Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil
Lysglimt, Gilleleje

Lysglimt, Gilleleje

Østre Allé 63-65
3250 Gilleleje



Viser 2 events fra/efter 26. apr. 2024

3-dages selvhjælpskursus - Selvomsorg for trivsel, velvære og healing - metoder for
26 Apr Andet

3-dages selvhjælpskursus - Selvomsorg for trivsel, velvære og healing - metoder for

Fredag den 26. til søndag den 28. april 2024, kl. 14.
Pris: Entré: 500 kr Køb/bestil billet
Lysglimt, Gilleleje,
Østre Allé 63-65, Gilleleje
"hjælp-til-selvhjælp". Få vintermørket ud af kroppen og fyld den i stedet med forårets kærlighed, harmoni og forkælelse. Weekenden vil indeholde fred og samvær, kakaoceremoni, meditation, yoga, fodforkælelse, dans, naturbad og lydhealing..

Dorthe Lykke, samt Naturter

Med base i det smukke Lysglimt i Gilleleje med skøn havudsigt, vil vi tage kærlig hånd om os selv og hinanden. Weekenden vil indeholde fred og samvær - kakaoceremoni - meditation - yoga - fodforkælelse - dans - naturbad og lydhealing.

Dorthe Lykke er tovholder på weekenden den 26. 27,28. April og inviterer til:

Danseglæde, flow, fordybende nærværs praksis, til selvomsorg, selvforståelse, ro i nervesystemet og forbundethed.

Inspirerer og motiverer til befriende dans og nærende bevægelse i et kærligt trygt fællesskab. Vi slipper dansefødderne fri, bevæger energien ned i kroppen, ind i hjertet, styrker kontakten indad, og giver kroppene et kærligt, selvforkælende energi boost og "pusterum", med fokus på velvære i krop, sind, ånd og sjæl.
Der kræves ingen danseerfaring. Men mod og lyst til at gå på opdagelse i, hvad bevægelse og musik kan, når vi tillader det, hengiver os, overgiver os til at bevæge energien, være med det, der er, uden at dømme noget som helst - hvad sker der så? Energy in motion.

Danse seancen er inspireret af Groove - metoden, dansegulvet hvor ALLE kan være med. Groove er verdens nemmeste danse metode, UMULIGT at gøre forkert. Man danse også danse siddende, liggende med en finger :) Simple trin og rytmer guides hele vejen, inspireret af alverdens skøn musik, mange forskellige genrer, stilarter og stemninger.

Du kan forvente en kreativ, mindfull stund i krop og sjæl, med sjov og nærende kreativ bevægelse, hvor du inviteres til nye måder at bevæge kroppen på, og øvelse i at forbinde sig og mærke indad, til indre glæde, leg, lethed, livfuldhed, livsgnist, livskraft, styrke, dyb indre ro.

Vi danser og bevæger os, er med det hele, blidt, langsomt, flydende, svævende, skørt, kraftfuldt, indadvendt, udadvendt, maskulin, feminin og alt midt i mellem, også inspireret af elementer vand, ild, luft, jord, ånd.

Alle støttes og opmuntres til at udfolde sig og udtrykke sig på deres egen unikke måde, så det føles rart og rigtigt, ud fra der hvor man er på dagen. Alt er en invitation og kan være en øvelse i at mærke efter, uden at dømme noget som helt.

"Groove" er slang for at være i flow - at have en skøn oplevelse - et pusterum, hvor du glemmer alt om tid og sted.

Dansen efterfølges af personlig tid, til at forankre og mærke indad og give kroppen den opmærksomhed den kalder på og timen afsluttes med guidning ind i ro og stilhed/ afspænding i kroppen.
Denne weekend danser vi i det fri, i den smukke omgivende natur, med silent disco system med headsets til alle, som jeg medbringer, det giver en ekstra dimension til oplevelsen af få lyd og guidning direkte i ørene, så vi kommer lidt i vores egen boble, og i en fælles boble. Det kan se lidt sjovt ud for dem, som ikke er med til festen, og her får vi mulighed for at øve `tilladelse` , til være ligeglade hvad andre og vi selv tænker :))))

Praktisk: Medbring yogamåtte, og tæpper til afspænding, evt. øjenpude.
Medbring vandflaske og behageligt tøj så du kan bevæge dig frit, gerne lag på lag, så du kan justere undervejs. Kondisko, lette sko, der støtter godt om anklerne. Garanti for sved på panden og smil på læben :0)

Om Facilitatoren:
Dorthe Lykke har en baggrund som sygeplejerske, er naturlig kropsbehandler, bachtapeut, dansecoach, og Groove facilitator til voksne og børn. Jeg har de sidste 6 år udbredt danseglæde til voksne og børns glæde og trivsel i livet, til at leve livet i nuet, indefra og ud med hjertet forrest. Jeg har danset som frivillig i kræftens bekæmpelse, og online med Tdslerne under Corona.
Jeg nørder uendeligt sammenhænge krop, psyke, sjæl , ånd, til forståelse af healing og selvhelbredelse, vores rejse som individer og mennesker her på jorden og er optaget at støtte til rejsen hjemad ind i hjertet, gennem kroppene til det højeste kærligste i den enkelte, fællesskabet og dermed verden.
Læs mere om Dorthe Lykke og på FB og insta: groove med Dorthe Lykke

Cacao Ceremoni den 26/4 ved Charlotte Runge

Nulstil dit nervesystem. Cacao ceremoni og selvomsorg

Selvomsorg. Krop. Meditativ bevægelse. Healing. Forløsning. Lydbad. Indre ro.
Velkommen til denne hjertevarme cacao ceremoni, hvor du inviteres til en indre meditativ rejse. Vi skaber kontakt med kroppen og bringer ro i nervesystemet, så du lettere kan mærke dit hjerte. Vi laver vejrtrækningsøvelser, meditation, dans og intuitiv bevægelse.

Den ceremonielle kakao fra Peru støtter dig i at mærke dit hjerte og din krop, din intuition og din indre visdom på kærlig vis. Hensigten er at overgive sig til livet og være i accept med det, der er lige nu. Ceremonien slutter af med et akustisk lydbad.

Cacao ceremonien kan hjælpe dig med at:

åbne døren til det rolige nervesystem
opleve større indre ro og balance
forbinde dig med din intuition
opnå større klarhed
få bedre kontakt med dine behov
føle dig mere forankret i dig selv

Det kræver ingen forudsætninger at være med, bare et åbent og nysgerrigt sind.

Om Charlotte Runge
Som fysioterapeut, transformationsguide og intuitiv healer hjælper jeg mennesker med at skabe en stærkere forbindelse mellem kroppen og hjertet. Gennem de seneste to årtier har jeg haft en passion for at koble neurofysiologi, kropsarbejde, bevægelse, leg og dans med dyb personlig transformation for både voksne og børn. Som fysioterapeut og idrætsuddannet har jeg erfaret, at indre ro begynder i vores nervesystem. Mit fundament er derfor altid neurofysiologien og særligt hvordan vi ved at skabe balance i vores fysiske krop kan etablere en dybere forbindelse til vores hjerte og indre visdom.
Læs mere CEO & Founder Motorikcenter
Kan findes under Charlotte Runge på både FB og insta.

Nærvær i Nuet i Naturen. Signe Narp, 40 år, bosat i Græsted.
Til dagligt ansat som naturterapeut på misbrugsbehandlingscentret Kongens Ø i Munkerup. Uddannet cand.scient.soc., Registreret Naturterapeut samt Natur- og stressvejleder. Naturterapi: Den naturterapi jeg arbejder med handler om at bruge naturens rum som en hjælp til, at vi som mennesker kan komme til stede i nuet. Jeg guider mennesker til at bruge krop og sanser i naturen og åbne op for alle de stimuli som kan støtte os i at blive nærværende. Gennem nærværet kan vi styrke den grundlæggende samhørighed vi har med naturen og finde fred i krop og sind.

Inden kurset vil der blive fremsendt deltagerliste med henblik på samkørsel.

Du skal være selvhjulpen for at kunne deltage!



Kursusleder:
Mette Wenzell, hovedstaden@tidslerne.dk mobil 61777849.

Tilmeldinger behandles, efter Tidslernes regler, i den rækkefølge de modtages.

Reglen er: Patientmedlemmer, som IKKE tidligere har deltaget i Tidslernes selvhjælpskurser, har fortrinsret i forhold til medlemmer, som har deltaget i selvhjælpskurser indenfor de seneste 12 måneder.

Medlemmer, som har deltaget indenfor 12 måneder kan tilmeldes, men bliver der alligevel ikke plads annulleres og refunderes tilmeldingen.

Selvhjælpskurser er KUN for patientmedlemmer.
Der er som regel 20 deltagere på selvhjælpskurser.

Ved tilmelding skal medlemskontingent være betalt og medlemsnummer skal oplyses.

Melder du fra efter tilmeldingsfristens udløb, kan du ikke forvente at få refunderet kursusgebyret. Tidslerne forpligter sig til udgifterne forbundet med ophold, forplejning og underviser til 20 pladser på holdet, uanset deltagerantallet. Derfor refunderes det beskedne deltagergebyr på 500 kr. kun ved forfald pga. sygdom.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontingent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.
Vis kort
3-dages selvhjælpskursus - Genvind din kraft v/Robert Rolfsted
18 Okt Undervisning

3-dages selvhjælpskursus - Genvind din kraft v/Robert Rolfsted

Fredag den 18. til søndag den 20. oktober 2024, kl. 14-15.
Pris: Entré: 500 kr Køb/bestil billet
Lysglimt, Gilleleje,
Østre Allé 63-65, Gilleleje
"Jeg gør dig stærkere, modigere og mere levende". Ved at gøre dine personlige kompetencer til din største styrke, og integrere dem i hele dig. Citat: Robert Rolfsted..

Genvind din kraft

Står du over for personlige udfordringer, der synes uoverskuelig? Ønsker du at leve et liv fyldt med autenticitet, klarhed og balance? Så er "Find, Frigør, Forløs" metoden lige det, du har brug for!

"Find, frigør, forløs" er en metode, der fokuserer på at opnå indre styrke, frigøre energi og bryde uhensigtsmæssige mønstre for at skabe større værdi i ens liv.

Metoden sigter også mod at forløse fastlåste følelser, traumer og blokeringer, som kan forhindre en i at leve sit liv i overensstemmelse med sine inderste ønsker og drømme.

Find din indre styrke og retning: Metoden hjælper dig med at opdage din indre styrke og værdier, så du kan skabe en autentisk identitet og finde retning i dit liv. Oplev den glæde og frihed, der kommer fra at leve i overensstemmelse med din sande kerne.

Frigør dig fra begrænsende tanker og mønstre: Begrænsende tankemønstre og uhensigtsmæssige vaner kan holde dig tilbage fra at opnå dine drømme. Med FFF metoden kan du bryde disse mønstre og frigøre dig fra negative overbevisninger, så du kan skabe en ny, positiv og støttende indre dialog.

Forløs større værdi: Vi fokuserer på 2 spor. Første spor handler om at sætte retning og gå din sande vej. Andet spor handler om at frigøre fastlåste følelser, traumer og blokeringer, der eventuelt står i vejen for din vej. Ved at forløse disse byrder kan du frigøre dig fra fortiden, og skabe plads til personlig vækst, glæde og fred.

Det er en proces, der inviterer til selvrefleksion, vækker din indre styrke og åbner op for nysgerrighed, hvilket resulterer i et rigere, bedre og friere liv.

Alt dette bliver integreret i modellen "The Full Circle", der ud fra de 7 chakraer skaber en personlig illustration, som tydeliggør de vigtigste relationelle områder i dit liv og gør dem håndgribelige at udfolde.

Hvad siger andre:

"Hold nu op der er du virkelig skarp! Du sanser, rummer, er opmærksom og ser ting som jeg ikke selv har været opmærksom på. Det har været forløsende, hjerteåbnende og har givet ny sprudlende energi samt en anden bevidsthed at navigere i livet med. TAK for det Robert" Malou Sofia Holm

"Du er en sand mester til at skabe og holde et rum, hvor der er fuld respekt og tillid. Din spørgeteknik er også et helt kapitel for sig, hvor du på en god, listig og til tider irriterende måde får åbnet et helt nyt univers, og hvor der pludselig kan opstå åbenbaringer. Med et har jeg oplevet at det rammer meget dybt. Jeg vil til hver en tid anbefale dig som person, som værende varm, kærlig, ærlig og dybfølt hjerte." Jonas Vangsgaard Erichsen

Robert Rolfsted er ekspert i transformationer. En af hjørnestenene i Roberts arbejde er tanken om, at udvikling sker indefra og ud. Hans særlige talent er at få folk "ned i kroppen" og forstå følelserne på en måde, der giver vækst og udvikling.

Robert vil med sin smittende begejstring, nysgerrighed og involvering af deltagerne løfte energien til nye højder. Med sit intense nærvær møder han deltagerne og inviterer dem til at ville og turde mere. Uanset hvilket mærkat, man sætter på Robert Rolfsted, er hans arbejde båret af en dybtfølt begejstring, energi og empati, der krydres med hans kraftfulde evne til at udfordre og provokere - lige der, hvor det er nødvendigt. Og så selvfølgelig en terrængående humoristisk sans.

Robert Rolfsted har selv haft kræften inde på livet, som pårørende til hans nu afdøde kone Heidi var ramt af. Han har udgivet bogen: "Elsk med din krise", der beskriver deres rejse.

Læs mere om Robert her

"Jeg gør dig stærkere, modigere og mere levende"

Ved at gøre dine personlige kompetencer til din største styrke,

og integrere dem i hele dig.

Robert Rolfsted

Inden kurset vil der blive fremsendt deltagerliste med henblik på samkørsel.

Du skal være selvhjulpen for at kunne deltage!



Kursusleder: Maj-Britt Lyng, maj-britt.lyng@tidslerne.dk, mobil 23690735.

Selvhjælpskurser er KUN for patientmedlemmer.
Der er altid kun 20 deltagere på selvhjælpskurser.

Tilmeldinger behandles, efter Tidslernes regler, i den rækkefølge de modtages.

Reglen er: Patientmedlemmer, som IKKE tidligere har deltaget i Tidslernes selvhjælpskurser, har fortrinsret i forhold til medlemmer, som har deltaget i selvhjælpskurser indenfor de seneste 12 måneder.

Medlemmer, som har deltaget indenfor 12 måneder kan tilmeldes, men bliver der alligevel ikke plads annulleres og refunderes tilmeldingen.

Selvhjælpskurser er KUN for patientmedlemmer.
Der er altid kun 20 deltagere på selvhjælpskurser.

Ved tilmelding skal medlemskontingent være betalt og medlemsnummer skal oplyses.

Find dit medlemsskab her:


  1. Emnefelt i mails fra foreningen starter ALTID med medlemsnummer.

  2. I medlemsdatabasen - Log på med email og adgangskode. Har du ikke koden tryk på "Glemt adgangskode".

  3. Det er muligt at betale medlemskontingent på samme side. Vælg fanen "Betal regning".



Gem den mail, du modtager ved tilmeldingen. Får du brug for at framelde, skal du benytte mailen. Efter tilmeldingsfristens udløb er det ikke længere muligt at framelde og samtidig få refunderet kursusgebyr.
Vis kort
Åbne arrangementer på højskoler - Højskolerne

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.