Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil
Fairbar

Fairbar

Klostertorvet 6
8000 Aarhus C
Tlf: 31 68 44 66
Hjemmeside
Åbent: Man-tors 10-23, fre 10-02, lør 13-02

Mon ikke mangen en århusianer begræd, da byens legendariske jazzbar Bent J få år tilbage drejede nøglen om efter 35 år på matriklen i Nørre Allé. Arvtageren af de knappe kvadratmeter har imidlertid fået de salte tårer til at forsvinde som dug for solen, for Fairbar er et rasende sympatisk bekendtskab i det århusianske kulturliv. Caféen, som ejes af KFUM og KFUK, disker ugen igennem op med intime koncerter, der spænder over det meste af genrespektret: rock/pop, elektronisk, folk, jazz og singer/songwriter. Vist er scenen umanerligt lille, og der er næppe plads til mere end små hundrede mennesker i hele caféen, men der findes velsagtens ikke et spillested i byen, hvor man som publikum kommer så tæt på kunstnerne - fysisk som sonisk. Det er mestendels ubeskrevne danske navne, der gæster Fairbar, men ligesom Musikcaféen kan man således være heldig at møde morgendagens musikalske stjernefrø, inden de for alvor folder sig ud. Caféens overskud går i øvrigt til internationalt hjælpearbejde - og nå ja, så betaler man gerne lidt ekstra for de øl og vine, baren trakterer med!



Viser 15 events fra/efter 19. apr. 2024

Eljo
12 Jul Andet/Ukendt

Eljo

Fredag den 12. juli 2024, kl. 15.30-17.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Fairbar,
Klostertorvet 6, Aarhus C
I grænselandet mellem det akustiske og elektroniske skaber ELJO et meditativt, drømmende lydunivers med elementer fra både moderne nordisk jazz og minimalistisk elektronisk musik..

Med Elias Lykkeskov og Johannes Bohn på henholdsvis keyboards og trommer, er ELJO en unik koncertoplevelse, hvor alle elementer - både elektroniske og akustiske - spilles live scenen. Det kreative startskud til ELJO var en ambition om at skubbe til de musikalske grænser ved at sammensmelte og forene den programmerede og repetitive elektroniske musik med den improvisatoriske jazz - to umiddelbart modsætningsfyldte genrer. Elias og Johannes startede nemlig begge deres musikalske karriere som jazzmusikere, men blev uafhængigt af hinanden ramt af en metaltræthed overfor jazzmiljøets præstationsræs og konkurrenceprægethed

Elias udtaler: "I det jazzmiljø, jeg befandt mig i, var der en latent stemning af, at det hele tiden skulle være hurtigere, vildere og mere komplekst. Det befandt jeg mig egentlig ikke særlig godt i - hverken musikalsk eller menneskeligt - og det ledte mine tanker mod at udforske en anden slags musik."

Johannes supplerer: "Jeg var en del af jazzmiljøet i både Danmark, Holland og Sverige, og alle steder oplevede jeg en nærmest religiøs tilbedelse af de store jazzlegender fra tidligere tider. Jazzskolerne træner dig ikke i at finde dit eget udtryk, de træner dig i at kopiere det, der allerede er gjort for 65-70 år siden, hvilket både er umuligt og u-kreativt. Det reducerer jazzen til en skolebog - en genre, som ellers oprindeligt gerne ville skubbe til grænser og sætte nye ting sammen."

De to musikere søgte hver især væk fra jazzen og videre ud i det musikalske landskab, hvor de begyndte at arbejde med andre genrer såsom pop, hiphop, elektronisk musik og folk. Med ELJO tager de to musikere nu det bedste fra deres fortid i jazzen og smelter det sammen med det bedste fra den elektroniske lyd, de senere dyrkede, til et nutidigt, fremadskuende musikalsk udtryk

ELJO arbejder i skrivende stund på deres debutalbum, som de forventer at udgive i efteråret 2024
Vis kort
Daniel Ross Tribute Band
12 Jul Jazz

Daniel Ross Tribute Band

Fredag den 12. juli 2024, kl. 19.30-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Fairbar,
Klostertorvet 6, Aarhus C
Er en dansk fusionsjazz-gruppe på fire medlemmer, der udelukkende spiller originale kompositioner..

Bandet henter særligt sin inspiration i 80'er scenens store navne, såsom Pat Metheny, Allan Holdsworth og Steps Ahead, og tager dig med på en tur, der kun kan beskrives som datidens scenelysshow - Farverigt og spændende! Daniel Ross Tribute Band vil i øvrigt også advare sit publikum om, at akavet snak mellem numrene kan forekomme. Glæd dig til en stor musikalsk oplevelse på Fairbar
Vis kort
Sound Of Duke
13 Jul Jazz

Sound Of Duke

Lørdag den 13. juli 2024, kl. 15.30-17.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Fairbar,
Klostertorvet 6, Aarhus C
Er et band, der spiller musik fra Duke Ellingtons legendariske og omfattende repetoire. Med inspiration fra traditionel jazz fremfører vi sangene..

Er et band, der spiller musik fra Duke Ellingtons legendariske og omfattende repetoire. Med inspiration fra traditionel jazz fremfører vi sangene i egne fortolkning med nye friske arrangementer, hvor du kommer til at mærke bandets glæde og kærlighed til musikken mellem hinanden. Der udloves swing, spilleglæde og festlig stemning når Sound of Duke spiller! De seks unge medlemmer mødtes i 2022 på Skurups Folkhögskola i Skåne. Som vinder af Blue House ungdomsjazzfestival og SM bedste jazzgruppe 2023, har bandet og den karismatiske sanger Elvira Lundstedt på et år etableret sig på kendte scener rundt om i Sverige og besøgt jazzscener og klubber såsom Bangen jazz & blues festival, Ystad, Umeå, og CPH jazz festival samt Utopia Jazz (Gbg) og Stampen (Sthlm). Lige nu varmes der med studieindspilning og nye arrangementer op til den helt store sommerturne i 2024, der skal fejre Duke Ellingtons 125-års jubilæum.

"Den svenske unggrønne men allerede prisvindende Sound of Duke-hyldest sekstet, med vokalist, guitar- og pianist, rytmegruppe og danertalentet Teis Ortved (ts) spillede i det lummer-restaurerede Drop Inn torsdag den 30., hvor deres aldersgruppe samt jeg og andre ældre var forbi og støtte foretagendet, der efter en del rødmen fik spillet sig ind i varmen, så alt held og håb til det."

T.S. Høeg Jazz Special

"En vanlig tisdagkväll i lilla Bollnäs och vi får uppleva en jazzpremiär som toppar det mesta.

Härliga gänget DUKE ELLINGTON'S SOUND OF LOVE. Fem begåvade ungdomar/elever vid Skurups folkhögskola i Skåne. Med flera gig blev det en turné. Och succé! Karismatiska sångerskan ELVIRA LUNDSTEDT (kom ihåg henne) och hela sextetten spelade sig rakt in i publikens hjärta."- Bollnäs Jazzklub

"Med värme, spelglädje och känsla för idiomet skapar denna konstellation av högt drivna musiker en oemotståndlig energi som går långt över scenkanten." - Amanda Sedgwick, Carl Bagge m. fl. (Jury - Blue House Youth Jazz Festival)
Vis kort
Groove Junction
13 Jul Jazz

Groove Junction

Lørdag den 13. juli 2024, kl. 19.30-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Fairbar,
Klostertorvet 6, Aarhus C
Er et internationalt instrumentalt fusionsjazzband under ledelse af bassist Adrian Filip og er et projekt hvor original musik kombinerer en variation af jazzidiomer, hip hop, R/B, afro og latin..

Bandet opstod på det Jyske Musikkonservatorie og består af medlemmer nuværende elever derfra

Groove Junction is an international instrumental jazz fusion band led by bass player Adrian Filip and is a project where original music combines a variety of jazz idioms, hip hop, R&B, funk, afro and latin music. The band was founded at The Royal Academy of Music in Aarhus and consists of current students of the academy
Vis kort
Max Wolff

Max Wolff

Søndag den 14. juli 2024, kl. 19.30-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Fairbar,
Klostertorvet 6, Aarhus C
Original blues, folk, og jazzede sager, som alle kan vippe med foden til, fordi det er den ægte vare..

Flotte instrumentals i et sammensurium af glemte og krøllede numre, med kærlig reference til de voksnes pladereol, altid hjulpet afsted med en lille historie.

Det er klangen af en bluesy guitar med lutterrørforstærker og vellyd, som henvender sig til både de kræsne ører og de tørstige sjæle.

Max Wolff er en anerkendt fingerpickingguitarist, melodisnedker og spillemand fra Aarhus, med 5 album udgivelser bag sig, senest solo albummet "Placemaker" fra 2023
Vis kort
Quist Møller Duo
15 Jul Jazz

Quist Møller Duo

Mandag den 15. juli 2024, kl. 19.30-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Fairbar,
Klostertorvet 6, Aarhus C
Stemningsfuld og intim jazz, pop og latin. Quist Møller Duo består af sangerinden Tescha Maria Quist og pianisten Jens Edlef Møller, som begge har spillet i utallige sammenhænge i det østjyske de sidste 30 år..

I 2017 fandt de sammen i et musikalsk samarbejde med en stemningsfuld og intim stil

Repertoiret er egne numre og personlige fortolkninger af standardjazz- og popballader leveret med et sjælfuldt og intimt udtryk. Derudover udgør bossanova- og latinnumre en stor del af repertoiret.

Siden begyndelsen har Quist Møller Duo være meget aktive med koncerter på jazzfestivaler, i kirker og på østjyske spillesteder.

Quist Møller Duo udgav i marts 2021 albummet Nearness, der ud over fortolkninger af andres numre indeholder egenkomponerede numre. Albummet kan findes på Spotify, Apple Music, SoundCloud, YouTube osv.

I juni 2021 udkom albummet Embrace, der ligesom forgængeren indeholder såvel egne sange som fortolkninger af andres numre
Vis kort
Stedsans
16 Jul Jazz

Stedsans

Tirsdag den 16. juli 2024, kl. 15.30-17.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Fairbar,
Klostertorvet 6, Aarhus C
Med en inderlig og billedlig lyd, der trækker inspiration fra den nordiske natur, leverer stedsans en uforglemmelig musikalsk rejse..

De simple men effektive kompositioner og deres legende tilgang til musikken, gør tilsammen et originalt og levende udtryk. stedsans' musik er en fordybelse i naturens skønhed, hvor hver tone og melodi trækker lytteren ind i en verden af sanselige fortællinger og refleksion. Musikken er en hyldest til de langsomme følelser, de små øjeblikke og de billedlige minder. Efter en succesfuld debutturné med koncerter på bl.a. Odense Musikbibliotek og Termansens, er trioen nu klar til at erobre det danske jazzlandskab og indtage de hele landets scener
Vis kort
Nikolaj Bangsgaard
16 Jul Jazz

Nikolaj Bangsgaard

Tirsdag den 16. juli 2024, kl. 19.30-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Fairbar,
Klostertorvet 6, Aarhus C
Den unge vejlensiske jazztrommeslager, Nikolaj Bangsgaard, har i løbet af de sidste 2 år fundet sit fodfæste på jazzscenen i New York. Gennem sin tid i jazz'ens hovedstad har Nikolaj spillet og optrådt med et væld af fantastiske musikere fra hele verden..

Denne eftermiddag præsenterer han to fremadstormende talenter fra New York's jazzmiljø; guitaristen Miles Mindlin og tenorsaxofonisten David Truilo. Det er 2 unge musikere, som for alvor er ved at slå igennem på den internationale scene. Denne aften præsenterer den internationale gruppe et ærligt bud på, hvordan jazz kan lyde i 2024
Vis kort
Ottarson/Akrofi/Hagelskjær
17 Jul Jazz

Ottarson/Akrofi/Hagelskjær

Onsdag den 17. juli 2024, kl. 15.30-17.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Fairbar,
Klostertorvet 6, Aarhus C
Den danske trio, Ottarson/Akrofi/Hagelskjær, spiller fed jazz-musik fra den traditionelle mainstream amerikanske jazztradition men med et tilføjet personligt strejf af det ikoniske lydunivers fra Horsens/Århus/Lemvig..

Der er altid virkelig gang i energien, når Ottarson/Akrofi/Hagelskjær spiller koncerter - saxofonlinjerne kastes ud gennem rummet alt imedens bassen hamrer derudaf, og på trods af bandets kølige udtryksløse mimik og meget introverte tilstedeværelse og ageren på scenen er der garanteret en koncert som er fyldt med varme og kærlighed som altid får giver deres publikum en fantastisk oplevelse
Vis kort
Drippings
17 Jul Andet/Ukendt

Drippings

Onsdag den 17. juli 2024, kl. 19.30-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Fairbar,
Klostertorvet 6, Aarhus C
I hjertet af vores musikalske univers, finder du en duo, der udforsker de soniske grænser med en næsten telepatisk samhørighed mellem guitar og trommer..

Inspireret af free-jazzens uforudsigelige dynamik, dykker vi ned i et auditivt landskab, hvor genrer som metal, noise og industrial mødes i en eksplosion af kreativitet. Vores improviserede koncerter er en rejse gennem intense følelsesudbrud og udfordrende harmonier, designet til at ruske op i lytterens indre univers. Med en æstetik, der spænder fra det brutalt kraftfulde til det subtilt melankolske, inviterer vi publikum ind i en verden, hvor det normative sættes på prøve, og det neurodivergente hyldes
Vis kort
Åbne arrangementer på højskoler - Højskolerne

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.