Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 76 events fra/efter 14. dec. 2017

24 Feb Jazz

Jazz Koncert og god mad

Lør. d. 24. februar 2018, kl. 11.
Pris: (Entré: 100-150 kr) Køb/bestil billet
Nordfyns Højskole, Fælledvej 11, Harritslev, Bogense
På en vinterdag kombinerer vi god jazz musik med god mad. Klokken 11 starter vi med jazz koncert i gymnastiksalen med Afterbeat der spiller traditionel jazz og synger for til fællessange, vi alle kender..

Kl 12 er der frokost og kl 13 har vi endnu en koncert med Afterbeat. Kl 14 er der kaffe i spisesalen.

Pris for medlemmer 100 kr., ikke-medlemmer 150 kr

Bliv medlem via vores hjemmeside
Vis kort
25 Feb Klassisk

Exile

Søn. d. 25. februar 2018, kl. 16.
Pris: (Entré: 110 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Borups Højskole København, Frederiksholms Kanal 24, København K
Athelas Sinfonietta præsenterer. EXILE. Dato: 25. februar 2018 kl. 16.00. Dørene åbnes kl. 15.00. I 2016 uropførte Athelas Sinfonietta en kammersymfoni af komponisten Peter Bruun..

Værket har titlen "Når du engang har forladt", og var uundgåeligt inspireret af de daglige billeder af flygtningestrømme over land og over vand. Værket er elementært gribende, alvorligt og smukt klingende, og ensemblet havde med det samme lyst til at spille det igen. Derfor har vi nu taget udgangspunkt i dette værk og tilrettelagt en koncert Søndag d. 25. februar 2018 med temaet 'Exile', hvor musik, eller komponister, der kan siges at være i eksil, sættes på programmet. Ikke for at deltage i nogen form for politisk aktivisme, men for at give et rum til eftertanke om menneskelivets talrige udfordringer, og forhåbentligt inspirere til større forståelse for de forskellige vilkår, vi mennesker lever under. Til at supplere Peter Bruuns emotionelt rørende værk, har vi programsat musik af den i Aalborg bosiddende Cubanske komponist Luis Aquirre, der er gået i eksil i Danmark fra et styre, han ikke kan finde sig til rette under. Han har siden sin ungdom haft en ufærdig kammersymfoni liggende, som han nu gør færdig til os. Han er, som vi alle før eller senere kommer det, også i eksil fra sin ungdom. Dertil føjer vi et værk af den danske komponist Ivar Frouenberg, der i mange år har boet i Oslo, hvor han har været professor i komposition. Han har i løbet af de år skrevet en række værker, der alle er blevet en del af det samlingen 'Af en asylants dagbog', hvor han på forskellig vis giver udtryk for det tab og den rodløshed, der hører med til at bosætte sig i et andet land - uanset at det er et naboland med fælles historie, kultur og næsten samme sprog. Vi runder af med et værk af koncertens dirigent Daniel Moreira, der tidligere har dirigeret Athelas. Moreira er også komponist og i Athelas har vi tidligere præsenteret et enkelt charmerende og finurligt værk af denne i Hannover eksilerede brasilianer, der har søgt til Europa for at være tæt på udspringet for den musik han brænder for. Hans værk er for et let udvidet ensemble samt video/elektronik og er et umådelig elegant eksempel på at lyd og billede kan smelte sammen til en helhedsoplevelse. Program: Peter Bruun (f. 1968): Kammersymfoni - "Når du engang har forladt" (2016). Ivar Frounberg (f. 1950): Aestetische Theorie (2004). Louis Aguirre (f. 1968): Chamber Symphony - Memoirs of yesterday?s world (2017). Daniel Moreira (f. 1984): TBC. Arrangør: ATHELAS
Vis kort
26 Feb Foredrag

Folkekøkken og foredrag: Niels Krause-Kjær

Man. d. 26. februar 2018, kl. 18.30.
Pris: (Entré: 200 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: LOF Nysted
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
DR-vært og journalist Niels Krause Kjær holder foredrag med overskriften "Kan man overhovedet stole på en politiker?" Ved hjælp af anekdoter, tal og løse påstande forsøger Niels Krause-Kjær at besvare spørgsmålet..

Det tager ham mindst en time, og der er bestemt basis for at diskutere bagefter. For kan man stole på en journalist? Folkekøkken og foredrag kl. 18.30: 200 kr. Foredrag alene kl. 19.30: 100 kr. Billetter kan købes hos LOF Guldborgsund, på højskolen og på Hold 181080
Vis kort
27 Feb Foredrag

Foredrag om relativitetsteori og gravitationsbølger

Tir. d. 27. februar 2018, kl. 19.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Livestream fra Aarhus Universitet, professor i relativistisk fysik Ulrik Uggerhøj. Hør om de gravitationsbølger som Einstein forudsagde med sin relativitetsteori for 100 år siden og hør også eksempler på hvor eksotisk vores Univers i virkeligheden er..
Vis kort
27 Feb Foredrag

Stjernestøv og galakser

Tir. d. 27. februar 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 80 kroner)
Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Frederiksværksgade 147, Hillerød
Anja C. Andersen er ekspert i kosmisk støv, der findes i galakser som vores egen Mælkevej. Støvet dannes i stjerner, hvorefter det bliver blæst ud i rummet. I gas- og støvskyerne bliver nye stjerner dannet..

Støvkorn spiller derfor en altafgørende rolle for, at stjerner og planeter kan dannes - og for at vi findes i Universet i dag. I foredraget kommer Anja Andersen ind på hendes forskning i kosmisk støv samt på de helt aktuelle resultater fra Cassini-missionen til Saturn.

Anja Cetti Andersen er astrofysiker ved Dark Cosmology Center og har modtaget Rosenkjærprisen
Vis kort
3 Mar Andet

Kirkehøjskole, Hadsten Højskole

Lør. d. 3. marts 2018, kl. 10-12.30.
Hadsten Højskole, Østergade 49, Hadsten
"Smag på reformationen" v. Ida Gravgaard I sit foredrag vil Ida Gravgaard fortælle, hvordan Luther har brugt måltidet, madens associationer og praksis til at sprede sit budskab. Luther havde stor kærlighed til maden, øllet og måltidet..

Det at spise, blev et værktøj der skabte rammerne for de kendte bordtaler, der fandt sted i hans bolig, det tidligere Augustinerkloster. Martin Luthers hustru Katharina Von Bora, førte husholdning med egen køkkenhave og bryggede eget øl. Middagene i hjemmet fik stor symbolværdi for den nye måde at forstå kristendommen. Med sin teologi og verdensanskuelse satte han sit aftryk på madkulturen og det at fortære mad i Luthers to regimenter, den åndelige og den verdslige. I dag bliver den protestantiske madfilosofi skildret i kogekunsten og madpolitik i Danmark - hvor næsten alt er tilladt, til forskel fra andre store religioner. Ida Gravgaard er madhistoriker og kogekone, hun har en universitetsbaggrund i historie og religionsvidenskab og arbejder i dag som kok og formidler af madhistorie. Kirkehøjskolen holder til på Hadsten Højskole, 4 lørdage henover efteråret og vinteren i tidsrummet 10.00-12.00. Vi starter i foredragssalen kl. 10.00 med foredrag og debat og spiser brunch i spisesalen kl. 11.30. Arrangementet slutter kl. 12.30. Der er tilmelding på Hadsten Kirkekontor, tlf. 86 98 04 25, senest kl. 12.00 torsdagen før. Prisen for foredrag og brunch er 70 kr. pr. gang
Vis kort
4 Mar Klassisk

Klassisk guitarkoncert med Carsten Grøndahl

Søn. d. 4. marts 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 75)
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Carsten spiller på en klassisk guitar med 11 strenge. Han spiller Bach, sydamerikansk musik og til slut en afdeling med spansk guitarmusik. Carsten er uddannet på musikkonservatorierne i Aalborg, Malmö og København. Dørene åbnes kl. 19.00..
Vis kort
5 Mar Foredrag

Lisbet Dahl

Man. d. 5. marts 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 100 kr) Køb/bestil billet
Musik og Teaterhøjskolen, Herrestedgade 6-8, Toftlund
I samtale med Musik og Teaterhøjskolens forstander, Thomas Trier..

Endnu et stort skuespillernavn kommer til Toftlund, denne gang Lisbet Dahl. Hun er især kendt fra Cirkusrevyen, hvor hun har været instruktør og revychef i en årrække, men også for sine roller på teatret og i TV. Mange husker hende som den polskfødte lægefrue Sofia Sommer i TV-serien Sommer fra 2008.

Lisbet Dahl har modtaget meget hæder for sit arbejde, blandt andet Wilhelm Hansen Fondens Hæderspris, en Æres-Reumert og så er hun Ridder af Dannebrog.

Som barn af to skuespillere - Helge Dahl og Toni Biering - lå det lige for at blive skuespiller. Lisbet Dahl blev uddannet ved Aalborg Teater i 1967 og efter nogle år med teater medvirkede hun i de populære film Nøddebo Præstegård og Familien Gyldenkål og senere i Den kroniske Uskyld og Op på fars hat - med Walter og Carlo. Derudover lavede hun revyer - de mest kendte er nok Tivolirevyen og Cirkusrevyen.

Privat har Lisbet Dahl fem børn - alle med forskellige fædre. Hun var bl.a. gift med Preben Kaas i en årrække og så er hun forfatter til selvbiografien "At overkomme livet".

Der er således meget at snakke om, når Lisbet Dahl gæster Toftlund og fortæller om sit liv og virke i samtale med højskoleforstander Thomas Trier
Vis kort
12 Mar Foredrag

Folkekøkken og foredrag: Ditte Young

Man. d. 12. marts 2018, kl. 18.30.
Pris: (Entré: 200 kr) Klik her for at tilmelde dig
Hjemmeside: Se hjemmeside
Arrangør: LOF Nysted
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Dyretelepatør og clairyovant Ditte Young holder foredrag med titlenVi ses i himlen - om dyr, spiritualitet og himlen..

Folkekøkken og foredrag kl. 18.30: 200kr. Foredrag alene kl. 19.30: 100 kr. Billetter kan købes hos LOF Guldborgsund, på højskolen og Hold 183055
Vis kort
16 Mar Foredrag

En aften med Steffen Jensen

Fre. d. 16. marts 2018, kl. 19.
Pris: (Entré: 100-150 kr) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nordfyns Højskole, Fælledvej 11, Harritslev, Bogense
Historien i fotografiet, og fortællingen bag det. "fotografi handler om at fortælle historier." historien fotografiet fortæller..

Steffen Jensen er sikkert mest kendt som TV2's mangeårige udenrigskorrespondent i Mellemøsten, men han er også en passioneret amatørfotograf, og har både udgivet fotobøger, haft flere fotoudstillinger og var været dommer ved Årets Pressefoto.

Selvom foredraget handler om fotografi, vil det (næsten) ikke handle om teknik, kameraer eller objektiver. Men med udgangspunkt i en række udvalgte foto, vil Steffen Jensen fortælle historien om de enkelte fotografier. Både historien de fortæller, men også historien bag de enkelte billeder. Hvordan de blev til, hvilke problemer der var, hvordan de blev løst, og hvordan han kommer så tæt på de mennesker, han fotograferer, om det er på slagmarken i Mellemøsten eller under høsten på Langeland.

Pris for medlemmer: 100 kr, ikke-medlemmer 150 kr

Bliv medlem via vores
Vis kort