Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 60 events mellem 19. apr. og 18. maj 2024

Debatten der aldrig vil dø - et forsvar for aktiv dødshjælp
20 Apr Foredrag

Debatten der aldrig vil dø - et forsvar for aktiv dødshjælp

Lørdag den 20. april 2024, kl. 11-12.
Pris: Fri entré
Struer Bibliotek, Smedegade 1-7, Struer
Der er faktisk stor enighed i debatten om, hvorvidt aktiv dødshjælp skal være lovligt i visse situationer. Alligevel er det vigtigt at pege på, at udgangspunktet for debatten er, at vi ønsker at give mennesker en god død. Men hvad er en god død?.

Mød professor i etik Thomas Søbirk Petersen, der i dette foredrag præsenterer de centrale argumenter for og imod aktiv dødshjælp og tager en kritisk diskussion om fænomenet fra et etisk og filosofisk, men også meget jordnært perspektiv.

På baggrund af denne gennemgang vil han argumentere for, at vi i ganske få og velregulerede situationer bør acceptere aktiv dødshjælp.

Efter oplægget er der sat tid af til debat.

Arrangementet er en del af Forskningens Døgn - læs mere om det her
Vis kort
Visible mending
20 Apr Foredrag

Visible mending

Lørdag den 20. april 2024, kl. 14-17.
Pris: Entré: 50 kr
Hovedbiblioteket, Østergade 25, Skive
Foredrag og workshop med klimamusen..

Med mulighed for efterfølgende fællesspisning 17:30

Forlæng tøjets levetid og lær at lappe med broderi og visible mending sammen med Anna Kjær Voss, kendt under navnet Klimamusen.

Eftermiddagen starter med et kort oplæg om tekstillapning i et historisk lys og gennemgang af de klima- og miljømæssige vinkler samt nøgletal om vores tøj- og tekstilforbrug.

Herefter kommer workshoppen, hvor du får nål, tråd og broderiramme i egne hænder. Du vil blive undervist i lappeteknikker og brugbare broderisting til at lappe huller, skjule pletter eller dekorere og upcycle dit tøj.

Vi lærer sammen sting og teknikker, og der vil være tid til at få hjælp og sparring til at gå i gang med sit eget medbragte tøj, der har brug for lapning eller dekoration.

Anna har alle redskaber og materialer samt 'prøveklude' med. Så du skal blot møde op som du er - men husk meget gerne den hullede sweater eller den plettede t-shirt.

Du får en lille printet begynderguide med hjem.

Hele arrangementet varer 3 timer og foregår i det åbnerum på 1. sal.

Der er begrænsede billetter til dette arrangement.

Pris inkl. materialer: 50 kr.
Du kan desuden bestille billet til vores bæredygtig fællesspisning til 50 kr., når du tilmelder dig. Leveret af Madsen og Fjalland

Køb billet her på siden eller ved fremmøde på Skive Bibliotek
Arrangører: Skive Bibliotek
Vis kort
Er du kriseparat,
22 Apr Foredrag

Er du kriseparat,

Mandag den 22. april 2024, kl. 19-21.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: LOF Holstebro
LOF Huset, Lavhedevej 32, Holstebro
Hvis større dele af samfundet rammes af ex. strømafbrydelse, så forsvinder Internettet, Mobilnettet og muligheden for at sætte en steg i ovnen osv. osv..

I sådanne situationer tager redningeberedskabet sig først og fremmest af de kritiske samfundsfunktioner, så f.eks sygehuset og plejehjem kan fungere.

Du og din familie skal derimod klare jer selv.

Er I rustede til at klare 3 døgn eller mere helt alene??

Kom og hør når Beredskabsforbundet kommer og lærer os, hvordan vi bedst forbereder en krisesituation.

Vi skal lære at tage vare på os selv, andre og boligen.
at forebygge så ulykker og skader kan undgåes.
at forberede og at være klar til enhver situation
at udarbejde tjeklister
at udarbejde egen beredskabsplan
lære om redningsberedskabet og dit ansvar

Underviser: Oplyses senere
Hold: 1256
Vis kort
Udsolgt: Kim Blæsbjergs
22 Apr Foredrag

Udsolgt: Kim Blæsbjergs " De bedste familier" kommer til Ikast

Mandag den 22. april 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 60 + gebyr
Ikast-Brande Bibliotek, Grønnegade 25, Ikast
Mød forfatter Kim Blæsbjerg som fortæller om sin seneste roman "De bedste familier". Entré på dagen: 80. Et arrangement i uge 17 - Bibliotekernes Verdensmålsuge - I samarbejde med LOF..

Kim Blæsbjergs anmelderroste roman fra 2023, "De bedste familier", tager et stykke danmarkshistorie og giver det liv i form af fortællingen om to familier i og omkring fabrikken Cheminova i Lemvig fra 1953 til 1962.

Romanen skildrer ikke blot en brydningstid i Danmark efter 2. verdenskrig, hvor mulighederne for øget velstand blandt den almene befolkning steg, men også det helt særlige ved byen Lemvig og dens tilknytning til kemikaliefabrikken Cheminova.

Romanen beskriver på nuanceret vis, hvordan den øgede velstand i Lemvig afhænger af Cheminova og de muligheder, som fabrikken giver de lokale for at komme i arbejde, men også hvordan en benhård politisk virkelighed fungerer, når Cheminovas succes baner vejen for bedre infrastruktur og lægebehandling i den tidligere ludfattige vestjyske egn samtidig med at vilkårene for arbejderne på fabrikken halter.

Romanen maler en række lyslevende karakterer frem, som er med til at gøre historien om Lemvig i 50erne til et stykke personligt og levet danmarkshistorie. Det er velfortjent, at romanen netop er blevet solgt til filmatisering.

Kom og hør Kim Blæsbjerg fortælle om "De bedste familier", og om hvilke overvejelser han har haft i skildringen af Cheminova og Lemvig, hvor han selv er vokset op
Vis kort
Thøger Larsen - forelæsning 2024
22 Apr Foredrag

Thøger Larsen - forelæsning 2024

Mandag den 22. april 2024, kl. 19:00.
Pris: Entré: 50 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Biohuset, Lemvig, Bredgade 17, Lemvig
Bliv opdateret på universet! Astronom Holger Nielsen fortæller om verdensbilledet på Thøger Larsens tid og frem til i dag..

Vores viden er eksploderet med ukendt stof og myriader af galakser.

Kl. 19 og efter forelæsningen er der kor, fællessang og digtoplæsning.

Foredraget arrangeres i et samarbejde mellem Lemvig Bibliotek, Lemvig Folkeuniversitet, Lemvig Gymnasium, Lemvig Kirkerne, Lemvig Kommune og Lemvig Museum.

Billetter købes via link til hjemmesiden
Vis kort
Aktiv Højskole
23 Apr Foredrag

Aktiv Højskole

Tirsdag den 23. april 2024, 13:30 - 15:30.
Pris: Entré: 85 kr
Aktiv Centret, Brorsonsvej 12, Herning
3 X Hans kommer og underholder med sang og musik samt muntre historier..
Vis kort
Sognehøjskole
23 Apr Foredrag

Sognehøjskole

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 10-12.30.
Sognehuset ved Holstebro Kirke, Kirkestræde 9A, Holstebro
Bemærk ændring i programmet for 23. april til: Pensioneret kirketjener Frede Sørensen fortæller om udsigten fra bagerste bænk først i Holstebro Kirke og senere i Ellebæk Kirke..
Vis kort
Højskoleeftermiddag
23 Apr Foredrag

Højskoleeftermiddag

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 14.30.
Lem præstegård, Hostrupvej 24, Lem, Spøttrup
Jens Jakobsen fortæller..
Vis kort
Hvorfor ringer nogle mennesker 1-1-2 mere end 100 gange på ét år?
23 Apr Foredrag

Hvorfor ringer nogle mennesker 1-1-2 mere end 100 gange på ét år?

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 17-18.
Struer Frivilligcenter, Skolegade 5A, Struer
Alle kender telefonnummeret 1-1-2..

De fleste er sjældent i kontakt med nummeret, men dette er anderledes for en relativt lille gruppe borgere, der ofte ringer 1-1-2. Hvem er disse borgere? Og hvorfor ringer de 1-1-2 så ofte? 1-1-2 er til nødsituationer som f.eks. livstruende sygdom, trafikuheld eller akut tilskadekomst

Nødsituationer opstår hver eneste dag, og de fleste danskere oplever nogle enkelte gange, på et eller andet tidspunkt i deres liv, at ringe 1-1-2.

Anderledes ser det ud for en relativt lille gruppe borgere, der er blevet 1-1-2-superbrugere - nogle med mere end 100 opkald på bare et halvt år.

Udover at disse 1-1-2-superbrugere er til stor frustration hos dem, der tager opkaldene, så ved vi meget lidt om disse borgere. Hvem er de? Og hvorfor ringer de 1-1-2 så ofte?

Det har lektor cand.psyk ph.d Tine Bennedsen Gehrt fra Præhospitalet i Region Midtjylland sat sig for at undersøge. Tirsdag den 23. april kl. 17.00 kommer hun forbi Struer Frivilligcenter og fortæller om 1-1-2 superbrugerne og sine foreløbige undersøgelser. Foredraget er en del af Forskningens Døgn og er åbent og gratis for alle
Vis kort
Retsantropolog - et job som i en krimi?
23 Apr Foredrag

Retsantropolog - et job som i en krimi?

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 18.
Pris: Fri entré
Struer Bibliotek, Smedegade 1-7, Struer
I krimier løser retsantropologer drab på få timer, ofte med risiko for deres eget liv, og bruger den nyeste teknologi. Men hvordan ser hverdagen ud for en retsantropolog i Danmark? Helt anderledes, men ikke mindre spændende!.

Mød retsantropolog Svenja Weise, der vil fortælle om knoglefund, som skal undersøges for politiet, forskningsrejser rundt om i verden, udgravninger af historiske og moderne skeletter, og det marinarkæologiske arbejde med vragene af amerikanske bombefly, der styrtede ned i vandet under anden verdenskrig. Alt dette er en del af hendes arbejde hos ADBOU, Antropologisk Afdeling under Retsmedicinsk Institut ved Syddansk Universitet. Afdelingen er kendt verden over for sin forskning og store samling af skeletter. Som knogleekspert og forskningsdykker, med uddannelse i biologisk antropologi og arkæologi, arbejder jeg sammen med en lang række andre specialister, såsom retsmedicinere, arkæologer, kemikere, politifolk, søværnet med videre.

Dette foredrag vil præsentere forskellige aspekter af arbejdet som retsantropolog, og hvad vi kan lære af skeletter.

Arrangementet er en del af Forskningens Døgn - læs mere om det her
Vis kort
Åbne arrangementer på højskoler - Højskolerne

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.