Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 134 events mellem 29. mar. og 27. apr. 2024

Karen- Marie Lillelund
11 Apr Foredrag

Karen- Marie Lillelund

Torsdag den 11. april 2024, kl. 19.30.
Pris: Entré: 295-1240 kr Køb/bestil billet
Nørre Vosborg Herregård, Vembvej 35, Vemb
Karen-marie lillelund. Hold balancen - nyd livet. Livet er ikke en generalprøve med døden som premiere. Alligevel føles det indimellem som om vi bare ræser afsted i forsøget på at nå en eller anden mållinje og glemmer at nyde vejen derhen..

Hold balancen - nyd livetLivet er ikke en generalprøve med døden som premiere. Alligevel føles det indimellem som om vi bare ræser afsted i forsøget på at nå en eller anden mållinje og glemmer at nyde vejen derhen.

Inspireret af det har Karen-Marie Lillelund skrevet et nyt foredrag, som handler om at leve livet fuldt ud og sørge for at få lidt med af det hele: kærlighed, karriere, familie, sundhed, osv.

Der er ingen løftede pegefingre, kun underholdende inspiration og måske et venligt skub til både at leve og nyde livet, mens vi har det.

Karen Marie udtaler: Jeg er en heldig kartoffel

Født med et lyst sind og ind i en familie med overskud og tradition for både megen latter og historiefortælling.

Sådan er det ikke alle, der har det og det var den erkendelse, der for mere end 20 år siden satte skub i min foredragskarriere. For selvom man ikke er opdraget med historiefortælling, humor og overskud, så kan det læres. Og det gør livet så meget lettere, når man har den slags værktøjer med på rejsen.

Den tyske filosof Immanuel Kant skrev: "Som modvægt til livets mange sorger har himlen skænket mennesket tre gaver: Håbet, søvnen og latteren"

Søvnen overlader jeg trygt til folk selv, men håbet og latteren har jeg sat mig for at bibringe på så mange måder som muligt.

Som foredragsholder med humor som omdrejningspunkt, bliver jeg ofte spurgt, om jeg ikke er bange for at virke useriøs, overfladisk og måske ikke så begavet som de mere alvorlige typer på foredrags scenen. Og til det kan jeg heldigvis svare et højt og rungende nej.

Humor fungerer ikke uden dyb alvor og det er netop, fordi jeg tager både livet og mennesker meget alvorligt og har omsorg for dem, at jeg formidler det, jeg gør.

Så nej, jeg er ikke bange for at virke overfladisk og useriøs, for jeg ved:

Det kan godt være klogt, selvom det er sjovt.

Karen-Marie er en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere.
Med sin smittende livsglæde og lattermildhed og sin evne til at formidle den har hun igennem mere end 20 år bragt både ny viden, eftertanke og latter til sine tilhørere
Vis kort
Hvorfor arbejder vi for lidt? - oplæg ved Kaare Dybvad
15 Apr Foredrag

Hvorfor arbejder vi for lidt? - oplæg ved Kaare Dybvad

Mandag den 15. april 2024, kl. 17-18.
Pris: Entré: Gratis menæver billet
Herning Bibliotekerne, Østergade 8, Herning
Kom til oplæg om bogen "Arbejdets land"..

I 2021 besluttede den daværende socialdemokratiske regering at forringe længden og satsen på dagpenge til dimittender. Parolen var at der skulle flere i arbejde, og det skulle ikke, nødvendigvis, være lystbetonet at gå på arbejde.
Udspillet affødte en stor debat, der stadig raser den dag i dag. Mens politikerne vil have os til at arbejde mere, er der andre der taler om at træde ud af hamsterhjulet, og politiske partier der drømmer om en 4 dages arbejdsuge.

Men hvorfor er det så vigtigt med det arbejde? Det skrev Kaare Dybvad Bek om i bogen "Arbejdets land".

Heri giver han udtryk for, at den vigtigste ressource vi har, her i Danmark ikke er uddannelse, eller naturressourcer, men vores arbejdsindsats. Og at vores samfundsmodel kun kan bestå, hvis alle der kan, også vil arbejde.

Kom og vær med når Kaare besøger Herning Bibliotekerne med et tankevækkende oplæg om hans tanker om arbejdets værdi og hvorfor han mener at arbejdet er det der definerer Danmark som samfund.

Kaare Dybvad er udlændinge- og integrationsminister fra Socialdemokratiet og har tidligere skrevet debatbøgerne "De lærdes tyranni" og "Udkantsmyten".

Arrangementet er gratis, men du skal trække billet her >>
Vis kort
Bente Klarlund - Dit Magiske Immunsystem - UDSOLGT
15 Apr Foredrag

Bente Klarlund - Dit Magiske Immunsystem - UDSOLGT

Mandag den 15. april 2024, kl. 18.
Pris: Entré: 25-374 kr Køb/bestil billet
MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning
Kongressalen. Ønsker du at få større indsigt i, hvordan din livsstil livsindstilling påvirker dit immunsystem samt din generelle sundhed?.

Så glæd dig til en yderst inspirerende aften i selskab med en af Danmarks førende eksperter inden for sundhed, overlæge Bente Klarlund Pedersen, når hun gæster MCH Herning Kongrescenter 15. april 2024.
Det bliver en aften fyldt med indsigt, gode råd inspiration, når Bente Klarlund guider dig ind i immunsystemets magiske magtfulde verden. Immunsystemet spiller nemlig en afgørende rolle i vores helbred påvirkes af en lang række faktorer, herunder søvn, motion, kost, røg, alkohol, sociale relationer, sex, stress, sorg, bekymringer livsindstilling.
Denne aften vil du lære, hvordan du selv kan tage kontrol over disse faktorer skabe en sund balance i dit liv. Med sin kloge humoristiske tilgang til sundhed vil Bente Klarlund nedbryde komplekse begreber gøre dem forståelige helt ned på celleniveau. Alle hendes råd er solidt forankret i omfattende forskning krydret med en dosis sund fornuft.

Arrangør: Tikko

Læs mere på mch.dk
Vis kort
Tak for udfordringen
15 Apr Foredrag

Tak for udfordringen

Mandag den 15. april 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 150 kr Køb/bestil billet
Snejbjerg Hallen, Snejbjerg Hovedgade 75, Herning
Snejbjerg Borgerforening inviterer til inspirerende. Peptalk med Gert Rune - Den første Dansker, der har gennemført en Ironman med kun ét ben. "Tak for udfordringen" er titlen På det foredrag, som du kan Opleve og få inspirtion til at..

Håndtere udfordringerFastholde motivationenSkabe en vinderkultu
Vis kort
Tirsdagsklub i Krejbjerg Kulturhus
16 Apr Foredrag

Tirsdagsklub i Krejbjerg Kulturhus

Tirsdag den 16. april 2024, kl. 10-11.30.
Krejbjerg Kulturhus, Ginnerupvej 4, Krejbjerg, Spøttrup
Carina, der er leder af Skive friplejehjem, vil fortælle om plejehjemmet Tirsdagsklubben Krejbjerg Kulturhus kl. 10:00 til ca. 12:00 - i lige uger. Tirsdagsklubben er for alle, som har tid og lyst til at dele en formiddag med andre..

Der startes med kaffe og rundstykker og derefter vil der være et lille foredrag - eller andet indslag. Prisen er 30,- kr. på person pr. gang, hvis ikke andet er anført
Vis kort
Musikken på vrangen med Ensemble MidtVest
16 Apr Foredrag

Musikken på vrangen med Ensemble MidtVest

Tirsdag den 16. april 2024, kl. 16.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Holstebro Bibliotek, Kirkestræde 13, Holstebro
Winds in space..

Ensemble MidtVests blæserkvintet inviterer lytterne til at se op i himlen og forestille sig en rejse fra vores smukke planet til månen, længere væk i vores solsystem og ud til "en galakse langt, langt væk". De velkendte melodier, der også præsenterer en bred vifte af genrer, vil helt sikkert blive i lytternes ører længe efter, at de sidste toner er forsvundet i rummet. Blandt andet opføres "Fly me to the moon" samt suiten fra Star Wars og mange flere værker, der alle fører publikum på en rejse ud i universet sammen med musikken og ensemblets musikere.

Om Musikken på vrangen:
Med Musikken på vrangen kan du blive klogere på musikken, når vi vender den på vrangen og ser den efter i sømmene. Med udgangspunkt i et enkelt eller flere værker fortæller vi om komponisten, perioden og værkets form. Musikken på vrangen er kun en "mindre koncert" med færre musikere og værker.

Du kan hente gratis billetter til denne koncert
Vis kort
Bogcafé: På rejse i litteraturen i Jernbanecaféen Ikast
16 Apr Foredrag

Bogcafé: På rejse i litteraturen i Jernbanecaféen Ikast

Tirsdag den 16. april 2024, kl. 18.30-20.30.
Pris: Entré: 165 + gebyr
JernbaneCaféen - Ikast, Ll Torv 3,, Ikast
Kom på rejse i litteraturen i Jernbanecafeen..

Nyd et let måltid og bliv inspireret til ferielæsningen. Tre bibliotekarer fortæller om romaner og fagbøger fra eksotiske rejsemål og om mennesker på rejse. Hør om bøger som "Døden kører Audi", "Jorden rundt i 80 dage" "Damen som købte en bus og bare kørte", "Læseren i morgentoget" og mange andre

Prisen 175. - er for måltidet og inspirationen, drikkevarer skal købes særskilt og senest 11.04. Begrænset antal pladser
Vis kort
Foredrag med Mia Irving
16 Apr Foredrag

Foredrag med Mia Irving

Tirsdag den 16. april 2024, kl. 19.
Pris: Entré: Foredrag 100 kr Køb/bestil billet
Sygehusgrunden, Lægårdvej 12U, Holstebro
Holstebro Udvikling inviterer til foredrag med rollemodel og mønsterbryder Mia Irving, der bl.a. er kendt for at have vundet tv-programmet "Slædepatruljen". BEMÆRK: Anretning med fisk skal købes seperat..
Vis kort
Menneskedyret Homo sapiens (via livestream fra Aarhus Universitet)
16 Apr Foredrag

Menneskedyret Homo sapiens (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 16. april 2024, kl. 19-21.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Thise Kultur og Forsamlingshus, Sundsørevej 44, Roslev
Vi mennesker er et tilfældigt resultat af en broget evolutionsproces, og vi er en anatomisk rodebunke med lån af organer fra vores tidlige forfædre. Vores adfærd er i høj grad styret af menneskedyrets biologi og forhistorie og ikke vores frie vilje alene..

Mennesket bliver af stort set alle kulturer set som et enestående toppunkt i en guddommelig skabelsesproces. Videnskabeligt set er Homo sapiens som en chimpanseart dog blot et mellemstort pattedyr med en lang og dramatisk udviklingshistorie. Kun gennem de sidste 30.000 år har det moderne menneske spillet en betydelig rolle på jorden.

Alle dyr har det samme evolutionære ophav. Vi skylder en stor tak til en ubrudt række af succesfulde mødre og fædre, der over millioner af generationer har fundet mad og partnere, overlevet katastrofer, tilpasset sig klimaændringer, undgået rovdyr og bekæmpet parasitter.

Menneskets anatomi, fysiologi og adfærd er alle produkter af mere end én milliard års evolution fra de første flercellede organismer. Vi er i høj grad et tilfældigt udkomme af en broget evolutionsproces, hvor dagens vindere kan blive morgendagens tabere. Og vores udviklingshistorie og biologiske baggrund bør derfor være en vigtig del af vores selvforståelse.

Foredraget giver et indblik i vores fjerne evolutionshistorie og afdækker, hvilken anatomisk rodebunke menneskekroppen rent faktisk er. Vi har lånt en lang række af vores forfædres organer, som havde helt andre funktioner end vores nuværende. Du vil også høre eksempler på, hvordan vores adfærd i høj grad styres af menneskedyrets biologi og forhistorie - og altså ikke, som vi normalt foretrækker at tro, vores frie vilje alene.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
Menneskedyret Homo sapiens (via livestream fra Aarhus Universitet)
16 Apr Foredrag

Menneskedyret Homo sapiens (via livestream fra Aarhus Universitet)

Tirsdag den 16. april 2024, kl. 19-21.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Trehøje Museum & Kulturhus, Søndermarksvej 2, Ørnhøj
Vi mennesker er et tilfældigt resultat af en broget evolutionsproces, og vi er en anatomisk rodebunke med lån af organer fra vores tidlige forfædre. Vores adfærd er i høj grad styret af menneskedyrets biologi og forhistorie og ikke vores frie vilje alene..

Mennesket bliver af stort set alle kulturer set som et enestående toppunkt i en guddommelig skabelsesproces. Videnskabeligt set er Homo sapiens som en chimpanseart dog blot et mellemstort pattedyr med en lang og dramatisk udviklingshistorie. Kun gennem de sidste 30.000 år har det moderne menneske spillet en betydelig rolle på jorden.

Alle dyr har det samme evolutionære ophav. Vi skylder en stor tak til en ubrudt række af succesfulde mødre og fædre, der over millioner af generationer har fundet mad og partnere, overlevet katastrofer, tilpasset sig klimaændringer, undgået rovdyr og bekæmpet parasitter.

Menneskets anatomi, fysiologi og adfærd er alle produkter af mere end én milliard års evolution fra de første flercellede organismer. Vi er i høj grad et tilfældigt udkomme af en broget evolutionsproces, hvor dagens vindere kan blive morgendagens tabere. Og vores udviklingshistorie og biologiske baggrund bør derfor være en vigtig del af vores selvforståelse.

Foredraget giver et indblik i vores fjerne evolutionshistorie og afdækker, hvilken anatomisk rodebunke menneskekroppen rent faktisk er. Vi har lånt en lang række af vores forfædres organer, som havde helt andre funktioner end vores nuværende. Du vil også høre eksempler på, hvordan vores adfærd i høj grad styres af menneskedyrets biologi og forhistorie - og altså ikke, som vi normalt foretrækker at tro, vores frie vilje alene.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Vis kort
Åbne arrangementer på højskoler - Højskolerne

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.