Åbne arrangementer på højskoler

Viser 28 events mellem 19. okt. og 17. nov. 2017

25 Okt Klassisk

Sangaften med Erling Lindgren

Ons. d. 25. oktober 2017, kl. 19.30-21.30.
Egeris Kirke og Sognehus, Kirke Allé 111, Skive
26 Okt Klassisk

Sild, salmer og saftige taler

Tor. d. 26. oktober 2017, kl. 18.
Pris: (Entré: 175) Køb/bestil billet
Højskolen Skærgården, Skærgårdvej, Skærbæk, Herning
I samarbejde med Højskolen Skærgården fejrer Ensemble MidtVest 500-året for reformationen med en forrygende koncertmiddag, hvor Luthers berømte bordtaler genopstår og bliver bragt til live.

I den Lutherske spisestue sad hver aften 30-40 mennesker bænket til middag, og ved disse middage var der taler fra Luthers side. Luther var særdeles bramfri og talerne går fra det grove til det sjove, det iltre til det kærlige.

Torsdag d. 26.10.17 kan man opleve skuespilleren Nis Bank-Mikkelsen i rollen som den slagfærdige Luther, når Højskolen Skærgården og Ensemble MidtVest inviterer til reformationskoncert med spisning i højskolens uformelle rammer. Under koncerten vil Luthers egne kompositioner blive bragt ind i nutiden, når ensemblet frit improviserer over Luthers salmer og koraler med udgangspunkt i deres klassiske baggrund. Med Nis Bank-Mikkelsen, som gengiver af Luthers ord, og ensemblets improvisationer, får vi alle nuancer med, når vi sætter os til bord!
26 Okt Klassisk

Syng dansk koncert med Mariann

Tor. d. 26. oktober 2017, kl. 19.30-21.
Baunekirken, Østerbyvej 10, Tjørring, Herning
27 Okt Klassisk

Sognecafe

Fre. d. 27. oktober 2017, kl. 09.30-11.30.
Gludsted sognegård, Smedebækvej 30, Ejstrupholm
Moskva og min tid i Rusland v/ Bodil Lystlund Laursen, Billund Pris 20 kr. inkl. kaffe og brød Alle er velkomne.
27 Okt Klassisk

Koncert med Trio Arizzo

Fre. d. 27. oktober 2017, kl. 17.
Pris: (Entré: 125 kr.)
Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum, Birk Centerpark 1, Herning
Der er lagt op til en stemningsfuld efterårsaften i musikalsk særklasse, når de erfarine orkestermusikere i blæsertrioen Trio Arizzo gæster museet.

Tysk-münchiske Trio Arizzo består af musikerne Florian Adam (obo), Lars Zelling (klarinet) og Cornelius Rinderle (fagot), som alle er uddannet på førende musikkonservatorier og uddannet af prominente musikundervisere.

Der er lagt op til en magisk musikoplevelse, når blæsertrioen gæster museet og underholder med værker af bl.a. Bach, Mozart og den franske, jazz-inspirerede komponist Darius Milhaud.

Se det fulde program og læs nærmere om trioens musikere på museets hjemmeside
29 Okt Klassisk

Flygelkoncert

Søn. d. 29. oktober 2017, kl. 15.15.
Pris: (Entré: 100 kr)
Nørskov, Nørskovvej 15, Venø, Struer
Ida Andersson er årgang 1985 og klassisk pianist fra de svensk-finske Ålandsøer, uddan-net fra Musikhochschule Lübeck og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2015.

Hun har allerede etableret sig som en eftertragtet solist og kammermusiker, med koncerter i bl.a. de nordiske lande, Italien og Tyskland.

Ved søndagens flygelkoncert byder Ida Andersson ind til et soloprogram, som drejer sig om Debussys poetiske klaverunivers - med den første bog af præludier. De impressionistiske klange bliver både spejlet og stillet i modsætning til romantiske klaverværker af Brahms, Chopin og Ginastera.
29 Okt Klassisk

Koncert med Good Time

Søn. d. 29. oktober 2017, kl. 16-18.
Sct. Johannes Kirke, Gl. Landevej 152 A, Herning
Koncert med gospelkoret Good Time under ledelse af Henrik Tjagvad.
31 Okt Klassisk

Koncert

Tir. d. 31. oktober 2017, kl. 17-18.
Klovborg Kirke, Skadevej 12, Klovborg
Koncert ved Hans Holm og Klovborg Friskoles børn. Reformationsjubilæet fejres i Klovborg med denne koncert, som vil rumme rytmisk musik, salmer, Martin Luther og gode overraskelser. Der er gratis entré. mvh Menighedsrådet.
1 Nov Klassisk

Nedtoning

Ons. d. 1. november 2017, kl. 17.00.
Pris: (Fri entré)
Idom Kirke, Burvej 5b, Holstebro
I anledning af Spil-dansk ugen er der udelukkende danske komponister på denne måneds program. Organist Karen Margrethe Madsen spiller orgelmusik i en halv time.
1 Nov Klassisk

Koncert med Alberte Winding

Ons. d. 1. november 2017, kl. 19-20.
Grove Kirke, Grovevej 31, Grove, Haderup
Koncert med Alberte Winding i Grove Kirke. Billetter a` kr. 150,- kan købes fra 1. september ved henvendelse til Grethe Martinussen på tlf. 29639436 eller Børge Nielsen på tlf. 40543864.