danny Wickmann i Koncertsalen Højskolen Marielyst

Torsdag den 25. april 2024, 19:30 - 20:30.
Pris: Entré: DK50 - DK75
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Kom med til en helt særlig one man optræden, når Danny Wickmann spiller contemporary blues..

Danny Wickmann går ikke på kompromis når det gælder groovy blues med atmosfæriske elementer af funk. Besætningen er enkel, betagende og charmerende. En mundharmonika, saxofon, human beatbox og en loopstation, er alt det kræver for at krydre stemningen med dansevenlige blå toner. Oplev multitalentet Wickmann, når han for alvor folder sig ud og gør det, han gør allerbedst!

Om Danny Wickmann
Danny Wickmann har gennem mange år spillet på mange af de danske bluesscener rundt i landet. Han er kendt fra bands som Dirty Chin blues band, The Hoodoos, Rosewood blues og Øernes blues band, som optrådte til Seniorfestivalen i 2023. Han er også set sammen med Walther, Jakobsen og friværdien og et par gæstevisit i folk/rock bandet Sorte fugle.

Billetter
Billetter koster 75 kr. + gebyr. Er du medlem af Skolekredsen, får du billetten til 50 kr. + gebyr. Du kan købe max 2 billetter pr. medlemskab.
Er du medlem af Skolekredsen, indtast da dit medlemsnummer, FØR du vælger antal billetter - ellers fratrækkes rabatten ikke.

KØB BILLET
Vis kort
Gudstjeneste: Fællesgudstjenste på Askov Højskole
25 Apr Gudstjeneste

Gudstjeneste: Fællesgudstjenste på Askov Højskole

Torsdag den 25. april 2024, kl. 17.30-18.30.
Askov Højskole, Maltvej 1, Vejen
Vis kort
Klimahandledledag
25 Apr Workshop

Klimahandledledag

Torsdag den 25. april 2024, kl. 17:00.
Pris: Entré: 100 kr
Nordfyns Højskole, Fælledvej 11, Harritslev, Bogense
Nordfyns Højskole og FO Nordfyns holder Klimahandledag med støtte fra Kirkens Korshær i Bogense. Workshops, fællessang og fællesspisning..
Vis kort
ENDAGSFESTIVAL - En fejring af forskelligheder & fællesskaber igennem musikken
27 Apr Andet/Ukendt

ENDAGSFESTIVAL - En fejring af forskelligheder & fællesskaber igennem musikken

Lørdag den 27. april 2024, 15:30 - 22:00.
Pris: Entré: 180 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Johan Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, København K
Oplev et mangfoldigt line-up af talentfulde kunstnere, til en fejring af forskelligheder og fællesskaber gennem musikken! Mød: Simona Abdallah, Bilal Irshed, Dicte, Trypical Cumbia, Sousou & Maher Cissoko og elever fra Johan Borups Højskole..

I disse tider, hvor verden kan virke mere opdelt end nogensinde, ønsker vi at søge sammen og finde samhørighed gennem musikken. Derfor inviterer Simona Abdallah i samarbejde med Johan Borups Højskole til en endagsfestival, hvor musikken forener på tværs af kulturer.

Simona har det sidste år været tilknyttet højskolen som 'folkeprofessor' hvor hun har afholdt workshops, talk og koncerter, festivalen er hendes afsluttende projekt i hendes folkeprofessorat.

Billetter: Entré: Billetter 180,- (inkl. gebyr) i forsalg via billetto.

Sousou & Maher Cissoko, en prisvindende duo fra Senegal og Sverige, der med storslået koraspil og sjælfuld sang i deres fusion af vestafrikanske toner med rytmer fra reggae, folk, soul og jazz skaber en stemning af varme og åbenhed, der giver en følelse af forbundethed.

Palæstinenske danske Simona Abdallah og Bilal Irshed indtager scenen med deres smukke fortolkninger af arabisk musik og rytmer. Med Bilals virtuose spil på Oud og Simonas stærke og sjælfulde Darbuka bliver publikum ført på en rejse gennem Mellemøstens kulturelle rigdom, lyde og historier.

Dicte Mød sanger, guitarist, komponist og kommunikatør Dicte, der formidler med humor, indlevelse og passion, så I som publikum bliver fyldt op med hjernevitaminer og sjælesundhed - Krydret med musik der går i hjertet og helt ind til benet - fra det funky rå, til det helt forfinede

Trypical Cumbia bringer energien fra Latinamerikas cumbia-genre til festivalen - med et internationalt ensemble af musikere skaber de en fest, når de fortolker Cumbia-genren og forbinder sig på tværs af sprog og nationaliteter.

I løbet af festivalen kan du også opleve elever fra Johan Borups Højskoles kunstneriske linjer.

Tidsplanen bliver offentliggjort snart.

Festivalen er non-profit. Alle er velkomne

Adgangsforhold og tilgængelighed

Salen i det smukke gamle palæ er desværre ikke tilpasset så kørestolsbrugere, barnevogne og gangbesværede kan komme rundt. Vores sal ligger i trappeniveau under gadeplan, og toiletter ligger på 1. sal.

Lørdag 27. april
Johan Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, 1220 Kbh. K.
Entré: Billetter 180,- (inkl. gebyr) i forsalg via billetto
Dørene åbner 15.30, programstart 16.20

*Vi tager forbehold for fejl og ændringer i programmet
Vis kort
Atletik for masters

Atletik for masters

Lørdag den 27. april 2024, kl. 09.30-11.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Vejle Idrætsefterskole, Ørnebjergvej 28, Vejle
Masters atletik er alletiders for dig, som er til fysiske udfordringer, selvom du har rundet de 30 og måske er endnu ældre..

Der er fuldt øvelsesprogram med alle de øvelser, du sikkert kender, eksempelvis: Højde, længde, spyd, kuglestød, diskos, 100m, 800m, hækkeløb og maratonløb.

Der er holdkampe med fuldt øvelsesprogram, ligesom du kan komme med i både femkamp, syvkamp (for kvinder) samt tikamp (for mænd).

Der er mange atletikstævner hvert år, hvor vi frit kan deltage, når vi er medlem af Vejle IF som masters atlet.

Der er også mesterskaber, hvor du møder dine jævnaldrende i aldersgrupper med femårs intervaller.

Yngste aldersgruppe er 30 år, og der er ikke nogen aldersgruppe opefter, så du kan fint være med selvom du er fyldt 70 eller 80.

Masters atletik giver både mulighed for at komme i en alsidig god fysisk form, ligesom der er væsentlig værdier ved de fælles oplevelser ved atletik stævnerne og træningen.

TILMELD GRATIS PRØVETRÆNING

Arrangeret af Vejle Idrætsforening
Vis kort
Endagsfestival | en fejring af forskelligheder & fællesskaber - igennem musikken
27 Apr Andet/Ukendt

Endagsfestival | en fejring af forskelligheder & fællesskaber - igennem musikken

Lørdag den 27. april 2024, kl. 15.30-22.
Pris: Entré: 163 kr Køb/bestil billet
Johan Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, København K
Endags-festival / en fejring af forskelligheder & fællesskaber igennem musikken..

Oplev et mangfoldigt line-up af talentfulde kunstnere, der hver især bidrager med deres unikke stemmer og lyd, til en fejring af forskelligheder og fællesskaber gennem musikken! MØD: SIMONA ABDALLAH, BILAL IRSHED, DICTE, TRYPICAL CUMBIA, SOUSOU & MAHER CISSOKO & ELEVER FRA JOHAN BORUPS HØJSKOLE
I disse tider, hvor verden kan virke mere opdelt end nogensinde, ønsker vi at søge sammen og finde samhørighed gennem musikken. Derfor inviterer Simona Abdallah i samarbejde med Johan Borups Højskole til en endagsfestival, hvor musikken forener på tværs af kulturer. Simona har det sidste år været tilknyttet højskolen som 'folkeprofessor' hvor hun har afholdt workshops, talk og koncerter, festivalen er hendes afsluttende projekt i hendes folkeprofessorat.
Sousou & Maher Cissoko, en prisvindende duo fra Senegal og Sverige, der med storslået koraspil og sjælfuld sang i deres fusion af vestafrikanske toner med rytmer fra reggae, folk, soul og jazz skaber en stemning af varme og åbenhed, der giver en følelse af forbundethed.
Simona Abdallah og Bilal Irshed indtager scenen med deres smukke fortolkninger af arabisk musik og rytmer. Med Bilals virtuose spil på Oud og Simonas stærke og sjælfulde Darbuka bliver publikum ført på en rejse gennem Mellemøstens kulturelle rigdom, lyde og historier.
Dicte Mød sanger, guitarist, komponist og kommunikatør Dicte, der formidler med humor, indlevelse og passion, så I som publikum bliver fyldt op med hjernevitaminer og sjælesundhed - Krydret med musik der går i hjertet og helt ind til benet - fra det funky rå, til det helt forfinede
Trypical Cumbia bringer energien fra Latinamerikas cumbia-genre til festivalen - med et internationalt ensemble af musikere skaber de en fest, når de fortolker Cumbia-genren og forbinder sig på tværs af sprog og nationaliteter.
I løbet af festivalen kan du også opleve elever fra Johan Borups Højskoles kunstneriske linjer.
Tidsplanen bliver offentliggjort snart.
Festivalen er non-profit. Alle er velkomne
Adgangsforhold og tilgængelighed
Salen i det smukke gamle palæ er desværre ikke tilpasset så kørestolsbrugere, barnevogne og gangbesværede kan komme rundt. Vores sal ligger i trappeniveau under gadeplan, og toiletter ligger på 1. sal.
Lørdag 27. april Johan Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, 1220 Kbh. K. Entré: Billetter 180,- (inkl. gebyr) i forsalg via billetto Dørene åbner 15.30, programstart 16.20
*Vi tager forbehold for fejl og ændringer i programmet
OM KUNSTNERNE:
SOUSOU & MAHER CISSOKO
Prisbelønnet senegalesisk/svensk duo, der krydser grænser i deres musik - de er konstant i bevægelse, med musikalske og menneskelige møder som deres primære drivkraft.
Sousou og Maher voksede begge op i musikerfamilier, og det var interessen for og kærligheden til den vestafrikanske kora (en harpelut), der førte dem sammen. En vigtig rettesnor for troubadourkulturen - som koraen er en del af - er bevarelsen af den musikalske arv gennem at dens musikere løbende finder nye veje. I fortolkningen af Sousou & Maher Cissoko betyder det storslået koraspil og sjælfuld sang, kombineret med en rytmisk energi og påvirkninger fra reggae, folk, soul og jazz.
Som det følger af arven fra Cissoko-familien af vestafrikanske historiefortællere, bringer sangene et vigtigt budskab om at komme sammen og skabe forbindelser i stedet for grænser mellem lande og mennesker. Dette understreges yderligere af, at duoen synger på fem forskellige sprog. Deres musik er lige så grænseløs som det liv, de lever sammen.
Vi arbejder hele tiden på at finde og udvikle vores udtryk, skabe vores egne sange, åbne vores hjerter og finde vores egne stemmer. Tiderne ændrer sig, og vi lever i en global verden, hvor alt hænger sammen. Vi ønsker at fortsætte med at give trøst, dele håb og kærlighed rundt om i verden!
www.sousoumaher.com
Simona Abdallah
Simona er dansk-palæstinensisk percussionist, coach og forfatter. Som helt ung blev Simonas dybe ønske om at spille på tromme begrænset af en kultur, der kun tillader mænd at spille på den traditionelle arabiske darbuka-tromme, som hun havde forelsket sig i. Men hun brød med sin families strenge, traditionelle moralkodeks og i dag hyldes Simona som den første professionelle kvindelige percussionist fra en arabisk baggrund. Hun spiller musik, der får lytterne til at mærke livets puls og ikke mindst lysten til at slippe kontrollen, og har gennem de sidste 20 år turneret i hele verden.
https://www.instagram.com/simo...
Bilal Irshed
Bilal Irshed spiller Oud og er komponist med speciale i arabisk musik. Han er uddannet i Jerusalem og kom til Danmark for 15 år siden. Bilal er en efterspurgt kunstner og har en international karriere både med hans egne ensembler og som solist.
https://bilalirshed.com/home
Trypical Cumbia
Trypical Cumbia fortolker Cumbia-genren, som har sin oprindelse i 1950'ernes Colombia,
men idag er en udbredt genre i hele Latinamerika. Cumbia er for alle! Den er
Vis kort
Løbetræning, mellem-/langdistance

Løbetræning, mellem-/langdistance

Tirsdag den 30. april 2024, kl. 16.30-18.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Vejle Idrætsefterskole, Ørnebjergvej 28, Vejle
Løbetræning i mellem- og langdistanceløb..

TILMELD GRATIS PRØVETRÆNING

Arrangeret af Vejle Idrætsforening
Vis kort
Introduktion til fermentering ved Christian Sølvkjær
30 Apr Gastronomi

Introduktion til fermentering ved Christian Sølvkjær

Tirsdag den 30. april 2024, kl. 17-21.
Pris: Entré: 110 kr Køb/bestil billet
Arrangør: RHEs Venner
Rønde Højskole og Efterskole, Skolevej 2, Rønde
En eftermiddag og aften hvor deltagerne skal stifte bekendtskab med. nogle enkle fermenterings metoder, der giver anledning og lyst til at. lege videre derhjemme. Vi skal blandt andet saltsylte og hengemme..

Citroner og sæsonens sidste kål, mens vi snakker om, hvordan
fermentering af fødevarer har spillet en vigtig rolle for mennesker
gennem tiden.
Den sidste del af aftenen tilbereder og nyder vi sammen diverse
retter, hvor brugen af vores fermenterede råvarer indgår. På den måde
bliver aftenen både en inspiration til, hvordan tingene fremstilles og
ikke mindst bruges i hverdagen
Vis kort
Åbne arrangementer på højskoler - Højskolerne

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.