Virtuelle eller åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 133 events fra/efter 25. sep. 2022

Frank og MØRKLÆGNINGSLOVEN: En debat-performance om offentlighedsloven
28 Sep Foredrag

Frank og MØRKLÆGNINGSLOVEN: En debat-performance om offentlighedsloven

Onsdag den 28. september 2022, kl. 19-20.30.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Roskilde Festival Højskole, Basgangen 20, Roskilde
På scenen står journalist Sofie Buch Hoyer. Med sig har hun historien om FRANK og MØRKLÆGNINGSLOVEN. Frank er journalist. Han bor i fremtiden i Danmark år 2068. Han bor i sin isolationsboble ligesom alle andre..

Der er en mystisk virus på spil, og Mette Frederiksen er stadig statsminister, selvom ingen har set hende i 30 år! Frank begynder at stille spørgsmål til det liv, han lever i et over-reguleret samfund. Hver gang Frank prøver på at få svar på sine spørgsmål hos myndighederne, støder han mod offentlighedsloven fra 2013. Han forsøger at forstå de enkelte paragraffer og deres konsekvenser for det danske demokrati. Han farer gang på gang vild i politikerspin, tågesnak og uforståelige juridiske formuleringer. Journalist Sofie Buch Hoyer hjælper Frank og publikum til at forstå, hvordan denne lov er skruet sammen, hvad den betyder for Frank i 2068, og især hvad den betyder for os. Her og nu.
Frank spilles af skuespiller Anders Budde Christensen. Hans historie fortælles gennem filmede sektioner. Journalist Sofie Buch Hoyer er broen mellem den fiktive filmede historie, vores offentlighedslov og dialogen med publikum.
FRANK og MØRKLÆGNINGSLOVEN er et helt nyt debatformat, der udspringer af Projekt Glemmebogen, der er en teaterserie om politiske møg-sager fra Christiansborg
Vis kort
Indoor Cycling
29 Sep Cykeltur

Indoor Cycling

Torsdag den 29. september 2022, kl. 18.30-19.30.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Svendborgvej 3, Ollerup, Vester Skerninge
Er for dig, der tænder på power og høj puls. Der cykles både stående, siddende, stejlt op ad bakke, i eksplosiv acceleration, i tungt og let tråd og meget mere. Alt imens musikken banker dit humør helt op..

Træningen stiller ikke de store krav til koordination, og du kan helt selv bestemme, hvor hårdt det skal være.

Derfor er det en motionsform, der passer dig uanset alder, baggrund og kondition. Indoor Cycling er mere end almindeligt godt for dit kredsløb. Det giver dig på sigt større lungefunktion og styrker dit hjerte.

Alle vores instruktører har en fuld Indoor Cycling uddannelse og der køres derfor altid teknisk korrekt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Medbring lille håndklæde og vand. Du kan cykle i dine egne cykelsko (Look Delta klamper) eller låne af os. Vi anbefaler at man cykler i short/BIBS med indsyede puder.

TILMELD GRATIS PRØVETRÆNING

Arrangeret af Ollerup Gymnastikforening
Vis kort
Historien om Rønde Højskole og Efterskole, foredrag v. Henrik Vinther
29 Sep Foredrag

Historien om Rønde Højskole og Efterskole, foredrag v. Henrik Vinther

Torsdag den 29. september 2022, kl. 19-21.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Arrangør: RHEs Venner
Rønde Højskole og Efterskole, Skolevej 2, Rønde
Hør historien om en forvandlingskugle. Rønde Højskole og Efterskole (RHE) har 125 års jubilæum i år..

Det, der startede som en missionshøjskole i 1897, er i dag en kombineret efterskole og højskole, der tager afsæt i Grundtvigs tanker om at drive en fri skole.

Hvad er det for en rejse skolen har været på gennem årtierne?

Hvordan gik det til, at den værdimæssige hovedvægt skiftede fra forkyndelse til livsoplysning?

Hvilke fag og hvilken faglighed har gennem tiden sat kursen for undervisningen?- Hvordan har de to skoleformer fungeret under samme tag?

Hvilken betydning har RHE haft for Røndes udvikling som uddannelsesby?

Få svar på disse og mange andre spørgsmål, når Henrik Vinther, forfatter til jubilæumsbogen "At finde min vej - i samspil med andre", holder foredrag om RHE's historie d. 29/9 2022 kl. 19.

Priser

Foredraget foregår i Kultursalen på Rønde Højskole og Efterskole, og er gratis for medlemmer af RHE's Venner, mens andre betaler 50 kr.

Medlemsskab koster 100 kr. for et år og kan erhverves her: https://rhesvenner.dk/produkt/medlemskab/
Vis kort
LIMBO
29 Sep Skuespil

LIMBO

Torsdag den 29. september 2022, kl. 19.30.
Pris: Entré
Højskolen Snoghøj, Højskolevej 9, Fredericia
How low can you go?.
Vis kort
Mere end 100 års revyhistorie
29 Sep Revy/kabaret

Mere end 100 års revyhistorie

Torsdag den 29. september 2022, kl. 19.30-21.
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Tag med på en nostalgisk tidsrejse på Højskolen Marielyst, når duoen Revysangens Genklang fortæller om og byder på numre af nogle af revyhistoriens helt store klassikere..

I mere end 100 år er der blevet lavet revy i Danmark og i Nykøbing har vi stor tradition for og succes med genren. Kisten med danske revysange er da også proppet med spændende og flotte viser - sjove som alvorlige - alt efter hvilken periode de er fra.

Torsdag den 29. september kl. 19.30 kan du sammen med Revysangens Genklang bestående af Birgitte Antonius og John Skou dykke ned i nogle af de fantastiske højdepunkter, revyhistorien har budt på gennem årene, når duoen lægger vejen forbi Højskolen Marielyst. I en god times tid bliver du taget med på en tidsrejse med nedslag i den danske revysangs historie fra forskellige perioder og med nogle af de sange, som har betydet mest for den danske revysangs udvikling. I løbet af aftenen fremfører den dynamiske duo viser af bl.a Liva Weel, Dirch Passer, Arthur Jensen, Osvald Helmuth og Lisbeth Dahl. Revyviserne bliver kædet sammen af små anekdoter om sangene og det hele sættes ind i et tidsmæssigt billede fra den periode, de er fra.

Kabaret med sang og historie i højsædet
Forestillingen er sat sammen som en kabaret hvor sangene og historien er i højsædet. Der bliver med andre ord rig mulighed til for alvor at høre teksterne og sætte dem i perspektiv til den tid, de blev skrevet i. Du kan derfor forvente at få en helt ny og anderledes oplevelse af sange, som du måske ellers troede, du kendte - og samtidig rig lejlighed til at nynne med på sange, der i dag nærmest er folkeeje.

Revysangens Genklang består af Birgitte Antonius på sang og John Skou på klaver og som fortæller. De har tidligere besøgt højskolen og dengang var det en stor oplevelse - kom og bedøm selv.

Du kan købe billetter på højskolens hjemmeside hsmarielyst.dk. Kontakt: kontor@hsmarielyst.dk / 54 13 63 61
Vis kort
Aarhus Jazz Orchestra & Michael Bladt - Shapeshifter
29 Sep Jazz

Aarhus Jazz Orchestra & Michael Bladt - Shapeshifter

Torsdag den 29. september 2022, kl. 19.30-21.45.
Pris: Entré: 60-100 kr Køb/bestil billet
Nørgaards Højskole, Vestre Ringvej 9, Bjerringbro
En aften med ægte big band sound, groovy funk og masser af Bladt. Tenorsaxofonisten Michael Bladt kan i år fejre 25-års jubilæum som medlem af Aarhus Jazz Orchestra..

I et bigband-oppisket hav af synkoper, fraseringer og vilde harmonier har Michael Bladt været en melodisk klippe, som publikum har kunnet holde sig fast ved. Samtidig med at Bladt har spillet sax for byens bedst swingende orkester, har han haft egne soloprojekter og udgivet tre albums i eget navn.

Denne aften hylder vi ham og hans musik med en koncert, hvor Aarhus Jazz Orchestra spiller Bladts egne kompositioner arrangeret af Jesper Riis samt af orkestrets egne musikere.

Udover at hylde Bladts historie, er koncerten også en hyldest til hele orkesteret. Et fællesskab, hvor de enkelte musikere kan stråle, og som samtidig er i stand til at smelte sammen til en funklende helhed.

"Jeg ser ofte mig selv som en kamæleon. Forskellige musikalske genrer kræver forskellige nuancer fra den musikalske farvepalet. Igennem min karriere har jeg skiftet farver, alt efter hvilken musikalsk retning jeg har bevæget mig i. Den ene dag er det det kølige nordiske, den anden er det den jordbundne funk, mens der andre gange er brug for den mest faretruende nuance i musikkens hedeste øjeblikke." - Michael Bladt

Det er denne foranderlige egenskab, det stærke fællesskab og ikke mindst funken, der gennemsyrer koncerten.

Gå ikke glip af denne swingende oplevelse på Nørgaard Højskole
Vis kort
Rønde Højskole- og efterskoles 125 årige Historie
29 Sep Historisk

Rønde Højskole- og efterskoles 125 årige Historie

Torsdag den 29. september 2022, kl. 19:00.
Pris: Entré: 50 kr for ikke medlemmer af RHEs venner
Rønde Højskole og Efterskole, Skolevej 2, Rønde
Henrik Vinther har skrevet Jubilæumsbogen om Rønde Højskole- og efterskoles historie. Nu får vi lejligheden til at høre om historien, spændende episoder, sammenhængen med den lokale historie og ikke mindst den stadige udvikling, som skolerne har været ige..
Vis kort
Vegansk Brunch
2 Okt Andet

Vegansk Brunch

Søndag den 2. oktober 2022, kl. 10.
Pris: Entré: 195 kr Køb/bestil billet
Nordfyns Højskole, Fælledvej 11, Harritslev, Bogense
Nordfyns Højskole inviterer til en vegansk brunch d. 2. oktober kl. 10:00-12:00. Kom forbi til en hyggelig dag med mulighed for at opleve den klassiske brunch med et twist. Alle retter er nemlig helt og aldeles veganske!.

Der vil bl.a. blive serveret veganske brød og kager, veganske scrambled eggs, pandekager med ahornsirup, vegansk brunsviger og et væld af andet lækker vegansk mad! Arrangementet er åbent for alle uanset alder, og vi håber på at se så mange af jer som muligt.

Vegansk Brunch er arrangeret i forbindelse med Syng, Spis og Snak, et fællessangprojekt af Folkehøjskolernes Forening, som med støtte fra Nordea-fonden inviterer befolkningen til fællessang, fællesspisning og gode samtaler.

Til de små vil der være aktiviteter med bl.a. mulighed for aktiviteter med skoles elever og leg i hoppeborg, imens der for de store vil være mulighed for masser af hyggesnak, sang og fordybelse i det lækre måltid.

Så hop i bilen mod Nordfyns Højskole eller bus 191 inde fra Odense, som går lige til døren!

Vi glæder os til at se jer!

Pris:

Vegansk brunch inkl. alt: 195kr - børn under 12 år spiser gratis!

Tidsfrist for tilmelding: 18. september max 100 deltagere.

Vi forbeholder os retten til at aflyse ved for få tilmeldinger
Vis kort
Indoor Cycling
4 Okt Cykeltur

Indoor Cycling

Tirsdag den 4. oktober 2022, kl. 16.45-17.45.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Svendborgvej 3, Ollerup, Vester Skerninge
Er for dig, der tænder på power og høj puls. Der cykles både stående, siddende, stejlt op ad bakke, i eksplosiv acceleration, i tungt og let tråd og meget mere. Alt imens musikken banker dit humør helt op..

Træningen stiller ikke de store krav til koordination, og du kan helt selv bestemme, hvor hårdt det skal være.

Derfor er det en motionsform, der passer dig uanset alder, baggrund og kondition. Indoor Cycling er mere end almindeligt godt for dit kredsløb. Det giver dig på sigt større lungefunktion og styrker dit hjerte.

Alle vores instruktører har en fuld Indoor Cycling uddannelse og der køres derfor altid teknisk korrekt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Medbring lille håndklæde og vand. Du kan cykle i dine egne cykelsko (Look Delta klamper) eller låne af os. Vi anbefaler at man cykler i short/BIBS med indsyede puder.

TILMELD GRATIS PRØVETRÆNING

Arrangeret af Ollerup Gymnastikforening
Vis kort
Kvantefysikken - atomernes vilde verden (via livestream fra Aarhus Universitet)
4 Okt Foredrag

Kvantefysikken - atomernes vilde verden (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 4. oktober 2022, kl. 19-21.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Livsstilshøjskolen, Højbjergvej 2, Lemvig
Hør om de eksperimenter og teoretiske overvejelser der førte til Niels Bohrs atom- og kvantefysik som fysikerne stadig diskuterer hvordan vi skal forstå - samtidig med at den anvendes med succes på alt fra stjerners liv til mikrochips i smartphones..

Den danske fysiker Niels Bohr foreslog i 1913 en model for atomernes opbygning som minder om planeternes kredsløb om Solen i Solsystemet. Bohrs teori blev en forløber for den såkaldte kvantefysik hvis formler er utroligt præcise.

Men der er underlige ting på færde når kemikere og fysikere beskriver atomernes og molekylernes opførsel: dels er de mikroskopiske partikler tilsyneladende flere steder på samme tid indtil vi måler på dem, dels giver målingerne altid tilfældige resultater.

De videnskabsmænd, som skabte teorien i årene 1900-1930, blev aldrig enige om hvordan vi skal forstå kvantefysikkens mere paradoksale sider. Samtidigt med at vi i dag anvender teorien med succes - på alt fra stjerners fødsel og død til mikrochips i computere, smartphones mv. - diskuterer fysikere stadig og intenst kvantefysikkens dybere betydning. Kvantefysikken er "Still Crazy After All These Years", og store internationale forskningsprogrammer arbejder nu mod snedige anvendelser af kvantefysikkens særeste egenskaber i superhurtige kvantecomputere der regner på flere tal på samme tid, og mod nye teknologier til sikker telekommunikation og præcise målinger som benytter særligt skrøbelige kvantetilstande af lys og atomer.

I foredraget diskuterer professor Klaus Mølmer de eksperimentelle observationer og teoretiske overvejelser der førte til Bohrs atomfysik og til kvantefysikkens teoretiske formler. Niels Bohr udtalte at "... hvis nogen siger han kan tænke over kvanteproblemerne uden at blive svimmel, viser det blot at han ikke har forstået den mindste smule af dem.".

Klaus Mølmer vil forsøge at dele ud af sin egen svimmelhed over kvantefysikken, dens vidt forskellige fortolkninger og dens seneste teoretiske og eksperimentelle landvindinger.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort