Virtuelle eller åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 113 events fra/efter 22. maj 2022

Fortællinger fra en verden i forandring
8 Dec Foredrag

Fortællinger fra en verden i forandring

Torsdag den 8. december 2022, kl. 19-21.
Pris: Entré: 299 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Svendborgvej 3, Ollerup, Vester Skerninge
Foredrag med Mikkel Beha..

Tag med Mikkel Beha på en spændende, underholdende og ikke mindst tankevækkende rejse ud i den ekstreme og smukke nordiske natur!

Mikkel Beha har med sine mange foredrag vakt rejseglæde og eventyrlyst hos tusindvis af danskere. I 2019 og 2020 kan du helt eksklusivt opleve Mikkel med et helt nyt foredrag om familiens nye køligere eventyr mod nord
Vis kort
Marie Carmen Koppel
18 Dec Andet/Ukendt

Marie Carmen Koppel

Søndag den 18. december 2022, kl. 16.
Pris: Entré: 220 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Brenderup Højskole, Stationsvej 54, Brenderup St, Brenderup Fyn
Marie Carmen holder meget af kirkekoncerterne da, som hun selv udtrykker det: ?Kirkerummet passer perfekt til min stemme og mine sange. Der er plads og rum til min stemme og en smuk stemning, der giver sjælen ro?. Varighed: 2 timer..
Vis kort
Tilbage til højskolen
8 Mar Skuespil

Tilbage til højskolen

Onsdag den 8. marts 2023, kl. 19.30.
Pris: Entré: 205 kr + evt. gebyr Køb/bestil billet
Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, Nørup, Bredsten
Den nye flotte Agerumslade på Engelsholm lægger scene til Teatergrads musikforestilling, hvor publikum vil få et kærligt genhør med en masse sange fra højskoletiden..

Rundt på landets højskoler, til morgensamling, til temaaftener og til afslutningsfester, turnerer et band af tidligere højskoleelever. De bruger deres koncerter til at dykke ned i fortællinger fra højskoletiden, og de hyldes for deres evne til at skabe levende fællesskaber, hvor end de kommer. I aften skal de spille på deres gamle højskole, og de har glædet sig til en aften med rendyrket nostalgi, musik, fællesskab og kærlighed, men man kan ikke sådan lige genopleve fortiden. Meget er forandret siden dengang ? både for vores tre hovedpersoner, for højskolebevægelsen og ikke mindst for samfundet. Forestillingen ser nysgerrigt på, hvordan det demokratiske og fællesskabende projekt på højskolerne har udviklet sig ? og om det i dag først og fremmest er et personligt realiseringsprojekt for velbemidlede unge, der tumler rundt i livet? Går det primært ud på at kunne sætte flere punkter på CV?et? Eller er højskoleånden anno 2023 stadig en væsentlig del af ungdommens almene dannelse og den danske selvforståelse? Koncerten lader minder og følelser få frit spil i et sammensurium af drømme og visioner, der enten er opnået eller forfejlet. Gamle venskaber og fjendskaber, der dukker op på ny. TILBAGE PÅ HØJSKOLEN er ny dansk dramatik i et koncertteaterformat, som man også har oplevet det i Teatergrads "The Beatroots" og "Aktivisterne". Forestillingen griber fat om ungdommens store tematikker, hvor musikken spiller en helt særlig rolle. Vi trækkes ind i de universer der danner soundtracket for vores ungdom, med både gamle og nye højskoleklassikere som en helt central medspiller. TILBAGE TIL HØJSKOLEN er første forestilling i rækken af Teatergrads kommende undersøgelse af de elementer, der tilsammen danner vores nationale selvforståelse. Højskolebevægelsen står som en central institution i den danske selvforståelse, og med demokratiske frontkæmpere som Grundtvig og Hal Koch trækker bevægelsen tråde helt ind i vores styreform og sammenhængskraft som nation. Medvirkende Thomas Knuth-Winterfeldt, Marie Louise von Bülow, Christine Worre Kann. Instruktør Rolf Hansen. Dramatiker Julie Glargaard. Komponist/arrangør Marie Louise von Bülow. Scenograf Nikolaj Trap. Lyddesigner Eliza Bozek. Kreativ producent Pelle Nordhøj Kann. Foto Per Morten Abrahamsen. Varighed: Ca. 75 min. u. pause Onsdag den 8. marts 2023 kl. 19.30. C-priser, trods A-salsplan Engelsholm Højskole
Vis kort