Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 175 events fra/efter 20. apr. 2024

Løbetræning, mellem-/langdistance

Løbetræning, mellem-/langdistance

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 16.30-18.
Pris: Fri entré Køb/bestil billet
Vejle Idrætsefterskole, Ørnebjergvej 28, Vejle
Løbetræning i mellem- og langdistanceløb..

TILMELD GRATIS PRØVETRÆNING

Arrangeret af Vejle Idrætsforening
Vis kort
Rusland og et proaktivt EU
23 Apr Foredrag

Rusland og et proaktivt EU

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 17.15-19.15.
Arrangør: Nyt Europa
Johan Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, København K
Rusland - hvordan skal vi forstå Rusland og hvad skal EU's langsigtede politik være?.

Ruslands krig mod Ukraine har nu varet over 2 år - og der er ikke udsigt til nogen snarlig fred. Rusland ser Europa og vesten som sin dødsfjende, og EU og de fleste af medlemslandene er i gang med en større fornyelse og udvikling af sin militære kapacitet. Men hvordan ville EU og de europæiske lande kunne etablere en mere bæredygtig relation til Rusland på længere sigt?

Tirsdag d. 23. april 2024 vil Charlotte Flindt Pedersen, Direktør i Det Udenrigspolitiske Selskab give os et indblik i dette emne.

Arrangementet er en del af en længere samtalerække, hvor professor Ole Wæver har lavet oplæg om fredsslutning i krigen i Ukraine; tidligere topdiplomat Friis Arne Petersen og professor Marlene Wind om en ny europapolitisk aftale; politiker Christian Friis Bach om EU og det globale syd; Friis Arne Petersen om Europa og Kina; forhenværende EU-kommissær og minister Connie Hedegaard om krig og klima samt professor Sune Haugbølle om Israel/Palæstina-konflikten.

Det praktiske
Tid: Tirsdag d. 23. april 2024 kl. 17.15-19.15.

Sted: Johan Borups Højskole.

Tilmelding senest tirsdag d. 23. april 2024 kl. 15.00.

Det er gratis at tilmelde sig arrangementet. Der er et begrænset antal pladser, som fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Samtalen er en del af en længere samtalerække med udgangspunkt i Ruslands krig mod Ukraine. Formålet er at lede efter veje til en fred, der er til at leve med, nu også omkring Israel og Palæstina. Samtalerne har ført til en erkendelse af, at krigene er tæt forbundet til talrige globale temaer og institutioner. Det er blevet tydeligt, at stabile svar kræver, at EU tager et grundlæggende globalt ansvar. Det drejer sig både om overførsler af ressourcer, men også om at forsvare og udvikle det globale samarbejde og dets institutioner.

Samtalen foregår under Chatham House-regler. Det gør den, da det komplekse, politisk følsomme og nye kræver, at vi undersøger og taler sammen - frem for at råbe og tale konflikter op. Vi lægger vægt på samtaleformen og en åben, undersøgende diskussion. Her får man viden, refleksion, undersøgelse og usikkerhed - og man må derfor ikke citere fra samtalen.

Arrangementet er finansieret med tilskud fra Europa-Nævnet. Ansvaret for indholdet er alene tilskudsmodtagers
Vis kort
Hej Kræft- velkommen - med Esben Dalgaard
23 Apr Foredrag

Hej Kræft- velkommen - med Esben Dalgaard

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 19-21.
Pris: Entré: 110 kr Køb/bestil billet
Rønde Højskole og Efterskole, Skolevej 2, Rønde
Esben Dalgaard er skuespiller, ægtemand og familiefar. Du har sikkert set ham i Kastanjemanden, serien Tinka, Dansegarderoben og netop nu i Shaolin. Han er ramt af uhelbredelig modermærkekræft..

Esben Dalgaard er skuespiller, ægtemand og familiefar. Du har sikkert set ham i Kastanjemanden, serien Tinka, Dansegarderoben og netop nu i Shaolin.

Har udgivet bogen Mærket sammen sin kone Charlotte Dalgaard.

Han er ramt af uhelbredelig modermærkekræft.

Denne aften i Rønde giver Esben Dalgaard dig:

En ærlig og personlig rejse gennem op- og nedture i livet og karrieren.

Indsigter i at overvinde udfordringer som depression, mobning og familieære kriser.

Inspiration til at bevare håb og positivitet, selv under de mørkeste omstændigheder.

Bemærk: Billetprisen er incl. kaffe og kage i pausen

Vi glæder os til at se dig
Vis kort
Den flagrende skønhed
23 Apr Foredrag

Den flagrende skønhed

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 19-21.
Hadsten Højskole, Østergade 49, Hadsten
Vis kort
Sommerfugle i natur og kultur - Foredrag v. Michael Stoltze
23 Apr Foredrag

Sommerfugle i natur og kultur - Foredrag v. Michael Stoltze

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 19:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hadsten Højskole, Østergade 49, Hadsten
AFTENFOREDRAG: Oplev biolog, forfatter, fotograf og ph.d. i danske sommerfugle Michael Stoltze på Hadsten Højskole den 23. april 2024..

Sommerfugle i natur og kultur

Siden barndommen på Nordbornholm har sommerfugle været Michael Stoltzes store passion. Han var leder af en landsdækkende undersøgelse af sommerfuglenes udbredelse, skrev Ph.d. om

Danmarks dagsommerfugle og flere bøger om emnet. Han arbejder fortsat intensivt med sommerfugle i naturen, fotograferer og skriver og giver råd om, hvordan man passer på dem og får flere sommerfugle i natur og haver.

Et meget farverigt billedforedrag med fortællinger, som vil overraske de fleste. Blandt andet baseret på Michael Stoltzes bog "Danske dagsommerfugle" og artiklen "Den flagrende skønhed".

Arrangementet er et samarbejde med Vilde Vissing v. Vissing Meninghedsråd i forbindelse med Favrskovs Klimauger.

Tid og sted: 23. april kl. 19.00 på Hadsten Højskole

Tilmelding og pris: Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding. Billetter kan bookes fra den 15. februar. Link til billetter - åbner den 15. februar.
Vis kort
Sørine, kærlighed og livskraften m. Sørine Gotfredsen og Rasmus Meyer
23 Apr Foredrag

Sørine, kærlighed og livskraften m. Sørine Gotfredsen og Rasmus Meyer

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 19:30.
Pris: Entré: 110 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Frederiksværksgade 147, Hillerød
Opleve Sørine Gotfredsen i samtale med højskoleforstander Rasmus Meyer på Grundtvigs. En aften hvor samtale, musik og fællessang vil tage udgangspunkt i Sørine Gotfredsens bog: "Livskraft. En personlig fortælling om Grundtvig og Kim Larsen"..
Vis kort
Krogerup Café: Frirumsdebat om kongehuset // Mikkel Bjørn & Mads Rundstrøm
23 Apr Foredrag

Krogerup Café: Frirumsdebat om kongehuset // Mikkel Bjørn & Mads Rundstrøm

Tirsdag den 23. april 2024, kl. 19:30.
Pris: Entré: 75 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Krogerup Højskole, Krogerupvej 13, Humlebæk
Denne tirsdag i april tager vi snakken om det danske kongehus anno 2024..

Denne tirsdag i april tager vi snakken om det danske kongehus anno 2024. For er kongen og resten af kongehuset blot dyre kransekagefigurer, eller er de fortsat en vigtig del af vores kulturelle identitet, historie - og fremtid? Repræsenterer kongefamilien danskerne? Og hører det konstitutionelle monarki overhovedet hjemme i et demokrati?

Det er nogle af de spørgsmål, som vi stiller skarpt på denne aften, hvor vi inviterer til Frirumsdebat med medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti Mikkel Bjørn og formand for Republik NU Mads Rundstrøm.

Frirumsdebatten blev skabt i 2016 af Friskoleforeningen, Efterskoleforeningen og Højskoleforeningen med støtte fra TrygFonden. Formålet med denne type debat er at skabe gode kår for den politiske og offentlige debat, se nuancer i konflikter og involvere elever, lokalbefolkning og debattører i en fælles drøftelse om vores demokrati.

Arrangementet er åbent for alle, men tilmelding er nødvendig. Billetprisen er 25 kr. for personer under 30 år og 75 kr. for personer over 30 år. Der betales via MobilePay i døren. Tilmeld dig her: https://krogerup.dk/om-krogerup/kalender/tilmeldning-kc/

OBS: Dette arrangement blev aflyst tidligere på året, da den ene af debattørerne skulle have været daværende formand for Det Konservative Folkeparti Søren Pape Poulsen. Vi er glade for, at Mikkel Bjørn havde lyst til at træde til, så debatten kunne genopstå. Havde du meldt dig til det oprindelige arrangement, bedes du tilmelde dig igen på vores hjemmeside, så vi får registreret dig korrekt.

Arrangementet er en del af Krogerup Højskoles ugentlige foredrag "Krogerup Caféer". Se vores kalender med alle kommende arrangementer via https://krogerup.dk/om-krogerup/kalender/Se mindre
Vis kort
Åben Højskole: Storytelling med Maya Ndiaye

Åben Højskole: Storytelling med Maya Ndiaye

Onsdag den 24. april 2024, 19:30-21:00.
Pris: Fri entré
Silkeborg Højskole, Platanvej 12, Silkeborg
Maya Ndiaye er inspireret af det amerikanske storytelling-fænomen The Moth og bruger storytelling som et aktivistisk bidrag til samfundsaktuelle udfordringer. Læs mere: https://silkeborghojskole.dk/arrangementer/storytelling-med-maya-ndiaye..
Vis kort
Seksualiteten på spil
24 Apr Foredrag

Seksualiteten på spil

Onsdag den 24. april 2024, kl. 18:30.
Pris: Entré: 90/60
Hjemmeside: Se hjemmeside
Studenterhus Aarhus, Nordre Ringgade 3, Aarhus C
Er du nysgerrig på at forstå de udfordringer, LGBTQ+ unge står overfor i dag? Eller hvad med den stadigt voksende kløft mellem unge mænd og kvinder, når det kommer til spørgsmål om feminisme og ligestilling?.

Vi inviterer dig til en spændende aften med fokus på seksuel dannelse og kønsidentitet. Forfatter og højskolelærer, Mette Øyås Madsen, rusker op i den brydningstid for køn, krop og seksualitet vi står midt i. Efter Mettes oplæg byder vi op til åben dialog og paneldebat med en række eksperter på området. Her har vi fokus på den voksende kløft mellem unge mænd og kvinder på områder som magtkritik, rettigheder og feminisme.

Denne aften er skabt af Brandbjerg Højskole i samarbejde med Studenterhus Aarhus, og er du, eller en du kender, nysgerrig omkring et højskolehold med fokus på køn, krop og seksualitet - eller noget helt andet - har du mulighed for at få svar på alle dine spørgsmål.

Oplev:

Mette Øyås Madsen:
Mangeårig underviser i køn, krop og seksualitet på Brandbjerg Højskole. Mette er forfatter til bogen "Seksuel dannelse - inspiration fra en højskolepraktiker" (2023) og en efterspurgt foredragsholder.

Christian Groes:
Forsker, antropolog og forfatter. Har senest udgivet "Da MeToo ramte manden" (2023) og er en ivrigt debattør og formidler, der ikke er bange for at komme med normbrydende indspark og løsninger, der udfordrer den etablerede tankegang.

Cille Stejner:
Butiksbestyrer og Client Satisfaction Manager hos Peech.dk, der udvikler sexlegetøj med fokus på kvalitet, sundhed og intim velvære. Desuden ambassadør for Red Barnets AnmeldDet-projekt og tidligere rådgiver for Sex & Samfund.

Læs mere om Køn, krop og sekusalitet på Brandbjerg Højskole her: https://brandbjerg.dk/hoejskoleophold/fag/a-fag/koen-krop-og-seksualitet
Vis kort
Gustaf Ljunggren & Emil de Waal
24 Apr Jazz

Gustaf Ljunggren & Emil de Waal

Onsdag den 24. april 2024, kl. 19.30-21.
Pris: Entré: 150 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, Nørup, Bredsten
De har spillet sammen i 25 år med alt og alle og på alle slags scener i hele verden. Alt fra nummer et hits fra Dansktoppen over tv-shows til improviserede støjkoncerter i Kina..

Sammen har de blandt andre spillet med Kim Larsen, Nik & Jay, Povl Dissing, Sanne Salomonsen, Steffen Brandt, Band of Horses, Tim Christensen, Søs Fenger, Lis Sørensen, Lars H.U.G., Rugsted & Kreutzfeldt, Allan Olsen, Thomas Dybdahl, Søren Sko, Rasmus Lyberth, Trine Dyrholm, Finn Ziegler, Ryan Adams, Keld og Hilda, Wayne Horvitz, Rytteriet, Søren Huss, Rasmus Walter, Pernille Rosendahl, Selvsving.....

Duoen udgav deres tredie album i juli 2023 og har altid haft integritet og nysgerrighed som en altafgørende faktor. De har indspillet et stemningsfuldt album med ny musik på akustiske, elektriske og elektroniske instrumenter, som allerede har både rørt, rystet, swinget og rocket publikum. Alt er indspillet og mixet i New York af Andy Green (Velvet Underground og John Cale).

Emil de Waal udtaler:
"Første gang jeg spillede med Gustaf i 1998, kom han med guitar, keyboards, lapsteel og trompet. Ret blæret, tænkte jeg. Hvad jeg ikke vidste var, at han startede ud på violin som barn og iøvrigt lige var startet på Rytmekons i København på saxofofon.... Gustaf er en fuldstændig overdrevet vild musiker! Han kan tage ethvert instrumentt frem og på ingen tid finde ind til kernen af, hvordan man spiller på det... Måske lige med undtagelse af trommer, hvilket er mit held ;-)"

Gustaf Ljunggren udtaler:
"Da jeg begyndte at spille sammen med Emil (første gang i Lille Vega, januar 1998), blev jeg hurtigt afhængig af hans selskab, både på og ved siden af scenen. Det har haft en enorm betydning for mig, at Emil dengang præsenterede mig for alle han kendte og at han anbefalede mig til højre og venstre, så jeg kom ud i nogle meget udfordrende og udviklende opgaver rundt omkring i det danske musikmiljø. Emil og jeg er meget ens og meget forskellige på samme tid; som musikere og mennesker er vi med til at komplettere hinanden. Vi sætter begge pris på enestående øjeblikke, store og små ting vi kan komme til at huske i lang tid. Og vi er langt fra færdige med alt det vi skal sammen!"

Gustaf Ljunggren - guitarer, lapsteel, keys etc.
Emil de Waal - trommer
Vis kort
Åbne arrangementer på højskoler - Højskolerne

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.