Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek

Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek

Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C
Hjemmeside

Hovedbiblioteket har et ambitiøst og professionelt arrangements- og aktivitetsprogram, som bl.a. omfatter forfattermøder, musikalske foredrag, forskningsformidling, filmfremvisninger og eksperimenterende og nytænkende projekter, som f.eks. medielab og techlab. Biblioteket har fingeren på pulsen og følger byens kulturelle liv og begivenheder. På biblioteket er der læsesale og studiepladser, og du kan slå dig ned med en god bog med udsigt ud over Aarhus Bugt. For de mindste er der er et stort børnebibliotek med masser af legesager og underholdning. Der er også mulighed for at deltage i forskelligartede introduktionskurser. Hovedbiblioteket, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C



Viser 319 events fra/efter 20. apr. 2024

Skæbner
20 Apr Billedkunst

Skæbner

Tirsdag den 2. til tirsdag den 23. april 2024, kl. 00.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek,
Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Stærke sort/hvide portrætter, smukke farverige malerier og bevægende digte skabt af fotograf Bente Foged Madsen, kunstmaler Jeanette Maria Routhe og digter Flemming Hansen Dall..

I udstillingen SKÆBNER er fotos, digte og malerier kombineret i en treenighed, der til sammen skaber en unik fortælling om mennesker og deres skæbner på godt og ondt. På forskellig vis skildres mennesker ramt af livsomvæltende omstændigheder. Kvinder og børn, der er flygtet fra krigen i Ukraine. Mennesker ramt af livstruende sygdomme. Fælles for dem alle er, at de har mistet kontrollen over deres liv. Alligevel er der plads til lys, håb og drømme. Midt i meningsløsheden og smerten er der en varme og en enestående livskraft i de fortællinger og skæbner, som bliver præsenteret på udstillingen.

Udstillingen åbner et rum, hvor vi undersøger, hvad det vil sige at være menneske. Ingen går gennem livet uden på et tidspunkt at befinde sig i en livskrise. Måske mister vi nogen, vi elsker. Måske bliver vi alvorligt syge. Måske mister vi vores hjem. En del af menneskelivet består i at takle situationer, der er vanskelige at tale om og sætte ord på. Udstillingen SKÆBNER taler direkte ind i netop dét menneskelige vilkår. Den søger at sætte tanker i gang og give anledning til samtale om, hvad det vil sige at være menneske. Hvad det vil sige at leve, og hvad det vil sige at dø
Vis kort
Aflyst: naturforbundet

Aflyst: naturforbundet

Onsdag den 3. til tirsdag den 23. april 2024, kl. 00.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek,
Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Er en sanselig, kropslig, og kreativ fortælling om at være forbundet med natur..

Udstillingen består af forstørrede fotos fra skoven, hvor designer Bente Bo Jensen er med som repræsentant for mennesket og undersøger det at være i ét med natur, med dens bevægelse, virke og væren.

Bente Bo Jensen har også skabt lange plancher, som hun har sammensat af foto og collage. De fungerer som en anden måde at beskrive tilstande på. Hun har skabt et mosbeklædt møbel, som et udtryk for at have naturen med i hverdagen og derudover har hun "samlet" urfund, som fortæller om naturen har eksisteret gennem alle tider, og minder os om det overblik og den arbejdserfaring den rummer.

Udstillingen består også af en video af gæstekunstneren Surya Tuchler fra Hamburg, som igennem levende billeder, beskriver sit forhold til at være naturforbundet. Surya Tuchler har bla sidste år deltaget med Performance Art på "Documenta" i Kassel.

Om Bente Bo Jensen

Bente Bo Jensen oplever natur som liv i bevægelse mod balance og udvikling. Eller som en helhedsorienteret struktur, en væren med et iboende udviklingspotentiale.

Hun fortæller: "Selvom vi mennesker er født som natur og er naturforbundne, med evnen til at være helhedsorienterede, nærværende, med selvregulerende kompetencer-finder retning mod balance og udvikling, kan opvækst og måske uddannelse og kultur have arbejdet i andre retninger. Resultatet kan her være, at den måde vi lever, udvikler os og agere på, ikke længere er i sammenhæng med vores ophav og naturgrundlag. Det er min erfaring, at mennesker med mangel på kontakt med natur kan have en følelse af fravær af sammenhæng, retning og mening."

Bente Bo Jensen er uddannet Designer på Designskolen i Kolding og har en overbygning på Gerrit Rietveld Kunstakademi i Amsterdam. I denne udstilling har hun taget udgangspunkt i kreative processer i kontakt med natur og naturens følger naturens bevægelse, transformation og udvikling. Det er hun interesseret i, da hun oplever, at vi har brug for at komme mere i synk med natur, finde flere løsninger i synk med natur.

I dag arbejder Bente Bo Jensen både som naturterapeut, naturformidler og som kunstner. Se mere om hendes baggrund og virke på hendes hjemmeside

www.naturemoves.dk Ved interesse kan Bente Bo Jensen også kontaktes via denne mail: bentebomail@gmail.com

ÅBNINGEN onsdag d. 3.4. kl. 16-17.30 på udsigten er desværre AFLYST grundet sygdom.
Vis kort
Tidskapsel: Strandbredden år 3000

Tidskapsel: Strandbredden år 3000

Mandag den 8. til onsdag den 24. april 2024, kl. 00.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek,
Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Forestil dig, at vi er i år 3000. Noget er skyllet op af havet og glimter i vandkanten. Du går lidt tættere på. Genstanden er helt forvrænget af tiden og dækket af krystaller. Ved siden af ligger en note, dateret år 2024..

Hvad efterlader vi i dag, som skyller op på strandbredden om mange år? I denne udstilling har besøgende på Dokk1 i en workshop d. 2.-4.4. doneret og krystalliseret objekter, der reflekterer over netop dette spørgsmål i lyset af klimaforandringer, forbrug, vores fælles fremtid og os selv i dag. Læs mere om workshoppen

her.

Udstillingen tager form som en tidskapsel, hvor forestillinger om fremtiden får en rumlig dimension i dag. Gennem en række hverdagsobjekter overvejes langstrakte klimakonsekvenser af vores nuværende forbrugsmønstre, ved at betragte os selv udefra og holde 2024 i strakt arm.

Udstillingen er støttet af Tuborgfonden og kurateret af specialestuderende i oplevelsesøkonomi, Rikke Kamstrup
Vis kort
Musikskolen: Trompet og Trombone
20 Apr For børn

Musikskolen: Trompet og Trombone

Lørdag den 20. april 2024, kl. 10.30-11.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek,
Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C


Kom og oplev elever og undervisere præsentere instrumenterne trompet og trombone

Aarhus Musikskole afholder koncert ved scenetrappen.

Trompet og Trombone (trækbasun) tilhører begge messingblæserfamilien. Instrumenterne er med deres store og klare lyd gode til at skabe opmærksomhed - hvad enten det er i et symfoniorkester, i et big band eller et soulorkester.

Alle er velkommen
Vis kort
Capture The Flag x MatchPoints 2024
20 Apr Andet

Capture The Flag x MatchPoints 2024

Lørdag den 20. april 2024, kl. 10.30-15.30.
Pris: Entré: 75 kr inklusiv frokost (sandwich + sodavand) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek,
Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Kom og prøv at være hacker for en dag Aarhus Universitet, Kalmarunionen og Folkeuniversitet afholder i samarbejde med Cyberlandsholdet en Capture The Flag ko..

Kom og prøv at være hacker for en dag

Aarhus Universitet, Kalmarunionen https://kalmarunionen.dkog Folkeuniversitet afholder i samarbejde med Cyberlandsholdet en Capture The Flag konkurrence på Rampen..

Både begyndere og garvede kan prøve kræfter med en række opgaver udarbejdet af Cyberlandsholdet

Så kom ned til DOKK1 og prøv kræfter med at tænke og agere som en hacker på nettet!

Program

10:00 - 10:30: Dørene åbnes. Opstilling af computer, find dit bord og opstart af tilmelding på platformen.

10:30 - 10:50: Introduktion til Capture The Flag og gennemgang af en opgave.

10:50 - 15:00: Der åbnes for løsning af opgaver

12:30 - 13:00: Mulighed for at få en sandwich og en sodavand (opgaverne er stadig tilgængelige)

15:00 - 15:15: Konkurrencen slutter - præmieoverrækkelse

15:15 - 15:30: Mulighed for at stille spørgsmål og få et par opgaver gennemgået på storskærm

15:30:Tak for i dag og sammenpakning af udstyr

Arrangementet er den folkelige del af Aarhus Universitets internationale konference MatchPoints 2024 om Cybersecurity.

Konferencen er blevet til i samarbejde med Aarhus Kommune
Vis kort
Drengen der mistede sin stemme
20 Apr Børneteater

Drengen der mistede sin stemme

Lørdag den 20. april 2024, kl. 11-12.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek,
Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Interaktiv musikforestilling for børn mellem 3-8 år. En sød, interaktiv musikforestilling om drengen, der flyttede til et andet land og mister sin stemme, men alligevel genfinder sig selv og sin indre melodi i en ny og fremmed kultur..

Gennem musik og animation fortæller Alejandro ordløst sin historie, om at flytte fra Cuba til Norden, og om hvordan mødet med en ny kultur kan være overraskende og give nye toner i livet. I musikken vil man måske kunne genkende traditionelle Cubanske børnesange, nye kompositioner og nordiske folkemelodier.

Forestillingen henvender sig til børn mellem 3-8 år og indbyder til både fantasi, følelser, fokus, bevægelse, og dans. Især børnefamilier der er landet mellem to kulturer, vil kunne spejle sig i fortællingen. Alle er dog velkomne.

Alejandro Gispert er musiker og arbejder som musiklærer på skoler i København. Han er født og opvokset i Havana, Cuba, hvor han er uddannet i kontrabas og guitar. Senere i livet flyttede han til Oslo, hvor han bl.a. spillede skolekoncerter i hele Norge. Efter 10 år, landede han i København. Drengen der mistede sin stemme er Alejandros egen historie, genfortalt gennem musik og billeder.

Arrangementet er henvendt til familier med børn fra 3-8 år.

Både børn og voksne skal have billet
Vis kort
Fritidsforsker for en dag 2024
21 Apr Billedkunst

Fritidsforsker for en dag 2024

Søndag den 21. april 2024, kl. 11-15.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek,
Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Kom og bliv fritidsforsker sammen med danske forskere - de har brug for din hjælp! Aarhus Universitet, DOKK1 og en række borgerinddragende projekter inviterer t..

Kom og bliv fritidsforsker sammen med danske forskere - de har brug for din hjælp!

Aarhus Universitet, DOKK1 og en række borgerinddragende projekter inviterer til 'Fritidsforsker for en dag'.

Du får præsenteret en række spændende borgerinddragende projekter, og kan blive klogere på, hvordan du kan bidrage og hjælpe forskerne ved at deltage i en række projekter, når du er 'Fritidsforsker for en dag'.

Hvis du har lyst, er der mulighed for, at du også efterfølgende kan hjælpe forskere i de mange forskellige Citizen Science projekter.

Du har også mulighed for at opleve Morten DD på scenen med 'Kryb, kravl og sug' (book billet her), og lave din egen insektsuger så du kan lave din egen forskning (book billet her).

Projekter du kan møde
  • Aurora Undersøg om der er termiske lækager på Dokk1

  • Dime Skriv, tegn eller fortæl historier der tager udgangspunkt i metaldetektorfund

  • FoodCLIC Vær med til at forme fremtiden for fødevaresystemet med dine idéer

  • Giv de unge ordet Spil dialogspillet om kommunikation og unges mentale sundhed

  • Retro Prøv at segmentere og transskribere en sides gammeldags håndskrift

  • Søer i fritiden Prøv selv at undersøge livet og vandet i søer

  • Fiskepigen Prøv Søren Jessens graphic novel på en helt ny måde gennem VR-brillerne



Flere projekter kan tilføjes løbende.

Det er gratis at deltage, så kom og være med!
Vis kort
Lav en insektsuger
21 Apr For børn

Lav en insektsuger

Søndag den 21. april 2024, kl. 11.30-12 & 14-14.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek,
Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Vil du gerne fange smådyr og undersøge dem helt tæt på?. Så vær med i denne workshop hvor du kan lave din egen insektsuger..

Med en insektsuger kan du gå på jagt efter kriblekrable dyr - alle de smådyr, der lever deres liv lige rundt omkring os

Du kan også hjælpe forskerne ved at tage et billede af dine smådyr og registrere dem på

Arter.dk portalen. Hvis du ikke ved, hvilket dyr det er, så kan du stadig uploade dine billeder, så kan andre hjælpe med at finde ud af, hvilke dyr du har fanget. Og så kan forskerne bruge dine observationer i fremtiden.

Husk at sætte insekterne ud igen, når du har kigget på dem.

Workshoppen er gratis, men tilmelding nødvendig.

En ligende workshop afholdes også kl. 14.00 - 14.30. Billet kan bookes her

Arrangementet er en del af "Fritidsforsker for en dag" hvor danske og undenlandske forskere fra en række borgerinddragende forskningsprojekter, inviterer dig til at deltage og bidrage med viden til deres projekter
Vis kort
Kryb, kravl og sug!
21 Apr For børn

Kryb, kravl og sug!

Søndag den 21. april 2024, kl. 12.30-13.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek,
Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Mød Morten DD Hansen og få vækket din kærlighed for naturen og måske en interesse for at undersøge det levende lige udenfor din gadedør..

Hovedparten af Danmarks dyreliv udgøres af små dyr og insekter, som de færreste skænker en tanke i hverdagen.

Men går man ned på knæ med en insektsuger i munden, bliver man vidne til et spændende mylder af liv i et væld af former og farver - og med den ene mere mærkelige og spændende livshistorie end den anden.

Morten D. D. Hansen er biolog og en engageret naturformidler.

Som optagt til eller opfølgning på Morten DDs foredrag, har du mulighed for at prve at lave din egen insektsuger.

Du kan tilmedel dig kl. 11.30 - 12.00

her eller kl. 14.00 -14.30 her.

Foredraget er for både børn og voksne.

Gratis, men nødvendigt at booke billet.

Arrangementet er en del af "Fritidsforsker for en dag", hvor danske og undenlandske forskere fra en række borgerinddragende forskningsprojekter inviterer dig til at deltage og bidrage til deres projekter
Vis kort
Skriveværksted - ord til jord, træer og bier - Words for Bees
22 Apr Workshop

Skriveværksted - ord til jord, træer og bier - Words for Bees

Mandag den 22. april 2024, kl. 15.30-18.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek,
Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C
Har du svært ved at være i tiden med klimaforandringer, arters masseuddøen og den måde vi agerer som mennesker på den blå planet? I skriveværkstedet mødes vi for at skrive hen imod handling og heling..

Kom og skriv ord, tekster, sange og digte - om naturen og om connectedness - i skriveværkstedet på DOKK1 hver mandag fra kl. 15:30 til 18:00. Den første halve time er der kaffe på kanden og tid til at lande, inden vi går i gang kl. 16:00

Gennem ord prøver vi at finde nye måder til at forstå og genskabe vores relation til jord, dyr, mennesker og planter

Vi skriver som det passer os. Alle kan være med!

Skriveværkstedet faciliteres af Jens Havskov.

Ingen tilmelding - bare mød op.

Illustration: Bodil Harder
Vis kort
Åbne arrangementer på højskoler - Højskolerne

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.