Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil
Borups Højskole København

Borups Højskole København

Frederiksholms Kanal 24
1220 København K
Tlf: 3312 3445 Fax: 3314 3212
Hjemmeside
Åbent: Man-fre 9-18

Borups Højskole er en storbyhøjskole - den eneste i landet. Vi bor i et smukt gammelt fredet palæ i det indre København ved Frederiksholms Kanal over for Christiansborg - lige midt i storbyens hjerte - der hvor tingene sker. Ud over højskolevirksomhed udlejer skolen lokaler til konferencer, møder og kulturarrangementer. "Byens Forsamlingshus" er overskriften på de arrangementer som skolen tilbyder den københavnske offentlighed. Se her nedenfor for kommende arrangementer og se også skolens hjemmeside. Email: borups@borups.dkViser 2 events fra/efter 14. dec. 2017

25 Feb Klassisk

Exile

Søn. d. 25. februar 2018, kl. 16.
Pris: (Entré: 110 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Borups Højskole København,
Frederiksholms Kanal 24, København K
Athelas Sinfonietta præsenterer. EXILE. Dato: 25. februar 2018 kl. 16.00. Dørene åbnes kl. 15.00. I 2016 uropførte Athelas Sinfonietta en kammersymfoni af komponisten Peter Bruun..

Værket har titlen "Når du engang har forladt", og var uundgåeligt inspireret af de daglige billeder af flygtningestrømme over land og over vand. Værket er elementært gribende, alvorligt og smukt klingende, og ensemblet havde med det samme lyst til at spille det igen. Derfor har vi nu taget udgangspunkt i dette værk og tilrettelagt en koncert Søndag d. 25. februar 2018 med temaet 'Exile', hvor musik, eller komponister, der kan siges at være i eksil, sættes på programmet. Ikke for at deltage i nogen form for politisk aktivisme, men for at give et rum til eftertanke om menneskelivets talrige udfordringer, og forhåbentligt inspirere til større forståelse for de forskellige vilkår, vi mennesker lever under. Til at supplere Peter Bruuns emotionelt rørende værk, har vi programsat musik af den i Aalborg bosiddende Cubanske komponist Luis Aquirre, der er gået i eksil i Danmark fra et styre, han ikke kan finde sig til rette under. Han har siden sin ungdom haft en ufærdig kammersymfoni liggende, som han nu gør færdig til os. Han er, som vi alle før eller senere kommer det, også i eksil fra sin ungdom. Dertil føjer vi et værk af den danske komponist Ivar Frouenberg, der i mange år har boet i Oslo, hvor han har været professor i komposition. Han har i løbet af de år skrevet en række værker, der alle er blevet en del af det samlingen 'Af en asylants dagbog', hvor han på forskellig vis giver udtryk for det tab og den rodløshed, der hører med til at bosætte sig i et andet land - uanset at det er et naboland med fælles historie, kultur og næsten samme sprog. Vi runder af med et værk af koncertens dirigent Daniel Moreira, der tidligere har dirigeret Athelas. Moreira er også komponist og i Athelas har vi tidligere præsenteret et enkelt charmerende og finurligt værk af denne i Hannover eksilerede brasilianer, der har søgt til Europa for at være tæt på udspringet for den musik han brænder for. Hans værk er for et let udvidet ensemble samt video/elektronik og er et umådelig elegant eksempel på at lyd og billede kan smelte sammen til en helhedsoplevelse. Program: Peter Bruun (f. 1968): Kammersymfoni - "Når du engang har forladt" (2016). Ivar Frounberg (f. 1950): Aestetische Theorie (2004). Louis Aguirre (f. 1968): Chamber Symphony - Memoirs of yesterday?s world (2017). Daniel Moreira (f. 1984): TBC. Arrangør: ATHELAS
Vis kort
16 Maj Klassisk

Det Amerikansk Sublime

Ons. d. 16. maj 2018, kl. 20.
Pris: (Entré: 125 - 250 kr) Køb/bestil billet
Borups Højskole København,
Frederiksholms Kanal 24, København K
Mogens dahl kammerkor. toke møldrup, cello. ib michael, fortæller. mogens dahl, dirigent. med denne koncert inviterer kammerkoret publikum med på en musikalsk drømmerejse til amerika..

Amerika er en drøm - men også en følelse. Vi kender den fra Edward Hoppers ikoniske malerier. Det særlige, dagsklare lys, de lidt anonyme menneskeskikkelser og åbenheden mod de uendelige vidder og landskaber. Og samtidig neden under dette også rodløsheden, angsten for tomheden og den alt for glatte overflade. Ikke for ingenting er USA også popkunstens og minimalismens vugge. Det tomme lærred. Den næsten provokerende enkelhed.

Læs mere: www.mogensdahl.dk/arrangementer
Mogens Dahl Kammerkor: www.mogensdahlkammerkor.dk
Vis kort