Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil
Engelsholm Højskole

Engelsholm Højskole

Engelsholmvej 6, Nørup
7182 Bredsten
Tlf: 7588 3555 Fax: 7588 3650
Hjemmeside

Engelsholm Kunst- og Musikhøjskole er en højskole med kreative, musiske og kunstneriske eksperimenter fra morgen til aften. Højskolen ligger på Engelsholm Slot, der blev bygget i 1592-93. Karakteristisk for Engelsholm Slot er de løgformede kuppelspir på både hovedbygningen og på kirken ved søens anden sideViser 7 events fra/efter 19. okt. 2017

25 Okt Andet/Ukendt

Koncert: Crash and Compute

Ons. d. 25. oktober 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 65,00 dkk - 115,00 dkk) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Engelsholm Højskole,
Engelsholmvej 6, Nørup, Bredsten
Emil de Waal Spejderrobot mødte hinanden første gang på SPOT festival 2008 hvor de hver især luftede deres respektive solo-projekter.

Mødet resulterede i et samarbejde, der de næste fem år kastede tre stærkt anmelderroste albumudgivelser en lang række koncerter i ind- udland af sig.

"Vi har gjort os en del erfaringer rundt omkring på spillesteder festivaler de seneste tre år i både Danmark, Sverige, Tyskland, Kina, Belgien hvor vi ellers har vores publikum. Responsen har været fantastisk", konstaterer Spejderrobot. "På papiret spiller vi elektronisk musik af mere eksperimenterende karakter, men når vi optræder live, oplever vi, hvordan publikum både lytter koncentreret så danser til musikken. De tager musikken til sig uden forbehold."

Lineup: Emil de Waal: Trommer elektronik, Mikael "Spejderrobot" Elkjær: Elektronik
Vis kort
1 Nov Andet/Ukendt

Locums-koncerter 2017

Ons. d. 1. november 2017, kl. 18.
Pris: (Entré: 100-150 kr.) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Engelsholm Højskole. Vejle, Vejle, Vejle
Locums-koncerter kombinerer musik og sted. Ideen er, at musikken måske fører dig et sted hen, du ikke har været før. Eller at stedet får dig til at høre musik, du ikke kendte. Vi har sammensat programmet så du kan nå rundt til 4 af de 5 koncerter.

Locums-koncerter kombinerer musik og sted. Musikken fører dig et sted hen, du måske ikke har været før, eller stedet får dig til at høre musik, du ikke kendte.
Koncerterne er ca. 40 minutter, spilles i runder og sammensat så du kan nå 4 ud af 5 koncerter. Stederne bindes sammen af en "Locums-camino" med lysende toiletter.

K O N C E R T E R

/// Åbning og Fællessang (gratis)
🚽 Rådhustorvet - kl. 18
Start din aften med en sang fra højskolesangbogen og varm suppe samt se udstillingen "Budda of the Bathroom" i Rådhuslocummerne.

/// Peter Sommer & Palle Hjorth
🚽 Spinderihallernes Bokseklub - Kl. 19 og 21
Peter Sommer stiller op i Spinderihallernes rå bokselokaler med sit sangkatalog + et par nye sange med sin tro væbner, tangentvirtuosen Palle Hjorth.

/// Engelsholm Songwriters
🚽 Sirius Observatoriet - kl. 19, 20 og 21
I Vejles lille gamle observatorium fra 1923 kommer du til at sidde helt tæt på Engelsholm Højskoles dygtige sangere og sangskrivere, der er nemlig kun plads til 20!

/// Engelsholm Electronic
🚽 Farveriet Spinderihallerne kl. 19, 20 og 21
Oplev kunstinstallationen 'Lysning' af kunstnerne Cecilie Hundevad Meng og Emil Keller Skousen i det gamle Farveri til elektroniske toner du ikke anede eksisterede.

/// Julie Maria trio
🚽 Sct. Norberts Kirke kl. 19 og 20
Vejles smukke katolske kirke lægger vægge til en smuk kirkekoncert med den charmerende danske sangerinde og sangskriver. Til koncerten flankeres Julie Maria af tangenttroldmanden Søren Møller (ikke jazzpianisten) og guitaristen Andreas Käehne

B I L L E T T E R

1 koncert -100 kr.
2 koncerter - 125 kr.
3 koncerter - 150 kr.

Locums-koncerter er arrangeret i fællesskab mellem Engelsholm Højskole, Bygningen Vejle og Vejle Kommune, Kunst af Cecilie Hundevad Meng og Emil Keller Skousen, kurator Tanja Rix.
Lavet med støtte fra Petrowsky, Nordea Fonden og Vejle Kommune.
Vis kort
8 Nov Foredrag

Foredrag/Artist Talk: Maria Sparre-Petersen, Glaskunstner

Ons. d. 8. november 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 65,00 dkk - 115,00 dkk) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Engelsholm Højskole,
Engelsholmvej 6, Nørup, Bredsten
Foredraget handler om, hvordan bæredygtige principper kan integreres i kreative processer omkring udvikling af glaskunst, design kunsthåndværk.

Dels med henblik på at bidrage til bæredygtig udvikling, dels med henblik på at udvide de æstetiske mulighedsrum for det kunstneriske arbejde med glasset, dels for at bidrage til udvikling af viden om betydningen af æstetik. Med udgangspunkt i en række eksperimenter gives et indblik i undersøgelser erfaringer med recirkulering af materialer resultater der rummer både fejl successer, frustrationer erkendelser.

Maria Sparre-Petersen er Designer (glas keramik) fra Danmarks Designskole, Master of Fine Arts (glas) fra Rhode Island School of Design (RISD) Ph.D. (glas bæredygtighed) fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Designskole (KADK). Hun underviser, forsker, bedriver kunstnerisk udviklingsvirksomhed er studienævnsformand ved KADK, sideløbende har hun egen kunstnerisk praksis, holder foredrag skriver artikler. Hun udstiller internationalt har modtaget adskillige priser, legater æresbeviser - herunder Kunsthåndværkerprisen af 1879, Statens Kunstfond, James Renwick Alliance, Fondation Idella m.fl
Vis kort
22 Nov Foredrag

Foredrag: Jørgen Carlsen - Forundringsparathed

Ons. d. 22. november 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 65,00 dkk - 115,00 dkk) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Engelsholm Højskole,
Engelsholmvej 6, Nørup, Bredsten
Jørgen Carlsen har opfundet et nyt ord: forundringsparathed. For ham at se er det langt vigtigere end det fortærskede ord forandringsparathed. Det er vigtigt at stimulere vores fornemmelse for livets un-derforståede under.

Han vil i sit foredrag præsentere en række eksempler på forun-dringsparathed med baggrund i filosofi, lit-teratur højskolens univers.

Jørgen Carlsen er mag. art. i idéhistorie fra 1986-2017 forstander på Testrup Højskole. Han er medlem af Etisk Råd, medredaktør af den nye højskolesangbog skribent i Kristeligt Dagblad. Han har i årenes løb i skrift tale blandet sig i samfunds- kul-turdebatten holdt hundredvis af foredrag over hele landet. Jørgen Carlsen forsøger at skræve over både det akademiske det folkelige med fornemmelsen af, at bukserne nok er revnet for længe siden. Foredraget er arrangeret i samarbejde med Bredsten kirke Balle valgmenighed er støttet af FFD's folkeoplysningspulje
Vis kort
29 Nov Andet/Ukendt

Koncert: Klimaforandringer

Ons. d. 29. november 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 65,00 dkk - 115,00 dkk) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Engelsholm Højskole,
Engelsholmvej 6, Nørup, Bredsten
Klimaforandringer spiller en blanding af afrikansk streetmusic, komplekse guitar-riffs, æteriske tastaturer tranceskabende trommerytmer med elementer af vestlig noiserock naiv melankolsk vokal.

Teksterne drejer sig om universelle menneskelige problemer er stærkt inspireret af den enkle afrikanske måde at bygge poesi på. Masser af gode folk fra den danske musikscene fra Horse Orchestra, til Cancer, Bisse Under Byen. Guitar, vokal: Lars Bech Pilgaard, guitar: Taus Bregnhøj Olesen, Bass, vokal: Peter Skibsted, Keys: Rasmus Kjær, Trommer, Vox: Rune Lohse, Trommer: Anders Vestergaard
Vis kort
6 Dec Andet/Ukendt

Klassisk klaverkoncert: Cæcilir Grønkjær Tagmose

Ons. d. 6. december 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 65,00 dkk - 115,00 dkk)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Engelsholm Højskole,
Engelsholmvej 6, Nørup, Bredsten
Cæcilie Grønkjær Tagmose. En aften i Barokkens tegn, hvor vi starter med fællesang fortælling, sange kunsthistoriske input, mens sidste del af aftenen bliver en forrygende klaverkoncert.

Cæcilie spiller et program med Bach, Scarlatti Couperin, hvor hun væver senere komponister ind for at sætte musikken i et andet lys give lidt kontraster.

Cæcilie Tagmose er født i 1987 uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Jens Elvekjær Niklas Sivelöv, på Klaverskolen Gradus i Århus hos Martin Lysholm Jepsen i Berlin hos Laurent Boullet.

Hun har desuden deltaget i adskillige masterclasses med verdenspianister som Boris Berman, Malcolm Bilson, Andrzej Jasinski, Kevin Kenner, Eugen Indjic Yonty Solomon. Cæcilie har vundet priser ved flere talentkonkurrencer, heriblandt Music With-out Limits i Litauen 1. pris ved Den Danske Steinway Festival i 2006.

Hun har modtaget legater fra blandt andre Betty Valdemar van Hauens Fond, Toyota-Fonden Augustinus Fonden
Vis kort
13 Dec Rock/Pop

Jærv @engelsholm

Ons. d. 13. december 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 80 kr) Køb/bestil billet
Engelsholm Højskole,
Engelsholmvej 6, Nørup, Bredsten
JÆRV er en duo, hvor personlige, maleriske historier får brændstof af kraftfulde produktioner i spændingsfeltet mellem new wave og electronica. Med dette afsæt går sangerinde Amanda Glindvad og producer Mathias Pedersen Smidt efter at sætte et nyt aftryk.

I den dansksprogede poptradition, hvilket duoens intense koncerter også bevidner. JÆRV er historien om to ekskærester, der begyndte at skrive musik sammen og derigennem knyttede et nyt bånd, da det gamle sluttede.

JÆRV skriver ørehængende, dansksprogede sange, der taler til og fra hjertet. "Jeg har aldrig været en person, der bare kunne trække et emne ud af røven og så sætte mig ned og skrive en sang. For mig opstår inspirationen altid af en stærk, umiddelbar følelse, som jeg gennem flere år nu så småt har lært at gribe, når den åbenbarer sig" udtrykker Amanda. Musikken rummer en kendetegnede, særlig dramatik, der forstærkes af JÆRVs udtryksfulde, indlevende performance live. Sangteksterne bærer præg af en let abstrakt sproglyrik. Amanda beskriver selv: "Sangene omhandler for det meste noget, jeg på en

eller anden måde har brug for at få ud og bearbejdet. Selvom det på den måde ofte kommer til at dreje sig om nogle svære eller triste følelser, så oplever jeg selv, at vores sange taler til og forstærker følelsen af 'positiv' længsel og nostalgi på den måde, hvor man faktisk føler sig stærk". Af inspirationskilder nævner Amanda og Mathias bl.a. Phil Collins, Roxette og Joni Mitchell. Sidstnævnte især har inspireret Amanda i måden at skabe melodier på og bevæge sig i et poetisk tekstunivers.

Om JÆRVs debut EP 'Dit Hav', der udkom i foråret 2016, skrev musikbloggen regnsky.dk "...den bedste og mest formfuldendte debutudgivelse, jeg har haft fornøjelsen at lytte til, siden Blaue Blume udsendte "Beau & Lorette" for snart to år siden". EPen er i starten af 2017 blevet hyldet af Beehype med bl.a. ordene "... one of the most impressive debut releases ever" i deres oversigt 'Best Danish Albums of 2016'
Vis kort