Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 197 events fra/efter 24. feb. 2024

Krogerup Café: Filmvisning/debat
27 Feb Foredrag

Krogerup Café: Filmvisning/debat "Lad Elven Leve"

Tirsdag den 27. februar 2024, kl. 19:00.
Pris: Entré: 75 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Krogerup Højskole, Krogerupvej 13, Humlebæk
Denne sidste tirsdag i februar viser vi filmen "Lad Elven Leve" på Krogerup Højskole og får samme aften besøg af to samiske aktivister fra organisationen Noereh til en Q&A..

I efteråret 1979 flytter Ester til Alta, hvor hun får job som lærervikar. For at blive accepteret af kollegerne vælger hun - som mange før hende - at holde sin samiske baggrund hemmelig, for årtier med undertrykkelse og slet skjult racisme har fået mange samer til at gå stille med sin baggrund. Men da Ester bliver taget med til demonstrationer mod det planlagte vandkraftværk i Alta-elven, starter hendes egen opvågning.

Krogerup Café er vores bud på snakke, foredrag og debatter om nogle af tidens vigtigste emner med nogle af tidens vigtigste stemmer. Vores caféaftener er åbne for alle, men du skal tilmelde dig de enkelte arrangementer på vores hjemmeside. Klik på det enkelte arrangement i vores kalender og find link til tilmeldingssiden. Billetprisen er 25 kr. for personer under 30 år og 75 kr. for personer over 30 år. Der betales via MobilePay i døren. Kaffe/te og kage er inkluderet
Vis kort
Tandem
28 Feb Elektronisk

Tandem

Onsdag den 28. februar 2024, 19:30 - 21:00.
Pris: Entré: 45 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Roskilde Festival Højskole, Basgangen 20, Roskilde
Kom til koncert med Tandem, en ung, elektronisk rap-duo. To tynde drenge, der skærer hul på det hårde ydre og giver de mest primitive følelser frit løb..
Vis kort
Syng, spis og snak På Ubberup Højskole

Syng, spis og snak På Ubberup Højskole

Onsdag den 28. februar 2024, kl. 18:00.
Pris: Entré: 75 kr
Ubberup Højskole - Livsstilshøjskole på Sjælland, Højskolevej 6, Kalundborg
Har du lyst at synge lyset ind, opleve glæden ved fællessang og nyde maden fra Ubberup Højskoles fantastiske køkken, så kom til årets første Syng, spis og snak arrangement på Ubberup Højskole, Temaet for sangene er "De nye kvinder i Højskolesangbogen"..
Vis kort
David Trads - truslen mod friheden!
28 Feb Foredrag

David Trads - truslen mod friheden!

Onsdag den 28. februar 2024, kl. 19.30-20.45.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, Nørup, Bredsten
Truslen mod friheden! Putin, Xi og Trump. For få år siden troede vi, at alle mennesker og alle lande ville være som os. Frie mennesker i demokratier..

I dag ved vi, at den frihed, vi tog for givet, er truet: Putins brutale invasion af Ukraine, Xi Jinpings hensynsløse diktatur, Trumps livsfarlige angreb på Vesten.
Den frihedskamp, vi står i netop nu, er den vigtigste siden Den Kolde Krigs afslutning i 1989-91.
David Trads, forfatter og journalist, giver i sit engagerede, indsigtsfulde og tankevækkende foredrag det store overblik - og giver sit bud på, hvad der nu sker.
Som udlandskorrespondent i blandt andet Moskva og Washington DC og forfatter til adskillige politiske bøger har Trads en unik indsigt i verden. I sit populære foredrag kobler han de store linjer med de utallige oplevelser fra rejser fra klodens konflikter
Vis kort
Peder Korsbæk Madsen genfortæller dramaet: Peer Gynt af Henrik Ibsen
28 Feb Foredrag

Peder Korsbæk Madsen genfortæller dramaet: Peer Gynt af Henrik Ibsen

Onsdag den 28. februar 2024, kl. 19.30-21.30.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Arrangør: RHEs Venner
Rønde Højskole og Efterskole, Skolevej 2, Rønde
Onsdag den 28.2. kl 19.30-ca 21.30. Gratis for medlemmer af RHEs venner, andre: 50 kr. Tilmelding på Go-syddjurs senest den 26.2. Alle er velkomne..

Arr: RHEs venner
Vis kort
Åbent Hus
29 Feb Andet

Åbent Hus

Torsdag den 29. februar 2024, 19:00 - 21:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Viborg Idrætshøjskole, Vinkelvej 32, Viborg
Kom og oplev højskolen, faciliteterne og fornem den gode højskoleånd. Du får mulighed for at møde andre unge, der også overvejer et højskoleophold, de nuværende elever, samt nogle af underviserne, som er klar til at svare på dine spørgsmål..
Vis kort
Introduktion til eddike - Det syrlige løft i det grønne køkken - smagning + workshop
29 Feb Undervisning

Introduktion til eddike - Det syrlige løft i det grønne køkken - smagning + workshop

Torsdag den 29. februar 2024, kl. 16-18.
Pris: Entré: 450 kr Køb/bestil billet
Suhrs Højskole, Pustervig 8, København K
Vil du lære mere om at anvende eddike og syre i det grønne køkken, og hvordan du kan lave dine egene vidunderlige kryddereddiker derhjemme? - Så kom til smagning og workshop hos CulinaH, der hen over vinteren trækker sine smagninger og workshops ind på..

Suhrs Højskole i hjertet af København.
De fleste grøntsager bliver mere søde af at blive tilberedt. Derfor er syre en vigtig del af det grønne køkken - især når man laver mad til sine børn. Denne eftermiddag skal vi smage på den syrlige verden, og blive klogere på hvordan man kan løfte sine grønne retter med syre fra eddike.
Denne sene eftermiddag skal vi smage forskellige eddikertyper, og taler om hvordan man kan anvende dem derhjemme. Vi afslutter eftermiddagen af med en kryddereddike-workshop, hvor alle får mulighed for at sammensætte sin egen velsmagende og smukke kryddereddike og tage med hjem i en fin flaske. Der vil ydermere være mulighed for, at tilkøbe en lille eddikemor til vineddikeproduktion derhjemme.
Du får
Introduktion til eddiken og dens anvendelse
Smagning
Kryddereddike-workshop, hvor alle får en lille flaske med hjem
Lille opskrifthæfte
Lille snack, og et glas ren vin, kombucha, te eller kaffe efter eget ønske.
Pris 450kr
Børn under 8 år kan efter aftale følge med gratis
Det kan i øvrigt muligt at få et kort kursus betalt af din arbejdsgiver, hvis det er relevant for din stilling. Det kan være du arbejder som køkkenassistent, kok, pædagog, lærer eller lignende. Kontakt blot din arbejdsgiver i god tid for at høre om mulighederne.
CulinaH er lille kulinarisk virksomhed, der både driver et eksklusivt catering- og eventkøkken, samt udvikler inspirerende indhold, formidling og afholder små madkurser, talks og smagninger for private, virksomheder og organisationer.
CulinaH er stiftet af Marie Hertz (link), der har arbejdet som kok og iværksætter i det danske madland i mere en 20år. Marie har en kandidatgrad i miljøplanlægning og sundhedsfremme og tidligere har været medstifter af SLOW i Det Økologiske Inspirationshus på Frederiksberg og Birkemosegaard Køkken på Sjællands Odde.

Nysgerrig på Suhrs Højskole? - landet eneste madhøjskole med fokus på omstilling, kultur og mad - læs mere her
Vis kort
Lars malm-koncert

Lars malm-koncert "menneske igen"

Torsdag den 29. februar 2024, kl. 19.30-22.
Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Ryslinge Højskole, Højskolen 1, Ryslinge


Musikeren Lars Malm har lavet en koncert over digte skrevet på baggrund af Kresten Andresens breve sendt hjem fra fronten under 1. verdenskrig. Han var sønderjyde og som sådan tvunget i krig på tysk side.

Koncerten består af sange om håb, kærlighed, modløshed, længsel og alle de andre følelser, en krigsdeltagelse medfører. Musikken er i folkemusik-genren.
Kresten Andresen glædede sig til at blive menneske igen når krigen engang var afsluttet.

Lars Malm, som er uddannet gymnasielærer i historie og naturgeografi er derudover en habil musiker. Han har fundet materiale til teksterne ved gennemlæsning af de mange breve og dagbogsnotater, som soldaten sendte hjem til familien i Danmark.

Lars Malm suppleres med bassisten Tomas Raae
Måske kendes Lars Malm fra bandet 'Nordstrøm', som udgav storhittet 'Berlin' i 2006
Vis kort
Idrætshøjskolen Sønderborg | Fællesskab & oplevelser for livet
24 Feb Ekskursion

Idrætshøjskolen Sønderborg | Fællesskab & oplevelser for livet

Torsdag den 1. til torsdag den 29. februar 2024, kl. 10:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Idrætshøjskolen i Sønderborg, Friheds Allé 42, Sønderborg
Mærk stemningen, mød eleverne og oplev de mange faciliteter. Få fornemmelsen af det højskoleliv, der måske venter - det får du ved en rundvisning! Få en rundvisning, når det passer dig. Book allerede i dag. Vi glæder os til at vise dig livet på IHS..
Vis kort
Rundvisning | Idrætshøjskolen Bosei
24 Feb Andet

Rundvisning | Idrætshøjskolen Bosei

Torsdag den 1. til torsdag den 29. februar 2024, kl. 11:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Idrætshøjskolen Bosei, Evensølundvej 5, Præstø
Vi afholder løbende personlige rundvisninger. Vælg den dato der passer dig bedst..

Overvejer du et højskoleophold? Bosei opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Det er vores PR-ninja Carsten Petersen, som viser rundt og svarer på spørgsmål. Carsten har været på Bosei i ca. 10 år og kender højskolen ud og ind.

Du altid velkommen til at kontakte Carsten direkte på 25403187 for at høre mere om et muligt højskoleophold
Vis kort
Åbne arrangementer på højskoler - Højskolerne

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.