Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 134 events mellem 28. mar. og 26. apr. 2024

Adhd - en anderledes måde at være i verden på
18 Apr Foredrag

Adhd - en anderledes måde at være i verden på

Torsdag den 18. april 2024, kl. 16-18 & 19-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Holstebro Bibliotek, Kirkestræde 13, Holstebro
Gennem de sidste 25 år er antallet af voksne, der bliver diagnosticeret med ADD/ADHD, steget voldsomt. Der har været en stigende erkendelse af, at udfordringer med at håndtere hverdagslivet kan være begrundet i diagnosen..

Når man taler med mennesker, der har en ADD/ADHD-diagnose, vil man ofte høre dem sige: Jeg har altid følt mig anderledes.

Men hvad handler det om? Hvad er det for en anderledeshed? Hvordan opleves det indefra, men også fra omverden? Hvad kan man ændre til det bedre - og hvad må man lære at leve med?

Jens Brejnrod og Helle Holmen har afholdt kurser og vejledt hundredvis af voksne med en ADD/ADHD-diagnose gennem de sidste 15 år.

De har gennem har gennem undervisning og individuelle samtaler fået et unikt indblik i de mange forskellige, men samtidig også fælles, udtryk, diagnosen har.

Foredragets første del sætter fokus på, hvordan det opleves at leve med en ADD/ADHD-diagnose og de mekanismer, der ligger bag diagnosen. Alt sammen belyst gennem eksempler fra dagligdagen.

I anden del af foredraget er der fokus på, hvad der kan være på spil i relationen til pårørende, venner og professionelle, og hvordan man kan arbejde med sine udfordringer sammen med andre.

Det handler bl.a. om eksistens, accept og kommunikation som vigtige elementer i at skabe forandringer i livet

Underviser: FOF Foredragsholder
Hold: 241065
Vis kort
Smagen af Kina: Foredrag om kinesisk mad og kultur med spisning
18 Apr Foredrag

Smagen af Kina: Foredrag om kinesisk mad og kultur med spisning

Torsdag den 18. april 2024, kl. 18-20.30.
Pris: Entré: 200 inkl. mad
Herning Bibliotekerne, Østergade 8, Herning
Send hjernen og smagsløgene på en rejse, og bliv klogere på kinesisk kultur og mad..

Følg med i mere end 100 års kinesisk historie og madkultur, når forfatter og kulturskribent Xinxin Ren Gudbjörnsson giver os indblik i sin slægtshistorie krydret med fortællingerne om den mad, der i årevis har været omdrejningspunkt for hendes familie.

Xinxin kommer både ind på arbejdet med slægtshistorien mens hun gavmildt deler ud af personlige holdninger og historier om maden fra familiens rustikke køkken.

Undervejs nyder vi et kinesisk måltid.

I bogen Smagen af Kina følger Xinxin Ren Gudbjörnsson sin kinesiske slægt i en meget turbulent tid i Kinas lange historie: fra kejserrige over borgerkrig og japansk invasion til folkerepublikkens fødsel, Koreakrigen, Kulturrevolutionen og frem til i dag.

Xinxin Ren Gudbjörnsson bor i Danmark, men er født og opvokset i Kina. Hun skriver faglitteratur og skønlitteratur, som udgives både i Kina og Danmark. Hun er også fast klummeskribent på Politikens Kultursektion.

Billetprisen på 200 kr. inkluderer foredrag og mad. Af hensyn til forplejning er sidste tilmeldingsfrist 12. april.
Køb din billet her >>

Se alle forårets litteraturoplevelser på biblioteket her >>
Vis kort
Hvor kommer kirkekaffen fra?
18 Apr Foredrag

Hvor kommer kirkekaffen fra?

Torsdag den 18. april 2024, kl. 19.
Rødding præstegård, Nymøllevej 9, Spøttrup
Hør Keld B. Nielsen fortælle om, hvad der sker med kaffen, før den drikkes i vore kopper. Kaffe undervejs..
Vis kort
Gigtens mange facetter. Antiinflamatoriske gigtlidelser og aktuelle behandlingsmuligheder
18 Apr Foredrag

Gigtens mange facetter. Antiinflamatoriske gigtlidelser og aktuelle behandlingsmuligheder

Torsdag den 18. april 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet
Sundhedshuset-Herning, Vejlevej 1, Herning
Oliver Hendricks fra Dansk Gigthospital i Sønderborg..

Vi har fået Oliver Hendricks - specialeansvarlig overlæge på Dansk Gigthospital i Sønderborg - til at komme til Herning og holde foredrag om emnet: Gigtens mange Facetter Vi får en gennemgang af anti inflammatoriske gigtlidelser, og ikke mindst ,

Vi har fået Oliver Hendricks - specialeansvarlig overlæge på Dansk Gigthospital i Sønderborg - til at komme til Herning og holde foredrag om emnet: Gigtens mange Facetter
Vi får en gennemgang af anti inflammatoriske gigtlidelser, og ikke mindst , aktuelle behandlings muligheder.

Hvornår -- 18 april 2024. Kl 19.
Hvor----- I Sundhedshuset Herning, Vejlevej 1, 7440 Herning

Pris 75 kr for medlemmer
100 kr for ikke medlemmer
Vis kort
Bliv en bæredygtig forbruger og få overskud på lønkontoen
18 Apr Foredrag

Bliv en bæredygtig forbruger og få overskud på lønkontoen

Torsdag den 18. april 2024, kl. 19-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: LOF Holstebro
NuPark, Struervej 51, Holstebro
Stadig flere danskere ønsker at leve bæredygtigt..

Ikke mindst fordi vi hver eneste dag gennem medier, kolleger, familie og venner bliver mindet om de problemer for kloden, som vores nuværende levevis skaber. De menneskeskabte klimaforandringer er måske et af de alvorligst problemer, som vi har stået over for. Samtidigt har vi oplevet voldsomme prisstigninger på elektricitet, benzin, naturgas og fødevarer på grund af Ruslands invasion af Ukraine.

I dette foredrag få du en masse gode råd til, hvordan du kan vælge produkter og tjenester, der er gode for både dig, din pengepung og planeten.

Du vil også få gode råd om, hvordan du kan påvirke de, der har større ansvar og indflydelse på vore forbrugsmønstre. Det er nemlig producenter og politikere, der skal sørge for, at der er et godt tilbud af ansvarligt producerede varer,- at de er til at betale og at de er tydeligt mærkede.

Mange tror, at det er dyrt at leve mere bæredygtigt, men en bæredygtig livsstil kan faktisk vise sig som overskud på lønkontoen

Underviser: Leif Sønderberg Petersen
Hold: 1226
Vis kort
Udsolgt - forebyg omsorgstræthed
18 Apr Foredrag

Udsolgt - forebyg omsorgstræthed

Torsdag den 18. april 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 75 kr
Hovedbiblioteket, Østergade 25, Skive
Foredrag med Ann -Mette Sohn Jensen på Skive Bibliotek..

UDSOLGT

Måske har du fået at vide, at du skal passe godt på dig selv, fordi livet har ramt dig på forskellig vis. Men hvordan gør du lige det?

Med udgangspunkt i forskning i hjernens følelsesregulerende systemer, sårbarhed, selvkritik og self-compassion får du til foredraget viden om og konkrete redskaber til, hvad du kan gøre for at passe på dig selv.

Biografi:Anne-Mette Sohn Jensen er uddannet cand.pæd. i pædagogisk psykologi og lever af at holde kurser og foredrag om blandt andet egenomsorg. Med humor og indsigt vil hun inspirere dig med sin faglige viden og personlige erfaringer til at behandle dig selv, som du vil behandle en god ven."

Anne-Mette Sohn Jensen har skrevet bogen "Omsorgstræthed", her deler hun sine syv principper til at forebygge følelsesmæssig udbrændthed hos faggrupper, der arbejder med mennesker. Bogen kan lånes på Skive Bibliotek.
Dette foredrag henvender sig både til professionelle og pårørende

Foredraget koster 75 kr. inkl. en forfriskning.
Vis kort
Kirkelyaften - Pilgrimsspor i Bibelen
18 Apr Foredrag

Kirkelyaften - Pilgrimsspor i Bibelen

Torsdag den 18. april 2024, kl. 19.30.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Snejbjerg Kirke, Bjergkvarteret 4, Snejbjerg, Herning
Pilgrimspræst for Viborg Stift, Christian Kjær Bjerre, vil med udgangspunkt i flere af de bibelske fortællinger fortælle om de pilgrimstanker, som ligger gemt i både Det nye og Det gamle Testamente..

Det kan give flere nye perspektiver, hvis man fx ser på Jesus, Abraham, Paulus og andre bibelske personer som pilgrimme. Udover sin stilling som Pilgrimspræst i Viborg Stift er Christian Kjær Bjerre Sognepræst i Harrevig pastorat i Salling
Vis kort
Sogneaften med Christian Hjortkjær
18 Apr Foredrag

Sogneaften med Christian Hjortkjær

Torsdag den 18. april 2024, kl. 19.30-21.
Sunds Sognegård, Skivevej 15, Sunds
Fra forbudskultur til påbudskultur - hvorfor den nye moral gør de unge psykisk syge. I dag er der meget få ting, som de unge ikke må - men der er utrolig mange ting, de skal..

De skal få sig en uddannelse, leve sundt, leve længe, leve lykkeligt, og så skal de først og fremmest være begejstrede og huske at nyde det. Det betyder, at hvad der var 68'ernes frisættelsesprojekt, er blevet den nye generations udmattende krav, et ideal der ikke er selvvalgt, og som derfor afføder skam og utilstrækkelighedsfølelser. Men betyder det, at vi har tabt en hel generation til psykiske sygdomme? Eller er der håb at hente i den mest pligtopfyldende ungdom i lang tid? Christian Hjortkjær er teolog, ph.d. og højskolelærer på Silkeborg Højskole. Pris 50 kr. (inkl. kaffe)
Vis kort
Adam, Eva og Patrik fra Herlev
18 Apr Foredrag

Adam, Eva og Patrik fra Herlev

Torsdag den 18. april 2024, kl. 19.30-21.30.
Assing Kirkes Sognehus, Sandfeldparken 4, Kibæk
En aften om det spændende og fintfølende arbejde ved at oversætte vores bibel ved Søren Holst fra Københavns universitet..
Vis kort
Debatten der aldrig vil dø - et forsvar for aktiv dødshjælp
20 Apr Foredrag

Debatten der aldrig vil dø - et forsvar for aktiv dødshjælp

Lørdag den 20. april 2024, kl. 11-12.
Pris: Fri entré
Struer Bibliotek, Smedegade 1-7, Struer
Der er faktisk stor enighed i debatten om, hvorvidt aktiv dødshjælp skal være lovligt i visse situationer. Alligevel er det vigtigt at pege på, at udgangspunktet for debatten er, at vi ønsker at give mennesker en god død. Men hvad er en god død?.

Mød professor i etik Thomas Søbirk Petersen, der i dette foredrag præsenterer de centrale argumenter for og imod aktiv dødshjælp og tager en kritisk diskussion om fænomenet fra et etisk og filosofisk, men også meget jordnært perspektiv.

På baggrund af denne gennemgang vil han argumentere for, at vi i ganske få og velregulerede situationer bør acceptere aktiv dødshjælp.

Efter oplægget er der sat tid af til debat.

Arrangementet er en del af Forskningens Døgn - læs mere om det her
Vis kort
Åbne arrangementer på højskoler - Højskolerne

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.