Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil
Højskolen Marielyst

Højskolen Marielyst

Bøtøvej 2, Marielyst
4873 Væggerløse
Tlf: 54 13 63 61
Hjemmeside

Højskolen Marielyst er en statsanerkendt folkehøjskole, som arrangerer korte kurser hele året, fortrinsvis rettet mod personer med en lang livserfaring. På alle kurser er der flere overordnede temaer samt en række almene højskolefag. Højskolen har plads til 84 kursister fordelt på 24 enkeltværelser og 36 dobbeltværelser, alle med eget bad og toilet. Højskolen er beliggende i en charmerende og moderniseret firlænget gård, der tidligere var sommerpensionat, hvor alt er i ét plan. Desuden råder skolen over en fantastisk koncertsal. I koncertsalen foregår en række arrangemeneter, som er åbne for alle. Og altså ikke kun er et tilbud til kursisterne på skolen



Viser 12 events fra/efter 29. mar. 2024

Sangmaraton - Sydhavsøerne synger i Koncertsalen på Højskolen Marielyst
14 Apr Andet/Ukendt

Sangmaraton - Sydhavsøerne synger i Koncertsalen på Højskolen Marielyst

Søndag den 14. april 2024, 10:00 - 21:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst,
Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
For første gang på Sydhavsøerne arrangerer vi en ægte sangmaraton med fællessang fra morgen til aften i højskolens koncertsal..

Kom med til en helt enestående oplevelse, når vi byder på højskolesang dagen lang til det første sangmaraton på Sydhavsøerne nogensinde!

Forskellige sangværter
9 sangværter vil i løbet af dagen afløse hinanden og udvælge, synge for og fortælle om sange fra Højskolesangbogen, der i særlig grad betyder noget for dem hver især.

Mød bl.a. biskop Marianne Gaarden, udvalgsformand Ole K. Larsen (V), bibliotekets morgensanghold, korleder Stefan Ægidius, Sangkraft-koordinator Mette Staalgaard, sognepræst Anders Lauridsen samt højskolens nye forstanderpar Jesper Bertelsen og Malene Bjerre.

Skift hver hele time
Hver hele time skifter værtskabet og der er derfor korte pauser hver time. Henholdsvis kl 14 og 18 er der derudover en hel times pause, så man kan få lidt at spise eller gå en tur langs stranden.

Sangteksterne projiceres op på væggen, så alle kan synge med. Du er selvfølgelig velkommen til at medbringe egen sangbog eller sangbogs-app.

Gratis adgang hele dagen
Alle er velkommen uanset alder og sangtalent, og der er gratis adgang til arrangementet hele dagen. Tilmelding er ikke nødvendig, bare mød op på dagen, når det passer dig. Skulle du gå hen og blive sulten eller tørstig, kan du købe drikkevarer, snacks og sandwich på stedet.

Det vil være muligt at parkere på højskolens bagside, strandparkeringen eller ved Marielyst Torv.

Mere information følger, så snart programmet er på plads
Vis kort
Folkekøkken & Foredrag: Poul Erik Skammelsen
15 Apr Foredrag

Folkekøkken & Foredrag: Poul Erik Skammelsen

Mandag den 15. april 2024, 18:00-21:30.
Pris: Entré: 150 / 300
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst,
Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Oplev en af Danmarks mest troværdige TV-journalister i et foredrag om verdens brændpunkter..

Poul Erik Skammelsen er blevet en af de store stjerner blandt nyhedsjournalister - sådan set ikke, fordi han har stræbt bevidst imod det, men simpelthen fordi seerne anser ham for at være en ærlig mand, der formår at gøre komplicerede politiske spørgsmål forståelige.

Han var med, da TV2 startede i 1988. En ny station uden journalister, der mange år havde siddet tungt på de spændende jobs rundt omkring i verden. Der gik da også kun kort tid, inden han befandt sig i sit første storpolitiske brændpunkt under massakren på den himmelske fredsplads i Peking.

I foredraget "I verdens brændpunkter" tager Poul Erik Skammelsen dig med på en journalistisk rejse verden over, hvor han har befundet sig. Steder og verdensændrende situationer, som størstedelen af os har set i TV - og stadig husker. Flyene, der tørner ind i skyskraberen. Jublende mennesker, der slår hul i Berlin-muren. Studenten og kampvognen på den himmelske fredsplads. Tjetjenske frihedskæmpere i jakkesæt med maskingevær over skulderen. Tsunamien, der rammer kysterne ved Det Indiske Ocean. Billeder vi møder på TV igen og igen. Poul Erik Skammelsen var der, og det fortæller han om i sit tankevækkende foredrag.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med LOF Lolland Falster.

Billetter

Spisningen til Folkekøkken & Foredrag foregår på Højskolen Marielyst kl. 18.00 og foredraget kl. 19.30. Deadline for billetkøb med spisning er kl. 12.00 på dagen. Vær opmærksom på, at spisningen foregår i bedste folkekøkkenstil, hvor man sidder til bords med andre
Vis kort
Koncert med Lars Grand i Koncertsalen Højskolen Marielyst
18 Apr Andet/Ukendt

Koncert med Lars Grand i Koncertsalen Højskolen Marielyst

Torsdag den 18. april 2024, 19:30 - 20:30.
Pris: Entré: DK50 - DK75
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst,
Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Lars Grand spiller lystigt på sin harmonika, mens han byder på alt fra sømandsviser til fællessang..

Lars Grand har i årevis gjort sig bemærket på den danske musikscene - både som solist og i forskellige konstellationer. Med sin trofaste harmonika og sin evne til at spille og synge leverer han på bedste vis et nøje udvalgt repertoire af de gamle viser og sange. Glæd dig til fortolkninger af sange som Mandalay, Barndommens Land, Sonny Boy, Ølhunden Glammer, Bird On A Wire, Jeg Er Sigøjner, Min Elskling Du Er Som En Rose samt mange andre af de gamle underholdende og til tider litterære numre. Med sin helt egen umiskendelige humor og små fortællinger får sangene nyt liv gennem denne på samme tid moderne og gammeldags entertainer.

Fællessang og rutineret harmonikaspil
Lars Grand har altid tid til en god omgang fællessang akkompagneret af hans rutineret harmonikaspil samt klare og harmoniske sangstemme. Med masser af overskud og smittende humør byder han på alt fra sømandsviser og revyviser til sange af lidt nyere karakterer - dog helt uden fare for at det bliver alt for moderne!

Billetter
Billetter koster 75 kr. + gebyr. Er du medlem af Skolekredsen, får du billetten til 50 kr. + gebyr. Du kan købe max 2 billetter pr. medlemskab. Husk at indtaste dit medlemsnummer, FØR du vælger antal billetter - ellers fratrækkes rabatten ikke.

KØB BILLET
Vis kort
Koncert med Danny Wickmann i Koncertsalen Højskolen Marielyst
25 Apr Andet/Ukendt

Koncert med Danny Wickmann i Koncertsalen Højskolen Marielyst

Torsdag den 25. april 2024, 19:30 - 20:30.
Pris: Entré: DK50 - DK75
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst,
Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Kom med til en helt særlig one man optræden, når Danny Wickmann spiller contemporary blues..

Danny Wickmann går ikke på kompromis når det gælder groovy blues med atmosfæriske elementer af funk. Besætningen er enkel, betagende og charmerende. En mundharmonika, saxofon, human beatbox og en loopstation, er alt det kræver for at krydre stemningen med dansevenlige blå toner. Oplev multitalentet Wickmann, når han for alvor folder sig ud og gør det, han gør allerbedst!

Om Danny Wickmann
Danny Wickmann har gennem mange år spillet på mange af de danske bluesscener rundt i landet. Han er kendt fra bands som Dirty Chin blues band, The Hoodoos, Rosewood blues og Øernes blues band, som optrådte til Seniorfestivalen i 2023. Han er også set sammen med Walther, Jakobsen og friværdien og et par gæstevisit i folk/rock bandet Sorte fugle.

Billetter
Billetter koster 75 kr. + gebyr. Er du medlem af Skolekredsen, får du billetten til 50 kr. + gebyr. Du kan købe max 2 billetter pr. medlemskab.
Er du medlem af Skolekredsen, indtast da dit medlemsnummer, FØR du vælger antal billetter - ellers fratrækkes rabatten ikke.

KØB BILLET
Vis kort
Søndagssalon med tekstil- og billedkunstner Gina Hedegaard Nielsen på Højskolen Marielyst
5 Maj Andet/Ukendt

Søndagssalon med tekstil- og billedkunstner Gina Hedegaard Nielsen på Højskolen Marielyst

Søndag den 5. maj 2024, 14:00 - 16:00.
Pris: Entré: DK75 - DK125
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst,
Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Mød tekstil- og billedkunstner Gina Hedegaard Nielsen, når hun i forbindelse med sit refugiumophold på højskolen fortæller om sin passion..

Gina Hedegaard Nielsen er mesterlært væver og uddannet billedkunstner og arbejder med både grafik, foto og print. Siden 1987 har hun desuden været ansvarshavende redaktør for det tekstile medlemsblad Rapporter - fra tekstilernes verden for foreningen Dansk Tekstillaug - væv, tryk og broderi.

Gina er i disse dage på et to ugers refugieophold på højskolen. Du kan møde hende i søndagssalonen på højskolens lille scene i spisestuen. Her deltager hun i en samtale med en af forstanderne, hvor hun fortæller om sit liv og tilværelsen som kunstner. Der bliver rig mulighed for dialog undervejs.

Kl. 14.00 serveres nybagte boller med pålæg, kaffe/te samt højskolens lækre hjemmelavede lagkage. Selve salonen starter kl. 14.30.

Billetter
Billetter koster 125 kr. + gebyr inklusive kaffe/te, boller og kage. Er du medlem af Skolekredsen, får du billetten til 75 kr. + gebyr. Du kan købe max 2 billetter pr. medlemskab. Husk at indtaste dit medlemsnummer, FØR du vælger antal billetter - ellers fratrækkes rabatten ikke. Der er et begrænset antal billetter til dette arrangement, da det foregår i intime omgivelser i spisestuen.

KØB BILLET
Vis kort
Folkekøkken & Foredrag: Line Baun Danielsen
6 Maj Foredrag

Folkekøkken & Foredrag: Line Baun Danielsen

Mandag den 6. maj 2024, 18:00-21:30.
Pris: Entré: 150 / 300
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst,
Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Mød Line Baun Danielsen, når hun med udgangspunkt i sin nyeste bog runder alt fra sex og dating til rynker og aldersdiskrimination..

"Jeg føler mig stadig som en på 35 år indeni - og nogle gange yngre. Men jeg anerkender, at der for hver fødselsdag bliver kortere til enden, netop derfor skal denne del af livet være en fest". Line Baun Danielsen frygter ikke at blive ældre, men hun jubler heller ikke over det. Med udgangspunkt i hendes nye bog "Hele vejen til kisten", fortæller Line Baun Danielsen om krop og udseende, om rynker og forfald, om tomheden og friheden, når ungerne flytter hjemmefra. Om veninder, venner og mænd der kommer og går, dating for voksne, overgangsalder, sex, drømme, den 3. karriere, aldersdiskrimination, sygdom, gamle forældre. Kort sagt alt det, som det at blive rigtig voksen handler om.

Hun kommer ikke med svar på, hvad der er rigtigt eller forkert. Hun deler blot sine tanker om, hvordan hun oplever det at blive ældre, og hvordan hun har grebet de udfordringer an, hun har mødt på sin livsvej.

Om Line Baun Danielsen
Line Baun Danielsen er dansk journalist, kommunikationsrådgiver, blogger og fhv. ishockeyspiller for landsholdet. Hun startede som studievært på TV2 Sporten og TV2 Nyhederne. Siden har hun også været vært på en række af stationens øvrige programmer - bl.a. Linen Ud, Mors Hammer samt Roomservice. I 2009 udgav hun sin første bog Verdens bedste mor og er p.t. aktuel med bogen Hele vejen til kisten.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med LOF Lolland Falster.

Billetter

Spisningen til Folkekøkken & Foredrag foregår på Højskolen Marielyst kl. 18.00 og foredraget kl. 19.30. Deadline for billetkøb med spisning er kl. 12.00 på dagen. Vær opmærksom på, at spisningen foregår i bedste folkekøkkenstil, hvor man sidder til bords med andre
Vis kort
Koncert med De 3 Kongelige Sopraner i Koncertsalen Højskolen Marielyst
9 Maj Klassisk

Koncert med De 3 Kongelige Sopraner i Koncertsalen Højskolen Marielyst

Torsdag den 9. maj 2024, 19:30 - 21:00.
Pris: Entré: DK75 - DK125
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst,
Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Oplev De 3 Kongelige Sopraner, Charlotte, Karen og Pernille, når de med stor indlevelse og et glimt i øjet giver koncert..

De tre sopraner bedre kendt som Charlotte Meldgaard, Karen Dinitzen og Pernille Bruun er garant for et sandt musikalsk festfyrværkeri. Hér får du smægtende opera-arier, populære operettetoner, hitsene fra musicalens verden og perler fra den nordiske sangskat.

Alle har de deres gang på Det Kongelige Teater, hvor de hver især udfylder vigtige pladser i det berømmede Operakor.

Debuterede i 2003
De 3 Kongelige Sopraner debuterede sammen i sommeren 2003 i Tivoli. Siden har de opbygget et imponerende show, som de med stor succes turnerer rundt med overalt i landet. Det omfangsrige repertoire spænder lige fra Wagners prangende Valkyrieridt og klassikeren over dem alle O mio babbino caro til den evigt unge Viljalied samt Carmens uimodståelige Habanera. Undervejs runder de tre sangere også de udødelige amerikanske evergreens og Normann Andersens Musens Sang.

Alt sammen tilsat den nødvendige dosis drama og med en sjældent set indlevelse og energi - for ikke at glemme det uundværlige glimt i øjet.

Billetter
Billetter koster 125 kr. + gebyr. Er du medlem af Skolekredsen, får du billetten til 75 kr. + gebyr. Du kan købe max 2 billetter pr. medlemskab. Husk at indtaste dit medlemsnummer, FØR du vælger antal billetter - ellers fratrækkes rabatten ikke.

KØB BILLET
Vis kort
Koncert med elever fra Guldborgsund Musikskole i Koncertsalen på Højskolen Marielyst
14 Maj Andet/Ukendt

Koncert med elever fra Guldborgsund Musikskole i Koncertsalen på Højskolen Marielyst

Tirsdag den 14. maj 2024, 19:30 - 20:30.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst,
Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Traditionen tro gæster Guldborgsund Musikskole højskolen og giver en koncert på ca. 1 time..

Det bliver klassisk musik spillet af musikskolens elever og planen pt. er, at det bliver klaver, violin, guitar og trompet i et varieret program.

Mere information følger ...
Vis kort
Folkekøkken & Foredrag: Finn Nørbygaard
20 Maj Foredrag

Folkekøkken & Foredrag: Finn Nørbygaard

Mandag den 20. maj 2024, 18:00-21:00.
Pris: Entré: 150 / 300
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst,
Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Kom med til en underholdende aften, der byder på både grin og refleksion, når Finn Nørbygaard fortæller om sit begivenhedsrige liv..

Navnet Finn Nørbygaard ringer en klokke hos størstedelen af os. Måske særligt for komedierne med makkeren Jacob Haugaard i tidernes morgen. I sit foredrag "Godt vi blev ældre..." er det dog også andre og måske mere alvorlige emner - som netop er en del af at blive ældre - der er omdrejningspunktet. Selvfølgelig leveret med Nørbygaards humor.

Overgangen fra arbejdsliv

På baggrund af hans bog "Mine 12 veje til liv" fortæller han om, hvordan seniorlivet ofte giver adgang til et væld af følelser som tidligere har "ligget på lager". Overgangen fra et arbejdsliv til et liv som pensionist åbner for mange op for en energiomlægning. Nemlig et skifte fra præstation til refleksion. Og deraf indsigt.

Et nedsat og forandret livstempo afføder for mange en overraskende følelse, nemlig følelsen af taknemmelighed. At man ikke i nævneværdig grad har haft denne følelse tidligere skyldes ikke utaknemmelighed, men at vi først nu har plads til at mærke efter. Taknemmelighed kræver ro for at kunne fylde i vores krop. Taknemmelighed er blot én af de følelser, der melder sig hos seniorer. Finn Nørbygaard fortæller også om nogle af de mange andre "nye" følelser, som kan blive vakt til live i seniorlivet.

Humor er livgivende

I seniorlivet gælder det også mere end nogensinde, at uden humor går det slet ikke! En rød tråd igennem hele foredraget er da også, at noget at det mest livgivende for mennesker er humor. Evnen til reflektere over livets "ups and downs" set fra en humoristisk vinkel, besidder Finn Nørbygaard i den grad. I sit foredrag fortæller han åbent og humoristisk om berømmelsens for- og bagsider, om succeserne og fiaskoerne, og mon ikke Stein Bagger og IT Factorys kollaps også får et par ord med på vejen?

Foredraget er arrangeret i samarbejde med LOF Lolland Falster.

Billetter

Spisningen til Folkekøkken & Foredrag foregår på Højskolen Marielyst kl. 18.00 og foredraget kl. 19.30. Deadline for billetkøb med spisning er kl. 12.00 på dagen. Vær opmærksom på, at spisningen foregår i bedste folkekøkkenstil, hvor man sidder til bords med andre
Vis kort
Søndagssalon med forfatter Erling Jepsen på Højskolen Marielyst
2 Jun Andet

Søndagssalon med forfatter Erling Jepsen på Højskolen Marielyst

Søndag den 2. juni 2024, 14:00 - 16:00.
Pris: Entré: DK75 - DK125
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst,
Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Mød forfatter Erling Jepsen, når han i forbindelse med sit refugiumophold på højskolen fortæller om sin passion..

Erling Jepsen er bedst kendt for sit forfatterskab, som bl.a. tæller romanerne Kunsten at græde i kor og Erna i krig, som begge er filmatiserede. Han debuterede i 1977 som dramatiker, og som autodidakt forfatter i 1999 med romanen Ingen grund til overdramatisering. Han slog for alvor igennem som forfatter med Kunsten at græde i kor som udkom i 2002.

Erling er i disse dage på et to ugers refugieophold på højskolen. Du kan møde ham i søndagssalonen på højskolens lille scene i spisestuen. Her deltager han i en samtale med en af forstanderne, hvor han fortæller om sit liv og tilværelsen som forfatter. Der bliver rig mulighed for dialog undervejs.

Kl. 14.00 serveres nybagte boller med pålæg, kaffe/te samt højskolens lækre hjemmelavede lagkage. Selve salonen starter kl. 14.30.

Billetter
Billetter koster 125 kr. + gebyr inklusive kaffe/te, boller og kage. Er du medlem af Skolekredsen, får du billetten til 75 kr. + gebyr. Du kan købe max 2 billetter pr. medlemskab. Husk at indtaste dit medlemsnummer, FØR du vælger antal billetter - ellers fratrækkes rabatten ikke. Der er et begrænset antal billetter til dette arrangement, da det foregår i intime omgivelser i spisestuen.

KØB BILLET
Vis kort
Åbne arrangementer på højskoler - Højskolerne

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.