Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 76 events fra/efter 14. dec. 2017

25 Jan Foredrag

Tove Ditlevsen 100 år

Tor. d. 25. januar 2018, kl. 19.
Hjemmeside: Se hjemmeside
Nordfyns Højskole, Fælledvej 11, Harritslev, Bogense
Forstander Mogens Godballe fortæller om Tove Ditlevsens liv og læser op af digte og små noveller..

D. 14.12 2017 fyldte Tove Ditlevsen 100 år - arbejderkvinden fra Vesterbro, der levede for at skrive digte og herigennem fik udløb for stærke følelser om kærlighed, barndom, ægteskab, døden og meningen med livet.

Tove Ditlevsen levede et stærkt liv med 4 forliste ægteskaber, misbrug og et liv, der endte med selvmord.

Fri entre for medlemmer, 50 kr. for ikke-medlemmer - Tilmelding via

Bliv medlem af skolekredsen for 50 kr./år og få gode rabatter på vores arrangementer
Vis kort
1 Feb Andet/Ukendt

Koncert med Musikskolens elever

Tor. d. 1. februar 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 40)
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Koncert med elever fra Guldborgsund Musikskole, fra barokmusik til nutidig musik. Koncerten vil indeholde en guitarkvintet, en marimbakvartet, kammersammenspil, en klaver-duo samt blæsere, klaver, cello, kornet og saxofon. Dørene åbnes kl. 19.00..
Vis kort
29 Jan Undervisning

Daghøjskole i 1 uge "Romantik i den 3. alder"

Man. d. 29. januar til fre. d. 2. februar 2018, kl. 08-17.15.
Pris: (Pris: 1175)
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Stadig flere seniorer finder en ny kæreste, når livspartneren er gået bort. Men for mange er det bestemt ikke uden udfordringer. På kurset kommer vi rundt om problematikkerne og det forventes, at du bidrager med egne erfaringer..

Romantik i den tredje alder

Stadig flere seniorer finder en ny kæreste, når livspartneren er gået bort. Men for mange er det bestemt ikke uden udfordringer, ikke mindst i relation til familien. På dette kursus taler vi i fortrolighed om, hvad kærligheden til livspartneren har betydet og stadig betyder for den enkelte. Hvilke udfordringer er der, når man i den tredje alder gerne vil have en ny kærlighedsrelation? Hvordan sætter man grænser og beskytter sig selv? Og hvordan tackler man, hvis ens nye kærlighed har helt andre forventninger til forholdet end en selv? Hvordan finder man i det hele taget en ny kæreste? Og tager det første skridt, når man møder en potentiel kandidat? Kurset ledes af Pernille Fenger, skolelærer og psykoterapeut MPF. For optimalt udbytte fordres det, at kursisterne er indstillede på at bidrage med egne erfaringer og ønsker til kærligheden
Vis kort
3 Feb Andet

Kirkehøjskole, Hadsten Højskole

Lør. d. 3. februar 2018, kl. 10-12.30.
Hadsten Højskole, Østergade 49, Hadsten
"Hvad skal vi bruge Luther til i dag" v. Anne Marie Pahuus Reformationsårene for 500 år siden faldt i en tid, hvor der var stor angst for den dom, der kunne ramme én, når man syndede. Men hvad er vores situation i dag præget af?.

Er det stadig synden, der fylder eller er det den diffuse skyld eller snarere skammen? Hvor konfronteres vi med os selv og vores egen samvittighed, når forholdet mellem privat og offentlig er blevet radikalt anderledes med vores udbredte brug af de sociale medier? I foredraget tager vi et filosofisk blik på de chancer vores moderne samfund giver for at opnå modenhed og tillid, både som ung og som ældre. Anne Marie Pahuus er filosof og prodekan ved Aarhus Universitet. I reformationsåret har hun sammen med teolog Henrik Grøndal Lund udgivet en debatbog med 95 nye teser på Aarhus Universitetsforlag. Kirkehøjskolen holder til på Hadsten Højskole, 4 lørdage henover efteråret og vinteren i tidsrummet 10.00-12.00. Vi starter i foredragssalen kl. 10.00 med foredrag og debat og spiser brunch i spisesalen kl. 11.30. Arrangementet slutter kl. 12.30. Der er tilmelding på Hadsten Kirkekontor, tlf. 86 98 04 25, senest kl. 12.00 torsdagen før. Prisen for foredrag og brunch er 70 kr. pr. gang
Vis kort
6 Feb Foredrag

Natasha Al-Hariri om medborgerskab

Tir. d. 6. februar 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 80 kroner)
Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Frederiksværksgade 147, Hillerød
Natasha Al-Hariri er en dansk debattør med palæstinensisk-dansk baggrund. Al-Hariris forældre er palæstinesiske flygtninge fra Libanon, og hun blev født under forældrenes flugt fra borgerkrigen i dette land..

Hun er opvokset i Hellerup, uddannet som jurist og ansat i organisationen Medborgerne.

Al-Hariri har optrådt, været portrætteret og omtalt i en række aviser, radio- og TV-udsendelser i mange sammenhænge, der dog normalt altid har forbindelse til debatten om integration af indvandrere. Hun er erklæret feminist og har markeret sig som en klar røst i den muslimske kønskamp. Hun har fortalt, hvordan hun som 10-årig under et besøg hos danske legekammerater bemærkede, at mænd også kunne lave mad og brødre dække bord. Hun var ellers vokset op med, at hun sammen med sin mor stod i køkkenet og klarede rengøringen, mens brødrene spillede PlayStation, men mødet med de danske kønsroller var en øjenåbner. Hun gik direkte hjem og proklamerede, at hun ikke ville hjælpe til, før mændene i hjemmet gjorde det samme. Og så begyndte de at hjælpe.

Al-Hariri har ved en række lejligheder skildret sin hverdag som muslimsk dansker, blandt andet hvordan hun, siden hun var 13 år, har insisteret på at gå med tørklæde, og samtidig på at holde juleaften i sit hjem, så hendes børn også kommer til at vokse op med danske traditioner. Blandt andre emner har Natasha Al-Hariri været med til i offentligheden at gøre opmærksom på, at boligsøgende med et mellemøstligt klingende navn bliver udsat for diskrimination, når de søger en lejlighed, og når de søger en læreplads. Hun har også deltaget i debatten om, hvordan man kan undgå radikalisering af unge fra minoritetsgrupper.

I 2015 stod Al-Hariri bag den korte tv-dokumentar Hallo, Syrien! Opkald fra flugtruten, der blev udsendt på DR i begyndelsen af 2016. Tidligere havde hun medvirket i dokumentaren Fire muslimske stemmer fra 2010. Hun er medlem af Rådet for Etniske Minoriteter og sidder i bestyrelsen for Refugees Welcome
Vis kort
9 Feb Skuespil

Jantedrengen

Fre. d. 9. februar 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 300 kr + evt. gebyr) Køb/bestil billet
Teaterhøjskolen Rødkilde, Rødkildevej 42, Stege
Dato: 09. februar 2018 kl. 19.30. En ung mand, Espen Arnakke, går til søs fra Jante - den lille danske provinsby, hvor janteloven hersker. Efter Aksel Sandemoses romaner "En flygtning krydser sit spor" (1933) og "En sømand går i land? (1931)..

Espen Arnakke ender i Misery Harbor på Newfoundland, hvor han i jalousi myrder en mand ved navn John Wakefield. Den ekstreme handling får Espen til at stoppe op og tage sit liv op til overvejelse. Hvem er han, der er i stand til at tage et andet menneskes liv, og hvordan er han kommet dertil? Splittet og famlende stykker Espen erindringerne om sin opvækst i Jante sammen. Han vil huske alt præcis som det var?. Espen Arnakke krydser sine spor i forsøget på at blive fri af janteloven i en fabulerende, ekspressiv og udtryksfuld iscenesættelse. Jantedrengen sætter fokus på den oplevelse af mindreværd og utilpassethed, der kan være baggrunden for så radikal en handling som at tage et andet menneskes liv. Varighed: 80 min. u/pause. Arrangør: Teaterforeningen Bøgestrømmen
Vis kort
5 Feb Undervisning

Daghøjskole i 2 uger "Genbrugsguld"

Man. d. 5. til fre. d. 16. februar 2018, kl. 8-17.15.
Pris: (Pris: 2350)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Kom og vær med, når højskolen åbner det store værksted og vi slipper kreativiteten løs med ting vi genbruger..

Genbrugsguld
Et kursus for dig, der elsker genbrugsting og at få tingene til at skinne. På kurset tager vi rundt til de bedste genbrugsbutikker på Lolland-Falster og går på jagt efter unika, som vi kan se kan blive til funklende guld med en lille indsats på højskolens værksted. Du køber selv de ting, du vil arbejde med (eller kan medbringe dem hjemmefra) - og får dem selvfølgelig med hjem efter kurset, når du har fået dem til at skinne. Lærere: Gitte K. Hansen og Kåre Lind.
Vis kort
5 Feb Undervisning

Daghøjskole i 2 uger "Højskolesang"

Man. d. 5. til fre. d. 16. februar 2018, kl. 8-17.15.
Pris: (Pris: 2350)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Kom og vær med i 2 uger, hvor den står på sangglæde og fordybelse i at synge med andre og få indsigt i Højskolesangbogen..

Så syng da, Danmark!

Et kursus for dig, der elsker at synge sammen med andre og mærke sangens kraft. Vi dykker dybt ned i højskolesangbogens skattekiste og får nye øjne og ører på mindst 50 af de smukkeste nyere melodier og tekster i bogen. Undervejs bliver der tid til snak om teksterne, forfatterne og komponisterne, og vi forsømmer heller ikke hverken opvarmning, god sangteknik eller flerstemmighed. Lærer: Thomas Bjerre
Vis kort
22 Feb Foredrag

Biskoppen fortæller om H. C. Andersen

Tor. d. 22. februar 2018, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 50 kr) Køb/bestil billet
Musik og Teaterhøjskolen, Herrestedgade 6-8, Toftlund
"Det er med historier som med mennesker: De bliver kønnere og kønnere med alderen." Sådan sagde H. C. Andersen, som Biskop Marianne Christiansen denne aften vil fortælle om..

"H. C. Andersens fortællinger er på mange måder livsfortællinger. De drejer sig om de dybe og fælles vilkår for menneskelivet" forklarer hun og fortsætter: "Hans historier bliver smukkere, jo mere de bliver slidt. Ligesom os andre. Og måske bliver vi oven i købet smukkere af at høre historierne".

Prisen er inkl. kaffe & kage
Vis kort
19 Feb Undervisning

Daghøjskole i 1 uge "Fisk & fluer"

Man. d. 19. til fre. d. 23. februar 2018, kl. 8-17.15.
Pris: (Pris: 1175)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Tag med højskolen ud og fiske og lær at binde fluer..
Vis kort