Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 125 events fra/efter 19. okt. 2017

23 Okt Klassisk

Michala Petri og Lars Hannibal

Man. d. 23. oktober 2017, kl. 20.
Pris: (Entré: Standard 100 kr) Køb/bestil billet
Askov Højskole, Maltvej 1, Vejen
Koncert med Michala Petri, blokfløjte og Lars Hannibal, guitar. Arrangeret af Askov Højskole og Efterskole.

Petri/Hannibal Duo har i koncertsæsonen 2016/17 eksisteret i 25 år. I det kvarte århundrede har duoen spillet mere end 1.500 koncerter i førende koncerthuse, festivals samt på TV/Radiostationer i Europa, Asien, USA, Canada, Mexico, Mellemøsten og i et stort antal danske kirker.

Sammen har de udgivet 6 internationalt anmelderroste og prisbelønnede CD'er,- og i maj 2017 udkommer en ny "Jubilæums CD" CD med karakterstykker af bla. Carl Nielsen, Edward Grieg og Asger Lund Christiansen, Michala Petri og Lars Hannibal.

De to musikere er "still-going-strong" med mange nye projekter forude. Michala har flittigt gang i solistkoncerter med orkester eller kor rundt om i verden, optrædender med videoinstallationer, improviserede koncerter, samt cd-optagelser.

Hannibal optræder jævnligt sammen med Ghita Nørby, og står bag pladeselskabet OUR Recordings, som på bare 10 år har markeret sig stærkt internationalt, med adskellige Grammy-nominerede og prisbelønnede CDs.

En koncert med Petri/Hannibal Duo er en rejse i den populære klassiske musiks forunderlige verden. Duoen har med deres fælles store erfaring udviklet en ligefrem, uhøjtidelig og stærkt kommunikerende koncertform, hvor de med korte introduktioner guider publikum til forståelse af det særlige ved de enkelte værker.

Programmet til jubilæumskoncerterne vil holde sig inden for det klassiske. Michala vil spille et bredt udvalg af sine mange typer blokfløjter og Hannibal vil spille både lut og guitar. Programmet vil være varieret geografisk og tidmæssigt og vil som gennemgående temaer have folkemusikinspireret musik fra forskellige lande og "karakterstykker"
Vis kort
24 Okt Foredrag

Peter A. G. Nielsen

Tir. d. 24. oktober 2017, kl. 15.
Pris: (Entré: Standard 75 kr) Køb/bestil billet
Askov Højskole, Maltvej 1, Vejen
Peter A. G. Nielsens foredrag " Det sansende menneske - Om livsglæde, livsmod og det sansende menneske" er en munter fortælling om ham selv og hans opvækst. Arrangeret af Askov Højskole og Efterskole.
Vis kort
24 Okt Foredrag

Når det perfekte bliver det normale

Tir. d. 24. oktober 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 80 kroner)
Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Frederiksværksgade 147, Hillerød
Med udgangspunkt i sin forskning om unges trivsel og mistrivsel fortæller Niels Ulrik Sørensen om et ungdomsliv, hvor der på alle arenaer er pres på at skabe sig selv og leve op til forestillinger om perfektion.

Han trækker tråde til samfundstendenser som fx individualisering, konkurrencestat og performancekultur.

Niels Ulrik Sørensen er souschef og lektor ved Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet, hvor han forsker i ungdomskultur, kropskultur og trivsel. Han har skrevet en række bøger om ungdomslivet bl.a. "Den svære ungdom" og "Et helt normalt perfekt selv"
Vis kort
25 Okt Dans

Isen Smelter

Ons. d. 25. oktober 2017, kl. 17.
Den Internationale Højskole, Montebello Allé 1, Helsingør
Vis kort
25 Okt Dans

Isen Smelter

Ons. d. 25. oktober 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: abonnement: 50 kr, børn/unge: 50 kr, gruppe, børn/unge: 50 kr, gruppe, voksne : 50 kr, løssalg: 100 kr)
Egmont Højskole, Villavej 25, Hou, Odder
Danseperformance. Aldersgruppe: Fra 11 år.
Vis kort

Koncert - Folkrock bandet Lindring

Ons. d. 25. oktober 2017, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Idrætshøjskolen Bosei, Evensølundvej 5, Præstø
Oplev sange fra højskolesangbogen i en helt ny og anderledes fortolkning, når folkrock bandet Lindring giver koncert på Idrætshøjskolen Bosei - Alle er velkomne!.

Folkrock-bandet Lindring, som for nylig har udgivet sit debutalbum med et unikt koncept: alle sangene på pladen har tekster fra højskolesangbogen og den danske litteraturhistorie, med helt nye melodier komponeret af Lindring. Der er tale om tekster som "Det er hvidt herude" , "Dagen går med raske fjed", "I sne står urt og busk i skjul", "Solhvervssang", "Snemand Frost og Frøken Tø", "Frihed er det bedste guld" mv, som alle iklædes nye moderne gevandter på Lindrings plade "Giv tid".

Albummet har fået en fremragende modtagelse. Eksempelvis skrev det anerkendte musikmagasin Undertoner: " Danmarkshistoriens vingesus bliver støvet grundigt af og kærligt behandlet af den danske kvintet Lindring. De har plukket og udvalgt nogle af tidernes smukkeste værker og givet dem nyt, forførende liv på Giv Tid. (..) Musikken svæver ud i stuen og omkredser kulturarvens lyrik på en meget bevægende, lindrende måde. Der gives tid til at mærke ordene fra de gamle digte. (..)

Lindrings fortolkninger lærer man igen at sætte pris på de gamle værker og især deres fortolkning af "Stille hjerte, sol går ned" er utrolig smuk. (..) Hvis kvintettens intentioner flugter med Grundtvigs tanker om at bidrage til den folkelige dannelse, er jeg sikker på, de nok skal rekruttere flere dertil. De har i hvert fald åbnet øjnene for de gamle tekster hos en overvældet, positiv stemt musikanmelder lige her. "

Selvom de enkelte medlemmer af Lindring er etablerede musikere - med baggrund i bands som I Got You On Tape, Vildnis, Bisse osv og med X-faktor finalist Annelouise i front - er Lindring endnu et ubeskrevet blad, som dog er ved at etablere sig med eksempelvis et langt indslag i kulturprogrammet AK24syv i april, optræden den 26/8 på festivalen "En Sommerdag på Bellahøj" hvor bl.a. Peter Sommer og Nikolaj Nørlund også spiller, osv.

På www.lindringmusic.dk kan du læse mere om Lindring og albummet Giv Tid, lytte til musikken, læse alle teksterne fra pladen, se flere eksempler på omtale af Lindring i medierne mv.

Musikken danner udgangspunkt for en yderst relevant debat om højskolesangenes relevans for læsere og lyttere i nutidens Danmark, og Idrætshøjskolen Bosei håber at se mange fra lokalområdet denne onsdag aften
Vis kort
25 Okt Foredrag

Åben Højskole: Hvorfor er vi så enestående? Foredrag v. ph.d. og højskolelærer Christian Hjortkjær

Ons. d. 25. oktober 2017, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Silkeborg Højskole, Platanvej 12, Silkeborg
Højskolelærer Christian Hjortkjær holder til denne Åben Højskole foredrag om reformationen og hvorfor det enestående individ både er verdenshistoriens største bedrag og den største sandhed, man kan hjælpe et andet menneske ind i.

CHristian Hjortkjær skriver bag på sin bog REFORMATIONE OG INDIVDET: "Bare vær dig selv" siger de venligt til jobsamtalen. Men hvad nu, hvis jeg slet ikke er mig selv? Hvad nu, hvis jeg ikke lever op til tidens krav om at være unik, autentisk og enestående? Hvordan skal jeg så få et job, en kæreste eller finde en mening med livet?

For 500 år siden forsvarede Luther sig med ordene "Jeg står her og kan ikke andet". I dag er det ikke blot individets pligt at stå ene - det skal også være enestående. Det er selvrealiseringens evangelium, hvor kaldet til at arbejde for Guds ære er afløst af kaldet til at realisere sig selv.

Mens renæssancehumanismen har givet os sandheden om det stærke individ og det sunde kerneselv, er det arven fra Luther til Kierkegaard og Freud, der har insisteret på, at nok er enhver sig selv nærmest, men eksistentielt set er vi os selv fjernest. Mennesket er en gåde for sig selv. Selvet er ikke en kerne men en splittelse. Og det er i denne splittelse, at vi alle er individer
Vis kort

Spil Dansk Aften

Ons. d. 25. oktober 2017, kl. 19.30.
Pris: (Fri entré)
Vraa Højskole, Højskolevej 1, Vrå
Kom til sangaften onsdag den 25. oktober kl. 19.30 i højskolens foredagssal. Det afholdes i forbindelse med fællesspisning (spis med for kr. 50) og er optakt til Spil Dansk ugen. Alle er velkomne!.
Vis kort
25 Okt Andet/Ukendt

Koncert: Crash and Compute

Ons. d. 25. oktober 2017, kl. 19.30.
Pris: (Entré: 65,00 dkk - 115,00 dkk) Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, Nørup, Bredsten
Emil de Waal Spejderrobot mødte hinanden første gang på SPOT festival 2008 hvor de hver især luftede deres respektive solo-projekter.

Mødet resulterede i et samarbejde, der de næste fem år kastede tre stærkt anmelderroste albumudgivelser en lang række koncerter i ind- udland af sig.

"Vi har gjort os en del erfaringer rundt omkring på spillesteder festivaler de seneste tre år i både Danmark, Sverige, Tyskland, Kina, Belgien hvor vi ellers har vores publikum. Responsen har været fantastisk", konstaterer Spejderrobot. "På papiret spiller vi elektronisk musik af mere eksperimenterende karakter, men når vi optræder live, oplever vi, hvordan publikum både lytter koncentreret så danser til musikken. De tager musikken til sig uden forbehold."

Lineup: Emil de Waal: Trommer elektronik, Mikael "Spejderrobot" Elkjær: Elektronik
Vis kort

Forfatteraften

Ons. d. 25. oktober 2017, kl. 19.30-22.
Pris: (Entré: 60kr/30kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Testrup Højskole, Testrupvej 110, Testrup, Mårslet
Oplæsning ved lærere fra Skrivelinjen : Lone Aburas, Pernille Abd-El Dayem, Ingrid Nymo, Mads Eslund og Christian Dorph.

Lone Aburas debuterede i 2009 med romanen 'Føtexsøen'. I år har hun udgivet den poetiske og politiske protesttale 'Det er et jeg der taler (Regnskabets time)', der nyfortolker genren agitprop.Pernille Abd-El Dayem debuterede med prosasamlingen "Inden for revet", Gyldendal, 2015.Ingrid Nymo har publiceret tekster i bl.a. Slagtryk og Hvedekorn og er ved at færdiggøre en roman.Mads Eslund, debut 2005 med 'Stærkt røde sokker til slidte blå jeans'. Seneste udgivelse er 'imnothererepresentinghardbodies' fra 2015.Christian Dorph, debut 1992 med digtsamlingen 'Et stykke tid'. Senest kriminalromanen 'Tal til mig', 2015.PRAKTISKE OPLYSNINGER
Arrangementet begynder kl. 19.30 og slutter kl. 22.00.Entré (inkl. kaffebord):

60 kr. / 30 kr.**

** For medlemmer af Testrup Højskoles Elevforening og Skolekreds / Musikforening

Medlemskab af skolekreds / musikforeningen, kan tegnes ved henvendelse til skolens kontor. Pris: 150 kr. / år.


Sted:
Testrup Højskole
Testrupvej 110
8320 Mårslet
Vis kort