Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek

Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek

Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C
Hjemmeside

Hovedbiblioteket har et ambitiøst og professionelt arrangements- og aktivitetsprogram, som bl.a. omfatter forfattermøder, musikalske foredrag, forskningsformidling, filmfremvisninger og eksperimenterende og nytænkende projekter, som f.eks. medielab og techlab. Biblioteket har fingeren på pulsen og følger byens kulturelle liv og begivenheder. På biblioteket er der læsesale og studiepladser, og du kan slå dig ned med en god bog med udsigt ud over Aarhus Bugt. For de mindste er der er et stort børnebibliotek med masser af legesager og underholdning. Der er også mulighed for at deltage i forskelligartede introduktionskurser. Hovedbiblioteket, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C



Viser 323 events fra/efter 19. apr. 2024

Studievalg - vejledning
23 Apr Undervisning

Studievalg - vejledning

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 10-16.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek,
Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Har du spørgsmål om ansøgning og optagelse til videregående uddannelser eller erhvervsuddannelser?. Så kan du få vejledning om valg af uddannelse hos Studievalg Danmark, Center Østjylland på Dokk1..

Vi tilbyder individuel og afklarende vejledning, der bidrager til processen med at træffe et reflekteret valg af uddannelse.

Vi vejleder om selve valgprocessen, med alt hvad den kan indeholde af tvivl, usikkerhed og ønsker om overblik. Det kan også være konkrete spørgsmål om f.eks. optagelse, supplering af fag, adgangskrav m.m.

Du kan booke tid (30 min)

www.studievalg.dk/book.

Vejledningen er gratis og uafhængig.

Vejledningen finder sted i Det Grønne Hjørne ved Læsesalen
Vis kort
Design expo

Design expo

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 13-17.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek,
Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Hvordan skaber vi en større naturforbundethed blandt de besøgende på Havnefronten?.

Med udgangspunkt i vores oplevelsesøkonomiske baggrund har vi designet projekter, der tilgodeser 'more-than-human' og bringer naturen og mennesket tættere på hinanden i byens kulturelle og industrielle hjerte omkring Dokk1

Sving forbi udstillingerne d. 23 april på Rampens øverste plateau, få udvidet din horisont og forståelse af naturen og bliv klogere på, hvad oplevelsesøkonomer laver
Vis kort
Kunst/kultur/natur - vi drømmer om fremtiden (for uddannelsesinstitutioner)
23 Apr Foredrag

Kunst/kultur/natur - vi drømmer om fremtiden (for uddannelsesinstitutioner)

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 13.30-15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek,
Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Tag dit hold, din højskole eller din skoleklasse med til en samtale om kunsten og kulturens rolle i den grønne omstilling..

Iben Maria Zeuthen er vært, når en række stemmer fra kunstens og kulturens verden deler deres drømme for fremtiden.

Tag dine elever med og oplev talks, performances og oplæsning fra:

Fremtidsforsker Nicklas Larsen
Forfatter Mathilde Walter Clark
Naturformidler Morten D.D. Hansen
Kunstner Mette Riise
Maskedanser Josepha Lauth Thomsen
Professor Steen Hildebrandt

Når vi taler om klodens fremtid, taler vi ofte om økonomi og politik. Men i dag giver vi ordet til stemmer fra kulturlivet - vi giver plads til krop, drømme og følelser, og vi undersøger, hvad kunsten kan byde ind med

Program

Fremtidsforsker Nicklas Larsen fortæller, hvorfor det er nødvendigt at drømme, tale og fantasere om fremtiden.
Mathilde Walter Clark, Morten D.D. Hansen, Mette Riise og Josepha Lauth Thomsen optræder med hver deres talk/oplæsning/performance.
Til sidst føres vi alle ind i en fælles samtale og refleksion - indledt af Steen Hildebrandt og modereret af Iben Maria Zeuthen.

Kom og vær med! Vi håber, det bliver underligt, følsomt, overraskende, nysgerrigt - og engagerende.

Arrangementet er del af "Verdens bedste løsninger live" og Uge17, som i år har særligt fokus på De blå/grønne verdensmål. Det streames derfor til biblioteker i hele landet.

Kom i god tid - vi giver en kop kaffe

Arrangementet er en del af Uge17 og "Verdens Bedste Løsninger LIVE", og det streames derfor til biblioteker i hele landet.

Vi begynder at streame kl. 13.30, derfor starter vi præcis der - men kom gerne lidt før. Fra kl. 13 giver vi en kop kaffe, hvis man har sin egen kop med.

Billetter

Gratis billetter kan bestilles via linket. Bestil én billet pr. elev, du tager med.

NB. Arrangementet her er mest for studerende, men det gentages kl. 16.30-18, hvor det er åbent for alle interesserede

Bestil billet her.

Begge arrangementer kan streames hjemmefra eller f.eks. på din skole eller dit bibliotek. Links til streaming finder du her.

Om de medvirkende:

Iben Maria Zeuthen
Iben Maria Zeuthen er journalist og har gennem de senere år specialiseret sig i formidling af tro og klima. At arbejde med samtalen om tro og klima er at arbejde med spørgsmålet om, hvordan vi er i verden med hinanden, naturen og vores omgivelser. Når og hvis alle lag i samfundet er villige til at kaste et kritisk og nysgerrigt blik på den måde, vi hidtil har forvaltet vores rolle, vil der opstå nye, spændende og frugtbare erkendelser. Det nye blik, der kræves, styrkes af kunst, kreativitet, ligeværd, fællesskab og ikke mindst samtale. Og det er samtalen, der skal sprogliggøre disse nye indsigter, som Iben interesserer sig allermest for.

Nicklas Larsen
Nicklas Larsen holder foredrag om, underviser i og rådgiver omkring fremtidstænkning og handlekraft. Han har i ti år været tilknyttet Instituttet for Fremtidsforskning, hvor han bl.a. er Senior Adviser, Head of Arts & Culture og UNESCO Co-Chair in Futures Capabilities. Han arbejder med at kultivere fremsyn og forestillingsevne og med at demokratisere fremtidskundskaber gennem kultur og uddannelse.

Mathilde Walter Clark
Mathilde Walter Clark har skrevet både romaner, noveller, essays og dramatik og modtaget flere priser og legater for sit forfatterskab. I 2023 udkom de to vidt læste bøger om dansk landbrug, essayet "Hvordan man laver dyr" og det genrebrydende værk "Det blinde øje", som Weekendavisen kaldte "en eminent hybrid mellem roman, essay og graverjournalistik". Det blinde øje er nomineret til Politikens Litteraturpris, Montanas Litteraturpris og Kritikerprisen og er vinder af Weekendavisens Litteraturpris. Mathilde Walter Clarks bøger og tekster er helt eller delvist oversat og udgivet i USA, Norge, Serbien. Kina, Indien og Tyskland.

Morten D.D. Hansen
Med en baggrund som biolog har Morten D.D. Hansen en dyb lidenskab for at formidle den danske natur. Hans foredrag kombinerer skarp faglighed med humor og politisk indsigt, hvilket gør selv det mest almindelige naturliv spændende og nærværende. Som tidligere vært på DR1's "Bidt af Naturen" med mere end 500 avisartikler og flere bøger om den danske natur bag sig, er Morten en anerkendt naturformidler, der efterlader sit publikum både klogere og med et smil på læben.

Mette Riise
I en verden af PowerPoint slides, jakkesæt, klimarapporter og kunstgræs udforsker Mette Riise kunstnerens rolle og værdi i det kapitalocæne. Hendes performative, installationsbaserede og videodrevne værker viser os både for- og bagsiderne af de verdener, hun undersøger - f.eks. brancher som tv, stand-up comedy eller regnskab. Riises værk er kritisk, post-kritisk, paradoksalt humoristisk og dybt alvorligt. I 2023 medvirkede hun i DR-serien Kunstnerkolonien.

Josepha Lauth Thomsen
Josepha Lauth Thomsen er født og opvokset i Grønland, med en dansk far og en grønlandsk mor. I 2015 lærte hun grønlandsk maskedans for at føle sig tættere knyttet til den grønlandske kultur, grundet sit manglende grønlandske sprog. Hun har arbejdet som turistguide i hele Grønland og her fik hun brugt sin grønlandske maskedans til at præsentere Grønland for turisterne, og brugte den til at åbne samtalen om Grønlands historie. Maskedans er en 4000 år gammel tradition, som blev forbudt af de kristne missionærer under koloniseringen og først genopfundet i 1970'erne.

Steen Hildebrandt
Steen Hildebrandt, ph.d., er søn af en skovfoged, forfatter, foredragsholder, professor emeritus ved Aarhus Universitet samt adjungeret professor på både CBS og Aalborg Universitet. Han er medlem af flere bestyrelser, har skrevet adskillige bøger, artikler og kronikker, har holdt foredrag og undervist i utallige sammenhænge landet over - ofte om resiliens, verdensmål og bæredygtighed. Senest har han bl.a. skrevet bøgerne "Det bæredygtige velfærdssamfund" og "Bæredygtig global udvikling"
Vis kort
Kunst/kultur/natur - vi drømmer om fremtiden (link til streaming)
23 Apr Foredrag

Kunst/kultur/natur - vi drømmer om fremtiden (link til streaming)

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 13.30-18.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek,
Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Se med hjemmefra - eller fra din skole, din forening eller dit bibliotek. Iben Maria Zeuthen er vært, når en række stemmer fra kunstens og kulturens verden deler deres drømme for fremtiden..

Oplev talks, performances og oplæsning fra:

Fremtidsforsker Nicklas Larsen
Forfatter Mathilde Walter Clark
Naturformidler Morten D.D. Hansen
Kunstner Mette Riise
Maskedanser Josepha Lauth Thomsen
Professor Steen Hildebrandt

Når vi taler om klodens fremtid, taler vi ofte om økonomi og politik. Men i dag giver vi ordet til stemmer fra kulturlivet - vi giver plads til krop, drømme og følelser, og vi undersøger, hvad kunsten kan byde ind med.

Links til streaming

Arrangementet er del af Uge17 og "Verdens Bedste Løsninger LIVE". Derfor streames det til biblioteker over hele landet, og du kan også med hjemmefra.

Arrangementet gentages to gange på Dokk1 og streames begge gange. Hvert arrangement varer 90 minutter.

Kl. 13.30-15: Se med ved at åbne

https://vimeo.com/event/4151161/ca83ba4fd5
Kl. 16.30-18: Se med ved at åbne https://vimeo.com/event/4151186/c82766035a

Program

Fremtidsforsker Nicklas Larsen fortæller, hvorfor det er nødvendigt at drømme, tale og fantasere om fremtiden.
Mathilde Walter Clark, Morten D.D. Hansen, Mette Riise og Josepha Lauth Thomsen optræder med hver deres talk/oplæsning/performance.
Til sidst føres vi alle ind i en fælles samtale og refleksion - indledt af Steen Hildebrandt og modereret af Iben Maria Zeuthen.

Om de medvirkende:

Iben Maria Zeuthen
Iben Maria Zeuthen er journalist og har gennem de senere år specialiseret sig i formidling af tro og klima. At arbejde med samtalen om tro og klima er at arbejde med spørgsmålet om, hvordan vi er i verden med hinanden, naturen og vores omgivelser. Når og hvis alle lag i samfundet er villige til at kaste et kritisk og nysgerrigt blik på den måde, vi hidtil har forvaltet vores rolle, vil der opstå nye, spændende og frugtbare erkendelser. Det nye blik, der kræves, styrkes af kunst, kreativitet, ligeværd, fællesskab og ikke mindst samtale. Og det er samtalen, der skal sprogliggøre disse nye indsigter, som Iben interesserer sig allermest for.

Nicklas Larsen
Nicklas Larsen holder foredrag om, underviser i og rådgiver omkring fremtidstænkning og handlekraft. Han har i ti år været tilknyttet Instituttet for Fremtidsforskning, hvor han bl.a. er Senior Adviser, Head of Arts & Culture og UNESCO Co-Chair in Futures Capabilities. Han arbejder med at kultivere fremsyn og forestillingsevne og med at demokratisere fremtidskundskaber gennem kultur og uddannelse.

Mathilde Walter Clark
Mathilde Walter Clark har skrevet både romaner, noveller, essays og dramatik og modtaget flere priser og legater for sit forfatterskab. I 2023 udkom de to vidt læste bøger om dansk landbrug, essayet "Hvordan man laver dyr" og det genrebrydende værk "Det blinde øje", som Weekendavisen kaldte "en eminent hybrid mellem roman, essay og graverjournalistik". Det blinde øje er nomineret til Politikens Litteraturpris, Montanas Litteraturpris og Kritikerprisen og er vinder af Weekendavisens Litteraturpris. Mathilde Walter Clarks bøger og tekster er helt eller delvist oversat og udgivet i USA, Norge, Serbien. Kina, Indien og Tyskland.

Morten D.D. Hansen
Med en baggrund som biolog har Morten D.D. Hansen en dyb lidenskab for at formidle den danske natur. Hans foredrag kombinerer skarp faglighed med humor og politisk indsigt, hvilket gør selv det mest almindelige naturliv spændende og nærværende. Som tidligere vært på DR1's "Bidt af Naturen" med mere end 500 avisartikler og flere bøger om den danske natur bag sig, er Morten en anerkendt naturformidler, der efterlader sit publikum både klogere og med et smil på læben.

Mette Riise
I en verden af PowerPoint slides, jakkesæt, klimarapporter og kunstgræs udforsker Mette Riise kunstnerens rolle og værdi i det kapitalocæne. Hendes performative, installationsbaserede og videodrevne værker viser os både for- og bagsiderne af de verdener, hun undersøger - f.eks. brancher som tv, stand-up comedy eller regnskab. Riises værk er kritisk, post-kritisk, paradoksalt humoristisk og dybt alvorligt. I 2023 medvirkede hun i DR-serien Kunstnerkolonien.

Josepha Lauth Thomsen
Josepha Lauth Thomsen er født og opvokset i Grønland, med en dansk far og en grønlandsk mor. I 2015 lærte hun grønlandsk maskedans for at føle sig tættere knyttet til den grønlandske kultur, grundet sit manglende grønlandske sprog. Hun har arbejdet som turistguide i hele Grønland og her fik hun brugt sin grønlandske maskedans til at præsentere Grønland for turisterne, og brugte den til at åbne samtalen om Grønlands historie. Maskedans er en 4000 år gammel tradition, som blev forbudt af de kristne missionærer under koloniseringen og først genopfundet i 1970'erne.

Steen Hildebrandt
Steen Hildebrandt, ph.d., er søn af en skovfoged, forfatter, foredragsholder, professor emeritus ved Aarhus Universitet samt adjungeret professor på både CBS og Aalborg Universitet. Han er medlem af flere bestyrelser, har skrevet adskillige bøger, artikler og kronikker, har holdt foredrag og undervist i utallige sammenhænge landet over - ofte om resiliens, verdensmål og bæredygtighed. Senest har han bl.a. skrevet bøgerne "Det bæredygtige velfærdssamfund" og "Bæredygtig global udvikling"
Vis kort
Studiecafé på Dokk1
23 Apr Andet

Studiecafé på Dokk1

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 15.30-18.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek,
Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C


Smid de svære opgaver eller den umulige aflevering i tasken og kom ned i studiecaféen!

Her sidder seje frivillige fra Red Barnet Ungdom klar til at hjælpe.

De er alle studerende fra forskellige studier, og du kan næsten altid få hjælp til de fleste fag.

Hvis du behøver hjælp til noget bestemt, kan du gå ind og tjekke Studiecaféens Facebook Studiecaféen på DOKK1. Her kan du finde en liste over alle de frivillige og se hvilke fag de kan hjælpe med, og hvornår de træffes i caféen.

Du finder Studiecaféen i "Hjørnet" på DOKK1, tirsdag og onsdag eftermiddag fra 15.30-18.00*

*Der kan forekomme enkelte ændringer - følg med på Facebook.. ... og like den gerne , så kan du altid følge med.

Alle unge i aldersgruppen 14 - 18 år er velkomne.

Det er gratis at deltage.

Bare mød op!
Vis kort
KREAværksted: Snegle-croquis
23 Apr For børn

KREAværksted: Snegle-croquis

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 16-17.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek,
Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
I denne uge får vi besøg af nogle store smukke Congosnegle. Vi nærstuderer de store flotte snegle og bruger dem som modeller til vores tegninger. To eftermiddage om ugen, åbner vi det kreative værksted..

Værkstedet skifter tema fra uge til uge, så vi får kendskab til forskellige temaer, teknikker og materialer.

Vi søger for inspiration, materialer og vejledning.

KREAværkstedet er for børn og deres voksne, så længe der er ledige pladser i lokalet.

Børn under 10 år skal være ifølge med en voksen
Vis kort
Studenterrådets Retshjælp
23 Apr Andet

Studenterrådets Retshjælp

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 16.15-18.15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek,
Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C


Det kan være vanskeligt selv at finde rundt i paragraf-junglen.

Men nu behøver gode råd ikke længere at være dyre, hvis du er i juridisk klemme.


Er du blevet snydt af din udlejer? Er du kommet til skade på dit arbejde? Måske har du nogle rettigheder som ingen har fortalt dig om.

Uanset hvem du er, står Retshjælpen klar med anonym rådgivning på Dokk1.

Retshjælpen i Dokk1 er udbudt af Studenterrådets Retshjælp og rådgiver alle privatpersoner.

Find Retshjælpen i Studierum 6 hver tirsdag og torsdag kl. 16.15-18.15

Retshjælpen er gratis.

Du kan læse mere om Studenterrådets Retshjælp her
Vis kort
Kunst/kultur/natur - vi drømmer om fremtiden (åbent for alle)
23 Apr Natur

Kunst/kultur/natur - vi drømmer om fremtiden (åbent for alle)

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 16.30-18.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek,
Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
En samtale om kunsten og kulturens rolle i den grønne omstilling. Iben Maria Zeuthen er vært, når en række stemmer fra kunstens og kulturens verden deler deres drømme for fremtiden..

Oplev talks, performances og oplæsning fra:

Fremtidsforsker Nicklas Larsen
Forfatter Mathilde Walter Clark
Naturformidler Morten D.D. Hansen
Kunstner Mette Riise
Maskedanser Josepha Lauth Thomsen
Professor Steen Hildebrandt

Når vi taler om klodens fremtid, taler vi ofte om økonomi og politik. Men i dag giver vi ordet til stemmer fra kulturlivet - vi giver plads til krop, drømme og følelser, og vi undersøger, hvad kunsten kan byde ind med

Program

Fremtidsforsker Nicklas Larsen fortæller, hvorfor det er nødvendigt at drømme, tale og fantasere om fremtiden.
Mathilde Walter Clark, Morten D.D. Hansen, Mette Riise og Josepha Lauth Thomsen optræder med hver deres talk/oplæsning/performance.
Til sidst føres vi alle ind i en fælles samtale og refleksion - indledt af Steen Hildebrandt og modereret af Iben Maria Zeuthen.

Kom og vær med! Vi håber, det bliver underligt, følsomt, overraskende, nysgerrigt - og engagerende.

Kom i god tid - bliv til kombucha bagefter

Arrangementet er en del af Uge17 og "Verdens Bedste Løsninger LIVE", og det streames derfor til biblioteker i hele landet.

Vi begynder at streame kl. 16.30, derfor starter vi præcis der - men kom gerne lidt før. Streamingen slutter kl. 18 - men bliv gerne hængende lidt bagefter, hvor vi giver et glas kombucha, og du kan tale videre med de andre deltagere.

Billetter

Det er gratis at deltage, men bestil en gratis billet via linket, hvis du vil være sikker på at få en plads.

Arrangementet kan også streames hjemmefra eller f.eks. på din skole eller dit bibliotek. Links til streaming finder du

lige her.

Er du underviser på en ungdomsuddannelse? Så tag gerne din klasse med om formiddagen, hvor vi laver det samme arrangement, men målrettet unge. Billetter til dét kan bookes her.

Om de medvirkende:

Iben Maria Zeuthen
Iben Maria Zeuthen er journalist og har gennem de senere år specialiseret sig i formidling af tro og klima. At arbejde med samtalen om tro og klima er at arbejde med spørgsmålet om, hvordan vi er i verden med hinanden, naturen og vores omgivelser. Når og hvis alle lag i samfundet er villige til at kaste et kritisk og nysgerrigt blik på den måde, vi hidtil har forvaltet vores rolle, vil der opstå nye, spændende og frugtbare erkendelser. Det nye blik, der kræves, styrkes af kunst, kreativitet, ligeværd, fællesskab og ikke mindst samtale. Og det er samtalen, der skal sprogliggøre disse nye indsigter, som Iben interesserer sig allermest for.

Nicklas Larsen
Nicklas Larsen holder foredrag om, underviser i og rådgiver omkring fremtidstænkning og handlekraft. Han har i ti år været tilknyttet Instituttet for Fremtidsforskning, hvor han bl.a. er Senior Adviser, Head of Arts & Culture og UNESCO Co-Chair in Futures Capabilities. Han arbejder med at kultivere fremsyn og forestillingsevne og med at demokratisere fremtidskundskaber gennem kultur og uddannelse.

Mathilde Walter Clark
Mathilde Walter Clark har skrevet både romaner, noveller, essays og dramatik og modtaget flere priser og legater for sit forfatterskab. I 2023 udkom de to vidt læste bøger om dansk landbrug, essayet "Hvordan man laver dyr" og det genrebrydende værk "Det blinde øje", som Weekendavisen kaldte "en eminent hybrid mellem roman, essay og graverjournalistik". Det blinde øje er nomineret til Politikens Litteraturpris, Montanas Litteraturpris og Kritikerprisen og er vinder af Weekendavisens Litteraturpris. Mathilde Walter Clarks bøger og tekster er helt eller delvist oversat og udgivet i USA, Norge, Serbien. Kina, Indien og Tyskland.

Morten D.D. Hansen
Med en baggrund som biolog har Morten D.D. Hansen en dyb lidenskab for at formidle den danske natur. Hans foredrag kombinerer skarp faglighed med humor og politisk indsigt, hvilket gør selv det mest almindelige naturliv spændende og nærværende. Som tidligere vært på DR1's "Bidt af Naturen" med mere end 500 avisartikler og flere bøger om den danske natur bag sig, er Morten en anerkendt naturformidler, der efterlader sit publikum både klogere og med et smil på læben.

Mette Riise
I en verden af PowerPoint slides, jakkesæt, klimarapporter og kunstgræs udforsker Mette Riise kunstnerens rolle og værdi i det kapitalocæne. Hendes performative, installationsbaserede og videodrevne værker viser os både for- og bagsiderne af de verdener, hun undersøger - f.eks. brancher som tv, stand-up comedy eller regnskab. Riises værk er kritisk, post-kritisk, paradoksalt humoristisk og dybt alvorligt. I 2023 medvirkede hun i DR-serien Kunstnerkolonien.

Josepha Lauth Thomsen
Josepha Lauth Thomsen er født og opvokset i Grønland, med en dansk far og en grønlandsk mor. I 2015 lærte hun grønlandsk maskedans for at føle sig tættere knyttet til den grønlandske kultur, grundet sit manglende grønlandske sprog. Hun har arbejdet som turistguide i hele Grønland og her fik hun brugt sin grønlandske maskedans til at præsentere Grønland for turisterne, og brugte den til at åbne samtalen om Grønlands historie. Maskedans er en 4000 år gammel tradition, som blev forbudt af de kristne missionærer under koloniseringen og først genopfundet i 1970'erne.

Steen Hildebrandt
Steen Hildebrandt, ph.d., er søn af en skovfoged, forfatter, foredragsholder, professor emeritus ved Aarhus Universitet samt adjungeret professor på både CBS og Aalborg Universitet. Han er medlem af flere bestyrelser, har skrevet adskillige bøger, artikler og kronikker, har holdt foredrag og undervist i utallige sammenhænge landet over - ofte om resiliens, verdensmål og bæredygtighed. Senest har han bl.a. skrevet bøgerne "Det bæredygtige velfærdssamfund" og "Bæredygtig global udvikling"
Vis kort
Vi drømmer om fremtiden
23 Apr Natur

Vi drømmer om fremtiden

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 16.30-18.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek. Dokk 1, Hack Kampmanns Plads, Aarhus C
En samtale om kunsten og kulturens rolle i den grønne omstilling. Iben Maria Zeuthen er vært, når en række stemmer fra kunstens og kulturens verden deler deres..

Oplev talks, performances og oplæsning fra:

Fremtidsforsker Nicklas Larsen

Forfatter Mathilde Walter Clark

Naturformidler Morten D.D. Hansen

Kunstner Mette Riise

Maskedanser Josepha Lauth Thomsen

Professor Steen Hildebrandt

Når vi taler om klodens fremtid, taler vi ofte om økonomi og politik. Men i dag gives ordet til stemmer fra kulturlivet - der gives en plads til krop, drømme og følelser, når det undersøges, hvad kunsten kan byde ind med.

Program:

Fremtidsforsker Nicklas Larsen fortæller, hvorfor det er nødvendigt at drømme, tale og fantasere om fremtiden.

Mathilde Walter Clark, Morten D.D. Hansen, Mette Riise og Josepha Lauth Thomsen optræder med hver deres talk/oplæsning/performance.

Til sidst en fælles samtale og refleksion - indledt af Steen Hildebrandt og modereret af Iben Maria Zeuthen.

Kom og vær med! Det bliver underligt, følsomt, overraskende, nysgerrigt - og engagerende.

Kom i god tid - bliv til kombucha bagefter:

Arrangementet er en del af Uge17 og "Verdens Bedste Løsninger LIVE", og det streames derfor til biblioteker i hele landet.

Streaming begynder kl. 16.30, derfor starter arrangementet præcis der - men kom gerne lidt før. Streamingen slutter kl. 18 - men bliv gerne hængende lidt bagefter til et glas kombucha, og du kan tale videre med de andre deltagere.

Billetter:

Det er gratis at deltage, men bestil en gratis billet via linket, hvis du vil være sikker på at få en plads
Vis kort
DIY drop in
23 Apr Workshop

DIY drop in

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 17-19.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek,
Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Brug for et kreativt pusterum? Så er DIY drop in måske noget for dig. Kom med i det åbne fællesskab i Idélab, hvor vi mødes om kreative projekter. Her kan du tage dit eget projekt med hjemmefra eller starte på noget helt nyt..

Vi dykker ned i Dokk1s lager af genbrugsmaterialer, grej og redskaber, så der er mulighed for at lave seje linoleumstryk, skønne akvarelmalerier, finurlige broderimotiver, flotte perleplader, flyvende origami-fugle eller fantasifulde collager af udklip fra kasserede bøger eller noget helt andet kreativt.

Sammen kan vi være kreative og give moralsk støtte når det kikser, rose når det spiller og sludre, mens vi inspirerer og laver fine ting og sager, som man kan tage med sig hjem bagefter eller hænge op i Idélab.

Der er i foråret 2024 DIY drop in i Idélab tirsdage kl. 17-19 i ulige uger.

Kom når det passer dig. Det er helt gratis og kræver ingen tilmelding. Der kan købes kaffe/the/kager og andet godt i Dokk1's café, og derudover er der selvfølgelig masser af hygge, god stemning og rig mulighed for at snakke sammen på kryds og tværs.

Så kig forbi, vær med og fold dine kreative evner ud
Vis kort
Åbne arrangementer på højskoler - Højskolerne

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.