Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 65 events mellem 19. okt. og 17. nov. 2017

19 Okt Andet/Ukendt

The Savage Rose

Tor. d. 19. oktober 2017, kl. 20.
Pris: (Entré: 295 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Fermaten, Smallegade 4, Herning
Når regnskabet engang skal gøres op med hensyn til dansk rockmusik, som den efterhånden har udfoldet sig i over 50 år, vil man uvægerligt finde The Savage Rose et sted helt oppe i toppen af pyramiden.

Annisette og resten af hendes band var forud for deres tid for cirka 40 år siden. Det er de stadig. (Jyllands Posten)

..den aktuelle inkarnation af The Savage Rose er tættere sammenspillet og simpelthen bare bedre end nogensinde. (Gaffa)

"Livsblues" kaldte Berlingskes anmelder den særlige genre, The Savage Rose har dyrket siden starten i 1967 - og som blomstrede så smukt og stærkt som nogensinde på 2012 albummet "Love And Freedom", der blev hyldet som en af bandets bedste udgivelser nogensinde. Som altid med den karismatiske Annisette som det vokale og visuelle fixpunkt i en række sange, der tager "et flot favntag med livet, kærligheden og retten til frihed", som der stod i Berlingskes anmeldelse.

Fantastisk at tænke sig, at debutalbummet "The Savage Rose" udkom så langt tilbage som i 1968 - hvor det var med til både at revolutionere den danske rock og samtidig definere den som en helt selvstændig kunstart. Siden er det blevet til en lang række plader - både store kunstneriske og kommercielle succeser og plader udgivet i små oplag. Der har været albums udgivet på store etablerede selskaber og andre indspillet for egne midler og udgivet på små alternative selskaber, fordi budskabet og indholdet var så vigtigt, at det skulle ud.

Det er ikke mange, der kan udgive store plader med mere end 20 års afstand, men The Savage Rose har gjort det med klassikere som "Dødens Triumf" og "Black Angel". Og med de seneste udspil - "Universal Daughter" (2007) og "Love And Freedom" (2012) viste Annisette og The Savage Rose, at der også var liv i bandet efter afskeden med det mangeårige kompositoriske midtpunkt, Thomas Koppel, der pludseligt døde i 2006.
Den aktuelle liveudgave af The Savage Rose kommer ubesværet rundt i sange fra hele den lange karriere - og har ved de seneste års koncerter både spillet klassikere fra de første albums og sange fra de seneste udgivelser samt helt nye numre.

Udover Annisette består The Savage Rose i dag af: Palle Hjorth (klaver, Hammond-orgel, harmonika), Jacob Falgren (kontrabas, el-bas), Anders Holm (trommer), Rune Kjeldsen (guitar) samt Naja Koppel og Amina Carsce Nissen (kor).

Koncerttype: Siddepladser. Garderobeforhold: Obligatorisk garderobe for jakker & tasker kr. 20,-. Yderligere information: Se
Vis kort
20 Okt Andet/Ukendt

Tamilsk Kulturaften

Fre. d. 20. oktober 2017, kl. 17.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Huset No7, Nørregade 7a, Herning
Arrangementet giver mulighed for at opleve den tamilske kultur. Tilmeldingen skal ske ved at sende en mail til dtinfocenter@gmail.com eller skrive til os på facebook.

Aftensmaden kan købes for 100. pr. person (buffet og en sodavand)

Der vil være mulighed for at købe yderligere drikkervarer under hele arrangementet

Aftenen byder også på tamilsk dans og musik samt udstilling af vores kulturer (fx tøj, musik instrumenter m.m.)

Arrangementet er gratis for alle, men der skal sendes en tilmelding til overnævnte mail, hvis man ønsker aftensmad :-)

Tilmeldingen skal ske seneste fredag d. 13 oktober 2017
Vis kort
20 Okt Andet/Ukendt

Oktoberfest med Sussi og Leo

Fre. d. 20. oktober 2017, kl. 18.30-23.59.
Pris: (Entré: 125-199 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
George and the dragon, Strøget 22, Ikast
Vis kort
20 Okt Andet/Ukendt

Madsen, Møller og From

Fre. d. 20. oktober 2017, kl. 20-22.
Pris: (Entré: 295 kr) Køb/bestil billet
RemisenBrande, Kultur- & Konferencecenter, Remisevej 1, Brande
Har man bare een gang oplevet Madsens akustiske triokoncerter, ved man, at dette er den allerbedste måde at komme helt tæt på den vestjyske rockpoet.

Sammen med guitaristen Knud Møller og perkussionisten Henrik From er Johnny Madsen i igen på landevejen - tilbage i stærkeste startopstilling.
På deres vej vil Johnny Madsen, Knud Møller og Henrik From servere såvel højdepunkter som skæve øjeblikke i de neddroslede, men alligevel højtflyvende akustiske versioner af Madsens sange, der er trioens varemærke. I denne akustiske konstellation levnes der også plads til Thyborøn-drengens særdeles underholdende mikro-sociologiske iagttagelser fra landets randområder. Og altid veloplagte Madsen deler ofte og gerne ud af sine knivskarpe betragtninger af, hvordan vi som mennesker gebærder os i hinandens selskab - ofte med inspirationen hentet fra kunstnerens egen udkigspost på Fanø og naturligvis altid med et permanent funklende glimt i øjet
Vis kort
20 Okt Andet/Ukendt

Jens Unmack

Fre. d. 20. oktober 2017, kl. 21.
Pris: (Entré: 195 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Fermaten, Smallegade 4, Herning
For første gang nogensinde tager Jens Unmack afsted helt alene. Med numre fra det store Love Shop-katalog og fra hans solo-albums.

Med plads til at grave dybere i teksterne og historierne bag. Sangene som de nok først opstod; fra Jens Unmacks mund akkompagneret af hans guitar alene.

Unmack begyndte karrieren i Viborg-punkbandet Næste Uges TV, men er naturligvis bedst kendt som sanger og sangskriver i gruppen Love Shop, der debuterede i 1990 med nyklassikeren ‘En nat bliver sommer' og siden blev et meget populært band, ba°de før og efter den pause bandet holdt fra 2004 til 2009. Jens Unmack udgav senest med Love Shop i fora°ret 2017 albummet Risiko, som konsoliderede bandets position pa° kvalitetstoppen af dansk rock og udløste 5-6 stjernede anmeldelser, samt udsolgte koncerter i DR's Koncerthus og Musikhuset i Aarhus.

I 2004 indsang Unmack nummeret "Minder" til Leonard Cohen-albummet Pa° Danske Læber. Unmacks egentlige debut som solist fulgte a°ret efter med albummet Vejen Hjem Fra Rocknroll, der udkom a°ret efter. I 2007 udgav han soloalbum nummer to; Aftenland Express og i 2009 udkom tredje soloalbum, Dagene Løber Som Heste, hvor strygerne fra Prags Philharmoniske Orkester medvirker.

Og nu turnerer han for første gang nogensinde rundt i landet uden musikere bag sig. Det kan kun blive mindeværdigt at opleve Unmack og hans altid vedkommende ord, ofte kaldt nogle af de bedste i moderne dansk musik, leveret helt uden distanceblænderi, tæt pa°, intimt og direkte.

Medlemsbillet: Hvis du har købt medlemsbillet - Husk dit medlemskort der skal fremvises ved indgangen. Koncerttype: Siddepladser. Garderobeforhold: Obligatorisk garderobe for jakker & tasker kr. 20,-. Yderligere information: www.fermaten.dk
Vis kort
21 Okt Andet/Ukendt

Johnny Madsen, Møller og From

Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 17.30.
Pris: (Entré: Billet inkl. menu 450 kr) Køb/bestil billet
Midtpunktet Thyholm, Rughavevej 5, Thyholm
Madsen, Møller og From i aukustisk udgave, inkl. koncertmenu og afterparty.
Vis kort
21 Okt Andet/Ukendt

Kellermensch

Lør. d. 21. oktober 2017, kl. 21.
Pris: (Entré: 185 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Fermaten, Smallegade 4, Herning
Dansk rock noir band & guitar Slingers Kellermensch udkommer med nyt længe ventet album. Kellermensch offentliggør nyt album "Goliath" og fejrer dette med at udgive første single "Bad Sign".

"Out of the darkness something has to grow."
Sådan starter første linie i det danske band Kellermensch's comeback single, "Bad Sign". Og sikke en storslået retur til form fra et af dansk rocks største håb. De har plantet en smuk blomst et sted langt væk fra sollys.

Det er nu mere end 6 år siden Kellermensch udgav deres anmelderroste debutalbum. Bandet tog anmelderne med storm i både ind og udland, og har på deres ture rundt i Europa, på store scener som Roskilde Festival, Rock Am Ring, Rock Im Park, Download Festival, etc., bevist at de er et af de mest intense livebands. Efter en radiosession i BBC´s legendariske Maida Vale studios udtalte en begejstret radiovært, Daniel Carter, "One of the greatest bands to have come out of Denmark" om bandet, der også har været nomineret til P3 Guld & Zulu Awards.

Siden Kellermensch i 2012 åbnede Roskilde festivals Orange Scene, har bandet været optaget af arbejdet med opfølgeren til deres debutalbum - et arbejde som har taget hårdt på bandet og har været præget af skrivevanskeligheder og selvransagninger. Omsider er bandet klar med et album, som bærer den eklatante titel "Goliath", et album der viser et band som er blevet mere modent, modigt og sårbart. Albummet udkommer d. 27. januar 2017 igennem Universal Music.

"Bad Sign" er den første single fra bandets kommende album, "Goliath". Sangen er på samme tid smuk og truende, og skildrer en persons søgen efter frihed blandt ruinerne af et forlist forhold. Der skæres helt ind til benet og bandet viser med den sparsomme instrumentering, at Kellermensch udtryk, er umiskendeligt og unikt.

"Goliath" kommer til at indeholde 10 skæringer og kan forudbestilles her. Kellermensch er en "must-see" oplevelse på scenen. Intensitet og desperation går hånd i hånd i et sofistikeret rock-udtryk, og front mand, Sebastian Wolff's nærvær på scenen minder sommetider om en spirituel eksorcisme. Fans af alt fra Nick Cave til Arcade Fire må ikke gå glip af denne sorte sommerfugl
Vis kort
22 Okt Andet/Ukendt

Jo and the Mofos

Søn. d. 22. oktober 2017, kl. 15.
Pris: (Entré: 140 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Holstebro Musikteater-Black Box, Den Røde Plads 16, Holstebro
60 minutter.
Vis kort
24 Okt Andet/Ukendt

Sangaften

Tir. d. 24. oktober 2017, kl. 19-21.
Pris: (Fri entré)
Fuglsangsø Centret, Fuglsang Toft, Herning
Hyggelig sangaften med 3-mands orkester. Du kan selv være med til at ønske hvad der skal synges. Man blir' i godt humør af at synge. Kaffe og kage kr. 15.00.
Vis kort
25 Okt Andet/Ukendt

Ugentlige sangaftener på Tuskær v/ Olav Buch

Ons. d. 25. oktober 2017, kl. 20.
Pris: (Entré: 50 kr.)
Kunst- og Kulturcentret Tuskær, Tuskærvej 9, Fjaltring, Lemvig
Fællessang hver onsdag med Olav Buch ved flyglet. Prisen er incl. kaffe og brød.
Vis kort