Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 172 events fra/efter 29. mar. 2024

Besøg Silkeborg Højskole (Tilmelding nødvendig)
18 Maj Andet

Besøg Silkeborg Højskole (Tilmelding nødvendig)

Lørdag den 18. maj 2024, 14.30-16.00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Silkeborg Højskole, Platanvej 12, Silkeborg
Oplev Silkeborg Højskole indefra og bliv klogere på alt, vi har at byde på..

Vi glæder os til at vise dig Silkeborg Højskole.

Flere gange hvert semester byder vi kommende elever indenfor til rundvisning. Et besøg tager en times tid, så vi kommer godt rundt om det hele. En lærer viser dig rundt på højskolen, og du får mulighed for at møde nuværende elever, der kan svare på alle de spørgsmål, du måtte have om livet som højskoleelev.

Udfyld formularen på hjemmesiden, og vælg en dato, hvor du vil komme på besøg.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os på info@silkeborghojskole.dk eller ringe til os på 86 82 29 33
Vis kort
DansktopFestivalen
17 Maj Andet/Ukendt

DansktopFestivalen

Fredag den 17. til søndag den 19. maj 2024
Pris: Entré Køb/bestil billet
Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Svendborgvej 3, Ollerup, Vester Skerninge
Danmarks største dansktopfestival med alle dansktoppens største stjerner. Ta' med til Danmarks største festival for dansktopmusikken. Tre dages pinsefest fuld af alle de største stjerner, ægte festivalstemning, god mad og højt humør..

I år kan du bo i vores hyggelige campingområde direkte ved festivalpladsen -for både campere og campingvogne. Du kan også booke hotelpakker eller luksustipier. Nemt og praktisk.

Festivalen løber fra fredag eftermiddag klokken 16.00 til 22.00 samt lørdag og søndag fra 9.00 til 22.00. Og så har du jo en dejlig helligdag mandag til at hvile ud.

Musikprogrammet følger i løbet af efteråret. Indtil da kan tiderne variere lidt fra ovenstående.

Læs beskrivelse af alle billettyper, overnatning og tilkøb grundigt på www.dansktopfestival.dk, før du bestiller.

Vi tager forbehold for ændringer
Vis kort
Folkekøkken & Foredrag: Finn Nørbygaard
20 Maj Foredrag

Folkekøkken & Foredrag: Finn Nørbygaard

Mandag den 20. maj 2024, 18:00-21:00.
Pris: Entré: 150 / 300
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Kom med til en underholdende aften, der byder på både grin og refleksion, når Finn Nørbygaard fortæller om sit begivenhedsrige liv..

Navnet Finn Nørbygaard ringer en klokke hos størstedelen af os. Måske særligt for komedierne med makkeren Jacob Haugaard i tidernes morgen. I sit foredrag "Godt vi blev ældre..." er det dog også andre og måske mere alvorlige emner - som netop er en del af at blive ældre - der er omdrejningspunktet. Selvfølgelig leveret med Nørbygaards humor.

Overgangen fra arbejdsliv

På baggrund af hans bog "Mine 12 veje til liv" fortæller han om, hvordan seniorlivet ofte giver adgang til et væld af følelser som tidligere har "ligget på lager". Overgangen fra et arbejdsliv til et liv som pensionist åbner for mange op for en energiomlægning. Nemlig et skifte fra præstation til refleksion. Og deraf indsigt.

Et nedsat og forandret livstempo afføder for mange en overraskende følelse, nemlig følelsen af taknemmelighed. At man ikke i nævneværdig grad har haft denne følelse tidligere skyldes ikke utaknemmelighed, men at vi først nu har plads til at mærke efter. Taknemmelighed kræver ro for at kunne fylde i vores krop. Taknemmelighed er blot én af de følelser, der melder sig hos seniorer. Finn Nørbygaard fortæller også om nogle af de mange andre "nye" følelser, som kan blive vakt til live i seniorlivet.

Humor er livgivende

I seniorlivet gælder det også mere end nogensinde, at uden humor går det slet ikke! En rød tråd igennem hele foredraget er da også, at noget at det mest livgivende for mennesker er humor. Evnen til reflektere over livets "ups and downs" set fra en humoristisk vinkel, besidder Finn Nørbygaard i den grad. I sit foredrag fortæller han åbent og humoristisk om berømmelsens for- og bagsider, om succeserne og fiaskoerne, og mon ikke Stein Bagger og IT Factorys kollaps også får et par ord med på vejen?

Foredraget er arrangeret i samarbejde med LOF Lolland Falster.

Billetter

Spisningen til Folkekøkken & Foredrag foregår på Højskolen Marielyst kl. 18.00 og foredraget kl. 19.30. Deadline for billetkøb med spisning er kl. 12.00 på dagen. Vær opmærksom på, at spisningen foregår i bedste folkekøkkenstil, hvor man sidder til bords med andre
Vis kort
Pinsebeach

Pinsebeach

Torsdag den 16. til mandag den 20. maj 2024, 16.00 - 16.00.
Pris: Entré: Fra 2.700 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Gerlev Idrætshøjskole, Skælskør Landevej 28, Slagelse
Kom og nørd beachvolleyteknik- og taktik, og spil turneringer med os i fire hele dage. Gerlev Idrætshøjskole lægger an til et intensivt forløb, hvor beachvolley, højskolefællesskab, skøn natur og lækker sund mad bliver omdrejningspunkterne..

INTENSIV PINSE I SANDET
På Pinsebeach vil du arbejde intensivt med alle dele af dit beachvolleyspil. Der tages udgangspunkt i dit individuelle niveau og arbejdes målrettet med din teknik, fysik og taktiske forståelse af spillet.

Mange af deltagerne ved, hvad de vil arbejde med, er trygge ved deres grundspil og har som mål at arbejde intensivt imod deltagelse i turneringer.

DET FÅR DU
  • Personlig teknikudvikling
  • Større sikkerhed på beachbanen
  • Videofeedback
  • Teknisk, fysisk og taktisk træning
  • Turneringsdeltagelse
  • Højskolefællesskab og hygge


SÅDAN GÅR DAGEN
Undervisningen foregår på højskolens fire beachvolleybaner anlagt i læ for vind og vejr. Du får konkrete, personlige keypoints, som bliver et af dine vigtigste værktøjer til udvikling. Der vil være tilbagevendende videofeedback, som dokumenterer din udvikling og skaber retning i træningen. Den faste træning kombineres med turneringer, så teknik og læring fra træningen testes i praksis.

Når vi ikke arbejder på banerne samles vi til fælles aktiviteter, inspireres ved morgensamlingerne og lader op med den gode mad fra køkkenholdet, der står klar med god forplejning.

TILMELDING
Gå til hjemmeside

OBS. De sidste år er Pinsebeach blevet udsolgt. Vil du gerne være sikker på en plads, opfordrer vi til at tilmelde dig hurtigst muligt.
Vis kort
Foredrag: Danskernes madvaner anno 2024
21 Maj Foredrag

Foredrag: Danskernes madvaner anno 2024

Tirsdag den 21. maj 2024, 18:00 - 21:00.
Pris: Entré: Fællesspisning 50 kr, foredrag er gratis
Hjemmeside: Se hjemmeside
Løgumkloster Højskole, Brorsonsvej 2, Løgumkloster
Direktør for Madkulturen, Judith Kyst, kaster i sit oplæg lys over den danske madkultur anno 2024, hvor samfundskriserne længe har stået i kø, og hvor pris og sundhed i høj grad fylder i danskernes bevidsthed..

Judith Kyst, direktør for Madkulturen holder foredrag om danskernes madvaner på baggrund af Madkulturens seneste rapport:

Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsorganisation under Fødevareministeriet, der arbejder for at styrke madkulturen i Danmark gennem almennyttige og kommercielle projekter, som alle baserer sig på viden om danskernes madkultur.

Hvert år undersøger Madkulturen danskernes mad- og måltidsvaner, som giver et bredt indblik i, hvordan det aktuelt står til med danskernes madlavning, hvordan vi forholder os til vores råvarer og den grønne omstilling på tallerkenen, samt hvad fællesskabet omkring maden egentlig betyder for os.

Vi skal inden foredraget sammen smage på, hvad en grøn hverdagskost kunne indeholde.

PRIS

Fællesspisning: 50 kr. - betales kontant eller via Mobilepay ved ankomst

Foredrag: Gratis

PROGRAM
18.00: Grøn fællesspisning i den store spisesal samt på terrassen, hvis vejret er godt - kræver tilmelding

19.30: Foredrag med Judith Kyst, direktør Madkulturen: Danskernes madvaner anno 2024

Tilmelding på hjemmesiden
Vis kort
Isbjerg forude
21 Maj Foredrag

Isbjerg forude

Tirsdag den 21. maj 2024, kl. 17-19.
Arrangør: Nyt Europa
Johan Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, København K
USA er træt af verden. Verden udenfor USA og Europa er trætte af Usa. Har det konsekvenser for EU's medlemslande?. Forfatteren til den aktuelle bog "The Global Crisis. The American System is Collapsin..

What Comes Next?" analyserer de kolossale, globale forandringer vi er vidne til - og aktører i. Hvad betyder det for os i Europa, har vi gode svar og strategier - og ser vi en ny orden eller rent anarki? Hvad kan - og hvad skal - EU gøre?

Tirsdag d. 21. maj 2024 vil Jørgen Ørstrøm Møller, tidl. departementchef i Udenrigsministeriet give os et indblik i dette emne. Steen Gade vil moderere samtalen

Arrangementet er en del af en længere samtalerække, hvor professor Ole Wæver har lavet oplæg om fredsslutning i krigen i Ukraine; tidligere topdiplomat Friis Arne Petersen og professor Marlene Wind om en ny europapolitisk aftale; politiker Christian Friis Bach om EU og det globale syd; Friis Arne Petersen om Europa og Kina; forhenværende EU-kommissær og minister Connie Hedegaard om krig og klima samt professor Sune Haugbølle om Israel/Palæstina-konflikten.

Det praktiske
Tid: Tirsdag d. 21. maj 2024 kl. 17.00-19.00

Sted: Johan Borups Højskole

Tilmelding senest tirsdag d. 21. maj 2024 kl. 15.00

Det er gratis at tilmelde sig arrangementet. Der er et begrænset antal pladser, som fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Samtalen er en del af en længere samtalerække med udgangspunkt i Ruslands krig mod Ukraine. Formålet er at lede efter veje til en fred, der er til at leve med, nu også omkring Israel og Palæstina. Samtalerne har ført til en erkendelse af, at krigene er tæt forbundet til talrige globale temaer og institutioner. Det er blevet tydeligt, at stabile svar kræver, at EU tager et grundlæggende globalt ansvar. Det drejer sig både om overførsler af ressourcer, men også om at forsvare og udvikle det globale samarbejde og dets institutioner

Samtalen foregår under Chatham House-regler. Det gør den, da det komplekse, politisk følsomme og nye kræver, at vi undersøger og taler sammen - frem for at råbe og tale konflikter op. Vi lægger vægt på samtaleformen og en åben, undersøgende diskussion. Her får man viden, refleksion, undersøgelse og usikkerhed - og man må derfor ikke citere fra samtalen

Arrangementet er finansieret med tilskud fra Europa-Nævnet. Ansvaret for indholdet er alene tilskudsmodtagers
Vis kort
Krogerup Café: EU-Parlamentsvalg 2024 // Paneldebat på Krogerup Højskole
21 Maj Foredrag

Krogerup Café: EU-Parlamentsvalg 2024 // Paneldebat på Krogerup Højskole

Tirsdag den 21. maj 2024, kl. 19:30.
Pris: Entré: 75 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Krogerup Højskole, Krogerupvej 13, Humlebæk
På denne aften i maj som optakt til EP-valget samler vi en række kandidater til Europa-Parlamentet for at diskutere nogle af de emner, der er vigtige for os danskere - og for det samlede EU..

Klimaforandringer. Forsvar og sikkerhed. Migration. Millioner af europæere vil mellem 6. og 9. juni 2024 gå til stemmeurnerne for hver især at bestemme Den Europæiske Unions fremtid. Emnerne er store og tunge, når vi her i landet afgiver vores stemmer d. 9. juni og dermed bestemmer, hvilke personer fra hvilke partier, der skal repræsentere Danmark de kommende fem år.

EU kan ofte virke som en fjern og diffus størrelse, men valget til Europa-Parlamentet er en mulighed for nationalt at tage del i fremtiden for EU's lovgivning, der omhandler alt fra miljø, socialpolitikker, forbrugerrettigheder, økonomi, retsstat og meget mere.

På denne aften i maj som optakt til EP-valget samler vi en række kandidater til Europa-Parlamentet for at diskutere nogle af de emner, der er vigtige for os danskere - og for det samlede EU.

Præcis hvilke emner, vi kommer til at diskutere, lægger vi os fast på, når vi kommer længere ind i foråret. Vi arbejder også fortsat på at lande det fulde line-up af paneldeltagere, men vi tør godt at garantere, at vi får stablet en spændende og vigtig debat på benene, som vi håber mange gæster har lyst til at komme og tage del i her på Krogerup.

Krogerup Café er vores bud på snakke, foredrag og debatter om nogle af tidens vigtigste emner med nogle af tidens vigtigste stemmer. Vores caféaftener er åbne for alle, men du skal tilmelde dig de enkelte arrangementer på vores hjemmeside. Klik på det enkelte arrangement i vores kalender og find link til tilmeldingssiden. Billetprisen er 25 kr. for personer under 30 år og 75 kr. for personer over 30 år. Der betales via MobilePay i døren. Kaffe/te og kage er inkluderet
Vis kort
Ipek Yolu
22 Maj Jazz

Ipek Yolu

Onsdag den 22. maj 2024, kl. 19.30-21.
Pris: Entré: 150 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, Nørup, Bredsten
Betyder "Silkevejen" på tyrkisk. Deres optrædener er en fusion af afro, jazz og hip-hop, mesterligt indvævet med fortryllende toner fra anatolsk psykedelisk folklore..

Hjertet i Ipek Yolus lydtæppe er en intens og veludført synergi, og musikken er altid en stående invitation til at danse.

Bandet ledes af Orhan Özgürs fortryllende saz-melodier. Olaf Brinchs sound og groove på bassen lægger en solid grund, mens Frederik Bülows synkoperede rytmer på trommerne driver musikken frem. Jon Døssing Bendixens tangenter tilføjer en atmosfærisk rigdom til ensemblets lydlige palet.

Ipek Yolu har haft travlt i 2023 og har spillet mange koncerter, både i Danmark og i udlandet, heriblandt i Makedonien, Tyskland og Italien. Samtidig har orkesteret været i studiet og har indspillet en EP, plus nogle singleudgivelser. Første single blev udgivet sommeren 2023 og bliver spillet flittigt af Danmarks Radio. En vinyl EP udgivelse kommer på gaden i starten af 2024.

Orhan Özgürs -saz
Olaf Brinchs - bas
Frederik Bülows - trommer
Jon Døssing Bendixen - keys
Vis kort
Sangaften om højskolesangbogen
22 Maj Andet

Sangaften om højskolesangbogen

Onsdag den 22. maj 2024, kl. 19:15.
Pris: Fri entré
Aalborg Sportshøjskole, Annebergvej 55, Aalborg
Jesper er tidligere højskoleforstander og redaktør af Sanghåndbogen, som beskriver alle Højskolesangbogens 601 sange. Han vil tage sit udgangspunkt i sange, der beskriver højskolens og Højskolesangbogens kerne..
Vis kort
Åbent Hus på Johan Borups Højskole
5 Apr Andet

Åbent Hus på Johan Borups Højskole

Fredag den 5. april til fredag den 24. maj 2024, kl. 17:00.
Pris: Fri entré
Johan Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, København K
Kom til Åbent Hus på Johan Borups Højskole - en nordisk kunstnerisk højskole i indre København..

Vi holder Åbent Hus to gange - fredag den 5. april og fredag den 24. maj kl. 17:00. Du får en rundvisning, høre mere om livet på skolen og får styr på de praktiske detaljer. Du er også meget velkommen til at blive og spise med bagefter. Vi giver mad og dækker dine transportudgifter (op til 500 kr. / bare husk din kvittering).

Du må også meget gerne tage en ven med under armen.

Tilmeld dig hurtigst muligt på borups@borups.dk. Skriv hvor mange I kommer og om I gerne vil spise med.

Hvis du ikke kan nogle af datoerne, kan du også altid booke en rundvisning på vores hjemmeside.

Vi glæder os til at møde dig/jer
Vis kort
Åbne arrangementer på højskoler - Højskolerne

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.