Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.

Dato

Genre

Regioner


Søg i udvalgte genre
Søg i udvalgte regioner
  • Vælg alt Nulstil

Viser 42 events i Region Sjælland fra/efter 19. apr. 2024

Koncert med elever fra Guldborgsund Musikskole i Koncertsalen på Højskolen Marielyst
14 Maj Andet/Ukendt

Koncert med elever fra Guldborgsund Musikskole i Koncertsalen på Højskolen Marielyst

Tirsdag den 14. maj 2024, 19:30 - 20:30.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Traditionen tro gæster Guldborgsund Musikskole højskolen og giver en koncert på ca. 1 time..

Det bliver klassisk musik spillet af musikskolens elever og planen pt. er, at det bliver klaver, violin, guitar og trompet i et varieret program.

Mere information følger ...
Vis kort
Syng, spis og snak
15 Maj Andet/Ukendt

Syng, spis og snak

Onsdag den 15. maj 2024, kl. 18:00.
Pris: Entré: 75 kr
Ubberup Højskole - Livsstilshøjskole på Sjælland, Højskolevej 6, Kalundborg
Kom og opleve glæden ved fællessang og nyde maden fra Ubberup Højskoles fantastiske køkken. Tilmelding sker ved at sende 75,- kr. på Mobilpay 821510 - Syng, spis og snak..
Vis kort
Folkekøkken & Foredrag: Finn Nørbygaard
20 Maj Foredrag

Folkekøkken & Foredrag: Finn Nørbygaard

Mandag den 20. maj 2024, 18:00-21:00.
Pris: Entré: 150 / 300
Hjemmeside: Se hjemmeside
Højskolen Marielyst, Bøtøvej 2, Marielyst, Væggerløse
Kom med til en underholdende aften, der byder på både grin og refleksion, når Finn Nørbygaard fortæller om sit begivenhedsrige liv..

Navnet Finn Nørbygaard ringer en klokke hos størstedelen af os. Måske særligt for komedierne med makkeren Jacob Haugaard i tidernes morgen. I sit foredrag "Godt vi blev ældre..." er det dog også andre og måske mere alvorlige emner - som netop er en del af at blive ældre - der er omdrejningspunktet. Selvfølgelig leveret med Nørbygaards humor.

Overgangen fra arbejdsliv

På baggrund af hans bog "Mine 12 veje til liv" fortæller han om, hvordan seniorlivet ofte giver adgang til et væld af følelser som tidligere har "ligget på lager". Overgangen fra et arbejdsliv til et liv som pensionist åbner for mange op for en energiomlægning. Nemlig et skifte fra præstation til refleksion. Og deraf indsigt.

Et nedsat og forandret livstempo afføder for mange en overraskende følelse, nemlig følelsen af taknemmelighed. At man ikke i nævneværdig grad har haft denne følelse tidligere skyldes ikke utaknemmelighed, men at vi først nu har plads til at mærke efter. Taknemmelighed kræver ro for at kunne fylde i vores krop. Taknemmelighed er blot én af de følelser, der melder sig hos seniorer. Finn Nørbygaard fortæller også om nogle af de mange andre "nye" følelser, som kan blive vakt til live i seniorlivet.

Humor er livgivende

I seniorlivet gælder det også mere end nogensinde, at uden humor går det slet ikke! En rød tråd igennem hele foredraget er da også, at noget at det mest livgivende for mennesker er humor. Evnen til reflektere over livets "ups and downs" set fra en humoristisk vinkel, besidder Finn Nørbygaard i den grad. I sit foredrag fortæller han åbent og humoristisk om berømmelsens for- og bagsider, om succeserne og fiaskoerne, og mon ikke Stein Bagger og IT Factorys kollaps også får et par ord med på vejen?

Foredraget er arrangeret i samarbejde med LOF Lolland Falster.

Billetter

Spisningen til Folkekøkken & Foredrag foregår på Højskolen Marielyst kl. 18.00 og foredraget kl. 19.30. Deadline for billetkøb med spisning er kl. 12.00 på dagen. Vær opmærksom på, at spisningen foregår i bedste folkekøkkenstil, hvor man sidder til bords med andre
Vis kort
Pinsebeach

Pinsebeach

Torsdag den 16. til mandag den 20. maj 2024, 16.00 - 16.00.
Pris: Entré: Fra 2.700 kr
Hjemmeside: Se hjemmeside
Gerlev Idrætshøjskole, Skælskør Landevej 28, Slagelse
Kom og nørd beachvolleyteknik- og taktik, og spil turneringer med os i fire hele dage. Gerlev Idrætshøjskole lægger an til et intensivt forløb, hvor beachvolley, højskolefællesskab, skøn natur og lækker sund mad bliver omdrejningspunkterne..

INTENSIV PINSE I SANDET
På Pinsebeach vil du arbejde intensivt med alle dele af dit beachvolleyspil. Der tages udgangspunkt i dit individuelle niveau og arbejdes målrettet med din teknik, fysik og taktiske forståelse af spillet.

Mange af deltagerne ved, hvad de vil arbejde med, er trygge ved deres grundspil og har som mål at arbejde intensivt imod deltagelse i turneringer.

DET FÅR DU
  • Personlig teknikudvikling
  • Større sikkerhed på beachbanen
  • Videofeedback
  • Teknisk, fysisk og taktisk træning
  • Turneringsdeltagelse
  • Højskolefællesskab og hygge


SÅDAN GÅR DAGEN
Undervisningen foregår på højskolens fire beachvolleybaner anlagt i læ for vind og vejr. Du får konkrete, personlige keypoints, som bliver et af dine vigtigste værktøjer til udvikling. Der vil være tilbagevendende videofeedback, som dokumenterer din udvikling og skaber retning i træningen. Den faste træning kombineres med turneringer, så teknik og læring fra træningen testes i praksis.

Når vi ikke arbejder på banerne samles vi til fælles aktiviteter, inspireres ved morgensamlingerne og lader op med den gode mad fra køkkenholdet, der står klar med god forplejning.

TILMELDING
Gå til hjemmeside

OBS. De sidste år er Pinsebeach blevet udsolgt. Vil du gerne være sikker på en plads, opfordrer vi til at tilmelde dig hurtigst muligt.
Vis kort
Åbent hus på Den Rytmiske Højskole
25 Maj Andet

Åbent hus på Den Rytmiske Højskole

Lørdag den 25. maj 2024, kl. 12:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Den Rytmiske Højskole, Jyderupvej 18, Vig
Åbent hus, hvor der er mulighed for at komme og snuse lidt til højskolestemningen. Her vil være en introduktion til højskolen, rundvisning i lokalerne og mulighed for at stille alle de spørgsmål, du måtte have..

I løbet af året holder vi åbent hus nogle gange i hvert semester, hvor der er mulighed for at komme og snuse lidt til højskolestemningen. Her vil være en introduktion til højskolen, rundvisning i lokalerne og mulighed for at stille alle de spørgsmål, du måtte have.

Programmet vil indeholde nogle af disse punkter:

Ankomst, kaffe, te og velkomst
Introduktion til højskolen
Rundvisning af nuværende elever
Musikalsk indslag
Kaffe/sodavand og mulighed for at stille spørgsmål
Tak for i dag
Vis kort
Marie Hald: Kampen mod det perfekte og polerede
29 Maj Foredrag

Marie Hald: Kampen mod det perfekte og polerede

Onsdag den 29. maj 2024, kl. 19:30.
Pris: Entré: 50 kr Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
Roskilde Festival Højskole, Basgangen 20, Roskilde
Kom til højskoleforedrag med den prisvindende fotojournalist og hør om hendes arbejde med blandt andet kvindemotivet, og fotografiets mulighed for æstetisk at bryde med tabuer..

36-årige Marie Hald er internationalt anerkendt fotojournalist, har udstillet talrige steder i Europa og i de sidste år vundet en lang række priser for hendes serier og portrætter, bl.a. ved Årets Pressefoto, World Press Photo og Young Nordic Photographer of the year 2018.

Marie har zoomet ind på alt fra piger med anoreksi, til kropsaktivister, der kæmper for retten til at være tyk og blive accepteret i samfundet. Kvinden er et kontinuerligt motiv i hendes fotografier, som ofte stiller spørgsmål til, hvad kvindekønnet egentlig er. Hendes billeder skriver sig ind i en aktuel debat om kvindens seksualitet, udseende og ligestilling i et moderne samfund. Marie Hald åbnede i 2023 sin første store soloudstilling på Frederiksborg Slot.

For Marie Hald er det vigtigt at belyse emner, der er svære at tale om, og det bruger hun sin kvindelighed og æstetiske sans til. "Jeg vil gerne bruge min stemme til at kæmpe imod det polerede og det perfekte og vise, at man ikke er alene med ikke at passe ind i samfundets snævre manual. Kunst eller billeder kan være med til at lægge noget skønhed eller æstetik ind i nogle svære emner, som gør det lettere for os at åbne øjnene og tale om det".

Mød også Marie Hald, Mads Nissen med flere på sommerkurset Fotografi.

Fotoforedraget er ca. 45 minutter efterfuldt af en halv times Q&A med kaffe og kage.

Tid: 29. maj, 19.30 - 21.00
Sted: Orange foredragssal, Roskilde Festival Højskole, 4000 Roskilde
Pris: 50 kr. Køb billet.
Vis kort
Rundvisning | Idrætshøjskolen Bosei
1 Maj Andet

Rundvisning | Idrætshøjskolen Bosei

Onsdag den 1. til fredag den 31. maj 2024, kl. 11:00.
Pris: Fri entré
Hjemmeside: Se hjemmeside
Idrætshøjskolen Bosei, Evensølundvej 5, Præstø
Vi afholder løbende personlige rundvisninger. Vælg den dato der passer dig bedst..

Overvejer du et højskoleophold? Bosei opleves bare bedst 'live'. Vi vil derfor gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en lækker frokost.

Det er vores PR-ninja Carsten Petersen, som viser rundt og svarer på spørgsmål. Carsten har været på Bosei i ca. 10 år og kender højskolen ud og ind.

Du altid velkommen til at kontakte Carsten direkte på 25403187 for at høre mere om et muligt højskoleophold
Vis kort
Seniormotion på højskole

Seniormotion på højskole

Søndag den 26. maj til lørdag den 1. juni 2024, kl. 16:00.
Pris: Entré: Se kursusside
Hjemmeside: Se hjemmeside
Idrætshøjskolen Bosei, Evensølundvej 5, Præstø
Højskolekurset i uge 22 giver dig inspiration til det sunde liv efter arbejdsmarkedet. Vi sætter fokus på sundhed via træning, bevægelse og naturoplevelser - rammet ind i morgensang, god mad, samvær, højskolehygge samt foredrag..

Senior cirkeltræning, TRX, dans, boldspil, vandaerobic, skovbadning, mad over bål, kajak, hjernegymnastik er blot nogle af de emner, som man kan fordybe sig i. Der vil desuden være foredrag om havørne samt fotografering fra havkajakken.

Din hjerne er glad for nye ting. Den sætter pris på selskab. Og så vil den gerne ud og opleve noget nyt. Det er de vigtigste hjernetræningsråd fra hjerne- og aldringsforsker Ellen Garde, Center for Sund Aldring.
Vis kort
Vandring ved vand - på højskole

Vandring ved vand - på højskole

Søndag den 26. maj til lørdag den 1. juni 2024, kl. 16:00.
Pris: Entré: Se kursusside
Hjemmeside: Se hjemmeside
Idrætshøjskolen Bosei, Evensølundvej 5, Præstø
Højskolekurset i uge 22 sætter fokus på at møde kulturen i naturen. Daglige 10-km ture med lokalguide i de karakteristiske naturlandskaber i den sydøstlige del af Sjælland og Møn. Pakket ind i højskoleliv og -sang..

Højskolekurset henvender sig til dig, der gerne vil være aktiv i naturen samtidig med, at du via fortælling får et indblik i den spændende kultur og de

Mød kulturen i naturen.

Højskolekurset henvender sig til dig, der gerne vil være aktiv i naturen samtidig med, at du via fortælling får et indblik i den spændende kultur og de karakteristiske naturlandskaber i den sydøstlige del af Sjælland og Møn. Vi kommer til at gå ca. 10 km dagligt.

Din dagstur bliver levende formidlet af Helge Bramsen - tidligere naturguide for Geocenter Møns Klint. Helge brænder for at præsentere naturen som et lege- og træningsområde med fokus på naturbevidsthed.

På turene nydes en lækker madpakke fra højskolekøkkenet, der også sørger for kaffe og kage til turen.

Dagene bliver desuden pakket ind i højskolesang, foredrag og socialt samvær.

Din dagstur bliver levende formidlet af Helge Bramsen - tidligere naturguide for Geocenter Møns Klint. Helge brænder for at præsentere naturen som et lege- og træningsområde med fokus på naturbevidsthed.

På turene nydes en lækker madpakke fra højskolekøkkenet, der også sørger for kaffe og kage til turen. Dagene bliver desuden pakket ind i højskolesang, foredrag og socialt samvær
Vis kort
Trædrejning på højskole
26 Maj Andet

Trædrejning på højskole

Søndag den 26. maj til lørdag den 1. juni 2024, kl. 16:00.
Pris: Entré: Se kursusside
Hjemmeside: Se hjemmeside
Idrætshøjskolen Bosei, Evensølundvej 5, Præstø
Højskolekurset i uge 22 sætter fokus på trædrejning for begyndere og let øvede. Desuden kommer du til at opleve højskolehverdagen med foredrag, fællesspisning, sangaften, morgensvømning og vores skønne natur..

Det er dejligt at lave spåner på en drejebænk! Højskolekurset i trædrejning henvender sig til begyndere og letøvede.

Du vil få indgående kendskab til, hvordan man kan dreje i træ. Vi arbejder på drejebænken under kyndig instruktion og frembringer de skønneste figurer, skåle og brugsgenstande.

Desuden kommer du til at opleve højskolehverdagen med foredrag, fællesspisning, sangaften, morgensvømning og vores skønne natur.

I samme uge afholdes flere kurser; men med et andet fokus, så fx ægteparret med forskellige interesser kan deltage. Kommer du alene, møder du blot flere, at dele ugen med
Vis kort
Åbne arrangementer på højskoler - Højskolerne

Åbne arrangementer på højskoler

Foredrag, koncerter og events på højskolerne er ofte åbne for alle interesserede. Kom med til folkekøkken, fællessang, story slam eller jazzkoncert.