Åbne arrangementer på højskoler

Viser 4 events fra/efter 14. dec. 2017

22 Feb Foredrag

Biskoppen fortæller om H. C. Andersen

Tor. d. 22. februar 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50 kr) Køb/bestil billet
Herrestedgade 6-8, Toftlund
"Det er med historier som med mennesker: De bliver kønnere og kønnere med alderen." Sådan sagde H. C. Andersen, som Biskop Marianne Christiansen denne aften vil fortælle om..

"H. C. Andersens fortællinger er på mange måder livsfortællinger. De drejer sig om de dybe og fælles vilkår for menneskelivet" forklarer hun og fortsætter: "Hans historier bliver smukkere, jo mere de bliver slidt. Ligesom os andre. Og måske bliver vi oven i købet smukkere af at høre historierne".

Prisen er inkl. kaffe & kage
5 Mar Foredrag

Lisbet Dahl

Man. d. 5. marts 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 100 kr) Køb/bestil billet
Herrestedgade 6-8, Toftlund
I samtale med Musik og Teaterhøjskolens forstander, Thomas Trier..

Endnu et stort skuespillernavn kommer til Toftlund, denne gang Lisbet Dahl. Hun er især kendt fra Cirkusrevyen, hvor hun har været instruktør og revychef i en årrække, men også for sine roller på teatret og i TV. Mange husker hende som den polskfødte lægefrue Sofia Sommer i TV-serien Sommer fra 2008.

Lisbet Dahl har modtaget meget hæder for sit arbejde, blandt andet Wilhelm Hansen Fondens Hæderspris, en Æres-Reumert og så er hun Ridder af Dannebrog.

Som barn af to skuespillere - Helge Dahl og Toni Biering - lå det lige for at blive skuespiller. Lisbet Dahl blev uddannet ved Aalborg Teater i 1967 og efter nogle år med teater medvirkede hun i de populære film Nøddebo Præstegård og Familien Gyldenkål og senere i Den kroniske Uskyld og Op på fars hat - med Walter og Carlo. Derudover lavede hun revyer - de mest kendte er nok Tivolirevyen og Cirkusrevyen.

Privat har Lisbet Dahl fem børn - alle med forskellige fædre. Hun var bl.a. gift med Preben Kaas i en årrække og så er hun forfatter til selvbiografien "At overkomme livet".

Der er således meget at snakke om, når Lisbet Dahl gæster Toftlund og fortæller om sit liv og virke i samtale med højskoleforstander Thomas Trier
18 Mar Klassisk

Gensyn med Yong-Choon Park

Søn. d. 18. marts 2018, kl. 15.
Pris: (Entré: 150 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Herrestedgade 6-8, Toftlund
Midtlandets Musik- og Teaterforening, Toftlund. Gensyn med Yong-Choon Park. Ja, der bliver tale om et glædeligt gensyn med pianisten Yong-Choon Park ved forårets klaverkoncert..

Miss Park har ved sine tidligere koncerter i Midtlandets Musik og Teaterforening vist et formidabelt musikalsk og teknisk overskud og publikum har kvitteret med stor anerkendelse og begejstring: Miss Park er virtuos på sit instrument. Ved forårets koncert spiller Yong-Choon Park værker af 3 af den klassiske klavermusiks absolutte mestre: Mozart, Beethoven og. Chopin, og mon ikke Miss Park også ved denne koncert vil følge publikums opfordring og spille et ekstra-nummer ? eller to. Koncerten finder sted i Mejerisalen på Musik og Teaterhøj-skolen og som ved de tidligere koncerter spiller Yong-Choon Park på højskolens Steinwayflygel. Arrangør: Midtlandets Musik- og Teaterforening

Merete Pryds Helle

Man. d. 16. april 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 100 kr) Køb/bestil billet
Herrestedgade 6-8, Toftlund
En aften med forfatteren bag "Folkets skønhed" vinder af De Gyldne Laurbær..

Merete Pryds Helle, født 1965, er uddannet fra Forfatterskolen i 1990. Hendes store gennembrud kom med romanen "Folkets Skønhed", som hun modtog boghandlernes pris De Gyldne Laurbær for.

Ved foredraget fortæller Merete Pryds Helle om arbejdet og livet bag romanen Folkets Skønhed, som handler om Marie, der vokser op på Langeland i 1930'erne i et hjem, hvor børnene er mange, pengene få og vold er hverdag - også før krigen kommer og gør et fattigt samfund endnu fattigere.

Lyset melder sig i form af Otto, en elektrikerlærling med klare blå øjne. Sammen undslipper de Langelands fattigdom og rejser til hovedstaden for at skabe sig en ny og bedre fremtid. Men Langeland flytter med på godt og ondt.

Merete Pryds Helle har længe været på vores ønskeliste og nu er det lykkedes at få hende til Toftlund. Vi glæder os til en spændende aften i slægtshistoriens tegn.

Arrangeret i samarbejde med Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund.

Prisen er inkl. kaffe & kage